pamirsau-5 sauksteliai zelatinos, istirpintos nedideliam kieki vandens
MEET - koks skanėstas , jau įsivaizduoju koks tirpstantis saldumas... Niaaaaaaaam
keletas recepteliu su braskem
PAVLOVA
RECEPTAS - http://www_neringa-b...ai/pavlova.html
TIRAMISU SU BRASKEM
RECEPTAS - http://www_neringa-b...i/tiramisu.html
Nekeptas tortas su braškėmis
RECEPTAS - http://www_neringa-b...-braskemis.html
PAVLOVA
RECEPTAS - http://www_neringa-b...ai/pavlova.html
TIRAMISU SU BRASKEM
RECEPTAS - http://www_neringa-b...i/tiramisu.html
Nekeptas tortas su braškėmis
RECEPTAS - http://www_neringa-b...-braskemis.html
BRASKIU PYRAGAS
INGREDIENTAI:
200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrina,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštai sviesto arba margarino.
K r e m u i:
200 g grietinėlės,
50 ml fruktozės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
P a p u o š i m u i:
braškių.
GAMINIMAS:
Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska suberkite miltus ir susmulkintus migdolus.
Išmaišykite. Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175 laipsnių karščio temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus. Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.
INGREDIENTAI:
200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrina,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštai sviesto arba margarino.
K r e m u i:
200 g grietinėlės,
50 ml fruktozės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
P a p u o š i m u i:
braškių.
GAMINIMAS:
Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska suberkite miltus ir susmulkintus migdolus.
Išmaišykite. Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175 laipsnių karščio temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus. Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.
"TRIO" - dvisluoksnis šokolado ir špinatų pyragas su braškėmis
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 2 kiaušiniai + 2 baltymai
* 100 g šviežių špinatų
* 4 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 160 g natūralaus jogurto
* 50 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, skirto kavai balinti)
* šviežių didesnių braškių
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepimo formo patepimui
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės ir žalios masių ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario temperatūros) ir cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir , supilti natūralų jogurtą bei grietinėlę - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Paruošti špinatų tyrę : nuplauti špinatus ir sudėti į švarią keptuvę , įpilti porą valg. š. vandens ir kaitinti iki špinatais suminkštės. Tokius špinatus sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki vientisos tyrės.
Gautą špinatų tyrę sukrėsti į paruoštą masę, gerai išmaišyti ir masę padalinti pusiau.
Į vieną paruoštos masės dalį įmaišyti 4 valg. š. kakavos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų - padalinti į dvi lygias dalis , vieną dalį įmaišyti (keliant iš apačios į viršų.) į šokoladinę masę, o kitą į žalią špinatų masę.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti braškių puseles : barškes nuplauti, perpjauti pusiau ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp braškių puselių.
Ant sudėliotų braškių puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Ant šokoladinės masės supilti žalią špinatų masę ir tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pastaba: jei bandysite apversti dar neatvėsusį pyragą, visos braškės liks kepimo formoje .
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal braškių puselės ( puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Skanaus
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 2 kiaušiniai + 2 baltymai
* 100 g šviežių špinatų
* 4 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 160 g natūralaus jogurto
* 50 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, skirto kavai balinti)
* šviežių didesnių braškių
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepimo formo patepimui
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės ir žalios masių ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario temperatūros) ir cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir , supilti natūralų jogurtą bei grietinėlę - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Paruošti špinatų tyrę : nuplauti špinatus ir sudėti į švarią keptuvę , įpilti porą valg. š. vandens ir kaitinti iki špinatais suminkštės. Tokius špinatus sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki vientisos tyrės.
Gautą špinatų tyrę sukrėsti į paruoštą masę, gerai išmaišyti ir masę padalinti pusiau.
Į vieną paruoštos masės dalį įmaišyti 4 valg. š. kakavos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų - padalinti į dvi lygias dalis , vieną dalį įmaišyti (keliant iš apačios į viršų.) į šokoladinę masę, o kitą į žalią špinatų masę.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti braškių puseles : barškes nuplauti, perpjauti pusiau ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp braškių puselių.
Ant sudėliotų braškių puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Ant šokoladinės masės supilti žalią špinatų masę ir tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pastaba: jei bandysite apversti dar neatvėsusį pyragą, visos braškės liks kepimo formoje .
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal braškių puselės ( puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Skanaus
QUOTE(knopke* @ 2011 06 16, 19:56)
biskvitas su kondensuotu pienu
3 kiausiniai
5 saukstai miltu ir tiek pat krakmolo
svoesto pakutis, sodos puse saukstelio, baltynai plakami atskirai ir imaisomi gale
kondensuotas pienas
kremas
grietinele
cukraus pagal skoni
rugsties vos vos
braskes
3 kiausiniai
5 saukstai miltu ir tiek pat krakmolo
svoesto pakutis, sodos puse saukstelio, baltynai plakami atskirai ir imaisomi gale
kondensuotas pienas
kremas
grietinele
cukraus pagal skoni
rugsties vos vos
braskes
Kokios proporcijos?
Sveikutes
Dariau braskiu tortuka (pagrindas is trupintu sausainiu su sviestuku ,o mase is pertrintos varskes ,grietineles ,cukraus ,metu ,braskiu ir zele ).Tikrai paprasta ir skanu ir greita .Gal kas daret braskiu torta su pirktiniais biskvitais ?,kazkaip tos zelatinos noretusi minimaliai , aisku ,pertepimus irgi su varske galima padaryt...bet gal kas turit ''auksine minti'' is ko tous pertepimus padaryt ?
Dariau braskiu tortuka (pagrindas is trupintu sausainiu su sviestuku ,o mase is pertrintos varskes ,grietineles ,cukraus ,metu ,braskiu ir zele ).Tikrai paprasta ir skanu ir greita .Gal kas daret braskiu torta su pirktiniais biskvitais ?,kazkaip tos zelatinos noretusi minimaliai , aisku ,pertepimus irgi su varske galima padaryt...bet gal kas turit ''auksine minti'' is ko tous pertepimus padaryt ?
Krekeriu tortas su braskem
Reikes:
500 gr krekeriu
500 gr grietines
200 ml cukraus
0.5 bonkutes kondencuoto
braskiu
zeles pakelio
Grietine isukam su cukrumi,dedam kondencuota ir sumaisom viska,tada dedam krekerius,dar karta permaisom.Tada i forma,(as dejau su nuimamais sonais )tiesiam maistine plevele suverciam krekerius gerai paspaudziam ir dedam nakciai i saldytuva.Papuosimas gali buti ivairus,as dejau pjaustytas braskes,uzpy
liau 300 ml biski pastingusios zeles ir vel i saldytuva kol zele sustings.
Reikes:
500 gr krekeriu
500 gr grietines
200 ml cukraus
0.5 bonkutes kondencuoto
braskiu
zeles pakelio
Grietine isukam su cukrumi,dedam kondencuota ir sumaisom viska,tada dedam krekerius,dar karta permaisom.Tada i forma,(as dejau su nuimamais sonais )tiesiam maistine plevele suverciam krekerius gerai paspaudziam ir dedam nakciai i saldytuva.Papuosimas gali buti ivairus,as dejau pjaustytas braskes,uzpy
liau 300 ml biski pastingusios zeles ir vel i saldytuva kol zele sustings.
Garbane,- labai skaniai atrodo , sakykit ,ar gaunasi labai saldus ?,ar ne sausokas ?ar tiktu cia varskytes imaisyt? o krekeriai ar krusnus,ar suminksteja? -vajeee klausimu pazeriau... labai sudomino ,bet neturiu laiko ''eksperimentini''daryt reik is karto aciu
Šypsenėlė (:+2012 06 15, 19:37-->
Zinok saldus gaunasi,va siandien dariau biski pakoregavus recepta,dejau maziau cukraus ir kondencuoto maziau,kai ryt paragausiu pasakysiu kuris variantas skaniau.
visai nesausas,super gaunasi.manau skanu butu ir varske imaisyta,kodel gi ne?
O koks saldumas bebutu zinok braskes ta salduma uzmusa ir gaunasi tolulas skonis,kas ragavo tai labai skanu sako
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2012 06 15, 19:37)
Garbane,- labai skaniai atrodo , sakykit ,ar gaunasi labai saldus ?,ar ne sausokas ?ar tiktu cia varskytes imaisyt? o krekeriai ar krusnus,ar suminksteja? -vajeee klausimu pazeriau... labai sudomino ,bet neturiu laiko ''eksperimentini''daryt reik is karto aciu
Zinok saldus gaunasi,va siandien dariau biski pakoregavus recepta,dejau maziau cukraus ir kondencuoto maziau,kai ryt paragausiu pasakysiu kuris variantas skaniau.
visai nesausas,super gaunasi.manau skanu butu ir varske imaisyta,kodel gi ne?
O koks saldumas bebutu zinok braskes ta salduma uzmusa ir gaunasi tolulas skonis,kas ragavo tai labai skanu sako
laba diena merginos... kokie cia pas jus skoniai reikes isbandyti receptukus kelis kuriuos jau nusiziurejau...
o mano megstamiausias ir daznokai gaminamas yra mascarpone surio tortas su braskem
o mano megstamiausias ir daznokai gaminamas yra mascarpone surio tortas su braskem