Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 02, 13:16)
Voveryyte, 4u.gif
Taip. Dalis- žūva.
Dėl šventos ramybės- žindyk iš sveikosios. Operuotosios- nepamiršk, reguliariai ištrauk pienuką ir po kelių parų maitink iš abiejų. mirksiukas.gif

Nepamirstu, reguliariai kas 3 valandos dirbu, kad tik nesumazetu smile.gif 4u.gif
Operavo antradieni...tai gal jau savaitgali duot? g.gif
Labai aciu uz konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 02, 10:51)

Labai ačiū,kad taip greit atsakėt.Vėl ramiau.Dukrytei trys mėnesiai.
Bandysiu išties į kokį rankšluostį vyniotis.Jau pirmą savaitę po gimdymo pieno turėjau tiek,kad iš vienos krūties pamaitinus apie stiklinę nutraukdavau ir pildavau skaudančia širdim į kriauklę,su sūnum irgi panašiai buvo,net plyšimai atsirado.Ir va tai tau,koks aš puikus pavyzdys,kad nuo krūtinės dydžio pienuko kiekis nepriklauso. mirksiukas.gif Pas mane A.
Atsakyti
Mano dukrytei tuoj bus 18 mėn. Tikrai maitinimas MP man yra "kaifas", bet... norėčiau bent naktinius maitinimus nutraukti - kažin, ar tai įmanoma g.gif ir dar - kad užmigtų be MP ax.gif
Tiesiog absoliučiai negaliu niekur išeiti ilgėliau, nes 21 val prasideda "zyzimas", reikalavimas ( . ) ... vyrui užmigdyt ją be šansų...

Ir dar. Stomatologė (ir ne tik) sakė, kad naktiniai maitinimai labai kenkia vaikučių dantims sad.gif ir sutinku su ja, nes mano mažylės dantukai jau kažkokie gelsvi darosi prie dantenų, netgi paviršiaus struktūra pakitusi verysad.gif siaubas doh.gif

Tikrai dar norėčiau maitinti, bet tik dienomis nebent porą kartų... Naktiniai "raminimaisi" kas porą valandų ir man pačiai sveikatos nepriduoda - jau beveik pusantrų metų neišsimiegu, skauda nugarą ir t.t. ...
Taip, kad vaiko sveikata, imunitetas svarbu, bet, manau, ir savęs nereikia pamiršti ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 02, 15:47)
Mano dukrytei tuoj bus 18 mėn. Tikrai maitinimas MP man yra "kaifas", bet... norėčiau bent naktinius maitinimus nutraukti - kažin, ar tai įmanoma g.gif ir dar - kad užmigtų be MP ax.gif
Tiesiog absoliučiai negaliu niekur išeiti ilgėliau, nes 21 val prasideda "zyzimas", reikalavimas ( . ) ... vyrui užmigdyt ją be šansų...

Ir dar. Stomatologė (ir ne tik) sakė, kad naktiniai maitinimai labai kenkia vaikučių dantims sad.gif ir sutinku su ja, nes mano mažylės dantukai jau kažkokie gelsvi darosi prie dantenų, netgi paviršiaus struktūra pakitusi verysad.gif siaubas doh.gif

Tikrai dar norėčiau maitinti, bet tik dienomis nebent porą kartų... Naktiniai "raminimaisi" kas porą valandų ir man pačiai sveikatos nepriduoda - jau beveik pusantrų metų neišsimiegu, skauda nugarą ir t.t. ...
Taip, kad vaiko sveikata, imunitetas svarbu, bet, manau, ir savęs nereikia pamiršti ax.gif  4u.gif

Nekenkia pienas naktimis, dauguma stomatologų taip mano, nes tiesiog nežino smile.gif Jei jau genuose yra užkoduotas polinkis gesti, tai niekas nepadės. Tik su gera priežiūra galima pristabdyti. Ir gelsvumas dar nebūtinai ėduonis. Taip kad bent dėl dantų nesijaudink mirksiukas.gif

Maniškis irgi be pieno neužmiega, bet kol kas man tai netrukdo. Keliai du - arba imtis griežtų priemonių ir neduot pieno, bet visada būt su vaiku, kai jis liūdės dėl to, arba pakeist savo požiūrį ir toliau mėgautis visai maitinimais, net ir naktiniais. Paprastai pakeitus požiūrį viskas pasidaro daug lengviau smile.gif Bet kaip tau geriau, niekas kitas nežino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giurza online @ 2012 03 02, 12:47)
Jau pirmą savaitę po gimdymo pieno turėjau tiek,kad iš vienos krūties pamaitinus apie stiklinę nutraukdavau ir pildavau skaudančia širdim į kriauklę

Giurza online, kodel nutraukinedavot?
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2012 03 02, 16:26)
Giurza online, kodel nutraukinedavot?

Todėl,kad jau temperatūra užkilus buvo nuo pieno užsistovėjimo ir krūtys ''akmeninės'' tapo,dar ir smarkiai skaudėjo.Bet įdomiai,ligoninėj sesutė skundėsi,kad viena mamytė pieno neturi,vaiką ištisai rėkdo,o man liepdavo į kriauklę pilt,sakė praėjo tie laikai,kai svetimu pienu maitindavo leliukus.
Atsakyti
QUOTE(Giurza online @ 2012 03 02, 09:08)
Ir dar - sakė labai svarbus argumentas,kad trūksta pieno,jei neišmiega 6 val.Manoji išmiega apie 5 valandas naktį nepabudusi.

Nepajėgiau susilaikyti nepakomentavusi. Apie miegą tai čia tikrai netiesa. Mano dukra iki 4 mėn. naktį keldavosi reguliariai kas 3 val., vėliau - dar dažniau. Sūnus keldavosi dažniau nei kas 3 val. Abu svorį priauginėjo kas mėnesį po 800 g - 1 kg ir daugiau. Tad pienuko jiems tikrai netrūko. Mažiausioji dukra linkusi naktį pamiegoti, o svorio priauginėja mažiausiai. mirksiukas.gif

Dėl tuštinimosi. Apie MP įsisavinimą mamos jau rašė, bet aš dar žinau, jog vaikų organizme augant taip pat vyksta pokyčiai. Kurį laiką tuštinęsi dažnai, jie tiesiog dėl fiziologinių pokyčių organizme ima tuštintis rečiau/retai. Savo parašymo neargumentuosiu, tiesiog prisimenu sūnaus auginimą, kai jis ėmė retai tuštinis, buvau susierzinusi, tačiau paieškojusi informacijos radau, jog retas tuštinimasis gali būti sąlygotas tiesiog eilinių augimo ypatumų. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 02, 16:47)
Stomatologė (ir ne tik) sakė, kad naktiniai maitinimai labai kenkia vaikučių dantims sad.gif ir sutinku su ja, nes mano mažylės dantukai jau kažkokie gelsvi darosi prie dantenų, netgi paviršiaus struktūra pakitusi verysad.gif siaubas doh.gif

Tai, kad neteisi stomatologė... http://www.pradzia.o...duonis-zindymas
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2012 03 02, 17:43)

Dėkui,mamytės,už pagalbą.O mažoji va ėmė ir pasituštino smile.gif .Viskas puiku,be jokių diegliukų,skausmelių,viskas beveik kaip įprastai.Turbūt tai tikrai susiję su kažkokiais organizmo pokyčiais.
Dėl svorio priaugimo.Pirmą mėnesį priaugo virš kilogramo,antrą - 800 gramų,trečio mėnesio prieaugio nežinau,nes namie vis dar neturim svarstyklių ir sveriamės tik poliklinikoje.Dar nebuvom šį mėnesį.Bet tikrai matau,kad svorio priauga.Šiam forume paskaičiau,kad bet koks priaugimas yra gerai.Na ir jei būtų alkanas vaikas,manau,rėktų,nerami būtų,dabar gi maitinu kas 2-2,5 val,kartais net ir nelabai noriai krūtį ima,žaidžia liežuviuku,ima pvz speneliui šypsotis ar guguoti biggrin.gif .O žinda apie 7-10 minučių,vakarais gal apie pusvalandį,bet irgi su pažaidimais.
Džiugu,kad atsiranda mamyčių,kurios nuramina ir po gydytojų komentarų.Ačiū jums.
Atsakyti
mamukai, turiu klausima 4u.gif

pas princese virsuje jau gerokai isdyge 2 dantukai, tokie didoki jie ir jau pradeja jausti, kad zindant ji man su jais remiasi i kruti, kai baigia zysti, tai matosi dvieju dantuku zymes smile.gif biski dirgina kruti jie ir visai nenoreciau, kad padarytu zaisdeles. Cia ji blogai paima ar kaip yra?
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 03 02, 12:47)

Turiu klausima -ar saziningai valote dantukus pries miega? Ir pagalvokit apie uzkandzius dienos metu - ka dukryte valgo ir ar po to dantukai valomi? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 03, 11:53)
pas princese virsuje jau gerokai isdyge 2 dantukai, tokie didoki jie ir jau pradeja jausti, kad zindant ji man su jais remiasi i kruti, kai baigia zysti, tai matosi dvieju dantuku zymes smile.gif biski dirgina kruti jie ir visai nenoreciau, kad padarytu zaisdeles. Cia ji blogai paima ar kaip yra?

Gerai apemus kruti zindymo metu dantuku jaustis neturetu.
Vaikuciams nauji dantuklai taippat 'naujiena', todel ir jiems reikia ismokti kitaip zisti kruti, todel gali buti, kad ir apziojimas geras, taciau kuri laika taip ir bus. Veliau turetu nebelikti dantuku zymiu po zindymo. Bet si ta reiketu pasitikrinti ir isbandyti:
pvz. kaip laikomas vaikelis. Augant vaikuti sunkiau zindanti islaikyti ant rankos, tad po ranka turekit pagalve ar kt, ant ko galetumet patogiai pasideti ranka. Taippat, jei jauciasi, kad dantukai 'sminga' i kruti, pritraukit vaiko pilvuka (uzpakaliuka) arciau saves.
Vaiko galvyte turi buti siek tiek atlosta, kad ji nesiliestu su smakru...(jei vaikutis kalbinamas mamos ziuri jai i akis - stai tokia galvos padetis gera!). mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kreipiuosi su klausimu-man nustatė stafilokoką, greičiausiai iš po gimdymo namų. Ar pienas užkrėstas tik tuomet jeigu stafilokokas randamas kraujyje? (mano atveju-gerklė). Turiu užsišaldžius nutraukto pieno-ar jį pasterizuoti kai nuspresiu naudoti, ar jis negali būti užkrėstas?
Atsakyti