Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Aš sodą gesinu su citrinos rugštimi, t.y. nubrauktas šaukštelis sodos ir ant šaukštelio galiuko rugštelės ir truputis vandens. Viską išmaišau ir kai nustoja šnypšti supilu į tešlą ir viskas pavyksta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2005 07 09, 21:17)
Aš sodą gesinu su citrinos rugštimi, t.y. nubrauktas šaukštelis sodos ir ant šaukštelio galiuko rugštelės ir truputis vandens. Viską išmaišau ir kai nustoja šnypšti supilu į tešlą ir viskas pavyksta thumbup.gif

Labai ačiū už patarimą thumbup.gif Turiu ir skystos citrinos rūgšties visada, tik niekad negalvojau, kad šitaip nugesint įmanoma. Dar kartą ačiū clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2005 07 03, 22:24)
Paprasti lietuviški saisainiai (2 pakeliai), daug pjaustytų braškių, konservuotų persikų, bananas ir 900g jogurto, sumaišyto su 0.5l apelsinų želė ir 1.5pakelio želatinos. Viskas thumbup.gif  Palaukti 2 val, kol stings šaldytuve!!!!! Linijom nepavojinga  yahoo.gif  Skrandukui  wub.gif  Kaip tik svečių turėjau, tai labai gyrė 4u.gif  Braškės savo, tai visas torčiukas kainavo apie 10 litų blink.gif  biggrin.gif  Ir kaip greit padariau mirksiukas.gif


Gal galit man zaliai zele gamine truputi detaliau aprasyti sito skanesto gaminima????? blush2.gif Kaip suprantu reikia sudelioti sausainius, ant su sudeti vaisius ir supilti jogurta sumaisyta su zele ir zelatina???? unsure.gif
Atsakyti
Stambiai pjautytos braskes ir saltas saltas pienas, niam niam, skaniau nesu ragaves mirksiukas.gif
Atsakyti
na negi man niekas nepasakys kaip reikia ta pyraga gaminti... cry.gif
labai noriu si vakara ta receptuka isbandyti... unsure.gif
Atsakyti
Ant želė pakelio parašyta, kad reikia pilti 0.5 litro karšto(!) vandens, bet aš tuos miltelius sumaišau tik su puse stiklinės vandens, kol nelieka gumulų maišau. Kitam inde puse pakelio želatinos užpilu 0.3 stiklinės šalto(!) vandens ir palaukiu apie 10 min, kol ji išbrinks. Tada pakaitinu indą, kad želatina išsilydytų, bet neužvirtų!!! Želė sumaišau su želatina ir su jogurtu. Viskas.
Atsakyti
as taip pat nelabai supratau kaip tie sausianiai deliojasi, kokio plocio ir ilgio blush2.gif , gal galite detaliau aprasyti???Aciu
Atsakyti
Sausainius sulaužau į kokias 6 dalis kiekvieną. Jais padengiu indo apačią. Ant viršaus dedu, ką po ranka turiu- braškes, per pusę pjaustytas, kons.persikus, bananą pjaustytą, galima kokias avietes, žemuoges ar mėlynes, žodžiu, kas tik namie yra. Tada viską užpilu paruoštu, jau pradedančiu stingti jogurto ir želė mišiniu. Viskas. Labai paprasta. 4u.gif
Atsakyti
Gerai, kad parasei, kad sausainius sulauzai... as buciau "cielus" dejus... blink.gif
Atsakyti
o gal bandet ta piraga su saldytom braskem daryti, ar nebuna jos istizusios???
Atsakyti
Norejau paklausti.... 4u.gif
Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 07 14, 07:57)
Norejau paklausti....  4u.gif
Vakar braskes truputi sutryniau, sumaisiau su cukrum ir viriau ne pilnas 15 min., kad butu su blynais ale uogiene. Kadangi tai dariau pirma karta, tai norejau pasiteirauti, ar taisyklingai jas isviriau ir kiek dienu toki "virala" galima vartoti.
Aciu uz atsakymus.  4u.gif


Niekad nesuprantu žmonių, verdančių visokius marmalus ir uogų ir vaisių. Taigi valgykit šviežius, tiek mes čia jų teturim Lietuvoj, nu galų gale šaldykit, jei labai daug užderėjo, bet kam jas kaitinti, makaluoti, kai iš jų nieko vertingo nebelieka, tik tuščias balastas??? Ar ne geriau šviežias uogas sutrinti su cukrumi ir galėsi savaitę laikyti šaldytuve ir tepti ant blynų?

Atsakyti