QUOTE(liute @ 2013 02 25, 14:03)
Ačiū, alfija, už nuorodas, bus nemažai skaitymo.
Vistik, aš neįsivaizduoju savęs dvimečių lopšelio grupėje ar kūdikių namų grupėje besirenkančios sau vaiką iš kelių man parodytų vaikų. Aš nežinau, viskas many sukyla prieš tokį būdą, vaikas juk ne daiktas ir ne mielume juk esmė. Nors, kitą vertus, man visi kaimynų ir draugių vaikai yra mieli. Įvaikinimo puslapyje rašoma, jog ne šeima renkasi vaiką o vaikui parenkama šeima. Bet ir vėl, esu labai šviežia ir greičiausiai su rožiniais akiniais

.
Nėštumo neįmituojam

, tik jausmai ir išgyvenimai yra labai panašūs. Ir būdas kokiu vaikelis pas mus ateis bus... toks koks jis bus, taip kaip reikės, tada kada reikės. O jūs, ar globojat ar įsivaikinot? Ir kodėl (jei ne perįkyriai klausiu

)?
Germine, taip

, labai norėtume sūnučio, sesės - broliuko.
Liute, aš taip pat norėjau rinktis, bet suteikus mums tą galimybę, tiesiog vos neišprotėjau. Dar dabar atsimenu mums rodytų mažylių akis, galvoju apie juos. Liko toks negeras jausmas, tarsi būčiau juos išdavusi...paėmėm po to pirmus pasiūlytus, nes supratau, kad iki trejų ne tiek daug ir matosi, nors pirmi impulsai neapgauna. prie Dičkiuko reikėjo labai daug save "lenkti", bet dabar jis man pats pats šiame sviete, vat Mažiukas palepo, kelia problemėlių su kapriziukais. Pirmo įspūdžio atitikimas svarbus, bet nėra lemiamas. kitas dalykas, kuomet renkiesi vyresnio vaiko atėjimą į šeimą. Čia, manyčiau, rinktis jau būtina, norint išvengt labai didelių problemų, nes tieiog nebėra laiko su savo pasąmone tvarkytis.
Įvaikinti ar globoti... jei esat gerai materialiai apsirūpinę ir dar ateičiai bent 20 čiai metų, tai tik įsivaikinti...mažiau bendravimo su valdininkais, pats procesas lengvesnis, vaikai tikėtina turės mažiau problemų. Niekas neerzins dėl kontaktų su biogiminėmis - viskas priklausys nuo jūsų. Niuansas dar ir tas, kad jei reikės, pagal galiojančius įstatymus pakeis vaikų tautybę į tokią, kokia jūsų, net jei nekeisit vaiko pavardės ir ji liks tokia, kokia buvo, juokingai atspindėdama tautybę

. Jei įvaikinimo atveju patirtumėte finansinį diskomfortą dėl daugybės mokamų paslaugų, kurių reikės vaikų reabilitacijai ir t.t., tuomet, manyčiau, geriau globa ir tie valstybės mokami pinigėliai. Emocinime santykyje su vaikais jokio skirtumo nėra, kuris var. jei galėčiau, įvaikinti daugiau - tik įvaikinčiau, visgi yra planų dar globoti.