
Aš sodą gesinu su citrinos rugštimi, t.y. nubrauktas šaukštelis sodos ir ant šaukštelio galiuko rugštelės ir truputis vandens. Viską išmaišau ir kai nustoja šnypšti supilu į tešlą ir viskas pavyksta

QUOTE(dute1 @ 2005 07 09, 21:17)
Aš sodą gesinu su citrinos rugštimi, t.y. nubrauktas šaukštelis sodos ir ant šaukštelio galiuko rugštelės ir truputis vandens. Viską išmaišau ir kai nustoja šnypšti supilu į tešlą ir viskas pavyksta 

Labai ačiū už patarimą


QUOTE(Čika @ 2005 07 03, 22:24)
Paprasti lietuviški saisainiai (2 pakeliai), daug pjaustytų braškių, konservuotų persikų, bananas ir 900g jogurto, sumaišyto su 0.5l apelsinų želė ir 1.5pakelio želatinos. Viskas
Palaukti 2 val, kol stings šaldytuve!!!!! Linijom nepavojinga
Skrandukui
Kaip tik svečių turėjau, tai labai gyrė
Braškės savo, tai visas torčiukas kainavo apie 10 litų
Ir kaip greit padariau 







Gal galit man zaliai zele gamine truputi detaliau aprasyti sito skanesto gaminima?????


Stambiai pjautytos braskes ir saltas saltas pienas, niam niam, skaniau nesu ragaves

na negi man niekas nepasakys kaip reikia ta pyraga gaminti...
labai noriu si vakara ta receptuka isbandyti...

labai noriu si vakara ta receptuka isbandyti...

Ant želė pakelio parašyta, kad reikia pilti 0.5 litro karšto(!) vandens, bet aš tuos miltelius sumaišau tik su puse stiklinės vandens, kol nelieka gumulų maišau. Kitam inde puse pakelio želatinos užpilu 0.3 stiklinės šalto(!) vandens ir palaukiu apie 10 min, kol ji išbrinks. Tada pakaitinu indą, kad želatina išsilydytų, bet neužvirtų!!! Želė sumaišau su želatina ir su jogurtu. Viskas.
as taip pat nelabai supratau kaip tie sausianiai deliojasi, kokio plocio ir ilgio
, gal galite detaliau aprasyti???Aciu

Sausainius sulaužau į kokias 6 dalis kiekvieną. Jais padengiu indo apačią. Ant viršaus dedu, ką po ranka turiu- braškes, per pusę pjaustytas, kons.persikus, bananą pjaustytą, galima kokias avietes, žemuoges ar mėlynes, žodžiu, kas tik namie yra. Tada viską užpilu paruoštu, jau pradedančiu stingti jogurto ir želė mišiniu. Viskas. Labai paprasta.

Gerai, kad parasei, kad sausainius sulauzai... as buciau "cielus" dejus...

o gal bandet ta piraga su saldytom braskem daryti, ar nebuna jos istizusios???
Norejau paklausti....
Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus.

Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus.

QUOTE(Sypsenaa @ 2005 07 14, 07:57)
Norejau paklausti....
Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus.

Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus.

Niekad nesuprantu žmonių, verdančių visokius marmalus ir uogų ir vaisių. Taigi valgykit šviežius, tiek mes čia jų teturim Lietuvoj, nu galų gale šaldykit, jei labai daug užderėjo, bet kam jas kaitinti, makaluoti, kai iš jų nieko vertingo nebelieka, tik tuščias balastas??? Ar ne geriau šviežias uogas sutrinti su cukrumi ir galėsi savaitę laikyti šaldytuve ir tepti ant blynų?