Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 16:08)
Kiek sisioja? Jei bent šešis kartus per parą, vadinasi pienelio užtenka. Kai susireguliuoja pieno gamyba, krūtis ir neturi būti kietos. Kiek laiko mažiukuis? Kaip svoris auga? Jei dar labai mažas, tai naktį reikėtų žadinti ir siūlyti krūtį. Pieno gamybą labai skatina ir miegojimas kartu - vaikas jaučia mamos kvapą ir nori pienuko, be to, ramiau miega, neverkia ir mamai nereikia šokinėti smile.gif Rezultatas - abu pailsėję, laimingi ir pienuko yra smile.gif

nu 6 kartus per para tai tikrai sisioja rolleyes.gif tik nakti maziau valgo ir atitinkamai jau maziau pasisiojes buna... seip nakti pati nezadinu, keliasi pats kokius 2 kartus, bet nedaug pageria ir uzmiega. maziui dar tik menesis tuoj, dar nebuvom pas daktare, tai uztat nerimauju ir laukiu tos dienos kai jau eisim pasisverti ir pasitikrinti, gal po to daktare nuramins, labai tikiuosi smile.gif o del krutu tai jos minkstos nuo pat pradziu, tai nejaugi cia skaitosi kad susireguliaves pienas ir jo bus taip mazai doh.gif aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juodojix @ 2012 02 27, 16:37)
nu 6 kartus per para tai tikrai sisioja  rolleyes.gif tik nakti maziau valgo ir atitinkamai jau maziau pasisiojes buna... seip nakti pati nezadinu, keliasi pats kokius 2 kartus, bet nedaug pageria ir uzmiega. maziui dar tik menesis tuoj, dar nebuvom pas daktare, tai uztat nerimauju ir laukiu tos dienos kai jau eisim pasisverti ir pasitikrinti, gal po to daktare nuramins, labai tikiuosi  smile.gif  o del krutu tai jos minkstos nuo pat pradziu, tai nejaugi cia skaitosi kad susireguliaves pienas ir jo bus taip mazai  doh.gif aciu uz patarimus  4u.gif

Minkštumas nerodo pieno kiekio mirksiukas.gif O kai eisit pas gydytoją, turėkit omeny, kad pirmo mėnesio svorio prieaugis skaičiuojamas ne nuo gimimo, o nuo numesto svorio. Kažkodėl dauguma gydytojų to nežino ir be reikalo gąsdina mamas. Svarbiausia, kad nuo numesto svorio būtumėt priaugę 500 g. Jei keliais gramais mažiau - nieko tokio, ypač jei vaikelis pakankamai šlapinasi. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 13:53)
Manau, kad ne, bet faktas, kad su riešutais atsargiai reikia, jie dideli alergenai, net jei ir nealergiškas vaikas, jų perteklius gali sukelt alergiją. Kaip ir bet kokio kito produkto besaikis vartojimas. Netikiu, kad vaikui pučia pilvą nuo mamos maisto, nemanau, kad jis įtakoja pieno kokybę, nebent mama visai badautų, bet ir tai organizmas iš paskutiniųjų gamintų geriausią pieną tos mamos vaikui, bet va alergenai tikrai per pieną persiduoda. Taip kad atsargiai su tais riešutais ir chalvom, kurios irgi iš riešutų dažniausiai. O šiaip juk augat, viskas gerai 4u.gif

Chalvos būna ir iš saulėgražų, ir iš sezamų. Riešutai mano vaikams alergijos nesukelia, o besaikis vartojimas - nežinau, tiesiog be saiko juos vartoti aš neturiu galimybės.

Tiesiog klausiu, nes manieji sutapimai man bando įrodyti, jog tai turi įtakos pieno riebumui. Jei ne - kodėl tuomet kai vartoju tokį maistą, vaikas priauga daugiau? Ir jei tai neturi įtakos - kaip tuomet man elgtis, kad vaikas normaliai priauginėtų? Nes 25 g per savaitę - tikrai per mažai. O ir 70 g mano akimis mažokai.
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 15:47)
Svarbiausia, kad nuo numesto svorio būtumėt priaugę 500 g.

Na štai, maniškė 500 g antrą mėnesiuką nepriaugo. Dėl to man ir neramu, nors pieno marios.

Man, taip priešokomis rašant, tikriausiai nepavyksta nupasakoti visos situacijos. Tiesiog manau, jog dukrytė, nors ir moka ištraukti pienuką - jo ištraukia nepakankamai (nes tik naktį valgo normaliai, nespjaudydama krūties, nesimuistydama, dieną vos patraukia, pajunta ar tai didelę pieno tėkmę, ar dar kažką - ima mėtyti krūtį, patraukia, spjauna, spardoti, mušasi, po pertraukos vėl tas pats), arba su tokiais maitinimosi ypatumais ji neištraukia riebiojo pienuko.
tad, bandydama maistu kelti pieno riebumą, tikiuosi jog ir tas liesasis bent kiek riebesniu tampa.
jeigu ne - kodėl tokie sutapimai? Tiek su antruoju vaiku, tiek dabar?

Ir, jeigu maistas neturi įtakos pieno riebumui, kodėl pvz. karvės pieno riebumas tikrai priklauso nuo maisto (turim kaimą, puikiai žinom, kad tik šienu šeriamos karvės pienas liesesnis, nei miltais, burokais ir šienu šeriamos)? Žinau, žmonės - ne karvės, bet juk gyvybė ir ten, ir čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 27 vasario 2012 - 22:16
QUOTE(Mažulėlė @ 2012 02 27, 22:45)
Chalvos būna ir iš saulėgražų, ir iš sezamų. Riešutai mano vaikams alergijos nesukelia, o besaikis vartojimas - nežinau, tiesiog be saiko juos vartoti aš neturiu galimybės.

Tiesiog klausiu, nes manieji sutapimai man bando įrodyti, jog tai turi įtakos pieno riebumui. Jei ne - kodėl tuomet kai vartoju tokį maistą, vaikas priauga daugiau? Ir jei tai neturi įtakos - kaip tuomet man elgtis, kad vaikas normaliai priauginėtų? Nes 25 g per savaitę - tikrai per mažai. O ir 70 g mano akimis mažokai.
Papildyta:
Na štai, maniškė 500 g antrą mėnesiuką nepriaugo. Dėl to man ir neramu, nors pieno marios.

ikisiu trigrasi blush2.gif galvoju kad tai labai individualu, kaip kad charakteris ir temperamentas. na, charakteri dar bent kiek formuoti galima, bet va temperamento nepasirinksi. nuo to valgymo iprociai skiriasi. na ir kuno konstitucija - vieni paveldi is tecio ar mamos, kiti is seneliu 4u.gif

mano maziausias per pirmus metus priauginejo po labai nedaug. valgydavo tik tiek, kad gyvybe palaikyt -3 ar5min ir jau jis "sotus". gerdavo kas 2val, gal tik ta liesesni pieneli. tik nuo 6men pradejo megautis pieneliu, ilgiau valgyt. bet ir vel nedaug priaugdavo, nes pradejo ropot, stotis ir t.t. zodziu, buvo menuo, kai isvis nepriaugo. bet kadangi mes augam Norvegijoj, ne LT, tai daktarai cia nekelia panikos del svorio, jei vaikas vystosi normaliai. vidutiniskai priaugdavo po 400-800g. bet motorinis vystymasis jo labai ankstyvas, o va dantukai dygo labai velai. tai leme velesni kosiu pamegima, ir velgi - svorio prieaugi. bet cia manes medikai klausia - ar esu del to susirupinus. jei ne, tai ir jie nekelia panikos. ax.gif jei vaikas butu alkanas, jis verktu. ar dazniau prasytu. o jei jis ramus, o priauga maziau nei mums atrodo, kad reikia - tai ne vaiko, o musu problema biggrin.gif

per daug yra faktoriu, lemianciu svorio augima. as pvz neisivaizduoju, kaip priversti vaika, kuris nenori ilgai zisti, zisti ilgiau rolleyes.gif o ir ar reikia? kad butu putlesni zandukai? juk tai bereikalinga. reikia mamoms ir medikams poziuri keisti. jei vaikas priauga, vystosi, yra ramus, tai kam kelti panika del kazkieno isgalvotu svorio normu?
juolab - trecias vaikiukas. juk jau zinot daug ka. argi ne ramiau ji augint? man visai ramu. nelyginkite jo su kitais vaikais. jeigu jis ramus, linksmas, auga ir vystosi - pamirskit tuos svorio lukescius 4u.gif dziaukites motinyste rolleyes.gif
Atsakyti
Mažulėlė 4u.gif
Suprantamas Tavo nerimas dėl dukrytės. Svarbiausia- auga. mirksiukas.gif
o stebuklingų produktų- nėra, ir ne skrandis pieną gamina. K
Mp sudėtis- tikia, kokios reikia vaikui. Individuali. Juk organizmas be parstojo teikė reikiamas medžiagas kai mažylė buvo įsčiose. Ir dabar žino, ko ir kiek jai reikia mirksiukas.gif Vaikai auga šuoliais. (yra augimo šuolis arba pieno krizės laikotarpiai) Yra papildomi veiksniai, kurie gali būti reikšmingi vaiko augimui, jo norui žysti/arba nežysti. Kiekvienas mažylis ir jo mama- individuali situacija.
Mamos nuotaikas, nusiteikimą vaikai puikiai jaučia mirksiukas.gif
Gali pasikonsultuoti su mama-mamai mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/pagalba
Atsakyti
Na va, o aš atėjau pasidžiaugti laiminga mūsų istorijos pabaiga - jau kelios dienos mažas valgo iš krūties, nebereikia nutraukinėti.. thumbup.gif Dar būna, kad papyksta, bet pasupu, panešioju, ar tiesiog pasiūlau šiek tiek vėliau ir viskas.. Keturias dienas pasikankinom valgydami iš švirkšto, nebeduodam čiulptuko ir štai - rezultatas.. ax.gif Ačiū visoms, paskatinusioms, patarusioms ir palaikiusioms.. 4u.gif
Atsakyti
Cansado, 4u.gif
Valio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 02 28, 08:28)
Na va, o aš atėjau pasidžiaugti laiminga mūsų istorijos pabaiga - jau kelios dienos mažas valgo iš krūties, nebereikia nutraukinėti..  thumbup.gif  Dar būna, kad papyksta, bet pasupu, panešioju, ar tiesiog pasiūlau šiek tiek vėliau ir viskas.. Keturias dienas pasikankinom valgydami iš švirkšto, nebeduodam čiulptuko ir štai - rezultatas..  ax.gif  Ačiū visoms, paskatinusioms, patarusioms ir palaikiusioms..  4u.gif

Oi kaip smagu!!! thumbup.gif Na va dar vienas irodymas kad nieko neimanomo nera!
Saunuole mamyte! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aukit dideli ir sveiki! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 28, 01:07)
Mažulėlė 4u.gif
Suprantamas Tavo nerimas dėl dukrytės. Svarbiausia- auga. mirksiukas.gif
o stebuklingų produktų- nėra, ir ne skrandis pieną gamina. K
Mp sudėtis- tikia, kokios reikia vaikui. Individuali. Juk organizmas be parstojo teikė reikiamas medžiagas kai mažylė buvo įsčiose. Ir dabar žino, ko ir kiek jai reikia  mirksiukas.gif Vaikai auga šuoliais. (yra augimo šuolis arba pieno krizės laikotarpiai) Yra papildomi veiksniai, kurie gali būti reikšmingi vaiko augimui, jo norui žysti/arba nežysti. Kiekvienas mažylis ir jo mama- individuali situacija.
Mamos nuotaikas, nusiteikimą vaikai puikiai jaučia  mirksiukas.gif
Gali pasikonsultuoti su mama-mamai  mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/pagalba

Ačiū. Aš ir pati lygiai taip pat manau apie organizmo individualumus. Bet kai su pirmaisiais tokių problemų nebuvo, tai nė nesusimąstydavau, kad su trečiu žmogumi šitaip bus. smile.gif

QUOTE(Cansado @ 2012 02 28, 07:28)
Na va, o aš atėjau pasidžiaugti laiminga mūsų istorijos pabaiga - jau kelios dienos mažas valgo iš krūties, nebereikia nutraukinėti..  thumbup.gif  Dar būna, kad papyksta, bet pasupu, panešioju, ar tiesiog pasiūlau šiek tiek vėliau ir viskas.. Keturias dienas pasikankinom valgydami iš švirkšto, nebeduodam čiulptuko ir štai - rezultatas..  ax.gif  Ačiū visoms, paskatinusioms, patarusioms ir palaikiusioms..  4u.gif

Cansado, super. thumb_yello.gif
Papildyta:
QUOTE(ziogelis2 @ 2012 02 27, 22:17)
juolab - trecias vaikiukas. juk jau zinot daug ka. argi ne ramiau ji augint? man visai ramu. nelyginkite jo su kitais vaikais. jeigu jis ramus, linksmas, auga ir vystosi - pamirskit tuos svorio lukescius  4u.gif dziaukites motinyste rolleyes.gif

wub.gif ačiū
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš noriu pasiklausti dėl maitinimo ir menstruacijų. Žodžiu, mėnesinės visuomet būdavo normalios ir laiku. Šį kartą yra kitaip. 11mėnesių maitinu pati savo mažiuką, paskutiniu metu maitinau jau nedaug, bet mėnesinių dar nebuvo.
Atėjo draugė į svečius ir pasiskundė savom menstruacijom, aš tik pagalvojau-tik man 'neužnešk' jų. Na ir ką-kelios dienos po jos vizito-prasidėjo 'mano dienos', nebaisios, truko 6 dienas. Dabar nuo jų praėjo 35 dienos, mėnesinės neatsiranda, nors prieš savaitę maudė pilvą ir atrodė, kad jau bus, nėštumo testas neigiamas. Tiesa, pradėjau vėl aktyviai žindyti savo mažiuką. Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 02 28, 16:05)
Sveikos smile.gif  Aš noriu pasiklausti dėl maitinimo ir menstruacijų. Žodžiu, mėnesinės visuomet būdavo normalios ir laiku. Šį kartą yra kitaip. 11mėnesių maitinu pati savo mažiuką, paskutiniu metu maitinau jau nedaug, bet mėnesinių dar nebuvo.
Atėjo draugė į svečius ir pasiskundė savom menstruacijom, aš tik pagalvojau-tik man 'neužnešk' jų. Na ir ką-kelios dienos po jos vizito-prasidėjo 'mano dienos', nebaisios, truko 6 dienas. Dabar nuo jų praėjo 35 dienos, mėnesinės neatsiranda, nors prieš savaitę maudė pilvą ir atrodė, kad jau bus, nėštumo testas neigiamas. Tiesa, pradėjau vėl aktyviai žindyti savo mažiuką. Gal kam taip buvo?

man atrodo, kad kol žindai, mėnesinės gali būti/nebūti/būti labai nereguliarios.. 4u.gif o jeigu planuojat nėštumą ir nesisaugot, gal dar per anksti teigiamam testui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 02 28, 17:05)
Sveikos smile.gif  Aš noriu pasiklausti dėl maitinimo ir menstruacijų. Žodžiu, mėnesinės visuomet būdavo normalios ir laiku. Šį kartą yra kitaip. 11mėnesių maitinu pati savo mažiuką, paskutiniu metu maitinau jau nedaug, bet mėnesinių dar nebuvo.

Kol maitini, visiškai normalu, kad mėnesinės bus nereguliarios. Ypač jei daugiau pamaitini, pasigamina daugiau prolaktino, kuris stabdo ovuliaciją, ir ciklas tampa ilgesnis smile.gif
Atsakyti