QUOTE(Ute @ 2013 02 24, 12:16)
Papasakok, įdomu. Man toks jausmas, kad laikina globa prieš įvaikinimą ir laikina globa prieš nuolatinę globą - tai mažai ką bendro turintys dalykai (pagal taikomus reikalavimus).
Gal būt laikinai globai prieš įvaikinimą taiko tuos pačius reikalavimus kaip įvaikinimui.
tu visiškai teisi, tai nebeturi nieko bendro. Laikinoji globa prieš nuolatinę globą(kuri dabar skiriama tik trims mėnesiams, paskui peržiūra, ta laikinoji globa) ir dokumentus tvarko tam tiek laiko. Tris mėnesius. VTAT per tris mėnesius turi surinkti visą įmanomą informaciją apie gimines, apie giminių gimines, su įmanomom giminėm artimiausiom išplėstiniam posėdį aptarti ir pasikalbėti apie esamą padėtį. Tada duoti laiko pasvarstyt ir vėl tas gimines kviesti. Ir jei jauti, kad giminė gyvenanti už kelių šimtų kilometrų, ir esanti 19 vanduo nuo kisieliaus, net ne be devintas, tai ieškai ir jos ir jo nuomonė gali būti lemiama. Ir jei su VTAT tu sutari, ir vienas kitam patinkam- tai jis pasako- važiuok ten, eik ten- ten dabar yra tos giminės- tu pasikalbėk, gal jos sutiks, tu įtikinsi. Arba- tu ieškok šitų giminių, aš ieškosiu šitų. Ir ieško. Ir randa. Ir sako- atvažiuok, šituos jau radom. Reik posėdžiauti. O vaikas tuo tarpu guli įstaigoj, nes laikinai prieš laikiną globą paimti negalima. O reikalavimai globėjui prieš laikinąją globą- kvadratai, baldai, žaislai, maistas, darbdavio mintys apie tave- ką jis darys, giminių žodiniai pasižadėjimai, kad tu rtis mėnesius vaiką globosi, o jie apie tai žinos. Sveikatos įstaigos darbuotojų pasirengimas ir žinios suteikti priežiūrą tam vaikui. Išsiaiškinti ar suteiks ir pasirašyti- kad suteiks. O peržiūra atrodo lygiai taip pat- ateina inspektorius su trim mašinraščio puslapiais ir pradeda: ar tu vaikui verdi pagal jo kaprizą, ar tu rengi pagal tai kaip vaiko ožys nori(rašau ožys ir kaprizas nes vaikas iki metų) ar aš tam vaikui(iki metų) pasakoju apie jo biologines gimines, ar buvau poliklinikoj, ar man ten ką nors sakė, ar jis į tą polikliniką nori, ar jis atskiria biologines gimines nuo nebiologinių,ar jo rūbeliai atitinka ES standartus, o žaisliukai ES reikalavimus ir standartus, ar vaiko lėšos eina vaikui išlaikyti ir dar čia ne nesąmonių pabaiga. Vei visa tai tu atlaikai tuos klausimus su šypsena ir neišvijęs to inspektoriaus, tai jis po trijų mėnesių vėl ateina to pačio klausti. Na bet man jis išėjo, ir tuo tarpu poilsis. O jis tuo tarpu- visą tai užpildo trim egzemplioriais- vieną į archyvą, vieną sau, vieną VTAS. Tada, kai jau gauna tą laišką rengiamas posėdis aspsvarstyti tuos popierius. Truks pliš turi surinkti gimines, tėvus, globėją, visko išklausyti, vėl pasirašyti globos planą. Žodžiu laikinoji globa toks dalykas, kuris greit nunyks. Nes savo tikslų ir uždavinių negali įvykdyti. Tai tas nenoras niekam skirti laikinosios globos yra suprantamas. Kam visa tokio darbo beprasmybė. Jei turi tokius du laikinai globojamus- tai sunkiai , bet įveiki. Bet ne tik laikinąja globa VTAT inspektorius užsiima. Yra kur kas svarbesnių dalykų nei šitai. Bet užtai nustatyti irgi nesunku- jei visam šitam sugebi sudalyvauti, ir neišeiti iš trąsos- tai tau vaikas reikalingas ir svarbus. O tuos kurie išeina, tai net smerkti negali, nes absurdo teatre aktorium ne kiekvienas gali būti.