Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Mergaitės, ačiū, jau ramiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 27, 14:53)
Šaunuolė jūs, kad nepasidavėt 4u.gif Einat pačiu geriausiu keliu mirksiukas.gif Viskas greit bus visiškai gerai 4u.gif

Tikrai taip - nuo vieno spenelio šašas jau nukrito, liko tik mažytei žaizdelei užsitraukti ir viskas thumbup.gif Netikėjau, kad vien teisingai padavus krūtį bėdos taip greit baigsis smile.gif Žinoma, speneliai dar labai jautrūs, bet turbūt taip ir turi būti, speneliai dar neapsiprato būti traumuojami kūdikio burnytės ax.gif
Tik su kita krūtimi bėdelės didesnės - įtariu, kad uždegimas nori mestis (nežinau, ar gerai išsireiškiu), žaizdelės irgi traukiasi, tik lėčiau, nes čia jos buvo kur kas didesnės. Vakar vakare jaučiau, kaip ši krūtis sprogsta, pasižadinau mažylę, bet ji ne ką teišvalgė, skausmas liko beprotiškas. Užmigti negalėjau, atsigulus krūtį plėšė per pusę. Dėjau ledukus, bet net nejaučiau, kad ant krūties uždėtas kažkas šaltas. Nepadėjo, tai nusitraukiau visą pieną iš jos (kitoje pieno buvo ir į priekį). Bet vėliau ėmė krėsti šaltis, skaudėti visą kūną, jaučiausi silpnai. Išgėriau paracetamolio, pagerėjo, bet šiandien popiet vėl tas pats...
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2012 02 28, 20:12)
Tikrai taip - nuo vieno spenelio šašas jau nukrito, liko tik mažytei žaizdelei užsitraukti ir viskas thumbup.gif Netikėjau, kad vien teisingai padavus krūtį bėdos taip greit baigsis smile.gif Žinoma, speneliai dar labai jautrūs, bet turbūt taip ir turi būti, speneliai dar neapsiprato būti traumuojami kūdikio burnytės ax.gif
Tik su kita krūtimi bėdelės didesnės - įtariu, kad uždegimas nori mestis (nežinau, ar gerai išsireiškiu), žaizdelės irgi traukiasi, tik lėčiau, nes čia jos buvo kur kas didesnės. Vakar vakare jaučiau, kaip ši krūtis sprogsta, pasižadinau mažylę, bet ji ne ką teišvalgė, skausmas liko beprotiškas. Užmigti negalėjau, atsigulus krūtį plėšė per pusę. Dėjau ledukus, bet net nejaučiau, kad ant krūties uždėtas kažkas šaltas. Nepadėjo, tai nusitraukiau visą pieną iš jos (kitoje pieno buvo ir į priekį). Bet vėliau ėmė krėsti šaltis, skaudėti visą kūną, jaučiausi silpnai. Išgėriau paracetamolio, pagerėjo, bet šiandien popiet vėl tas pats...

Su problemine:
Prieš miatinimą- šildai (šlapia ar sausa šiluma) ne drungną vandenuką pili, bet ir ne verdantį. (dušas, karštam vandenį sudrėkintas rankšluostis, pūslė ir t.t.)
Maitinimo padėtis: į labiausia jaučiamą sukietėjimo plotą nukreiptas vaiko smakras maitinimo metu. (+ dar pati turi būt kiek įmanoma atpalaidavus pačių juostą, ranką tos krūties, iš kurios maitini)
Po maitinimo: ne ilgiau 20min. dedamas šaltis- ledas. BŪTINAI per medžiagą.
Nuo skausmo, temp. ibubrufenas ar paracetamolis.
Kuo dažniau siūlai, žindai- dažnai.
Jei yra šašai.suragėjimai (žaizdos užsitraukę) rieš žindymą suaktyvini mp- sutepi pienuko lašais- taip paminkštės žaizdotas spenelis.
Būk budri, sek krūties būklė.
Taikant tai ką minėjau,- dažną žindymą, teisingą PRIDĖJIMĄ (bus efektyvesnis krūties tuštinimas), šildymas- palengvins pientekį, paminkštins krūtį, smakro nukreipimas- intensyvesnis traukimas iš to ploto; šaldymas- pristabdo mp gamybą,- per 24val. krūties būklė turėtų gerėti.
Jei tenka nusitraukti- tai tik šiek tiek, iki kol palengvės (jausi pati, nepersistenk, ir būtinai- švelniai, kad netraumuotum latakėlių!)
Dabar sunkus periodas. Įveiksi mirksiukas.gif Laikykis 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 28, 21:20)
Su problemine:
Prieš miatinimą- šildai (šlapia  ar sausa šiluma) ne drungną vandenuką pili, bet ir ne verdantį. (dušas, karštam vandenį sudrėkintas rankšluostis, pūslė ir t.t.)
Maitinimo padėtis: į labiausia jaučiamą sukietėjimo plotą nukreiptas vaiko smakras maitinimo metu. (+ dar pati turi būt kiek įmanoma atpalaidavus pačių juostą, ranką tos krūties, iš kurios maitini)
Po maitinimo: ne ilgiau 20min. dedamas šaltis- ledas. BŪTINAI per medžiagą.
Nuo skausmo, temp. ibubrufenas ar paracetamolis.
Kuo dažniau siūlai, žindai- dažnai.
Jei yra šašai.suragėjimai (žaizdos užsitraukę) rieš žindymą suaktyvini mp- sutepi pienuko lašais- taip paminkštės žaizdotas spenelis.
Būk budri, sek krūties būklė.
Taikant tai ką minėjau,- dažną žindymą, teisingą PRIDĖJIMĄ (bus efektyvesnis krūties tuštinimas), šildymas- palengvins pientekį, paminkštins krūtį, smakro nukreipimas- intensyvesnis traukimas iš to ploto; šaldymas- pristabdo mp gamybą,- per 24val. krūties būklė turėtų gerėti.
Jei tenka nusitraukti- tai tik šiek tiek, iki kol palengvės (jausi pati, nepersistenk, ir būtinai- švelniai, kad netraumuotum latakėlių!)
Dabar sunkus periodas. Įveiksi  mirksiukas.gif Laikykis  4u.gif

Aš net neabejoju, kad įveiksiu - su pirmąją dar ne tiek iškenčiau, tai čia man jau viršūnėlės blush2.gif Aš tokia laiminga, kad kreipiausi patarimų čia, nes jūs man ir vėl padėjote - kaip ir tada 4u.gif
Sukietėjimai yra pačioje viršutinėje dalyje, ten vaikelio niekaip nepridėsi. Jau antrą dieną mažylę dieną žadinu dažniau nei ji pati pasiprašo, kad tik man išvalgytų, bet, pastebėjau, kad tai ne visada išeitis - kai ji neišalkusi, neišvalgo man iš tos krūties. Sakykit, ar galima maitinant tuos sukietėjimus masažuoti ranka? Bijau, kad nepridaryčiau daugiau bėdos nei galimos naudos.
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2012 02 28, 22:47)
Sukietėjimai yra pačioje viršutinėje dalyje, ten vaikelio niekaip nepridėsi.

Pridėsi mirksiukas.gif
šonu: kojos į priešingas puses;
ant savęs pasiguldai- kojos prie tavo ausų;
dukrytė ant nugaros guli- tu iš viršaus, kojos į priešingas puses (pasirėmus ilgai neišbūsi, bet bandyt- verta mirksiukas.gif ) Smakras- į probleminį plotą, jei jų keli- reguliuoji, keiti padėtis.
Maitinimo metu, ŠVELNIAIS sukamaisiais judesiais (spirale) dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) nuo pagrindo (arba probleminio ploto pakrasšio) link spenelio masažuoji.
Arba kitaip: nykštys "gulimoj" padėtyj, juo švelniai braukai nuo pagrindo link spenelio.
Esi atkakli, viskas susitvrkys mirksiukas.gif Sėkmės 4u.gif
Parašyk, kai galėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
mamos, man panika verysad.gif savo mažiuką (tuoj bus 1m.ir1men.)jau gerą savaitę bemaitinu tik kartą paroj, nesuprantu kodel menesines neatsiranda, gal sakau kas negerai man unsure.gif nes kitos dar ir daznai maitindamos sulaukia, o as jau keli menesiai pakankamai retai maitinu, o nesulaukiu verysad.gif gal kas susiduret?
Atsakyti
kas liecia menesines, man buvo darytas CP, buvau nustojusi kraujuoti, o dabar kraujuoju taip kaip per menesines... praejo dar tik 1 men blink.gif nesuprantu ir panikuoju taip pat... nejaugi cia reiskia maitinimo pabaiga??? verysad.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi uz Cansado, super naujienos drinks_cheers.gif Va ka reiskia mamos atkaklumas ir noras wub.gif

Krisliuke, susitvarkysi, laikom kumscius mirksiukas.gif , koses- maloses patarimai super, turejau ir as ta beda, svarbu neuzleisti ir operatyviai tvarkytis. Atsimenu nesiseke man sukietejimo ismaitinti ir ismasazuotiu, tai as kreipiausi i gimdymo namu fizioterapeute (dirba su krutu bedom, yra specialios lempos ir pan.) Svarbu neuzleisti, kad didesniu bedu neprisisaukti.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2012 02 29, 09:29)
mamos, man panika verysad.gif savo mažiuką (tuoj bus 1m.ir1men.)jau gerą savaitę bemaitinu tik kartą paroj, nesuprantu kodel menesines neatsiranda, gal sakau kas negerai man unsure.gif nes kitos dar ir daznai maitindamos sulaukia, o as jau keli menesiai pakankamai retai maitinu, o nesulaukiu verysad.gif gal kas susiduret?

man menesines atsirasdavo tik visiskai nutraukus maitinima: ilgiausiai zindziau iki 19 menesiu, tai menesines atsirado 21 menesi nuo gimdymo.

zindydama pirma vaika, kai jam buvo 10 men, isvaziavau 5 d. i komandiruote - ir po 6 savaiciu sulaukiau menesiniu.
Atsakyti
Sveikos mamkos 4u.gif

atėjau pas jus su klausimu.. gal bus žinančių atsakymą.. ar galima maitinančioms mp daryti rentgeną? man gali tekti šviesti ranką ir galvoju galima ar ne..
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2012 02 29, 13:58)
Sveikos mamkos  4u.gif

atėjau pas jus su klausimu.. gal bus žinančių atsakymą.. ar galima maitinančioms mp daryti rentgeną? man gali tekti šviesti ranką ir galvoju galima ar ne..

As dariausi danties rentgena pries pora menesiu. Gydytojas sake, kad rentgenas jokios itakos MP neturi.
Atsakyti
Ir aš panikuoju ax.gif Maitinu,dukrytė šlapinasi kokius 8 kartus per parą,paskaičiau,kad tai rodo,jog pieno pakanka.Ir jaučiu,kad pieno tikrai yra,po maitinimo baigus žindyti kai paspaudžiu,dar ne lašais kapsi,bet čiurkšle bėga.Bet va mergytė jau trečią parą nesituština,riečiasi,karts nuo karto zirzia,stena,bet niekaip.Kas galėtų pagelbėti?Mažutei dabar trys mėnesiai,maitinu tik pienu,viduriukų užkietėjimo kaip ir nelabai gali būti g.gif
Iš anksto ačiū,kas atsakysit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giurza online: 29 vasario 2012 - 11:51