Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Ateinu norėdama truputį pasipiktinti neatsakingu Lietuvos žurnalistų darbu doh.gif Naujame žurnale mamoms yra išspausdintas straipsnis apie žindymą iš blogosios pusės. Jame ir šiaip gausu nežinia iš kur ištrauktų ir visiškai nepagrįstų faktų, bet labiausiai mane papiktino pastraipa, kurioje teigiama, kad žindymą reikia nutraukti atsiradus laktostazei doh.gif Ir dar pridurta, kad tokiu atveju gali reikėti pieno gamybą mažinančių vaistų... Mano manymu, išvis galėtų uždrausti skelbti tokią klaidinančią informaciją, ypač šalyje, kur žindymo rodikliai nėra labai aukšti... Kas ten žino, kiek mamyčių, kurioms paklius į rankas šis žurnalas, nebemaitins savo vaikelių išsigandusios tokio klaidingo teiginio unsure.gif
Atsakyti
Mamytės gal kuri galite pagelbėti man savo patarimais...
Mano dukrytei 1 mėnuo. Maitinu krūtimi, tik bėda, kad vieną krūtį baisiai skauda, su kita viskas gerai. O tos skaudančios bėda, kad visiškai neturiu spenelio.. Kitos kažkaip pavyko ištraukti... Gal turite kokių patarimų kaip jį ištraukti? Paduodant visai neįmanoma skausmo pakęst, o kai jau valgo Mažoji tada jau kentėt galima, bet jausmas vistiek netoks kaip su "sveikąją".
Ačiū už patarimus..
Atsakyti
Pirmiausia, jei krutis labai kieta, nutrauk pienelio tiek, kad kudikis galėtų ją imti.
Po to, užsidėk antspenį. Ir duok vaikui žįsti. Spenelį ištrauks pats vaikiukas valgydamas. Kai spenelis ištrauktas, nuim anspenį ir duok krūtį.

Pas mane abu speneliai įtraukti. Matininu nuo pat gimimo su anspeniais.Dabar jau bandau maitinti be jų.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 10 30, 09:03)
Žindoma kada vaikutis nori, ir kiek nori. Svarbu, kad nebūtų ilgesni intervalai nei 3val. dienos metu; naktį galimas vienas iki 4 val intervalas. Skaičiuojama: nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios.
Naujagimio skrandukas- didumo kaip kumštukas,- reikia dažnai, ir dar pienuko gamybą "užvesti". O kur dar mamos artumas, jos kvapas, šiluma, širdelės dūžiai.

Aciu, radau sau patvirtinima, kad valgom kada norim, i jokius valandu remus nelendam drinks_cheers.gif mano vyrukui 1,5 men. ir ir si buvo pirmoji naktis, kai tarp naktiniu maitinu buvo 4,5 val tarpas. Atsikelus jau pati ziurinejau mazgi, kodel toks ramus, kodel biologinis laikrodukas tyli biggrin.gif pasirodo tylejo, kol alkis atejo biggrin.gif o dienom valgom kiek norim ir kada norim wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš ir vėl su savo bėdelėm.. verysad.gif rašiau kažkada anksčiau, kad mano mažylė ( 18 mėn. ) "apgraužė" spenelius.. iki šio savaitgalio jau viskas buvo lbeveik sugiję, net sumažinom dieninių žindymų skaičių, bet prieš porą naktų ji pradėjo vėl kabėt ant krūties.. ir rodos taip stipriai įsikanda.. be proto skauda sad.gif atsirado žaizdelių, žindydama jaučiuos taip lyg ji lb aštriais dantim sukandus būtų sad.gif kai bandau ištraukt neduoda spenelio, pradeda verkt.. šiuo metu dygsta dantukai ir yra temperatūros 38 laipsniai.. suprantu, kad tokiu metu jokiu būdu nepamažinsi žindymo.. bet aš nebegaliu sad.gif tikrai esu kantri skausmui, bet čia tikra kančia gaunasi naktim.. verkti norisi verysad.gif kažin ar gali skaudžiai " kąsti" nuskilęs dantukas? blush2.gif su antspeniu manau nieko neišeis, neseniai bandžiau tai ji tik nuiminėjo jį..
Atsakyti
Burbuliuke wink.gifp, 4u.gif
Laikykis 4u.gif
Kaitaliok maitinimo padėtis- taip rasi mažiausia skausmingą.
spenelių žaizdeles gydyk; sutepk pieno lašeliais, leisk išdžiūti ir kuo daugiau oro vonių.
Atsakyti
sveikos mamytes atbegu pas jus su tokiu klausimu.
mano mergytei dabar yra trys savaites tai cia toks gal ir kvailokas klausimas bus bet vis vien
ar kai maitini krutimi atsigulus, ar reikia su pirstu prilaikyti krutine kad mazylei neuzspaustu nosies?
o gal nebutina? nes nakti taip norisi miego maitinant o cia dar reikia laikyti krutine.labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sagyta @ 2011 11 20, 21:36)
sveikos mamytes atbegu pas jus su tokiu klausimu.
mano mergytei dabar yra trys savaites tai cia toks gal ir kvailokas klausimas bus bet vis vien
ar kai maitini krutimi atsigulus, ar reikia su pirstu prilaikyti krutine kad mazylei neuzspaustu nosies?
o gal nebutina? nes nakti taip norisi miego maitinant o cia dar reikia laikyti krutine.labai aciu uz atsakyma  4u.gif

Jei krutis neuzgula nosytes, t.y. vaikelis gali laisvai kvepuoti - nereikia laikyti kruties. Gal kitos mamos patars kitaip, bet as darau butent taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritat29: 20 lapkričio 2011 - 22:17
sagyta, 4u.gif
Nosis labai paslanki- į šonus šnervės pasiduoda mirksiukas.gif
Nereikia krūties ties nosimi prilaikyti- taip tik pieno latakus spaudi, ko pasėkmė- paraudimai, guzeliai ir t.t. ir save vargini "budėjimo" rėžimu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 11 18, 16:38)
Pirmiausia, jei krutis labai kieta, nutrauk pienelio tiek, kad kudikis galėtų ją imti.
Po to, užsidėk antspenį. Ir duok vaikui žįsti. Spenelį ištrauks pats vaikiukas valgydamas. Kai spenelis ištrauktas, nuim anspenį ir duok krūtį.

Pas mane abu speneliai įtraukti. Matininu nuo pat gimimo su anspeniais.Dabar jau bandau maitinti be jų.

Visas mano maitinimas baigesi ligonineje.. Tikiuosi, kad grizus namo dar pavyks mazyle maitinti..
Atsakyti
mildutia88, 4u.gif
Pavyks 4u.gif
Ar bandei susisiekit su mama-mamai? http://www.pradzia.org/pagalba
Atsakyti
Laba diena.

Ateinu čia gal net ne su klausimu,bet tiesiog ieškodama palaikymo 4u.gif
Mažylei 4 mėnesiai. Dieną žinda maždaug kas valandą po 3-5min.Naktį miega ištisai įsikandus papulį.Tiesiog neduodu soskės. Man kaip ir viskas patogu,bei neitin vargina.
Bet išgirdau komentarų,kad taip nėra gerai unsure.gif neva pastoviai apkraunamas skrandukas ir nuolat dirba.Reik neva duot jam pailsėti. Plius naktį užtat blogai miega,kad įpratus taip dažnai žysti.
Kažkaip subalamutino mane visa tai g.gif Suprantu,kad teorijų yra visokiausių.Aš labai noriu maitinti.Ir bijau be galo,kad nepridaryt kvailysčių prisiklausius visokiausių patarimų.
Užtat ir ieškau nusiraminimo,kad tikiuosi darau viską teisingai 4u.gif Kadangi šį kartą klysti tiesiog negaliu blush2.gif
Atsakyti