Įkraunama...
Įkraunama...

Klasės auklėtojai

QUOTE(ernoja @ 2011 09 28, 21:03)
Bet kada  biggrin.gif O turit pažymėjimą, leidžiantį vaikus į ekskursijas lydėt? Pas mus viena be pažymėjimo vežėsi, vaikas susižalojo, koją pasitempė laiptais lipdamas, šakės,kiek reikalų. Ir bauda gresia, tik neaišku ar administracijai ar mokytojai.

Turiu, kai dekrete buvau pavaduotoja už mane išlaikė
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2011 09 28, 21:13)
g.gif koks čia pažymėjimas ? kur jį gauti?  g.gif  blush2.gif

Kursai būna, lyg "Vaikų turizmo vadovo" tas pažymėjimas vadinasi, tingiu eit žiūrėt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2011 09 28, 20:13)
g.gif koks čia pažymėjimas ? kur jį gauti?  g.gif  blush2.gif

Labas visoms smile.gif
šiaip kai tik tie pažymėjimai tapo privalomi, tai juos centralizuotai urmu "pravarydavo" rajonas. Dabar jau reikia sekt informaciją. Kaip tik nesenai gavom iš Lietuvos jaunimo turizmo centro pasiūlymą dalyvauti seminare, kurio metu bus duodami tokie pažymėjimai. Čia Vilniuj. Seminaro mokestis 40 Lt.
Jei kam reikia smulkiau - Lietuvos jaunimo turizmo centro metodininkė
Aurelija Augūnienė Tel. (85) 2154319 (čia taip el. laiške buvo parašyta).

O be pažymėjimo šiaip pagal taisykles negalit vežtis vaikų į ekskursijas. Pagal Vaikų turizmo renginių organizavimo aprašo (patvirtinta sm ministro įsakymu Nr. ĮSAK- 330, 2005 03 01) 13.2 berods punktą.
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2011 09 26, 19:17)
Kl. valandėles -gerai, bet kada buvo privaloma socialinė veikla, tai...  schmoll.gif
Mes dabr socialinės veiklos net plano , jokių temų neturime. Niekas nereikalauja. Jei tikrintų prie klasės val. reiks prirašyti.

O nuo kada socialinė veikla nebeprivaloma?

QUOTE(Skinte @ 2011 09 29, 00:03)
O be pažymėjimo šiaip pagal taisykles negalit vežtis vaikų į ekskursijas. Pagal Vaikų turizmo renginių organizavimo aprašo  (patvirtinta sm ministro įsakymu Nr. ĮSAK- 330, 2005 03 01) 13.2 berods punktą.

Tada aš darau didelį nusikaltimą, nes vežu vaikus be tokio pažymėjimo, nes kai juos dalino į visas puses, dekrete buvau. Info apie tokius kursus niekur pernai neradau. O kur ieškot reikia?
O ir klausimas, kur didesnis nusikaltimas: vežt vaikus be pažymėjimo ar nevežt ir pasitesint, kad popieriuko neturiu. Ir nelabai suprantu, ką tas pažymėjimas prideda.
Atsakyti
o taip, pažymėjimas dabar būūūtinas (kaip ir visi saugaus elgesio parašai) g.gif .
Organizuotuose kursuose (dalyvavo didžioji dauguma mokyklos mokytojų) kaip ir nieko naujo nesužinojau, bet jų paklausius ir įsigilinus tai net ir noras ką nors organizuoti praeina, nes už viiiiskąąą esi atsakingas. Ir pagal naujus reikalavimus palapinių negalima statytis po medžiais, o ką daryti jei stovyklavietė būtent įrengta po medžiais bigsmile.gif . Ir tokių reikalavimų neatitinkančių tikrovės yra ir daugiau (gerai, kad jie greitai iš galvos išgaruoja cool.gif ).
Atsakyti
Pas mus visada, kai vaikus vežam reikia prie įsakymo prirašyti pažymėjimo numeriuką - jei jo neturi, tai vežti negali.
Tiesa, vienas mokytojas gali vežti ne daugiau 15 vaikų.......... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2011 09 29, 00:03)
Labas visoms smile.gif
šiaip kai tik tie pažymėjimai tapo privalomi, tai juos centralizuotai urmu "pravarydavo" rajonas. Dabar jau reikia sekt informaciją. Kaip tik nesenai gavom iš Lietuvos jaunimo turizmo centro pasiūlymą dalyvauti seminare, kurio metu bus duodami tokie pažymėjimai. Čia Vilniuj. Seminaro mokestis 40 Lt.
Jei kam reikia smulkiau - Lietuvos jaunimo turizmo centro metodininkė
Aurelija Augūnienė Tel. (85) 2154319 (čia taip el. laiške buvo parašyta).

O be pažymėjimo šiaip pagal taisykles negalit vežtis vaikų į ekskursijas. Pagal Vaikų turizmo renginių organizavimo aprašo  (patvirtinta sm ministro įsakymu Nr. ĮSAK- 330, 2005 03 01) 13.2 berods punktą.

Apie tokius kursus info kažkada esu gavus, nes musm centralizuotai sekretorė persiunčia visus el . laiškus, bet spėju ,kad nei vienas iš mūsų neturi tokio pažymėjimo , nes tikrai niekas nekalbėjo apie tai doh.gif biggrin.gif
QUOTE(ezra @ 2011 09 29, 00:26)
O nuo kada socialinė veikla nebeprivaloma?
Tada aš darau didelį nusikaltimą, nes vežu vaikus be tokio pažymėjimo, nes kai juos dalino į visas puses, dekrete buvau. Info apie tokius kursus niekur pernai neradau. O kur ieškot reikia?
O ir klausimas, kur didesnis nusikaltimas: vežt vaikus be pažymėjimo ar nevežt ir pasitesint, kad popieriuko neturiu. Ir nelabai suprantu, ką tas pažymėjimas prideda.

drinks_cheers.gif aš irgi vežu ir kolegės veža .....
QUOTE(Dykuma5 @ 2011 09 29, 08:50)
Pas mus visada, kai vaikus vežam reikia prie įsakymo prirašyti pažymėjimo numeriuką - jei jo neturi, tai vežti negali.
Tiesa, vienas mokytojas gali vežti ne daugiau 15 vaikų.......... mirksiukas.gif

Niekur nieko nereikia rašyt, tik programą, prašymą ir sąrašą ax.gif na aišku instruktažą parvedi, vaikai pasirašo ir dar tėvų sutikimus susirenki ir važiuoji smile.gif

Na o dėl vaikų skaičiaus , tai sena kaip gyvenimas taisyklė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili*: 29 rugsėjo 2011 - 08:46
Mes privalome parengti klasės mokinių turistinio žygio ar ekskursijos
SAUGOS IR SVEIKATOS INSTRUKCIJĄ , kurioje įrašyti ir aptariami šie bei panašūs punktai:

GALIMI RIZIKOS VEIKSNIAI RENGINIO METU, SAUGOS PRIEMONĖS;
DALYVIŲ ELGESYS TURISTINIO ŽYGIO METU;
SAUGUS ELGESYS GATVĖJE IR TRANSPORTE;
SAUGUS ELGESYS PRIE VANDENS TELKINIŲ;
APLINKOSAUGA IR KELIAUTOJO ETIKA ;
POILSIAVIMAS MIŠKE;
VEIKSMAI PRIEŠ TURISTINĮ ŽYGĮ;
VEIKSMAI TURISTINIO ŽYGIO METU;
VEIKSMAI PO TURISTINIO ŽYGIO.
Įrašoma išvykimo ir atvykimo laikas bei maršrutas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2011 09 28, 23:26)

Aš tikrai nieko nekaltinu biggrin.gif Tik pasidalinau informacija smile.gif nes jei neduok Dieve, atsitiktų kokia nelaimė, tai teismuose užtampys ir asmeniškai ir darbovietę ir t.t. Atrodo kad lygtais pažymėjimas gelbėja nuo tokių dalykų, bet yra kaip yra ax.gif
Atsakyti
turiu ir aš tokį pažymėjimą,atvažiavo į mokyklą per 6 pamoką, pravedė paskaitėlę ir išdalino...tiesa,iš 6 pamokos nieko neišleido, atsėdėjo tik tie, kurie laisvi buvo:)
rizika didelė sad.gif neramu prieš kiekvieną ekskursiją,tuo labiau kai yra tokių tėvų, kurie sugeba pareikšti - va, ekskursija vyko tada kai vaikas slogavo,išvažiavo sloguojantis ir dabar serga... vadinasi auklėtoja kalta dėl :
kad vaikas slogavo prieš tai (nes aišku apsikrėtė mokykloj)
kad ekskursija vyko ne laiku
kad vaikas kažkodėl labai norėjo važiuoti
ir kad dabar serga
gerai, kad tokių mamų nedaug. o dėl traumų, tai tfu tfu tfu... sad.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2011 09 29, 10:39)
Aš tikrai nieko nekaltinu biggrin.gif Tik pasidalinau informacija smile.gif nes jei neduok Dieve, atsitiktų kokia nelaimė, tai  teismuose užtampys ir asmeniškai ir darbovietę ir  t.t. Atrodo kad lygtais pažymėjimas gelbėja nuo tokių dalykų, bet yra kaip yra  ax.gif

Jei tėvai normalūs, sveiko proto biggrin.gif tai netampys, nes supranta ,kad auklėtoja jam, pvz. tyčia rankos neišsuko, ar kojos nesulaužė, aišku eskursijos vaikams linksmybės, o mums nerimas ...

QUOTE(Retisa @ 2011 09 29, 11:04)
turiu ir aš tokį pažymėjimą,atvažiavo į mokyklą per 6 pamoką, pravedė paskaitėlę ir išdalino...tiesa,iš 6 pamokos nieko neišleido, atsėdėjo tik tie, kurie laisvi buvo:)
rizika didelė sad.gif neramu prieš kiekvieną ekskursiją,tuo labiau kai yra tokių tėvų, kurie sugeba pareikšti - va, ekskursija vyko tada kai vaikas slogavo,išvažiavo sloguojantis ir dabar serga... vadinasi auklėtoja kalta dėl :
kad vaikas slogavo prieš tai (nes aišku apsikrėtė mokykloj)
kad ekskursija vyko ne laiku
kad vaikas kažkodėl labai norėjo važiuoti
ir kad dabar serga
gerai, kad tokių mamų nedaug. o dėl traumų, tai tfu tfu tfu... sad.gif  schmoll.gif

Apie tokius tėvelius komentarų nėra doh.gif Dažniausiai patys būna ne pavyzdingi tėvai, tada savo kaltę bando kitiems suverts visokiose situacijose doh.gif

Aišku kuo mažiau tokių 4u.gif

Aš irgi turiu vieną motinėlę, kurios dukra per pamokas plepa iki negalėjimo, žiopla, prie berniukų pati lenda, o jei kas nors per vaikiškus išdykavimus nutinka, tada jau mama taaaaippp gina, taiiip teisna, bet išgirdus,kad ir dukrelė nepavyzdinga, truputį garą nuleidžia, fuii.... tokie tėvai schmoll.gif
Atsakyti
Jei viskas gerai, tai valio. Bet jei atsitiks, kad vaikas atsidurs gydymo įstaigoje? Va pasitempė vaikas koją, nepaėjo, iškvietė gydytoją, tas surašė savo popieriukus, o paskui, kadangi tai vyko per ekskursiją, perdavė mokyklai. Nežinau, kokia ten tvarka. doh.gif tada jau administracija turi surašyti aktą, jis keliauja į švietimo skyrių. Ir ką- mokytojas be pažymėjimo, lydėti negalėjo. O kas kaltas? Geriau apsidrausti. doh.gif Nesąmonė visa tai, bet ką padarysi. popieriukas visagalis
Atsakyti