As irgi tokias demes valau su indu plovikliu, butent Fairy. Uzpilu truputi ant tu vietu, kurios isteptos, truputi palaikau ir i skalbykle Demeliu kaip nebuta: ir senesniu, ir svieziu.
Mano toks klausimas, kad nežinau į kurį skyrelį jį ti dėt. Girdėjau, kad yra kažkokia priemonė, su kuria galima išskabti gazuoliu suteptus drabužius ir panaikinti jo kvapą. Gal kas žinot kaip ji vadinasi ir kur jos ieškoti? Be to ir mašina visa smirda gazuoliu, nes kažkada labai senai buvo pasipylęs bagažinėje. Kažin ar įmanoma panaikinti jo kvapą?
Pabandykit nusipirkti muilo su tulzimi, jis nera brangus, taciau gana senas demes padeda isvalyti. O jei deme visai nesena, patepkit kad ir paprastu muilu (jei vaiko drabuzelis - vaikisku), ir palikit kol isdzius. Man gana daug drabuziu tap issivale, net ir melynes, vysnios, braskes
Benzinas ir terpentinas tirpdo dervos/sakų dėmes. Po to drabužius išskalbkite muiluotu vandeniu, išskalaukite švariu vandeniu.
KAVOS DĖMĖS (tikriausiai daugiausia rūpesčių šio klubo nariai ir turi būtent dėl kavos dėmių )
Kavos dėmes galima išplauti stipriai pasūdytame vandenyje arba šaltame vandenyje su glicerinu (1 šaukštas glicerino 1 litrui vandens).
Dar vienas būdas - kavos dėmes patepkite kiaušinio baltymo ir glicerino mišiniu, palikite, kad susigertų. Maždaug po valandos išskalaukite iš pradžių šaltu, po to drungnu vandeniu.
KRAMTOMOS GUMOS DĖMĖS
Reikia drabužį palaikyti šaldymo kameroje ir po to tą gumą aštriu peiliu nugremžti. Jei daiktas didelis ir į kamerą netelpa, tada ledukus reikia sudėt į maiselį ir uždėti ant ant dėmės.
Tokią dėmę galima išimti ir su acetonu arba aviaciniu benzinu.
Dar vienas galimas kramtomų gumų valymo būdas - taip kaip vaško dėmių, tik trunka ilgiau.
MĖLYNIŲ DĖMĖS
Iš drabužių dėmes išvalysite paprasčiausia namine priemone: pamerkite dėmėtą vietą į rūgpienį, kurį laiką jame palaikykite, po to išskalbkite.
PRAKAITO DĖMĖS
Drabužius pamerkite į vandeninį acto tirpalą, gerai išskalaukite. Skalbkite kaip įprasta. Iš vilnonių audinių dėmes išvalysite atsargiai trindami sūdytu vandeniu. Po to šiek tiek patrinkite alkoholiu.
RAŠALO DĖMĖS
Iš baltų audinių rašalo dėmes išvalysite, tučtuojau pamerkę į rūgpienį. Po to skalbkite kaip įprasta.
Rašalo dėmes įtrinkite druska arba karštomis citrinos sultimis, palikite kuriam laikui, po to išskalaukite.
Rašalo dėmes iš medvilninių audinių išvalysite citrinos rūgšties tirpalu.
Rašalo dėmes iš vilnonių audinių išplausite vandeniu su citrina arba pasukomis. Palikite maždaug pusvalandžiui, po to gerai išskalaukite.
RAUDONO VYNO DĖMĖS
Dar drėgną dėmę pabarstykite druska, išplaukite. Po to pamerkite į pasukas.
Iš margų medvilninių ir vilnonių audinių raudono vyno dėmes išvalysite amoniaku.
Įsisenėjusias raudono vyno dėmes iš medvilnės ir šilko valykite muiluotu vandeniu, į kurį įpilkite šiek tiek amoniako.
Raudono vyno dėmes iš staltiesių išvalysite, jei tuoj pat ant dėmės užpilsite šiek tiek sauso balto vyno. Tuomet skalbkite kaip įprasta.
RIEBALŲ DĖMĖS
Šviežias riebalų dėmes tuoj pat pabarstykite pudra, palikite per naktį ir kitą dieną išvalykite šepečiu ( tinka ir šilkui).
Riebalų dėmes puikiausiai iš rūbų išsikalbia indų ploviklis Fairy.
Audinių, kuriuos galima skalbti, dėmę pakaks patrinti muilu su tulžimi. Po to skalbkite įprastu būdu.
Kaip taisyklė, riebalų dėmės iš medvilninių audinių pradingsta lyginant. Ant dėmės uždėkite sugeriamąjį popierių ir kelis kartus palyginkite laidyne, vis keisdami popierių. Vietoj sugeriamo popieriaus tinka ir tualetinis popierius.
Riebalų dėmes ant šilko patrinkite žalia bulve, po to pabarstykite švarios kreidos milteliais. Uždėkite baltą sugeriamąjį popierių ir palyginkite karšta laidyne.
Riebalų dėmes ant vilnonio audinio tuoj pat sudrėkinkite mineraliniu vandeniu.
Jei norite iš tamsių audinių išvalyti dėmes šiltu vandeniu, kad neliktų kalkių apnašų, naudokite virintą arba distiliuotą vandenį.
SAKŲ DĖMĖS
Žr. Dervų dėmės.
SMALOS DĖMĖS
Būdai - tie patys, kaip ir kramtomai gumai.
TUŠINUKO DĖMĖS
Tušinuko dėmes išvalysite šluoste, suvilgyta 90 proc. alkoholiu.
Ant dėmių užpilkite spirito arba acto ir spirito lygių dalių tirpalo.
Tušinuko dėmes iš vilnonių audinių išvalysite vatos tamponu, suvilgytu odekolonu.
VAŠKO DĖMĖS
Didžiąją dalį nukrapštyti mechaniškai, o likusią demę reikia pridengti sugertuku (tinka ir minkstas tualetinis popierius) ir atsargiai lyginti su lygintuvu keičiant popieriuką tol, kol dėmės nelieka.
ŽOLIŲ DĖMĖS
Žolių dėmes iš vilnonių audinių išvalysite šiek tiek pašildytu spiritu.
Žolių dėmes įtrinkite skystu muilu ir išskalbkite.
Dėmes įtrinkite ¼ litro drungno vandens ir 2 valgomųjų šaukštų amoniako skiediniu. Po to išskalbkite.
Patepkite žolių dėmes glicerinu, po to išskalbkite.
Dėmes atsargiai pavilgykite eukalipto aliejumi, po to išskalbkite.
Žolių dėmes suvilgykite vyno rūgštimi, po to gerai išskalaukite.
O ar kuri bandet,taip valyt demes,kaip siule vaidaK?man atrodo,kad nuo kai kuriu budu,tikrai gali demiu nelikt,nes pasidarys skyles ,arba bent bus sviesiau toj vietol?
Išsitepiau švarką plaukų dažais , gal yra kam buvę . Kaip valėt? Ar išsivalo? O gal bandyti nešti į valyklą? Lauksiu jūsų patarimų Labai gaila bus, jei reikės su švarku atsisveikinti
na..as taip su savo naujom sviesiom kelnem atsisveikinau, kai pries pora metu seseriai plaukus daziau. net nepamaciau, kaip uztisko, o kai pamaciau ir pamerkiau, skalbiau - niekas nepadejo. paskui gerai su ukiniu muilu demeles tryniau, bet rezultatas nulinis - sviesiai smeline kelniu spalva apie deme isbluko, o demes gal laipseliu kokiu sumazejo, bet vis tiek liko.. manau neeksperimentuok - skambink i valykla ir paklausk, ar imanoma isvalyti ir viskas.
Uzjauciu ..... Man yra pavykę išimti plaukų dažų dėmes iš baltos sintetinės palaidinukės. Keletą kartų perskalbiau skalbimo mašina vis užpildama ant dėmės Ace su chloru. Kaip nebūtų keista dėmės išnyko ir skylių neatsirado, po šiol tą drabužėlį nešioju. Na o su švarku tai čia jau žymiai sudėtingiau. Aš irgi patarčiau pačiai neužsiimti saviveikla ir kreiptis į valyklą, sakykim į Joglę. Tiesa pasakius, šiaip šios valyklos paslaugomis nesinaudoju, nes mano galva ten gana brangu, bet vieną švarkelį jie man išgelbėjo: buvau priglaudusi degančią cigaretę! ir liko ant juodo švarko toks pilkas nelygumas, kitose valyklose valiau ir jokio rezultato, o Joglėje puikiausiai sutvarkė , tik atiduodama atkreipiau jų dėmesį, kad yra dėmė, kuriai reikia įpatingo dėmesio. Manau jei sutvarkė nudeginimą tai gal ir su dažų dėmėm susitvarkys.
Kiek zinau ir teko bandyti, tai slapimo kvapa neblogai panaikina kalio permanganatas liaudiskai margancovke. Reikia kelis grudelius ipilti i vandeni ir juo praplauti.
Nieko nebus,vistiek smirdes...Turiu daug patirties su katinais,vaikysteje daug ju pas mus gyveno,tai viskas,ka jie apmyža,lieka amžiams smirdėti. ir plauk neplovęs.
juokai juokais, bet mano draugei katinas kerstaudamas buvo studiju knygute apmyzes, tai nei isskalbsi, nei isbalinsi, nei isvedinsi... o i rankas imti reikia, ir dar destytojui duoti... o vienam draugo pazystamui- kompiuterio klaviatura apvare... irgi neblogai....
Žmogus negali būti visą laiką įsimylėjęs, nes mirtų nuo išsekimo...