Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

QUOTE(Germinė @ 2013 02 25, 10:48)
Man reikia tavo muiliukų recepto  rolleyes.gif

nusipirk paprasto skaidraus muilo. Be kvapo. Ūkinio. Būna tokio. Ir gali dar nusipirkti paprasto muilo su kvapu. Neskaidraus. Ištirpdai mikrobangėj tą muilą- skaidrų pvz. Įlašini jei nori kokios nors esencijos- rožių, apelsinų, eukalipto. Ko turi. Ir supilstai į formeles kokias turi. Nuo asorti saldainių, nuo advento kalendoriaus, jei turi riešutų kevalėlių kepimo formeles. Ten kur telpa gali įdėti dar kokią kriauklytę, akmenuką, džiovintą gėlytė, cinamono gali įpilti. Ir viskas. Visas receptas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 02 24, 09:08)
Karusia. Pasenusios žinios. Nuo pereitų metų liepos mėnesio globa, globojimas yra itin apsunkintas reikalas. Žiogą ir Zylę atsiradime skiria tik metai, bet nuostatai pasikeitę visiškai. Ir pernai, gruodį dar kartą patobulino biggrin.gif globos nuostatų punktus.

Alfija, gal turi netyč nuorodą į įstatymą (ar kelis)?
Esam dabar apmąstymuose giliuose, globa ar įvaikinimas. Kokio amžiaus ir pan. Būtų labai gera išgirst iš jūsų, jūsų mintis ir pastebėjimus tuo atžvilgiu.
O šiaip vikas man labai panašu į ankstyvą nėštumą ax.gif . Paskėm vaikam, viską apkalbėjom su jom. Pasakėm artimiausiem giminaičiams. Pratinamės visi prie minties ir labai džiugu .. ištikro smile.gif .

Gal kas žino ar Kauno miesto ir Kauno rajono VTAT yra ta pati įstaiga ar atskira.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 02 25, 13:19)
Gal kas žino ar Kauno miesto ir Kauno rajono VTAT yra ta pati įstaiga ar atskira.
Atskira
Džiaugiuosi su jumis kartu 4u.gif Kaip suprantu,augini dukras?Norėtumėt sūniuko?
Atsakyti
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=429807
QUOTE(liute @ 2013 02 25, 14:19)
Alfija, gal turi netyč nuorodą į įstatymą (ar kelis)?
Esam dabar apmąstymuose giliuose, globa ar įvaikinimas. Kokio amžiaus ir pan. Būtų labai gera išgirst iš jūsų, jūsų mintis ir pastebėjimus tuo atžvilgiu.
O šiaip vikas man labai panašu į ankstyvą nėštumą  ax.gif . Paskėm vaikam, viską apkalbėjom su jom. Pasakėm artimiausiem giminaičiams. Pratinamės visi prie minties ir labai džiugu .. ištikro  smile.gif .

Parašiau va tokius. Tai tu kreipkis ne tik į Kauno rajoną ar miestą. Gali kreiptis kitur. Į kokį norimą rajoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 25 vasario 2013 - 13:44
QUOTE(liute @ 2013 02 24, 10:08)
Aš niekaip neįsivaizduoju savęs situacijoje, ka sakoma "išsirink"... kažkaip kraupiai skamba. Bet gal aš klystu? Kaip buvo jums? Ar būna taip, jog soc. darbuotojai parenka globotinį pagal tai, kas buvo nurodyta prašyme?

Nesuprantu , kodėl skamba kraupiai? Kame tas kraupumas? Aš kaip tik už pasirinkimą. Kaip man gali parinkti vaiką, kurį aš auginsiu, įsileisiu į savo namus, šeimą. Nereikia imituoti neštumo , nes tai visiškai skirtingi dalykai. Reikia priimti realybę tokią kokia ji yra-šitas vaikas/šeimos narys tiesiog atėjo kitu keliu ir tas kelias yra toks koks yra. Nei blogesnis, nei geresnis.
Man tikrai ne visi draugių, pažįstamų, kaimynų vaikai mieli, tikrai ne visi. Kodėl turėtų, mistiniu būdu, vaikų namuose augantys visi būti mieli? Pagaliau ir aš gal ne visiems vaikams miela.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2013 02 25, 11:43)
Nesuprantu , kodėl skamba kraupiai? Kame tas kraupumas? Aš kaip tik už pasirinkimą. Kaip man gali parinkti vaiką, kurį aš auginsiu, įsileisiu į savo namus, šeimą. Nereikia imituoti neštumo , nes tai visiškai skirtingi dalykai. Reikia priimti realybę tokią kokia ji yra-šitas vaikas/šeimos narys tiesiog atėjo kitu keliu ir tas kelias yra toks koks yra. Nei blogesnis, nei geresnis.
Man tikrai ne visi draugių, pažįstamų, kaimynų vaikai mieli, tikrai ne visi. Kodėl turėtų, mistiniu būdu, vaikų namuose augantys visi būti mieli? Pagaliau ir aš gal ne visiems vaikams miela.

Ačiū, alfija, už nuorodas, bus nemažai skaitymo.

Vistik, aš neįsivaizduoju savęs dvimečių lopšelio grupėje ar kūdikių namų grupėje besirenkančios sau vaiką iš kelių man parodytų vaikų. Aš nežinau, viskas many sukyla prieš tokį būdą, vaikas juk ne daiktas ir ne mielume juk esmė. Nors, kitą vertus, man visi kaimynų ir draugių vaikai yra mieli. Įvaikinimo puslapyje rašoma, jog ne šeima renkasi vaiką o vaikui parenkama šeima. Bet ir vėl, esu labai šviežia ir greičiausiai su rožiniais akiniais smile.gif.
Nėštumo neįmituojam smile.gif, tik jausmai ir išgyvenimai yra labai panašūs. Ir būdas kokiu vaikelis pas mus ateis bus... toks koks jis bus, taip kaip reikės, tada kada reikės. O jūs, ar globojat ar įsivaikinot? Ir kodėl (jei ne perįkyriai klausiu ax.gif )?

Germine, taip smile.gif, labai norėtume sūnučio, sesės - broliuko.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 24, 21:49)
Šelmute,ar draugausi su manim?

Kaip tavo vaikiukai?

Aha wub.gif

Visais, kiekvienas skirtingai smile.gif Gyvenam abitūros egzaminais, pasirinkimu kur stoti, tempimu už ausų nesimokančius ir melagiuko perauklėjimu cool.gif

QUOTE(alfija @ 2013 02 24, 22:13)
jei jos tikrai žino, kad tą nuolatinę globą reiks pratęsti kelis kartus- tai tik tada ir imasi.

Todėl ir mūsų ketvirtukas strigo....

QUOTE(Vistik @ 2013 02 25, 14:43)

drinks_cheers.gif Ir aš už galimybę rinktis. Nes ir man ne visi mieli, juolab mano šeima didelė, turiu jausti, kad atėjęs tiks visiems rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 02 25, 14:03)
neįsivaizduoju savęs dvimečių lopšelio grupėje ar kūdikių namų grupėje besirenkančios sau vaiką iš kelių man parodytų vaikų. Aš nežinau, viskas many sukyla prieš tokį būdą, vaikas juk ne daiktas ir ne mielume juk esmė.
O aš įsivaizduoju.Juk būna,kad pamilsti iš pirmo žvilgsnio.O būna,kad vaikas tarsi mielas,simpatiškas,bet kelia kažkokį irzulį...Juk imi visam gyvenimui,be išeiginių.Jis bus dalis tavo šeimos.Gal jūs visi brunetai,juodaakiai ,o vaikeliukas baltapūkis mėlynakis ir jums bus nesmagu,kai autobuse kokia tetulė paklaus,į ką,jei ne į mamą ir tėtę jis panašus.Mums taip buvo su Rudakyte.Iš kelinto karto išmokau nuleist juokais,kad į kaimyną.Nebūčiau net pagalvojus,kad tiek daug žmonių rūpinasi,ar neapgaudinėju savo vyro biggrin.gif Čia smulkmena.Bet tikrai turėtų leisti pasirinkti,atrasti tą,savąjį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 02 25, 15:48)
drinks_cheers.gif Ir aš už galimybę rinktis. Nes ir man ne visi mieli, juolab mano šeima didelė, turiu jausti, kad atėjęs tiks visiems  rolleyes.gif

Taip. Būtent. drinks_cheers.gif Nes paskui gyvenat šitas dalykas savaime išsprendžia begales problemų.
Aš jau turėjau patirtį, kai vaikai žaibuoja, kai nežinai ką daryti...
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 02 25, 15:51)
O aš įsivaizduoju.Juk būna,kad pamilsti iš pirmo žvilgsnio.O būna,kad vaikas tarsi mielas,simpatiškas,bet kelia kažkokį irzulį...Juk imi visam gyvenimui,be išeiginių.Jis bus dalis tavo šeimos.Gal jūs visi brunetai,juodaakiai ,o vaikeliukas baltapūkis mėlynakis ir ,kai autobuse kokia tetulė paklaus,į ką,jei ne į mamą ir tėtę jis panašus.Mums taip buvo su Rudakyte.Iš kelinto karto išmokau nuleist juokais,kad į kaimyną.Nebūčiau net pagalvojus,kad tiek daug žmonių rūpinasi,ar neapgaudinėju savo vyro  biggrin.gif Čia smulkmena.Bet tikrai turėtų leisti pasirinkti,atrasti tą,savąjį  wub.gif

drinks_cheers.gif
Pasakyčiau truputį kitaip, nesmagu bus labai ir pačiam vaikui, kaip dūris į širdį, aš ne iš šitos šeimos. Aš labai skirtingas, jei jau plika akim matosi. Mano Fėja kaip čiulptuvėliais geria šitą informaciją, ir kai turguje bobutė pasako, kad nu jau dukra tai gryna mama, kai mano nuo mokyklos laikų nematytos klasiokės pasako, kad sūnus visai nepanašus, o dukra tai aš biggrin.gif , tai mano Fėja žydi iš laimės. Pas mus atitinka mūsų šeimos standartus-ūgis, svoris, plaukai, oda, net charakteris, judrumas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 02 25, 15:48)

Todėl ir mūsų ketvirtukas strigo....
drinks_cheers.gif Ir aš už galimybę rinktis. Nes ir man ne visi mieli, juolab mano šeima didelė, turiu jausti, kad atėjęs tiks visiems  rolleyes.gif

atstrigs. Kitaip nebus. Bet pagrindinė priežastis tai ta. O kai tėtukas baisiai raštingas, kaip juridinę nemokamą pagalbą gauti- žinantis. Ne taip ir paprasta.

Ir rimtai, kažkaip kai jau aistros rimsta, vaiko laukimas vis tiek jaudinimasis ir nervai, tai kažkaip labai aiškiai išlenda prieš akis nesmagus paveikslas. VTAT yra sužlugdytas. Jie iš esmės priklausomi nuo kiekvieno kvailio, o spręsti gali labai mažai. Viskas prasideda nuo socialinių partnerių, kurie aiškių atrankos kriterijų neturi. Paremta simpatijom/antipatijom. Išimčių yra, bet retokai. VTAT su jų išvadom ginčytis negali. Tada dar jie gali pasiūlyti vaiką- jei to vaiko sutvarkyta va tiek ir tiek. O jei ne? Jei laikinosios globos nenori globos įstaiga perleisti, jei jie apskritai pateikia kiek netikslią informaciją apie vaiko lankymą, jei jiems trūksta vaikų- visada gali pamokyti vaiką ką kita sakyti, kai ateina tetos tos nuomonės klausti.Vat jie patys į tokią durniaus vietą pastatyti- nors verk.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 02 25, 14:03)
Ačiū, alfija, už nuorodas, bus nemažai skaitymo.

Vistik, aš neįsivaizduoju savęs dvimečių lopšelio grupėje ar kūdikių namų grupėje besirenkančios sau vaiką iš kelių man parodytų vaikų. Aš nežinau, viskas many sukyla prieš tokį būdą, vaikas juk ne daiktas ir ne mielume juk esmė. Nors, kitą vertus, man visi kaimynų ir draugių vaikai yra mieli. Įvaikinimo puslapyje rašoma, jog ne šeima renkasi vaiką o vaikui parenkama šeima. Bet ir vėl, esu labai šviežia ir greičiausiai su rožiniais akiniais smile.gif.
Nėštumo neįmituojam smile.gif, tik jausmai ir išgyvenimai yra labai panašūs. Ir būdas kokiu vaikelis pas mus ateis bus... toks koks jis bus, taip kaip reikės, tada kada reikės. O jūs, ar globojat ar įsivaikinot? Ir kodėl (jei ne perįkyriai klausiu  ax.gif )?

Germine, taip smile.gif, labai norėtume sūnučio, sesės - broliuko.

Liute, aš taip pat norėjau rinktis, bet suteikus mums tą galimybę, tiesiog vos neišprotėjau. Dar dabar atsimenu mums rodytų mažylių akis, galvoju apie juos. Liko toks negeras jausmas, tarsi būčiau juos išdavusi...paėmėm po to pirmus pasiūlytus, nes supratau, kad iki trejų ne tiek daug ir matosi, nors pirmi impulsai neapgauna. prie Dičkiuko reikėjo labai daug save "lenkti", bet dabar jis man pats pats šiame sviete, vat Mažiukas palepo, kelia problemėlių su kapriziukais. Pirmo įspūdžio atitikimas svarbus, bet nėra lemiamas. kitas dalykas, kuomet renkiesi vyresnio vaiko atėjimą į šeimą. Čia, manyčiau, rinktis jau būtina, norint išvengt labai didelių problemų, nes tieiog nebėra laiko su savo pasąmone tvarkytis.
Įvaikinti ar globoti... jei esat gerai materialiai apsirūpinę ir dar ateičiai bent 20 čiai metų, tai tik įsivaikinti...mažiau bendravimo su valdininkais, pats procesas lengvesnis, vaikai tikėtina turės mažiau problemų. Niekas neerzins dėl kontaktų su biogiminėmis - viskas priklausys nuo jūsų. Niuansas dar ir tas, kad jei reikės, pagal galiojančius įstatymus pakeis vaikų tautybę į tokią, kokia jūsų, net jei nekeisit vaiko pavardės ir ji liks tokia, kokia buvo, juokingai atspindėdama tautybę smile.gif. Jei įvaikinimo atveju patirtumėte finansinį diskomfortą dėl daugybės mokamų paslaugų, kurių reikės vaikų reabilitacijai ir t.t., tuomet, manyčiau, geriau globa ir tie valstybės mokami pinigėliai. Emocinime santykyje su vaikais jokio skirtumo nėra, kuris var. jei galėčiau, įvaikinti daugiau - tik įvaikinčiau, visgi yra planų dar globoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 25 vasario 2013 - 15:47
Kaip jums 15.2 ? iš alfijos nuorodų smile.gif

Pagal praėjusių metų pakeitimus dar, matomai, rengtos priemonės, nuostatai, tvarkos - centralizuotai, ar savivaldybėse. iš to, kas sukurpta, galima padaryti globėjų ėdimo sistemą arba ne smile.gif. Iš viso to spinduliuoja biurokratų, bet ne vaiko saugumas...liūdna
Atsakyti