Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 10 06, 21:51)
Lyraaa, 4u.gif
Drąsiai paskambink mama-mamai konsultantei.
Ir paaiškins, ir patars, ir nuramins  mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/node/427 tik netempk laiko  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
O aš turiu bėdą, kad mane pykina maitinant, tokį blogumą jaučiu maitindama kaip, kad nėštumo pradžioje, nevemiu, bet labai negera. Gal kam taip buvo? Ką darėte? Aš jau nebežinau ką daryti nuo pat maitinimo pradžios taip, galvojau dėl vitaminų kokių trūkumo, bandžiau gert geležį, bet hemogloginas normoje, vitaminus gert ir skysčių pakankamai geriu, ir mitybą keičiau ir ko tik nedariau nebežinau ką daryti niekas nesikeičia schmoll.gif tariausi su savo gydytoja bet ji nežino kas gali būti ir išvis sakė pirmą kartą girdi kad taip būna... Sunku man dabar morališkai nusiteikt maitint nes kiekvieną maitinimą tarsi turiu kovot su savimi, jaučiuos tarsi nėštumas būtų nesibaigęs verysad.gif ir spėju jog dėl to pienas pradėjo mažėti nors ir noriu maitinti verysad.gif Jei kuriai taip buvo parašykit ką darėt ir kas padėjo, būsiu dėkinga 4u.gif Jei taip visada bus tai nežinau kiek ištversiu maitindama verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 11 spalio 2011 - 19:22
jolituxxx,
skubu nuraminti, kad tai neturetu testis nuolat. Ir kad taip besijaucianciu zindyviu yra gana nemazai. 4u.gif Dazniausiai tokie pykinimai baigiasi apie 6-8 savaite po gimdymo. Atrodo jus jau visai netoli...

Tai gali buti zenklas, kad mama per mazai geria ar valgo. Butinai pries sesdama zindyti salia pasidek stikline vandens ir kokia uzkandele (javaini ar rugines duonos gabaleli) po truputi gurksnok ir uzkandziauk (arba isgerk/uzkask pries zindyma). Ir dienos begyje stenkis vis uzkasti - po mazai, bet daznai (kad nenukristu cukraus kiekis kraujyje).

Kartais pykinimas (jei tai buna tik zindymo pradzioje) buna susijes su hormono oksitocino issiskyrimu.

Kitos priezastys - pervargimas, depresija, tad ilsekis kada tik randi minutele ir kuo daugiau pozityvesniu minciu. Susikurk jaukia atmosfera zindymui - patogi kede, maloni muzika ar ramybe (jei jos labiau reikia) ir stenkis negalvoti apie blogumus... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 11 spalio 2011 - 21:01
As visad turiu buteliuka vandens prie saves,nes man irgi buna,kad pykina... atsigeriu iskart geriau pasidaro,taip ir gurksnoju maitindama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 10 11, 21:01)
jolituxxx,
skubu nuraminti, kad tai neturetu testis nuolat. Ir kad taip besijaucianciu zindyviu yra gana nemazai.  4u.gif  Dazniausiai tokie pykinimai baigiasi apie 6-8 savaite po gimdymo. Atrodo jus jau visai netoli...

Tai gali buti zenklas, kad mama per mazai geria ar valgo. Butinai pries sesdama zindyti salia pasidek stikline vandens ir kokia uzkandele (javaini ar rugines duonos gabaleli) po truputi gurksnok ir uzkandziauk (arba isgerk/uzkask pries zindyma). Ir dienos begyje stenkis vis uzkasti - po mazai, bet daznai (kad nenukristu cukraus kiekis kraujyje).

Kartais pykinimas (jei tai buna tik zindymo pradzioje) buna susijes su hormono oksitocino issiskyrimu.

Kitos priezastys - pervargimas, depresija, tad ilsekis kada tik randi minutele ir kuo daugiau pozityvesniu minciu. Susikurk jaukia atmosfera zindymui - patogi kede, maloni muzika ar ramybe (jei jos labiau reikia) ir stenkis negalvoti apie blogumus...  4u.gif  4u.gif

QUOTE(Lyraaa @ 2011 10 11, 21:52)
As visad turiu buteliuka vandens prie saves,nes man irgi buna,kad pykina... atsigeriu iskart geriau pasidaro,taip ir gurksnoju maitindama ax.gif

Ačiū už patarimus, tikiuosi pasibaigs tie negerumai g.gif Aš tai be vandens irgi neapseinu maitindama, jei ne vanduo nžn kaip ištverčiau, o apie valgį net negaliu pagalvoti, nes jei užvalgau prieš maitinimą tai tada galvoju ar tik nereikėjo šalia pasidėti kokio indo jei visgi rimtai supykintų unsure.gif Va pasirodo būna ne man vienai, o gydytoja mano tik nusijuokė, kad nėra girdėjus, gal pamanė jog išsigalvoju ir nieko negalėjo patarti schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, gal žinot, ar nekenks maitinant gerti miežinę kavą? (dažnai, nes labai mėgstu kavą... normalią riboju, bet gal šia galiu mėgautis?)
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu tokią problemą : Dukrytei jau 1,5 metukų, mp valgo visą naktį( pastaruoju metu ištisai kabo ant (.)(.) ), dieną prieš pietų miegą, dažnai ir šiaip dar porą ar kelis kartus, žodžiu tikrai daug mp valgo palyginus su kitais jos amžiaus vaikais.. Problema tokia, akd jau daugiau nei mėnesį neužgyja paraudę, pašerpetoję speneliai ( šiuo metu yra pagerėjimas, deja po naktinių kabėjimų vėl blogėja, niekaip negali iki galo užgyti .. ( o būdavo baisus skausmas žindant.. tepiau ir Daktarinu ir bepanthenu.. ) ) Ką daryti, kad dukrytė nevalgytų krūties visą naktį ištisai ? Negaliu miegot, o ir skauda verysad.gif Apetitas kitam maistui būna visoks, bendrai paėmus nėra labai valgi.

Labai ačiū už atsakymus 4u.gif
Papildyta:
unsure.gif
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 09 25, 11:24)
Burbuliuke wink.gifp,Gal pienligė?  g.gif  - http://www.supermama...?...417584&st=0

buvau nuėjus pas šeimos gyd. tai net neapžiūrėjo sad.gif patarė Daktarinu tepti ką ir taip žinojau, kelias dienas patepė, pagerėjo.. O mažylei patarė žvakutes viburkolio dėt, keikvieną naktį, kad ramiau miegotų ir paleistų (.)(.)
blush2.gif doh.gif

QUOTE(kambliukas @ 2011 09 25, 14:20)
Siulyčiau užsidėti antspenius, labai apsaugo spenelį, padeda jam užgyti. Man labai padėjo multimama kompresiukai gyjant žaizdelėms. Bet jei vaikas 1,5metukų ir nepaleidžia krūties per naktį, aš ieškočiau tokio elgesio priežasčių: gal pakaktų vandenuko atsigerti ar tik mamai šalia atsigulti/ pabūti...

Bandžiau, ji juos nuima, nevalgo su jais, multimam per brangu man blush2.gif vandenio bandžiau duot, negeria, ir pas neurologą esam buvę.. nieks nieko nežino.. toks būdas vaiko.. bet ne visos naktys tokios būna, tikiuos, kad dėl dantukų čia.. kad praeis... g.gif
Atsakyti
mamukai, staigiai turiu toki klausima 4u.gif

ar galima uzsaldyta pieneli, kuris jau buvo atsildytas ir pasilytas mazylei valgyti, uzsaldyti antra karta ir vel pasildyti valgiui?

si vakara turiu iseiti ir paliksiu mazei tetukui, tai nusitraukti naujo pienuko, ar naudoti ta, kur uzsaldziau antra karta? blush2.gif
Atsakyti
sveika, butinai nutrauk nauja - atsildyto uzsaldyti negalima! (kaip ir kito maisto beje wink.gif)

QUOTE(Lineta* @ 2011 10 15, 13:17)
mamukai, staigiai turiu toki klausima  4u.gif

ar galima uzsaldyta pieneli, kuris jau buvo atsildytas ir pasilytas mazylei valgyti, uzsaldyti antra karta ir vel pasildyti valgiui?

si vakara turiu iseiti ir paliksiu mazei tetukui, tai nusitraukti naujo pienuko, ar naudoti ta, kur uzsaldziau antra karta?  blush2.gif

Atsakyti
Burbuliuke wink.gif 4u.gif
Varginančios naktys, laikykis 4u.gif Suprantu, kad sunku ir skauda.
Dantukai užaugs, ir valgyt geriau pradės. mirksiukas.gif
Speneliams- oro vonias, sutepk pienuko lašeliais, leisk apdžiūti. Dėvėk medvilninę liemenėlę (arba nedidelius medžiagos ar marlės gabalėlius įsidėk)
Pienligės požymių nėra?
Gal būt tiktų: Lanolin kremas (drėkina ir saugo jautrius, suskilinėjusius spenelius ir sausą jautrią odą) http://www.pradzia.o...neliu-prieziura kas atstovas ir kur ieškoti: http://www.pradzia.o...ndymo-priemones gal būt jie turi mėginukų (manau jo užtektų) mirksiukas.gif
Gal dukrytės dienotvarkė labai intensyvi- daug įspūdžių, būreliai ir t.t.?
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 13, 17:48)
ar nekenks maitinant gerti miežinę kavą?

Galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 15 spalio 2011 - 16:36
mamkos, gal galit patarti ka galim mes gerti nuo prasidedancio gripo, skaudancios gerkles, slogos....bijau pakenkti mazei, jauciu kad su aarbatom neprasisuksiu g.gif temperaturos lyg ir neturiu.,....
Atsakyti
Sveikos,

mano pupsikui 9 dienos...Maitinu pati, tik turiu didelę krūtinę, ją turiu vis prilaikyti, kad neužvirstų ant mažiaus..Nežinau ar aš ar mažius, o gal abu, bet nemoku aš jam teisingai paduoti krūties, kartais taip pagriebia skausmingai, kad užsiverčia kojų pirštai į priešingą pusę doh.gif Krūtys buvo labai pritvinkusios, tai audiniai vos ligi pažastų buvo patinę, krūtys karštos, pati temperatūros neturėjau, masažavau, duodavau dažniau pažįsti tai lyg ir aprimo... ax.gif
Pieno turiu, tik kaip žinoti ar jis pavalgė? Vis klausau ar ryja...
Atsakyti