as trintas braskes su cukrumi saldaysi saldiklyje, kad ir isemus ziema jos nelabai praranda skoni, daug skaniau nei is stiklainiu
gal kas zinoti receptuku, ka is tokiu braskiu uogienes, is saldiklio, dar galetu pagamint?
taip, buna beveik visose parduotuvese! tokie indeliuose..mano maximoje padeti prie tepamos varskes, suriu ir pan:>pati galvoju reiktu maskarpones torta kada pasigamint:) Papildyta:
man tai labai skanu iskepti dideli blynai, i kuriuos dedu sauksta varskes(galima sutrint su curumi) ir daug trintu braskiu, uzlankstau ir valgau.manau butu labai skanu ant virsaus bananiniu ledu prikraut
Nepamirškite braškes ir žemuoges valgydami gerai sukramtyti jų sėklytes, nes "jose yra daug naudingų medžiagų, o sėklose - geležies. Atminkite geležį iš žemuogių ir braškių organizmas sugeba pasisavinti tik tuomet, kai uogų sėklos yra sutrinamos."
Man tai labai skanu braškes supjaustyt mažais gabalėliais ir užpilti vaisiniu arba natūraliu jogurtu ( jei natūraliu tai dar cukriuko idedu ) mmmm... Kaip tik šiandien pusryčiauju taip
mazdaug 200g braskiu 3 kiausiuniu baltymai 50g cukraus pudros
braskes su cukraus pudra sutrinti plakikliu(tuo kur kombainuose kokteiliams,ne su rankiniu blenderiu),kai susitirins supliti baltymus ir plakti iki sviesiai rozines mases.suspilstyti i norimus indelius ir atsaldyti(bet ne kameroj)niam niam.cukru paskui pagal skoni galit koreguoti,siaip cia 4 nedidels porcijuso,nes jei i dvi dalis man biski dusia apsalsta
labai skanus ir gaivus desertas...tikiuosi cia tokio nieks dar nerase...
Tešlai: 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, 100 g cukraus, šaukštas cukraus pudros.
Įdarui: 100 g šviežių braškių, 200 ml grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 1/2 šaukštelio želatinos.
Puošti: cukraus pudros.
Tešlai kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite. Trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi ir atsargiai sumaišykite su baltymų mase. Miltus persijokite ir palengva suberkite į masę. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Iškepusios atvėsinkite.
Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną paruoškite pagal gamintojo instrukcijas ir sudėkite į išplaktą grietinėlę. Taip pat berkite nuplautas, nusausintas ir supjaustytas braškes. Įdarą krėskite ant biskvito ir išlyginkite. Atsargiai suvyniokite, dėkite kraštu į apačią ir kelias valandas laikykite šaltai. Kai įdaras sustings, vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.
Įdaryti: 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas cukraus pudros.
Puošti: 10 dailių braškių, kivis.
Baltymus plakite tol, kol bus standžios putos. Pirmąsias 2 minutes plakite pačia lėčiausia programa, o paskui jau galite ir greitesne. Iš pradžių plakdamos po truputėlį berkite krakmolą ir druską. Nesustodamos plakti po šaukštelį berkite cukrų, tada - vanilinį cukrų. Plakite dar 5 minutes tol, kol paviršiuje atsiras viršūnėlės. Tada į plakinį atsargiai įmaišykite citrinų sultis arba actą.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Plaktus baltymus konditeriniu švirkštu su plačia anga po truputį išspauskite ant kepimo popieriaus. Suformuokite apvalų tortą. Jei neturite konditerinio švirkšto, tortą galite formuoti šaukštu. Taip pat baltymų kremą galite sudėti į riebalais išteptą kepimo formą su nuimamais kraštais. Šaukite į 100-110 laipsnių karščio orkaitę. Po pusvalandžio temperatūrą sumažinkite iki 90 laipsnių ir kepkite dar 45 minutes. Tada kaitinimą išjunkite, orkaitės dureles praverkite ir palikite baltymų kremą atvėsti. Kai atvės, perkelkite ant plačios lėkštės.Atsargiai nupjaukite iškepusio torto viršų, lengviausia tai padaryti peiliu su danteliais. Vidų įdarykite su cukraus pudra plakta grietinėle. Nuplautas ir nusausintas braškes ir nuluptą kivį supjaustykite plonais griežinėliais. Jais papuoškite torto viršų.
Braškių kremu įdaryti apelsinai
3 apelsinai.
Įdaryti: 300 g braškių, 200 g riebaus tepamojo varškės sūrio, 3 šaukštai cukraus, 25 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas želatinos.
Apelsinus nuplaukite, padalinkite pusiau ir išspauskite sultis. Jas atšaldykite ir supilkite į taures. Apelsinų vidų gražiai išskobkite.
Braškes nuplaukite, nusausinkite, kelias gražesnes pasilikite, kitas sutrinkite. Varškės sūrį, cukrų ir pagal gamintojo rekomendacijas paruoštą želatiną sumaišykite. Atšaldytą grietinėlę išplakite, tada įsukite trintas braškes ir sumaišykite su varškės sūrio mase. Pradėjusį stingti kremą sudėkite į išskobtus apelsinus ir papuoškite braškių puselėmis.
Braškių kokteilis
200 g braškių, 100 g vanilinių ledų, 100 g kefyro, 2-3 šaukštai cukraus, 1/2 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių, šaukštelis vanilinio cukraus.
Braškes, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinkite. Pilkite gerai atšaldytą kefyrą, citrinų žieveles ir suplakite. Kokteilį pilstykite į stiklinaites ir pridėkite vanilinių ledų.
Varškės ledai su braškėmis
Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės, 200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai cukraus pudros.
Puošti: 350 g braškių, 25 g pistacijų, melisų lapelių.
Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos) pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo kameroje.
Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario temperatūroje 30-45 minutes. Tada formą papurtykite, varškės ledai iškris į lėkštę. Vėl trumpam grąžinkite į šaldymo kamerą, kad atvėstų viršutinis sluoksnis.
Braškes, skirtas puošti, perpjaukite per pusę. Varškės ledus gražinkite braškių puselėmis, pistacijomis ir melisų lapeliais.
As tai darau saldoka pieno zele ir pridedu kuo daugiau braskiu,supilu i forma su skyle per viduri,kai sustingsta isverciu i lekste.Patikekit mano semyna ja sudoroja akimirksniu