Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

QUOTE(amarrile @ 2012 01 18, 12:49)
Aš pernai laisčiau ir šiandien ruošiuos atlikti ta procedura gal...Manosios stovi nešildomoj vietoj,tai dabar,atšalus,nelabai norisi šaknis primerkt,tik tai prilaiko...Gal labai lengvai paliesiu...

Kokiu santykiu skiedžiate geležies sulfatą ( pvz. 1 litrui vandens)?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 01 18, 15:02)
Kokiu santykiu skiedžiate geležies sulfatą ( pvz. 1 litrui vandens)?

Dabar turiu pramoninį . Tai skaičiuosiu. Atrodo,i kibira tris ml tereiks pilti doh.gif Penai turejau chelata,tai instrukcija buvo,taip ir taisiau,tik pyliau po visi mažai skiedinio,kol vegetacija silpna buvo.
Atsakyti
Mačiau Ž.S schultz trašų asortimenta. Reiškia,ne su visu išnyko,galesit atsigaveti tongue.gif
Parašykit netingedamos,kaip sekasi laikyti pernykšias gelytes,tiek paprastas,tiek pagerbtąsias ax.gif Įdomu apsispresti,ar eina gražias išlaikyti per žiema....Aš miegamajam vakaru pusej laikau tris pernai pirktas kompaktines,nesunykusios....pietinej pusej nuo vasaros klesti karališkoji.nesukudus,neištysus.Sklepe prie 8-12 laipsniu bando augti kompaktines ``kendi``Pernai anksti turejau didžiulį seną puoda ju,anksti gausiai sužydejusios buvo... ax.gif
Atsakyti
O pas mane gana prasti reikalai. Rūsyje maža šviesos, gelsta, bala, tįsta. Bet tikiuosi, kad išgyvens iki kovo. tada gal pavyks auginiais pasidaugint. Tos, kurios ant palangės apgyvendintos (6) tai lyg ir neblogai, gal neperaugs iki šviesiojo ir šiltojo periodo. O jums svyrančias pavyksta auginiais pasidaugint?
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2012 01 19, 15:59)
O pas mane gana prasti reikalai. Rūsyje maža šviesos, gelsta, bala, tįsta. Bet tikiuosi, kad išgyvens iki kovo. tada gal pavyks auginiais pasidaugint. Tos, kurios ant palangės apgyvendintos (6) tai lyg ir neblogai, gal neperaugs iki šviesiojo ir šiltojo periodo. O jums svyrančias pavyksta auginiais pasidaugint?

Pavyksta svyrančias auginiais dauginti smile.gif Rudenį keletą šakelių pasodinau, prigijo, bet ne visos. Įdomu būtų sužinoti, kaip svyrančias reikia genėti, kad būtų tankios g.gif Ar kaip ir kompaktinėms vasario mėnesį nuskinti viršūnėles?
Atsakyti
Iš auginuku visos vienodai prigyja,rudenįsunkiai,pavasarį lengviau,vasara šimtu procentų ax.gif Genejimas gana laisvas. Kai pamatau,kad nenoriu.kad ta šakute butu per ilga,ja nugnybiu trumpai. jei noriu dauginimui,paauginu ir tada nupjaunu. Kita gelyte nuna kupli,daugiašake iš karto,taip kad....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 01 19, 15:26)
Mačiau Ž.S schultz trašų asortimenta. Reiškia,ne su visu išnyko,galesit atsigaveti tongue.gif
Parašykit netingedamos,kaip sekasi laikyti pernykšias gelytes,tiek paprastas,tiek pagerbtąsias ax.gif Įdomu apsispresti,ar eina gražias išlaikyti per žiema....Aš miegamajam vakaru pusej laikau tris pernai pirktas kompaktines,nesunykusios....pietinej pusej nuo vasaros klesti karališkoji.nesukudus,neištysus.Sklepe prie 8-12 laipsniu bando augti kompaktines ``kendi``Pernai anksti turejau didžiulį seną puoda ju,anksti gausiai sužydejusios  buvo... ax.gif

nu prastokai.
ant palangės vėsesniame kambary laikytos švedės išgyveno, tik viena padvėsė, pati lepiausia. ar perkaito, ar peršalo, ar perdžiūvo, nesuprasi, grynai staiga bac ir viskas. tik kitos jau tįsta nenormaliai.

o sausoje tamsioje šiltoje laiptinėje loveliuose svyrančios ir kompaktinės... na ką ir bepridursi, su giltine galuojasi biggrin.gif su amarais jau nebe, nes buvo sočiai palaistytos actara. tamsu, šilta joms ten, blogai tikrai. neturiu kitų sąlygų. kitąmet turbūt kad tik švedes laikysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 20 sausio 2012 - 23:22
Sveikos..

Sena miela tema, gaila, kad taip apleidau net blush2.gif

mano švedžių darželis tai gerokai praretėjo.. g.gif kaip žinot, buvau užsipirkus daug ir visokių..ir už gan solidžią sumą...ta va..per vasaros antrą pusę ir rudenį...gal pusė man išmyriojo nuo "juodosios kojelės", puvinio..Niekaip nesupratau, kodėl, nes mano švarūs vazonai, gera žemė, tuos po kelionės suvargusius augalus atskyrus buvau, liejau saikingai, žydėt nelabai leidau, kol normaliai neprigijo ir t.t. Galvoju, kad, matyt, atsiliepė varginga kelionė, ir kas per daug suvargo, tai ir neišgyveno..

Na, žodžiu, išliko kas išliko ir tikėkimės, bus be nuostolių toliau..dar pastebėjimas...vienos veislės pamiro greit labai, pvz, Denise, o kitos, nors specialiai ėmiau visų po 2 vnt, išgyveno...taip sakant, liko atspariausios...Šiai dienai sveikos, gan gražios..laikau šviesiai, šiltai ir labai sausai - buvo pradėjusios lapus džiovint...na, saugojau nuo puvinio ir leidau ilsėtis..

taigi iš švedukių tebeturiu:

Bornholm - 2 vnt..
Uleborgs universitet - 2 vnt..
Swanland pink - 1 vnt...(1 pamiro) Liuks, kad nors viena liko..
Appleblossom Rosebund - 1 vnt (1 pamiro)..Liuks, kad nors viena liko..

Ar pas ką liko Fishers Appleblossom? man abi numyriojo..Nors ir panaši į Swanland, bet taip ir liko pačia gražiausia rožiažiede.. wub.gif

dabar galvoju jau po daugiau liet, tręšti pradėt pamažu, tegu budinasi..Reik kažkaip šakojimąsi paskatint, bet genėt bijau dar..Uleborgs universitet pvz, visai nelinkusi šonines šakas leisti..

sutarve.se šiemet mažesnę rožiažiedžių pasiūlą teikia g.gif

balkone vis dar tebežydi "Salmon queen"....neraudonuoja, ir nors vėsu, žiedai žydi jau kokią pusantro mėn - vis nenužydi ir naujus krauna..Nustebino mane ši veislė savo atsparumu..matyt, teks daugiau jos užsipirkt pavasarį, kad per visą žiemą balkonas žydėtų..Žodžiu, labiausiai pasiteisinus veislė 2011 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 sausio 2012 - 12:13
O kaip šiemet arl užsakinėsit pelargonijas?Ar galima iš čia jau auginančių įsigyti?Ar pardavinėjat temoje?Skaičiau,kad kažkuri turit geltonų pelargonijų.Labai norėčiau įsigyti.O gal ir tos gražuolės appleblossom auginuką kas parduotų,kai jau galės dauginti.Ačiū 4u.gif

Mano ant palangių žaliuoja turbūt niekuo neypatingos rūšys.Žalioje stotelėje pernai pirkau.Tos šakos,kur prie lango bujoja,o kur mažiau šviesos gauna-numetė lapus.Bet tai turbūt normalu?Ar tas išbujojusias šakas reiks karpyt,ar palikt toliau augti?
Atsakyti
Pas mane išsilaikė ir jau bunda švedės motinėlės Rococo, Swanland Pink, Bornholm, Happy Appleblossom thumbup.gif , o rudeniniai vaikučiai kabinasi lėtai, bet atrodo gyvens ax.gif
Atsakyti
Xaos, nu tai smagu, augink vaikučius, tų, kur neturiu, norėsiu 4u.gif Mažum ir tave kas sudomins iš mano daržo...Darse, o kaip tavo švedės?

taip, geltoną "Yellow first" aš turiu...Partizanės kloną, kuri ji man davė bandymo išsaugot veislę tikslais...na, tebeturiu, gyva ir maža mirksiukas.gif Dauginti kol kas nėr ko, jei padauginčiau, numyriotų..per maža dar. Bet yra trys mažos šakelės, iš kurių vėliau bus galima ką nors konstruot, kai paaugs kiek ir šilčiau bus.Aišku, pirmenybė bus Partizanei.. ax.gif

kažkaip tikiuos, kad iš tų jau antramečių rožiažiedžių bus padorus vaizdas vasarai..Vis augalai stipresni bus, brandesni, "sulietuvėję". g.gif

Indrae, mes tik pernai netyčia užmatėm, kad tokių yra apskritai, nes palyginus naujos retos, bet labai gražios veislės ir pas net neparduodamos...kūrėm įv planus, net sėklas siuntėmės iš Amerikos, su kuriom visos apgautos liko...o viena mama mums padėjo su pargabenimu, nes ji Švedijoj dirba ir gyvena...Parvežė tas gėles čia lyg mažus vaikus, bet kelionė kai kuriom per sunki buvo ir nieko nuostabaus..tai va, pavasariop manau, bus kas turės ką pasiūlyt, šiaip ar taip, juk pirmi žingsniai tų gėliukų mūsų temoj.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2012 01 21, 11:53)
dabar galvoju jau po daugiau liet, tręšti pradėt pamažu, tegu budinasi..Reik kažkaip šakojimąsi paskatint, bet genėt bijau dar..Uleborgs universitet  pvz, visai nelinkusi šonines šakas leisti..

vasario pradžioj reiktų apgenėt, neanksčiau. Tai tuo pačiu galima viršutiniais auginiais ir padaugint.

Pasigirsiu. Turiu 3 švedukes wub.gif . Patikėti niekaip negaliu. Neili, skrenda dideliausi balionai link tavęs 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 21 sausio 2012 - 18:31