QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 13:53)
Manau, kad ne, bet faktas, kad su riešutais atsargiai reikia, jie dideli alergenai, net jei ir nealergiškas vaikas, jų perteklius gali sukelt alergiją. Kaip ir bet kokio kito produkto besaikis vartojimas. Netikiu, kad vaikui pučia pilvą nuo mamos maisto, nemanau, kad jis įtakoja pieno kokybę, nebent mama visai badautų, bet ir tai organizmas iš paskutiniųjų gamintų geriausią pieną tos mamos vaikui, bet va alergenai tikrai per pieną persiduoda. Taip kad atsargiai su tais riešutais ir chalvom, kurios irgi iš riešutų dažniausiai. O šiaip juk augat, viskas gerai
Chalvos būna ir iš saulėgražų, ir iš sezamų. Riešutai mano vaikams alergijos nesukelia, o besaikis vartojimas - nežinau, tiesiog be saiko juos vartoti aš neturiu galimybės.
Tiesiog klausiu, nes manieji sutapimai man bando įrodyti, jog tai turi įtakos pieno riebumui. Jei ne - kodėl tuomet kai vartoju tokį maistą, vaikas priauga daugiau? Ir jei tai neturi įtakos - kaip tuomet man elgtis, kad vaikas normaliai priauginėtų? Nes 25 g per savaitę - tikrai per mažai. O ir 70 g mano akimis mažokai.
Papildyta:QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 15:47)
Svarbiausia, kad nuo numesto svorio būtumėt priaugę 500 g.
Na štai, maniškė 500 g antrą mėnesiuką nepriaugo. Dėl to man ir neramu, nors pieno marios.
Man, taip priešokomis rašant, tikriausiai nepavyksta nupasakoti visos situacijos. Tiesiog manau, jog dukrytė, nors ir moka ištraukti pienuką - jo ištraukia nepakankamai (nes tik naktį valgo normaliai, nespjaudydama krūties, nesimuistydama, dieną vos patraukia, pajunta ar tai didelę pieno tėkmę, ar dar kažką - ima mėtyti krūtį, patraukia, spjauna, spardoti, mušasi, po pertraukos vėl tas pats), arba su tokiais maitinimosi ypatumais ji neištraukia riebiojo pienuko.
tad, bandydama maistu kelti pieno riebumą, tikiuosi jog ir tas liesasis bent kiek riebesniu tampa.
jeigu ne - kodėl tokie sutapimai? Tiek su antruoju vaiku, tiek dabar?
Ir, jeigu maistas neturi įtakos pieno riebumui, kodėl pvz. karvės pieno riebumas tikrai priklauso nuo maisto (turim kaimą, puikiai žinom, kad tik šienu šeriamos karvės pienas liesesnis, nei miltais, burokais ir šienu šeriamos)? Žinau, žmonės - ne karvės, bet juk gyvybė ir ten, ir čia.