Įkraunama...
Įkraunama...

NEW AGE (Naujasis Amžius). Tema krikščionims

QUOTE(Jordina @ 2011 09 23, 15:43)
Susidariau ispudi, kad vizualizacija yra tiesiog tam tikru dalyku isivaizdavimas, ar ne? Mes isivaizduojame ivairius dalykus kiekviena diena. Kai kurie zmones turi ir nemazai negatyviu minciu, bet jie del to nera vadinami kokiais tai magais arba newage'istais. Tai idomu, kokiais kriterijais yra remiamasi, kuomet priskiriama vizualizacija prie newage  g.gif

Nevisai taip. Tai nera paprastas isivaizdavimas. Praktikuodami KV mes isivaizduojame samoningai. Si isivaizdavima papildome emocijomis, ypatingu isijautimu, tarsi viskas vyktu realybeje. Is tiesu ir vyksta, tik ne materialioje o dvasineje plotmeje. Vykstant vidiniams pokyciams, kinta ir isoriniai.

Matyt si pozityvu samoninguma ir pastangas (nezinau kaip pavadinti tuos, kurie nusistate pries KV ) tarkim nepatenkinti gyvenimu pilieciai priskiria magijai. Magija okultizmui. O okultizma susidejimui su V. ir pan. Na isties net juokingai atrodo is sono.
Ka dar noriu pabrezti, kad KV niekada nepropaguoja ir neskatina kistis i kitu zmoniu gyvenima. Niekur nepatariama ir net nerekomenduojama naudoti KV siekiant kito zmogaus demesio ir sau naudos, jeigu kazkokiu budu tai galetu pakenkti kitam asmeniui. Pvz noredamas pakilti karjeros laiptais, negali pretenduoti i kito zmogaus posta, isivaizduodamas, kad ji ismeta is darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 23 rugsėjo 2011 - 16:27
QUOTE(Blue Rose @ 2011 09 23, 15:23)
Taip, taip, vizualizacija tai jau tikrai kažkoks siaubas, nes jei svajoji ir įsivaizduoji, kad visi tavo namiškiai sveiki, kad gražiai santarvėj gyvenat, kad nieko jums netrūksta, vskas gražu ir gera, tai tučtuojau liaukis, nes tai, gi, juodoji magija  doh.gif
Svarbiausia- bijok! "Bijok Dievo!". Nu, kam Jo bijot? Jį nuoširdžiai mylėt reikia.
Kartais paskaitai ir nebeįmanoma suprast: ar pezantis žmogus tikrai nepilno proto, ar tik dėl jam vienam suprantamų priežasčių tokiu apsimeta  g.gif

Apie vizualizaciją neturiu konkrečios nuomonės (ir nesu nusiteikusi prieš), bet jei jau šioje temoje bandoma ją pritempti prie krikščionybės, kaip jai neprieštaraujančią praktiką, tai iškyla porą klaustukų:

1/ Ar aš galiu sau prisiimti Dievo vaidmenį? Ar aš galiu pakreipti vizualizuodamas tam tikrus įvykius man reikiama linkme nors Dievo valia yra visai kitokia? Štai, pvz.: aš lengvai apsirgau ir svajoju, dirbu su savo mintimis, kad būčiau sveika. Bet gal Dievas nori mane paniurkdyti į tą ligą šiek tiek giliau, nes man dar reikia kažko išmokti, kažką suprasti. Tai kuris iš mūsų nugalės? Jis ar mano minties galia (kad ir kokios mano mintys man teigiamos ir nieko kito neliečiančios atrodo)? Ar vis tik vizualizacija užsiimantys žmonės savo mintis užbaigia žodžiais "tai yra tai, ko aš noriu, bet, Viešpatie, Tu geriau žinau, tad tebūnie Tavo valia" ?

2/ Vėlgi, žiūrint iš krikščioniškos pusės, ar mes tikrai žinome, ko mums reikia? Ar mes jaučiame savo ribas? Aš galiu pradėti svajoti apie artimųjų sveikatą ir baigti svajomis apie didelį gražų namą, atostogas gražiame kurorte, karjerą, didesnę algą, naują rūbą ir t.t. Ar nepanašu, kad šios svajonės eina kita kryptimi, nei turėtų mąstyti (juolab, koncentruoti savo mintis į...)krikščionis? Ar tik nebuvo pasakyta Šv. Rašte, kad mums nederėtų galvoti apie ir rūpintis rytojumi, nes mūsų Tėvas pasirūpins mumis?
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 09 25, 03:50)
Apie vizualizaciją neturiu konkrečios nuomonės (ir nesu nusiteikusi prieš), bet jei jau šioje temoje bandoma ją pritempti prie krikščionybės, kaip jai neprieštaraujančią praktiką, tai iškyla porą klaustukų:

1/ Ar aš galiu sau prisiimti Dievo vaidmenį? Ar aš galiu pakreipti vizualizuodamas tam tikrus įvykius man reikiama linkme nors Dievo valia yra visai kitokia? Štai, pvz.: aš lengvai apsirgau ir svajoju, dirbu su savo mintimis, kad būčiau sveika. Bet gal Dievas nori mane paniurkdyti į tą ligą šiek tiek giliau, nes man dar reikia kažko išmokti, kažką suprasti. Tai kuris iš mūsų nugalės? Jis ar mano minties galia (kad ir kokios mano mintys man teigiamos ir nieko kito neliečiančios atrodo)? Ar vis tik vizualizacija užsiimantys žmonės savo mintis užbaigia žodžiais "tai yra tai, ko aš noriu, bet, Viešpatie, Tu geriau žinau, tad tebūnie Tavo valia" ?

2/ Vėlgi, žiūrint iš krikščioniškos pusės, ar mes tikrai žinome, ko mums reikia? Ar mes jaučiame savo ribas? Aš galiu pradėti svajoti apie artimųjų sveikatą ir baigti svajomis apie didelį gražų namą, atostogas gražiame kurorte, karjerą, didesnę algą, naują rūbą ir t.t. Ar nepanašu, kad šios svajonės eina kita kryptimi, nei turėtų mąstyti (juolab, koncentruoti savo mintis į...)krikščionis? Ar tik nebuvo pasakyta Šv. Rašte, kad mums nederėtų galvoti apie ir rūpintis rytojumi, nes mūsų Tėvas pasirūpins mumis?

1/ - jei Jums patinka blogai jaustis ir sirgti, prašom, sirkit, nesistenkit pasveikti ir nieko nedarykit, tai jūsų valia, o ne Dievo, nes Jo valią žino tik Jis pats. Tačiau yra žmonių, kurie nori būti sveiki. Ar buvimas sveiku prieštarauja krikščionybės dogmoms?
2/ - matot, tas "žinojimas ko reikia", vėl gi- daug paprasčiau nieko nedaryti ir visą sėkmę ir nesėkmę suversti kažkam kitam, šiuo atveju, Dievo malonei/nemalonei. Jei jau Jis davė žmogui smegenis, tai tikriausiai tikėjosi, kad Jam nereikės dėl kiekvieno atsiprašaant, š...dniekio pačiam visko imtis ir daryt, gal gi, žmogus pats teiksis pajudinti užpakalį ir padirbėti pats? g.gif Ar ne per daug paraidžiui suprantate tą "mums nederėtų galvoti apie ir rūpintis rytojumi, nes mūsų Tėvas pasirūpins mumis"? Aš čia išskaitau, kad "dirbk ir Dievas tau padės, jei eini teisingu keliu", o ne "nieko nedaryk ir lauk, kol Dievas kažką duos/neduos"... Na, bet vis tiek, tikrai ačiū už mintis, tikrai pasidarė aiškiau, kodėl kai kurie žmonės elgiasi būtent taip, kaip Jūs aprašėte. Ačiū už patirtį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 09 25, 02:50)

1.Mes patys(ios) esame Dievo dalis. Jis sukure mus pagal savo paveiksla, tad turime ir jo galiu. Jis dave mums samoninga prota ir galimybe rinktis, spresti. Jis dave mums protine ir fizine laisve, tad kodel save ikaliname neigiamu minciu, prietaru, isitikinimu kalejime? Kodel manai, kad Dievo valia ir noras, kad mes butume nelaimingi? Taip, jeigu jis dave mums pamoka (liga ar neganda), tai mes neturetume del to rautis plauku. Galbut tai isties Dievo valia. Tad ir susimastykime ka jis mums tuo nori pasakyti. Kokia yra ta pamoka? Bet argi ismokus pamoka jusu mokytojas neisleidzia is klases? Argi esate baudziamas kai uzduoti atliekate gerai??? Tad mes neturetume susirgus guleti lovoje ir is jos nesikelti, nes gal Dievas to nenori. Ar jauciate kaip apsurdiskai tai atrodytu? Musu prigimtyje yra troskimas gyventi ir noras sveikti... Jeigu iskelete klausima, kad reikia kazko ismokti, tai ir mokykites, o ne skendekit "pasidavime".
Viskas, kuo isitikinsite, taps jusu tikrove, nepriklausomai jus krikscione ar agnostike. Tad jei manote, kad Dievui reikia jus kartais "paniurkdyti", tai taps jusu realybe. Busite niurkdoma daznai.
Kuris nugales? KVistai nekovoja su Dievu. Gyvenimas dovana, o ne kova. Daugelis musu afirmaciju yra paremti tikejimo principais. Tikejimas yra visuotinis desnis ir jis galioja nepriklausomai nuo religijos.
2Nera gerai kai zmogus nezino ko nori, neturi tikslu. Gal pats laikas juos suzinoti? As interpretuociau si pasakyma, kad turime gyventi sia akimirka, dabartimi, ja ivertinti ir ja dziaugtis ir zinoma pasitiketi Dievu. Vizualizacija tam nepriestarauja. Laikas is esmes neegzistuoja. Mes tik taip suvokiam esati nuo vieno ivykio iki kito. Tai, kas vyksta tavo mintyse, jau egzistuoja. Be tikejimo ir pasitikejimo Dievu, vargu ar vizualizacijos pildytusi. Si technika yra mechanizmas, padedantis pagilinti ir suaktyvinti tikejima kiekvienoje gyvenimo situacijoje, mechanizmas, ikvepiantis noreti, stengtis, veikti daugiau. Buti geresniu zmogumi apskritai.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 25, 08:59)
Si technika yra mechanizmas, padedantis pagilinti ir suaktyvinti tikejima kiekvienoje gyvenimo situacijoje, mechanizmas, ikvepiantis noreti, stengtis, veikti daugiau. Buti geresniu zmogumi apskritai.

Tikėjimas pasitelkus techniką su mechanizmu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 09 26, 09:03)
Tikėjimas pasitelkus techniką su mechanizmu...    doh.gif

Ir toliau skaitykite viska paraidziui, tik tokiomis siauromis reiksmemis, kurias turite galveleje. Nors labai save praturtintumete jeigu bent kartais atsiverstumet LKZ... biggrin.gif

Ir Tebunie jums kaip tikite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 26 rugsėjo 2011 - 09:49
na tiek to, susilaikysiu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 26 rugsėjo 2011 - 10:20
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 26, 07:41)
Ir toliau skaitykite viska paraidziui, tik tokiomis siauromis reiksmemis, kurias turite galveleje. Nors labai save praturtintumete jeigu bent kartais atsiverstumet LKZ... biggrin.gif

Ir Tebunie jums kaip tikite.

Iš kur jums žinot kaip ir ką aš skaitau, juolab ką turiu ar neturiu galvelėj....Juk tik pacitavau Jūsų pačios parašytus žodžius... mirksiukas.gif
Ir nepavark tu man tiek strakaliot.. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Blue Rose @ 2011 09 25, 09:27)
1/ - jei Jums patinka blogai jaustis ir sirgti, prašom, sirkit, nesistenkit pasveikti ir nieko nedarykit, tai jūsų valia, o ne Dievo, nes Jo valią žino tik Jis pats. Tačiau yra žmonių, kurie nori būti sveiki. Ar buvimas sveiku prieštarauja krikščionybės dogmoms?
2/ - matot, tas "žinojimas ko reikia", vėl gi- daug paprasčiau nieko nedaryti ir visą sėkmę ir nesėkmę suversti kažkam kitam, šiuo atveju, Dievo malonei/nemalonei. Jei jau Jis davė žmogui smegenis, tai tikriausiai tikėjosi, kad Jam nereikės dėl kiekvieno atsiprašaant, š...dniekio pačiam visko imtis ir daryt, gal gi, žmogus pats teiksis pajudinti užpakalį ir padirbėti pats?  g.gif  Ar ne per daug paraidžiui suprantate tą "mums nederėtų galvoti apie ir rūpintis rytojumi, nes mūsų Tėvas pasirūpins mumis"? Aš čia išskaitau, kad "dirbk ir Dievas tau padės, jei eini teisingu keliu", o ne "nieko nedaryk ir lauk, kol Dievas kažką duos/neduos"... Na, bet vis tiek, tikrai ačiū už mintis, tikrai pasidarė aiškiau, kodėl kai kurie žmonės elgiasi būtent taip, kaip Jūs aprašėte. Ačiū už patirtį  4u.gif

Puikus postas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man, nesidomianciai aktyviai visomis ezoterinemis praktikomis, truksta aiskus New Age apibrezimo. ka NA apima? o tai dabar bijokim bijokim, o ko neaisku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 09 25, 02:50)

Jeigu tai yra isivaizdavimas pasitelkiant jausmus tokiu dalyku, kokiu tikiesi sulaukti ateity, tai turbut negarantuoja visu tavo noru issipildymo. Ir jei kuris tavo noras nera pagal dievo valia, argi jis leis tavo troskimui issipildyt? g.gif O atlikti veiksmus, esancius pries dievo valia (pavyzdziui sulauzyti viena is 10 dievo isakymu) gali kiekvienas, net ir nepasitelkdamas jokios vizualizacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 09 26, 09:03)
Tikėjimas pasitelkus techniką su mechanizmu...    doh.gif

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti