Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 78 tema

QUOTE(Forget @ 2011 09 25, 12:38)
ką jūs manot, ar derėjo Baltušį išbraukti iš mokyklinės programos?  g.gif  (perskaičiau visus komentarus, kas būna ypač retai)

interviu patiko.
Galvoju, nereikėjo Baltušio braukti. Aš skaičiau jo "Parduotas vasaras", "Su kuo valgyta druska", gal dar ir Juzą vaikystėje. Pradinukė buvau, tai sunku buvo suprast, kodėl čia tie kunigai tokie blogi ir visa kita. Bet vyresnėse klasėse tai labai gerai būtų, diskusijoms ir pan.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 09 26, 09:52)
Pradėjau ir įpusėjau Tolstojaus "Anną Kareniną"...
<...>Nors Annos charakteris manęs nežavi...

Nesistebiu. Tolstojus ja irgi nesižavėjo. O, kiek teko skaityti, nemėgstamiausias jo sukurtas personažas Tolstojui buvo Nataša Rostova.

Kažkada marakeš rašė kad geriau knygos kur persūdyta su seksu, nei su davatkiškumu. Nepaaiškino kaip tą davatkiškumą knygose atpažinti, tai aš pati ilgai galvojau ir prisiminiau būtent Tolstojų, kaip man ryškiausią davatkiškumo pavyzdį. Nepamenu (nors greičiausiai tokių yra) kad dar kas būtų taip smerkęs jausmingas, gyvas moteris ir kaltinęs jas dėl visų blogybių, kurios nutinka. Kaip teisingai pastebėta, ūkininkas Levinas, knisantis žemę ir planuojantis kaip gelbės pasaulį įvykdęs žemės ūkio reformą, Tolstojui daug artimesnis nei jausmų draskoma Ana ar Nataša.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 26, 14:48)
Nesistebiu. Tolstojus ja irgi nesižavėjo. O, kiek teko skaityti, nemėgstamiausias jo sukurtas personažas Tolstojui buvo Nataša Rostova.

Kažkada marakeš rašė kad geriau knygos kur persūdyta su seksu, nei su davatkiškumu. Nepaaiškino kaip tą davatkiškumą knygose atpažinti, tai aš pati ilgai galvojau ir prisiminiau būtent Tolstojų, kaip man ryškiausią davatkiškumo pavyzdį. Nepamenu (nors greičiausiai tokių yra) kad dar kas būtų taip smerkęs jausmingas, gyvas moteris ir kaltinęs jas dėl visų blogybių, kurios nutinka. Kaip teisingai pastebėta, ūkininkas Levinas, knisantis žemę ir planuojantis kaip gelbės pasaulį įvykdęs žemės ūkio reformą, Tolstojui daug artimesnis nei jausmų draskoma Ana ar Nataša.

man nepatinka, kai prisidirbę herojai staiga su visu rimtumu atsigręžia į dievą ("Dažytas vualis") arba tas pats dievas ant jų užgriūna su visu dangum ("Platforma"). tai ir vadinu romano davatkiškumu smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 26, 13:48)
Nepamenu (nors greičiausiai tokių yra) kad dar kas būtų taip smerkęs jausmingas, gyvas moteris ir kaltinęs jas dėl visų blogybių, kurios nutinka.

Brūkšniukas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 26, 13:48)

tai va, kodel jis paverte ja romano pabaigoje i gera triju vaiku motina, kuri tik besirupina seimos gerove, o ne isvaizda, baliais ir tt. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2011 09 26, 09:49)
va man irgi apie Levino ūkininkavimą nuobodoka buvo skaityti drinks_cheers.gif
ir, kaip jau rašiau savo atsiliepime pavasarį, man buvo keista, kad knygoje, pavadintoje "Ana Karenina", beveik po tiek pat svarbos skirta ir Anai, ir Levinui - o neretai atrodydavo, kad apie Leviną ir jo ūkį kur kas daugiau rašoma rolleyes.gif

Gerai, kad kitoje jo knygoje "Karas ir Taika" apie uki nedaug, bet uz tai apie kara pakankamai... Nors jau epilogo klausausi, bet vistiek apie kara supratimas nepadidejo.

Gal kas pirkote lempas skaitymui tokias ? pas mane stiklas visas smulkiai subraizytas, skaityti galima, bet nemalonu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sim2002simas: 26 rugsėjo 2011 - 14:51
QUOTE(Alexia @ 2011 09 26, 14:27)
Brūkšniukas  lotuliukas.gif

visai ne visas cool.gif
aš tiesiog kėliau diskusiją, kad neverta jausmų ar aistros protrūkio vadinti meile biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 26, 14:41)

Gal kas pirkote lempas skaitymui tokias ? pas mane stiklas visas smulkiai subraizytas, skaityti galima, bet nemalonu  verysad.gif

Pirkom kelios mes cia is forumo,bet as dar neisbandziau,vis pamirstu baterijas nusipirkti :)kai skubiai nereikia,tai ir pamirstu smile.gif vistiek as jos nenaudosiu pastoviam skaitymui,tai akiu gadinimas,kai yra tam tinkamos lempos namuose,bet kelionese,ar labai reikalui esant namuose (tarkim,kai visi miega...o tau dar norisi paskaityti,kad kitiem netrukdytu ryski sviesa,valandike galima ir su sia lempa paskaityti,bet nepiknaudziaujant,nes nemanau,kad tai sveika).Kas del subraizymo,tai nepastebejau,kai nusilupo ta apsaugine pleve,tai matesi,kad yra tokiu visokiu plemu,bet pagalvojau pavalysiu ir viskas dings,nebandziau ir to daryti,tikiuosi isivalys rolleyes.gif ,kai jau isigysiu elementus,tada ir susitvarkysiu viska,isnagrinesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 09 26, 15:16)
Pirkom kelios mes cia is forumo,bet as dar neisbandziau,vis pamirstu baterijas nusipirkti :)kai skubiai nereikia,tai ir pamirstu smile.gif vistiek as jos nenaudosiu pastoviam skaitymui,tai akiu gadinimas,kai yra tam tinkamos lempos namuose,bet kelionese,ar labai reikalui esant namuose (tarkim,kai visi miega...o tau dar norisi paskaityti,kad kitiem netrukdytu ryski sviesa,valandike galima ir su sia lempa paskaityti,bet nepiknaudziaujant,nes nemanau,kad tai sveika).Kas del subraizymo,tai nepastebejau,kai nusilupo ta apsaugine pleve,tai matesi,kad yra tokiu visokiu plemu,bet pagalvojau pavalysiu ir viskas dings,nebandziau ir to daryti,tikiuosi isivalys rolleyes.gif ,kai jau isigysiu elementus,tada ir susitvarkysiu viska,isnagrinesiu biggrin.gif

nu vat pas mane irgi tos demes buvo, o kai nuploviau su stiklui valyti skirtom priemonem, pamaciau, kad subraizytas visas stiklas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sim2002simas: 26 rugsėjo 2011 - 15:54
QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 26, 16:24)
nu vat pas mane irgi tos demes buvo, o kai nuploviau su stiklui valyti skirtom priemonem, pamaciau, kad subraizytas visas stiklas

Dėmių nebuvo, bet po vieno panaudojimo (vežiausi į kelionę, beje, autobuse su ja tamsoje neįmanoma skaityti schmoll.gif )susibraižė. Nieko lyg ir nedariau. Gal užteko, kad porą kartų įdėjau ir išėmiau iš dėžutės.
Gerai, kad gavau dovanų, o ir tas kas pirko, mokėjo mažai.
Atsakyti
As tai Dievo namus skaitau, pakolkas thumbup.gif
Atsakyti
O man lempa liuks thumbup.gif Skaitau visiškoje tamsoje tol, kol visai nusėda elementai ir nebeįsijungia. Pradžioje (kol labai stiprūs elementai) man per ryšku, tad kai įjungiu, tai nesuku šviesos pilnu pajėgumu. Nežinau, jei labai apžiūrinėčiau, tai gal ir kliūtų kažkokie subraižymai, bet man skaitymui netrukdo g.gif Vieną lempą man sulaužė vaikai, o antroji gal jau ilgiau laikys, vaikams nebeįdomu - jau matę, apčiupinėję smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 09 25, 12:38)
ką jūs manot, ar derėjo Baltušį išbraukti iš mokyklinės programos?  g.gif  (perskaičiau visus komentarus, kas būna ypač retai)

i musu mokykline programa ir taip nebuvo itraukta schmoll.gif tai nieko ir nesu skaicius kol kas. nors "parduotos vasaros" jau laukia savo eiles, bet... ilgai lauke dar truputi palauks rolleyes.gif

QUOTE(martux @ 2011 09 26, 10:57)
Apgailestauju, bet knygą skolinausi ir jau atidaviau  ax.gif

Gerai, sutarsim, jei tik nesunku bus 4u.gif

supratau 4u.gif
Atsakyti