Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

QUOTE(Partizanė @ 2012 01 04, 19:19)
paklausiu dėl sėjos - tokiu metu, kai saulės visai nematyt namų sąlygom manau nereiktų sėti?
jei neturiu papildomo apšvietimo?  g.gif

o ką galima būtų sugalvot papildomam apšvietimui? yra kas buitiško ir nebrangaus, bet ir ne baisaus?  g.gif

patarčiau nesiskubint su sėja..dar per anksti..vasario 5-10 d optimalu sėt, norint balandžio gale žiedų. 4u.gif o aš tai po staline lempa laikiau..dabar jau nelaikyčiau, elektra naktinio tarifo pabringo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 04, 21:40)
99% manau netyčia tas vazonas išskrido biggrin.gif

4u.gif sunku tuo patiket,bet visko pasitaiko.o tame vazone dar radau negyva dideli slieka fear.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 01 05, 01:03)
4u.gif sunku tuo patiket,bet visko pasitaiko.o tame vazone dar radau negyva dideli slieka fear.gif

ne tik palergonija buvo pasikesinta nuzuyti ,dar ir sliekas nuzudytas.baisu.kviesti LNK korespondentus.
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 01 06, 19:03)
ne tik palergonija buvo pasikesinta nuzuyti ,dar ir sliekas nuzudytas.baisu.kviesti LNK korespondentus.

biggrin.gif man labiau Tv 3 zurnalistai patinka rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, niekada nesu sėjusi palergonijų iš sėkų. Vis auginiais dauginau, bet sunkokai man sekasi jas įšaknydint (svyrančias). Šiemet nusipirkau svyrančių, ant pokelio pažymėta, kad reikia sėti I - III mėnesį. Gal galit patark konkrečiau, kaip dabar elgtis?
Atsakyti
Sėti į vienkartiniu indelius, tik žiūrėt, kad nebūtų per šlapia, nes labai linkusios sėklos supūti. O toliau kaip ir visų augalų, pasirodžius tikriems lapeliams sumažinti temperatūrą, daugiau apšvietimo, išpikuot, jei reikia.
Atsakyti
Sveikos! Ir aš planuoju sėti pati šiais metais. Užmačiau, kad sėklas sudaigina ant šlapio popierinio rankšluostėlio įdėto į maišelį. Gundausi taip daryt. Ar kas esat taip daiginę?

user posted image
Ėmiau iš čia foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieninė: 08 sausio 2012 - 15:44
ir užpuolė tas sėklas grybas nuo perdidelės drėgmės
Atsakyti
Liūdna forume be pelargonijų gerbėjų... Turiu nemažai kolkas sveikų pelargonijų: paprastų - baltų, rožinių, raudonų ir violetinių ir svyrančių - baltų su rožiniu. Kai kurie krūmeliai rudenį iš daigų pasodinti, kiti - seni augalai, tinkami daigams. Gal kas norėtų pasikeisti, norėčiau kitų spalvų. Keisčiau ir į kitas gėlytes (ypač noriu begonijų ir kardelių), arba sėklas. Daigų galiu ir padovanoti. Vilniuje. Labai laukiu až 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites! 4u.gif Ar priimsit i savo gausu buri? Pelargoniju krumeliu dar neturiu bet nusipirkau seklu ir esu pasiryzusi uzauginti daigus pati. Kiek groziu sioje temoje prisiziurejau ir iskart uzsimaniau pelargoniju juolab kad gelytes nelepios. Patarkit,prasau, ar jau laikas seklas seti ar dar truputi palaukti iki menesio pabaigos? Taip nagus niezti sukisti seklytes kuo greiciau i zeme. blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Vienintelis dalykas dėl ko reikėtų susilaikyti yra šviesos trukumas :] Jei duosit papildomo apšvietimo, manau ir dabar galima.
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 01 12, 15:21)
Vienintelis dalykas dėl ko reikėtų susilaikyti yra šviesos trukumas :] Jei duosit papildomo apšvietimo, manau ir dabar galima.

Skaiciau kad labai ilgai auga sodinukai ir susirupinau ar spes man jie iki vasaros uzaugt,na bet manau luktelsiu iki sausio pabaigos nes papildomo apsvietimo nelabai galeciau gelytems pasiulyt. doh.gif O kai isdygsta mazi daigiukai juos kaip pomidorus reikia laikyti vesiau kad netystu? ax.gif
Atsakyti