Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 78 tema

registruojuos su Emmos Donoghue "Room". skaitau ir kraupstu ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 09 16, 21:05)
oho - ir dėl leidimo metų, ir dėl Dorė iliustracijų thumbup.gif
o kaip kalba? 1942m leidime turėtų būti daug 'senobinių' perliukų ax.gif
Iliustracijos tai jooo... wub.gif Gaila, kad mažo formato. Jau kyla minčių vėl paskaitinėti Dorė bibliją biggrin.gif
Stebiuosi, kad ne taip jau daug. Kalba visiškai bendrinė, pasitaiko viena-kita gramatinė, morfologinė forma, pvz., "pasikakinsim". hihihi.gif
Atsakyti
Įdomumo dėlei nukopijavau skyrelį, kur kalbama apie Don Kichoto bibliotekos knygas hihihi.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Beveik visą šią Serventeso ironiją prisitaikyčiau ir sau. biggrin.gif

Pamąstymas apie panašaus pobūdžio juokelius 16 amžiuje.
Kaip žinome, ne kurių religinių fanatikų teigimu, juokas - velnio išmonė. Tie, kas juokiasi ir juokauja, greitai prisišaukdavo inkvizicijos dėmesio. Servantesas labai rizikavo, reikšdamas tokias "pavojingas" mintis.
Didis humoristas buvo Servantesas, ne "iš lempos" aš jį sugretinau su Erlicku. hihihi.gif

Atsiprašau dėl kokybės, nenorėjau knygą slėgt ir formatą padidinau, todėl vaizdas truputį išskydęs. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 09 17, 06:59)
registruojuos su Emmos Donoghue "Room". skaitau ir kraupstu  ph34r.gif

Jau labai smalsu pasidarė kas ten tokio? g.gif Aš pati ją prieš kelias dienas gavau, tik nežinia kada skaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 09 17, 19:30)

Fatimaallaa - jau turiu Tavo knyginę lempą biggrin.gif
Tik neišeina AŽ parašyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 17, 17:44)
Fatimaallaa - jau turiu Tavo knyginę lempą biggrin.gif
Tik neišeina AŽ parašyt ax.gif

Pasitaisiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 09 17, 08:59)
registruojuos su Emmos Donoghue "Room". skaitau ir kraupstu  ph34r.gif

O aš su "Gustavo receptais" hihihi.gif
"Nejudėk" jau pusę perskaičiau.
TAAIIPPPP.... vertėja praturtino mano lietuvių kalbą didis.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Registruojos naujoj temukej su Mathias Malzieu "Mechanine sirdis". Jau ipusejau knyga, o dar nelabai suprantu kas prie ko. Keisti tie prancuzai..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nors ir kasdien vedzioju pirmoka i mokykla, bet kad tikrai atejo ruduo, liudnai pajutau pazvelgusi i naujos temos foto..

Registruojuosi su Perez Reverte 'Pietu karaliene'.

Grange 'Miserere' perskaiciau isibegejusi. Bet visgi man joje ziaurumo per daug.. per kai kuriuos sakinius leidau akims praslyst, nekabinant prasmes, bet visgi kai kas iki siol purto. Tie eksperimentai su zmonemis.. blink.gif O dar laikas ir vieta.. Bet siaip knyga tikrai nebloga, labai uzkabinanti, itraukianti, tiek visko apimanti.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 09 17, 10:42)
Pamąstymas apie panašaus pobūdžio juokelius 16 amžiuje.
Kaip žinome, ne kurių religinių fanatikų teigimu, juokas - velnio išmonė. Tie, kas juokiasi ir juokauja, greitai prisišaukdavo inkvizicijos dėmesio. Servantesas labai rizikavo, reikšdamas tokias "pavojingas" mintis.
Didis humoristas buvo Servantesas, ne "iš lempos" aš jį sugretinau su Erlicku. hihihi.gif

...uz kryziaus slypi velnias... blink.gif
...Tai sena knyga ir as joje neradau nieko, kas jai pelnytu atleidima...
tikrai, kad viduramziai lotuliukas.gif

Ir as velkuosi kaip uodega, perskaiciau Arto Paasalina "Zuikio metai". Ispradziu skaitesi nelabai idomiai, bet po to itrauke. Anksciau apie suomius as buvau geresnes nuomones, kad ten civilizacija, vakaru Europa, o pasirodo grubus zmones, jokios tvarkos... Kadangi knyga labai patiko, tikrai skaitysiu ir kitus rasytojo kurinius. Ar yra koks nors eiliskumas?

Tik perskaicius puse knygeles Truman Capote „Pusryčiai pas Tifanį“, supratau, kad skaityta jau doh.gif Siaip paliko vidutini ispudi ir neaisku, kodel ji tokia populiari? Gal del filmo? unsure.gif

Kate Morton „Rivertono dvaro paslaptis“
Skaiciau rusiskai, tai vertimas kartais nervuodavo, nes sakiniai neeiles tvarka sudelioti. Mano nuomone, tai lengva knyga pries miega, o kadangi as megstu skaityti apie visokias seimos paslaptis ir senaja Anglija, tai labai tiko.

Registruojuosi su Tess Gerritsen "Ice cold" (liet. "saltas kaip ledas" ??)
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 19, 09:36)
Ir as velkuosi kaip uodega, perskaiciau Arto Paasalina "Zuikio metai". Ispradziu skaitesi nelabai idomiai, bet po to itrauke. Anksciau apie suomius as buvau geresnes nuomones, kad ten civilizacija, vakaru Europa, o pasirodo grubus zmones, jokios tvarkos... Kadangi knyga labai patiko, tikrai skaitysiu ir kitus rasytojo kurinius. Ar yra koks nors eiliskumas?

ne, nera jokio eiliskumo mirksiukas.gif skaityk, kaip paciai norisi
as kaip tik siuo metu skaitau "Grupines savizudybes magija" - irgi labai smagi knygute drinks_cheers.gif
Atsakyti
Baiginėju Ch. Harris 1 Sukės knygą, "Miręs iki sutemų". Visą laiką buvau įsitikinus, kad tai paaugliams skirta knyga, o pasirodo, suaugusiems. g.gif Prieš mane skaitė 2 paauglės blush2.gif . Žiūriu, ko ta mano mergiotė susinepatogino ir mane perspėjo, kad ji tikrai suaugusiems, kai pasakiau, kad ir aš ją skaitysiu. g.gif Ir ką man dabar daryt? Ieškot joms kitų dalių, ar kaip? unsure.gif
Šiaip gal ir nieko, greitai skaitosi.
Atsakyti