Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 78 tema

QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 21, 10:29)
šiuo atveju gavosi, kad aš būčiau panaši į Treslove, nes iš tiesų žaviuosi žydų kultūra. Va  cool.gif

Tai smagu. Aš tai nežinau ar žaviuosi, nes tiesiog per mažai žinau.
Gal pvz. kokią knygą galėtum parekomenduoti kur protingai aprašoma žydų tautos istorija ir jų vaidmuo?
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 09 20, 22:51)
Knyga, kuri praeitais 2010 metais laimėjo Booker'io premiją. Visą laiką kol skaičiau ją galvojau ir už ką gi ji gavo tokią prestižinę premiją, už kokius nuopelnus, bet deja, priėjau tik vienos išvados - už šiuo metu populiarią temą -

Tai visos tos premijos, ir prestižinės, ir nelabai, yra gan subjektyvus dalykas, komisijos narių pasiekiamas kompromisas rolleyes.gif

Pvz., man keistokai atrodo svarstymai (čia susiję su Booker, jau ne pirmus metus) - kokios apimties turi būti kūrinys, kad jis būtų laikomas vertu laimėti Booker? Atsimenu, Anglijos spaudoje buvo laaabai daug ginčų/svarstymų apie tai, ar Ian McEwan "On Chesil Beach" yra romanas, ar ne - juk jo apimtis nesiekia 200 puslapių rolleyes.gif
Tokie patys svarstymai kyla ir dėl į šiųmetinio Booker 'shortlist' įtraukto Julian Barnes "The Sense of an Ending" - ar gali apie 160 psl apimties kūrinys laimėti Booker prizą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 21 rugsėjo 2011 - 10:40
QUOTE(caralaite @ 2011 09 21, 10:38)
Tai smagu. Aš tai nežinau ar žaviuosi, nes tiesiog per mažai žinau.
Gal pvz. kokią knygą galėtum parekomenduoti kur protingai aprašoma žydų tautos istorija ir jų vaidmuo?

nesijaučiu baisiai kompetetinga patarimams biggrin.gif

man ypač patiko Danielius Šteinas. Nustebino.

Ir aš pati norėčiau paskaityti knygą, kur būtų žydų tautos istorija nuo seniausių iki dabartinių laikų.

Todėl pradžiai rekomenduoju Šventą Raštą, Senąjį testamentą cool.gif ir įdomu, ir linksma (vietomis), ir daug tradicijų matosi. Ypač - Siracido knygoje ("kas myli sūnų, plaką jį kas dieną") biggrin.gif
Išėjimo knygą irgi gėris.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 21, 11:23)
prisimenat "Liato z radiem"? biggrin.gif

http://www.youtube.c...feature=related

pradžioje ilgokai ruošiasi, bet aranžuotė - jėginė thumbup.gif

Tikiuosi nerimtai čia tu. g.gif Iš kokios kalnų kaimo glūdumos čia jie atvesti, kažin, tegul pirma instrumentus susiderina. Ir orkestras taip pat.
Atsakyti
Draudimai turbūt reikalingi tam, kad sudomintų http://lrt.lt/news.p...5044&id=5837351 . Bent jau mane paveikė taip, kad norisi mesti viską šonan ir eit skaityt šitų. lotuliukas.gif
Atsakyti
Pagaliau thumbup.gif
Kaunietės, knygų ir teatro mylėtojos. 4u.gif

2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienį, 17.30 val. Kauno apskrities viešosios bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia į susitikimą su aktoriumi, režisieriumi ir pedagogu, 1996 m. Nacionalinės premijos laureatu Valentinu Masalskiu (Radastų g. 2, salė.). Įėjimas nemokamas.

http://www.kvb.lt/in...n...3&Itemid=76

Gal prisijungsite? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 09 20, 20:02)

1. Ir dar sakiau,kad tau "Pietų karalienė" patiks  mirksiukas.gif

2. drinks_cheers.gif kokia tu nekantri... aš tai laukiu lietuviškų leidimų ir... zis  biggrin.gif

1. pamenu mirksiukas.gif Kol kas niekaip neįsivažiuoju..
2. Ai, nebėr kantrybės laukt rolleyes.gif Man su visom serijom taip gaunasi. O paskui taip išeina kad nors ir perskaičius tęsinius, turiu juos pirkti lietuviškai išleistus, nes vaikis skaityt pradeda.

Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2011 09 21, 19:26)
Gal prisijungsite? 4u.gif
Galėčiau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2011 09 21, 00:46)
Labos 4u.gif

Aha, dabar iki kaledu turesi laukt n-tosios pazymetosios dalies biggrin.gif O ka pati dabar skaitai? Taip ir nesulaukiau atsiliepimo apie ta knyga, kur Softskin tau atidave smile.gif  4u.gif

Aš kantri - lauksiu biggrin.gif O Softskin knygos dar nepradėjau skaityti - įsitraukiau į Noros Roberts meilės romanus iš svajonių romanų ax.gif Tas pats, kaip semkes gliaudyti...
QUOTE(saintlina @ 2011 09 21, 21:08)
1. pamenu  mirksiukas.gif  Kol kas niekaip neįsivažiuoju..
2. Ai, nebėr kantrybės laukt  rolleyes.gif  Man su visom serijom taip gaunasi. O paskui taip išeina kad nors ir perskaičius tęsinius, turiu juos pirkti lietuviškai išleistus, nes vaikis skaityt pradeda.

1. Tikiuosi, kad įsivažiuosi 4u.gif
2. Šitas variantas man patinka, nes ir man vis kokia nors knygelė nubyra biggrin.gif Kaip gerai, kad tavo vaikis skaito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 09 21, 20:10)
2. Šitas variantas man patinka, nes ir man vis kokia nors knygelė nubyra  biggrin.gif Kaip gerai, kad tavo vaikis skaito  4u.gif

dabar nelabai laiko lieka ne programinei literatūrai.. tiesa, ir programinei nelabai lieka doh.gif Penktą grįžta iš mokyklos (jokios papildomos veiklos, vien pamokos), iki devynių sėdi prie pamokų. Dešimtą eina miegot, kitaip neatsikelia ryte. Tai ir privalomąją literatūrą praktiškai skaito tik autobuse į/iš mokyklos bevažiuodamas doh.gif Tie nabagai mokiniai užspausti be proto g.gif

O aš šiandien parsisiunčiau 11-ąją Sukės Stekhaus dalį rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 09 22, 08:48)
Tie nabagai mokiniai užspausti be proto  g.gif

Ne visi, yra juk ir tokių, kurie mokykloj piešia, o po jos prie kompiuterių sėdi. Aišku, jų ir egzaminų rezultatai bus kitokie. Taip jau turi būti, kad norint gerų rezultatų reikia labai stengtis, negali visi šimtukų surinkti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Rugsėjis prasidėjo, laiko sumažėjo, bet tikiuosi, kad ne knygoms... rolleyes.gif
Rudenį pradėjau su E. Kurklietytės "Šešėlių verpėja"..

Nusipirkau pagal klubiečių rekomendacijas mirksiukas.gif

Knyga perdaug nenustebino, nes pagal atsiliepimus kažko panašaus ir tikėjausi..
Lietuvių literatūros kontekste sakyčiau tikrai neblogas kūrinys.Labai gražus rašymo stilius, sodri kalba...Istorija pakankamai įtraukianti...Tiesa pasakius, nežinau ar viskas ten istoriškai ir mitologiškai pagrįsta...
Man gal šiek tiek perdaug viso to "laumiškumo", pagonybės-manęs tie dalykai kažkodėl netraukia-pelkių kerams nepasiduodu tongue.gif Gal todėl manęs iki galo neįtikino...Nors persiskaitė visai maloniai ir nenuobodžiai...Gal tik gale ta Todės
istorija perdaug jau mistinė-bet gal taip ir turi būt...
Žodžiu, man kažko pritrūko, kad galėčiau sušukt-ech, nuostabu, tobula...
Bet visumoj knyga tikrai nebloga-tikiu, kad kažkam jinai gali būt net ypatingai gera smile.gif
Atsakyti