Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Melita @ 2005 07 09, 00:22)
Labai įdomu būtų sužinoti,kaip tu jas šaldai blush2.gif Aš niekada dar nešaldziau,bet norėčiau pabandyti. Trintas su cukrum kokioj taroj šaldai? Tikriausiai mažuose indeliuose ...blush2.gif O cielas kaip? paprastai sudedi,ar kaip nors kitaip? Būčiau labai dėkinga už ats.  4u.gif  4u.gif

Aš tai šaldau įvairias uogas: serbentus, vyšnias ir t.t.. Braškes nepjaustytas šaldau paprastai. Turiu tokius 2 didelius indus nuo ledų, į kuriuos sudedu neplautas švarias braškes. Keletą metų buvo mėginta plauti, bet vanduo nusėda ir gale buvusios braškės tokios su ledu lieka neskanios. Todėl neplaunu. O sutrintas tai tiesiog nuplautas sutrini, galima dėti cukraus pagal skonį (aš nededu) ir supilu į mažus maišelius ir užšaldau. Patogiau maži indeliai (nuo margarino ar pan.) Tik kad stiprūs būtų, išimant neplyštų (nuo mišrainių iš parduotuvių nepatvarūs). Viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyStar: 09 liepos 2005 - 09:52
QUOTE(LadyStar @ 2005 07 09, 09:51)
Sudedu neplautas švarias braškes. Keletą metų buvo mėginta plauti, bet vanduo nusėda ir gale buvusios braškės tokios su ledu lieka neskanios. Todėl neplaunu.



Aš nuplaunu, palaukiu kol nusivarvės ir tada šaldau. Būna iš švarios ir e ledo ax.gif
Atsakyti
As tai su blenderiu braskes sutrinu, ipilu cukraus, ismaisau mediniu saustu, supilu i kvadratinius vienkartinius indelius ir i saldikli. Dali sutrintu uzsaldau visai be cukraus. O cielas nuplovus nusausinu ir irgi uzsaldau.
Atsakyti
dute1 , ačiū už braškių pyrgo receptą drinks_cheers.gif Šiandien kepiau ir jau nebėra, na nerealus thumbup.gif o jau skonis... mmm wub.gif Burnoje tirpsta. Jau jo nebėra, suvalgėm blush2.gif Laaaaaabai skanu, o svarbiausia kad pigu ir labai paprasta drinks_cheers.gif Pabandykit, tikrai nesigailėsit biggrin.gif
Atsakyti
Sugalvojau iškepti pyragą, bet turiu tik maistinės sodos, ar tai tas pats kas ir gesinta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(akiniukė @ 2005 07 09, 19:51)
Sugalvojau iškepti pyragą, bet turiu tik maistinės sodos, ar tai tas pats kas ir gesinta?  blush2.gif

Aš irgi paprastą turėjau. Gesinau grietinėje. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2005 07 09, 18:53)
Aš irgi paprastą turėjau. Gesinau grietinėje.  blush2.gif


O kaip gesinama? Tiesiog sumaišai ir viskas? O kiek grietinės reikia šaukšteliui sodos nugesinti tongue.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akiniukė: 09 liepos 2005 - 19:10
Reikia kažko rūgštaus, kad nusigėsintų. grietinė turi būti liesa, kad nusigesintų, mes tokios nevalgom, tad gesinu su actu, geriausia man. Vos kelis lašus įpili ir užputoja. Kai pradeda kilti ir puru pasidaro, tada jau reiškia, kad nusigesino. Dar kiek pamenu, su kefyru galima arba vandeniu su rūgštele.
Atsakyti
Labai skanu šaldytas braškes su cukrumi įdėti į šampano taurę vietoj ledukų. O kai išgeri šampaną, tada suvalgai šampanu prisirpusią braškę smile.gif
Atsakyti
Dar kažkur skaičiau, kad su miltais irgi gesina - sumaišo ir tiek.
O aš porą šauštelių grietinės maišiau. Šiaip, mazoka, bet viskas buvo gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai vietoj sodos naudoju kepimo miltelius smile.gif Ir būtent Saldvos, jų niekada nepadauginsit, tiesiog nesijaučia to skonio, kaip nuo kitų būna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2005 07 09, 19:12)
dute1 , ačiū už braškių pyrgo receptą  drinks_cheers.gif Šiandien kepiau ir jau nebėra, na nerealus  thumbup.gif  o jau skonis... mmm  wub.gif Burnoje tirpsta. Jau jo nebėra, suvalgėm  blush2.gif Laaaaaabai skanu, o svarbiausia kad pigu ir labai paprasta  drinks_cheers.gif Pabandykit, tikrai nesigailėsit  biggrin.gif


Prašom 4u.gif
Tiesa, kai baigėsi braškių sezonas, tai pabandžiau ir kitokių uogų. Su vyšniom irgi nieko, bet reikia daugiau cukraus dėti ir daug pudros barstyti, nes gali būti rūgštoka, beje vyšnios turi būti be kauliukų. Slyvos netinka ir sugadino pyragą. Žiemą išbandžiau su vynuogėmis irgi puiku. Serbentai irgi netinka, o mėlynės tai man nepatiko, o mano vyrui patiko, bet spalva g.gif
Atsakyti