Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(kristinita @ 2012 02 29, 09:29)
mamos, man panika verysad.gif savo mažiuką (tuoj bus 1m.ir1men.)jau gerą savaitę bemaitinu tik kartą paroj, nesuprantu kodel menesines neatsiranda, gal sakau kas negerai man unsure.gif nes kitos dar ir daznai maitindamos sulaukia, o as jau keli menesiai pakankamai retai maitinu, o nesulaukiu verysad.gif gal kas susiduret?

Viskas gerai, man rods, baigsi maitinti, tuomet ir lauk viešnių pareinančių. smile.gif Jūsų vietoje tik džiaugčiausi, nes man mmm nebuvimu nebuvo leista pasidžiaugti. smile.gif

QUOTE(juodojix @ 2012 02 29, 10:20)
kas liecia menesines, man buvo darytas CP, buvau nustojusi kraujuoti, o dabar kraujuoju taip kaip per menesines... praejo dar tik 1 men blink.gif  nesuprantu ir panikuoju taip pat... nejaugi cia reiskia maitinimo pabaiga??? verysad.gif

Mėnesinės - maitinimo pabaiga? smile.gif NE NE NE, su pirmaisiais vaikais, pasibaigus kraujavimui po gimdymo vos po 1-2 sav. man atsinaujindavo mmm, reguliarios, kaip ir prieš nėštumą. T.y. jos man atsirado antrą vaikų gyvenimo mėnesį. Dukrą maitinau 1 m. ir 8 mėn., sūnų - 2 m. ir 1 mėn. wink.gif Ramiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giurza online @ 2012 02 29, 13:38)
Maitinu,dukrytė šlapinasi kokius 8 kartus per parą,paskaičiau,kad tai rodo,jog pieno pakanka.Ir jaučiu,kad pieno tikrai yra,po maitinimo baigus žindyti kai paspaudžiu,dar ne lašais kapsi,bet čiurkšle bėga.Bet va mergytė jau trečią parą nesituština,riečiasi,karts nuo karto zirzia,stena,bet niekaip.Kas galėtų pagelbėti?Mažutei dabar trys mėnesiai,maitinu tik pienu,viduriukų užkietėjimo kaip ir nelabai gali būti g.gif

Tik mp maitinami kūdikiai gali nesituštinti iki 10 parų. Normalu. Mp puikiai pasisavinamas, nelieka ką šalinti mirksiukas.gif
Kad pakanka skysčių- užtenka sekti vaiko šlapinimąsi. "Tikrint" krūtų nereikia mirksiukas.gif
Viskas gerai, nepanikuok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2012 02 29, 11:58)
Sveikos mamkos  4u.gif

atėjau pas jus su klausimu.. gal bus žinančių atsakymą.. ar galima maitinančioms mp daryti rentgeną? man gali tekti šviesti ranką ir galvoju galima ar ne..

Galima (man pačiai teko darytis rankos rentgeną kai vaikučiui buvo vos mėnuo verysad.gif ) , tik būtinai pasisakyk gydytojai, kad maitini ir paprašyk, kad duotų papildomą apsaugą krūtinei 4u.gif Bent jau man, tai uždėjo tokį sunkų daiktą ant priekinės kūno dalies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2012 02 29, 13:19)
Galima (man pačiai teko darytis rankos rentgeną kai vaikučiui buvo vos mėnuo verysad.gif ) , tik būtinai pasisakyk gydytojai, kad maitini ir paprašyk, kad duotų papildomą apsaugą krūtinei 4u.gif  Bent jau man, tai uždėjo tokį sunkų daiktą ant priekinės kūno dalies  smile.gif

ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 28, 23:06)
Pridėsi  mirksiukas.gif
šonu: kojos į priešingas puses;
ant savęs pasiguldai- kojos prie tavo ausų;
dukrytė ant nugaros guli- tu iš viršaus, kojos į priešingas puses (pasirėmus ilgai neišbūsi, bet bandyt- verta mirksiukas.gif ) Smakras- į probleminį plotą, jei jų keli- reguliuoji, keiti padėtis.
Maitinimo metu, ŠVELNIAIS sukamaisiais judesiais (spirale) dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) nuo pagrindo (arba probleminio ploto pakrasšio) link spenelio masažuoji.
Arba kitaip:  nykštys "gulimoj" padėtyj, juo švelniai braukai nuo pagrindo link spenelio.
Esi atkakli, viskas susitvrkys mirksiukas.gif  Sėkmės 4u.gif
Parašyk, kai galėsi mirksiukas.gif

Jau nebereikia imtis tokių ekstremalių priemonių - šiandien jokių skausmų, jokių sukietėjimų nebėra thumbup.gif
Dabar kitą bėdelę turiu - jaučiu,kad kimba peršalimas (sloguoju, peršti gerklę, prasideda kosulys). Ar galima gerti vaistažolių arbatų? Ar gydytis kažkaip kitaip?
Atsakyti
krisliuke, 4u.gif
Gerai, kad mp fabrikėlis susiderino 4u.gif Šaunuolė 4u.gif
Temp. matuoji KIRKŠNYJE (ne pažastyje) iki 38-nemuši.
Vaiką- žindai dažnai. Pagal poreikį. Mp- gamina antikūnius kovodamas su bacila, juos, kaip apsaugą gauna vaikas.
Skysčių (su protu). POILSIO. (įtariu, kad tokia savijauta prikibo dėl paskutinių įvykių, tai poilsis- geriausias vaistas) mirksiukas.gif
Vaistažolės turi daug biologiškai aktyvių medžiagų. Jomis gydomasi ilgai~ 21d. (?)
(nepliumpiamos vaistažolių arbatos visą dieną mirksiukas.gif )
Gydykis kuo tiki. (homeopatija; česnaku, citrina ir t.t. dekatilenu)
Sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 29, 20:33)
krisliuke, 4u.gif
Gerai, kad mp fabrikėlis susiderino  4u.gif Šaunuolė  4u.gif
Temp. matuoji KIRKŠNYJE (ne pažastyje) iki 38-nemuši.
Vaiką- žindai dažnai. Pagal poreikį. Mp- gamina antikūnius kovodamas su bacila, juos, kaip apsaugą gauna vaikas.
Skysčių (su protu). POILSIO. (įtariu, kad tokia savijauta prikibo dėl paskutinių įvykių, tai poilsis- geriausias vaistas)  mirksiukas.gif
Vaistažolės turi daug biologiškai aktyvių medžiagų. Jomis gydomasi ilgai~ 21d. (?)
(nepliumpiamos vaistažolių arbatos visą dieną mirksiukas.gif )
Gydykis kuo tiki. (homeopatija; česnaku, citrina ir t.t. dekatilenu)
Sveikatos  4u.gif

Aš jau nebesuprantu to savo fabrikėlio - šiąnakt vėl atsirado sukietėjimų, vėl krėtė šaltis, skaudėjo, nors mažylė lyg ir daug buvo išvalgiusi. Šiandien ji valgo mažai (net nesugebu normaliai prižadinti, patraukia kelis gurkšnius ir vėl miega), bet kol valgė, masažavau taip, kaip sakėt - sukietėjimų neliko, bet krūtį labai skauda. Kita jau irgi "bomba", nors sukietėjimų nėra. Stengiuosi negerti vandens tiek, kiek noriu (taip man patarė GN), bet gal to pieno tiek daug gaminasi, nes kol ji valgo iš kairiosios, iš dešiniosios pienas bėga srovele (sušlampa mažas 30x50 cm rankšluostukas, kartais jo neužtenka)? Po maitinimo iš kairiosios dešinioji irgi tampa gerokai suminkštėjusi.
Jei dar turite kantrybės su manimi, prašau atsakyti 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos, gal kuri susidūrėte su panašia situacija ir galėsite man pagelbėti... g.gif
Turėjau guzelį krūtyje, savaitgalį jis man paraudo,pasidarė šiek tiek skausmingas, temperatūros nebuvo, jaučiaus kaip įprastai. Kadangi paraudimas nepraėjo, dėl visa ko pasirodžiau gydytojui, jis švirkštu patikrino guzelio turinį ir rado tirštų pūlių verysad.gif
Tą pačią dieną išoperavo, prapjovė, išvarė visus negerumus lauk, sakė kad baisus vaizdas, jie ten net su krauju buvo viduj verysad.gif
Na ir dabar kasdien vaikštau plauti žaizdos.
O klausimas man iškilo dėl maitinimo. Ar galima duot tos krūties pienuką leliui??
Aš dabar nusitraukinėju ir pilu lauk..bet juk ten pienukas be jokių pūlių, be kraujų, be nieko... g.gif Ar laukt kol drenuką išims? Ar gali papulti kokių mikrobų vaikiukui?
Labai jums ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 29, 13:14)
Tik mp maitinami kūdikiai gali nesituštinti iki 10 parų. Normalu. Mp puikiai pasisavinamas, nelieka ką šalinti mirksiukas.gif
Kad pakanka skysčių- užtenka sekti vaiko šlapinimąsi. "Tikrint" krūtų nereikia  mirksiukas.gif
Viskas gerai, nepanikuok  4u.gif

Ačiū,nusiraminau.Iki vakar.Kai mūsų gydytoja pasakė,kad man matyt tikrai pieno trūksta blink.gif .Sakė nesvarbu,kiek šlapinasi,kad nesituština(va jau penkta para)keista,reikia gal klizmuoti.Bet dukra labai viskuo patenkinta,guguoja,šaiposi,yra rami,na vis tik labiau linkusi aš jūsų patarimais kliautis.Ir dar - sakė labai svarbus argumentas,kad trūksta pieno,jei neišmiega 6 val.Manoji išmiega apie 5 valandas naktį nepabudusi.Na,tiesą pasakius,gydytoja jau ganėtinai pagyvenus,labai kažkodėl primygtinai liepia primaitinti unsure.gif Sunku man suvokti,kaip pieno gali būti mažai - kasryt tenka plauti ir naktinukus,ir maitinimo liemenėlę,ir paklodę.
Atsakyti
Giurza online, 4u.gif
Jei kūdikiui daugiau nei 40 dienų (maitinamas mp, šlapinasi pakankamai, nuotaka- gera, ir t.t.) - dėl reto tuštinimosi nėra pagrindo sunerimti.
(neradau kokio amžiaus dukrytė, bet tikrai ne naujagimė) Kiek mėnesių?
Jei pirmo mėnesio augimo rodukliai geri, ir vaikas pats neprabunda naktį žysti,- galima ir nažadinti. Svarbu- sekti krūtų būklę (kad dėl ilgesnio intervalo neprasidėtų tvinkimas ir t.t.) Neprabudinas naktį 2-rą ar vėlesniais mėnesisia nereiškia, kad ir toliau neprabudinės. Visaip g.b.
Gal būt tiktų apsivyniot ar susivyniot didesniu, storesniu rankšluosčiu- vienas plovimui daiktas būtų; ar vidury nakties pakeist į kitą.
Dar: http://www.pradzia.org/pagalba mirksiukas.gif
Papildyta:
krisliuke, 4u.gif
Parašiau į až mirksiukas.gif

Papildyta:
Voveryyte, 4u.gif
Jei yra pūliai (pilki, žalsvi)- nežindoma, bet reguliariai skatinama mp gamyba- ištraukiant mp rankomis ar pientraukui. O ką rekomenduoja gydytojas dėl maitinimo?
Ar mastitą prasidedantį diagnozavo? Kokios koncistencijos ir spalvos pūlius traukė? Tyrimą darė? Temp. trūksta, gal tai sąstova rimtesnė buvo?! g.gif Antibiotikai, jei buvo paskirti- reikėtų gerti- (jei buvo mastitas) mirksiukas.gif
Dėl atsakymo, kol kas , susilaikau. Lauksiu tavo žinios. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 02, 11:51)
Voveryyte, 4u.gif
Jei yra pūliai (pilki, žalsvi)- nežindoma, bet reguliariai skatinama mp gamyba- ištraukiant mp rankomis ar pientraukui. O ką rekomenduoja gydytojas dėl maitinimo?
Ar mastitą prasidedantį diagnozavo? Kokios koncistencijos ir spalvos pūlius traukė? Tyrimą darė? Temp. trūksta, gal tai sąstova rimtesnė buvo?!  g.gif Antibiotikai, jei buvo paskirti- reikėtų gerti- (jei buvo mastitas) mirksiukas.gif
Dėl atsakymo, kol kas , susilaikau. Lauksiu tavo žinios.  mirksiukas.gif

Aš nutraukinėju pientraukiu - pienas baltas kaip nieko nebūtų buvę..bent jau aš jame pūlių neįžiūriu..
Dėl diangnozės tai net nežinau - operuojant paklausiau ar čia mastitas, sako - taip. O ir į pūlius žiūrėt nenorėjau, labai jau baisu buvo, tai užsimerkiau, kad nematyčiau doh.gif bet kai operacijos dieną papunktavo, tai lygtai švirkšte balti pūliai buvo, kaip pienukas, bet labai jau tirštas.
Tyrimo nedarė, antibiotikų nepriskyrė jokių, temperatūros kaip minėjau nebuvo...
Šiandien perrišinėjant sakė, kad sukietėjimas dar yra, todėl dar dreną paliko įstatytą, bet jau sakė, kad pienukas per jį jau eina...
O gydytojas pats ner labai uztikrintas, nes jis operuoja visus galus ax.gif sako gal jau ir galima papasterizavus girdyti pienuka.. g.gif o pasterizavimas - pakaitinimas, uzvirinimas? man idomu ar nezusta kokios maistingos daleles ir ar tikrai reikia ji pasterizuot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voveryyte: 02 kovo 2012 - 11:46
Voveryyte, 4u.gif
Taip. Dalis- žūva.
Dėl šventos ramybės- žindyk iš sveikosios. Operuotosios- nepamiršk, reguliariai ištrauk pienuką ir po kelių parų maitink iš abiejų. mirksiukas.gif
Atsakyti