Sveikutės gražuolės
Mano plaukai sausi, šiurkštūs, banguoti, šviesinti sruogelėmis, mėgstantis pasipūsti. Prieš gerą mėnesį sugalvojau padaryt bandymą: pradėjau plaukus lepinti naminėmis kaukėmis. Kartą į savaitę ištepdavau alyvuogių aliejumi ir palaikydavau (min parą). Ir vieną kartą į savaitę pasidarydavau stipresnę kaukę (kiaušinio trynys, majonezas, alyvuogių arba linų sėmenų aliejus, medus, cinamonas (proporcijos iš akies, kad užtektų visiems plaukams. Viską sumaišius pašildydavau)). Iš pradžių šią kaukę laikydavau per naktį, tačiau vieną kartą pribėgo jos į ausis, tai atsisakiau tokios minties. Ir dabar palaikau ją 1-2h...
Ir negaliu pasakyt, kad po mėnesio plaukų lepinimo įvyko stebuklas

Taip, jie tapo švelnesni, mažiau galiukai šakojasi, plaukas minkštesnis tapo, lengviau šukuojasi ir t.t. Bet plauko struktūros nepakeisi, garbanotas plaukas dažniausiai atrodo nesveikas. Taip kad netapau tokia, kaip iš reklamos

O gal dar reikia laiko? Aišku kai išlygini plauką, tai jie gražūs, bet čia kaip ir su marškiniais. Susilamdę atrodo nekaip, o kaip išlygini, tai malonu ir žiūrėt, ir liest
Bet bandyt žinoma verta. Beje, atradau naujų dalykų. Pvz.: išplaudavau plaukus su šampūnu (vieną kartą), nusausindavau juos, iššukuodavau ir tik tada tepdavau naminę kaukę ant drėgnų plaukų. Po kelių valandų plaukus išplaudavau šampūnų, dėdavau kondicionierių. Tada vėl iššukuodavau juos. Lygiai taip pat darydavau ir su pirktine kauke. Man atrodo, kad į iššukuotą plauką geriau įsigeria priemonė, nei į susivėlusius. Tai dabar visada plaudama plaukus, juos šukuoju...
Pabandykit, gal ir jums padės
Reiks ir man pabandyti atgaivinti plaukus su naminem priemonem:)