Sveikos..
Sena miela tema, gaila, kad taip apleidau net
mano švedžių darželis tai gerokai praretėjo..

kaip žinot, buvau užsipirkus daug ir visokių..ir už gan solidžią sumą...ta va..per vasaros antrą pusę ir rudenį...gal pusė man išmyriojo nuo "juodosios kojelės", puvinio..Niekaip nesupratau, kodėl, nes mano švarūs vazonai, gera žemė, tuos po kelionės suvargusius augalus atskyrus buvau, liejau saikingai, žydėt nelabai leidau, kol normaliai neprigijo ir t.t. Galvoju, kad, matyt, atsiliepė varginga kelionė, ir kas per daug suvargo, tai ir neišgyveno..
Na, žodžiu, išliko kas išliko ir tikėkimės, bus be nuostolių toliau..dar pastebėjimas...vienos veislės pamiro greit labai, pvz, Denise, o kitos, nors specialiai ėmiau visų po 2 vnt, išgyveno...taip sakant, liko atspariausios...Šiai dienai sveikos, gan gražios..laikau šviesiai, šiltai ir labai sausai - buvo pradėjusios lapus džiovint...na, saugojau nuo puvinio ir leidau ilsėtis..
taigi iš švedukių tebeturiu:
Bornholm - 2 vnt..
Uleborgs universitet - 2 vnt..
Swanland pink - 1 vnt...(1 pamiro) Liuks, kad nors viena liko..
Appleblossom Rosebund - 1 vnt (1 pamiro)..Liuks, kad nors viena liko..
Ar pas ką liko Fishers Appleblossom? man abi numyriojo..Nors ir panaši į Swanland, bet taip ir liko pačia gražiausia rožiažiede..
dabar galvoju jau po daugiau liet, tręšti pradėt pamažu, tegu budinasi..Reik kažkaip šakojimąsi paskatint, bet genėt bijau dar..Uleborgs universitet pvz, visai nelinkusi šonines šakas leisti..
sutarve.se šiemet mažesnę rožiažiedžių pasiūlą teikia
balkone vis dar tebežydi "Salmon queen"....neraudonuoja, ir nors vėsu, žiedai žydi jau kokią pusantro mėn - vis nenužydi ir naujus krauna..Nustebino mane ši veislė savo atsparumu..matyt, teks daugiau jos užsipirkt pavasarį, kad per visą žiemą balkonas žydėtų..Žodžiu, labiausiai pasiteisinus veislė 2011 m.