Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(*jolantab* @ 2012 03 28, 21:52)
Norėjau užklausti, ar daro klizmas prieš gimdymą. Kai gimdžiau prieš 4 m., tai reikėjo. O kaip dabar? Turėti su savim ar duoda?  blush2.gif

nei man dare, nei klause ar reikia, manau jei jau labai nori pati gali ja nuomuose pasidaryti. pries pirmaji gimdyma pats organizmas issivale, o per antraji is vis nenorejau i wc. bet kazkaip teko girdeti, kad ju nebedaro.
Atsakyti
Nedaro daba klizmu. Jei nori, pati pasidaryk namuose nusipirkusi
Atsakyti
QUOTE(*jolantab* @ 2012 03 28, 20:52)
Norėjau užklausti, ar daro klizmas prieš gimdymą. Kai gimdžiau prieš 4 m., tai reikėjo. O kaip dabar? Turėti su savim ar duoda?  blush2.gif

Nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Linavaido @ 2012 03 28, 15:01)
kol matuoja toniukus turi gulėti, aš bent ant nugaros gulėjau, bet klausė kaip man patogiau, o kol toniukų nematuoja gali daryti ką nori mirksiukas.gif

prieš 3,5 metų gimdžiau ten, tai gana daug judėjau, porą kartų gal tik buvo uždėję aparatą. bet labai greitai kaip pirmam gimdymui viskas vyko. per stūmimą, atrodo, visą laiką buvo prijungtas.
per antrą gimdymą (kituose gimdymo namuose) labai dažnai akušerė vis jungė tą aparatą, tai prisimenu kaip kankynę.. nes labai norėjosi kitos pozicijos, ne gulimos.
tikiuosi, jei viskas vyks normaliai, šįkart nereiks tiek daug gulėt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo largoconfuoco: 29 kovo 2012 - 21:49
Tikriausiai VGN visa para kazkas buna? Idomu kaip viska svyksta, pvz jei atvarai nesitares; atvyksti i priimamaji (ten tikrina kakleli, ar dar ne???), ir paskui nulydi i gimdykla, kur apziuri daktaras ar akusere??? Ar ne vienas daktaras? Idomu kaip pasiskirsto g.gif Vyras nuo pat priimamojo gali eiti drauge? JEzau kiek klausimu iskilo pries 'gala' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Strazdaniukė @ 2012 04 03, 13:08)
Tikriausiai VGN visa para kazkas buna? Idomu kaip viska svyksta, pvz jei atvarai nesitares; atvyksti i priimamaji (ten tikrina kakleli, ar dar ne???), ir paskui nulydi i gimdykla, kur apziuri daktaras ar akusere??? Ar ne vienas daktaras? Idomu kaip pasiskirsto g.gif Vyras nuo pat priimamojo gali eiti drauge? JEzau kiek klausimu iskilo pries 'gala' doh.gif

Strazdaniuke,

taip, visą parą budi personalas. Tad gali vykti bet kuriuo metu.
Pirmiausiai atvyksti į priimamąjį, ten apžiūri budintis gydytojas, įvertina kaklelį ir toliau jau sprendžia ar guldo į gimdyklą, ar dar išleidžia namo. Visa apžiūra vyksta priimamajame. Jei nutaria, kad jau guldys į gimdyklą, tuomet ten pat priimamajame apiformina dokumentus, persirengi ir kulniuojat į paskirtą gimdyklą (palydi jus). Gali kartu eiti ir vyras. O apžiūros metu priimamajame tai vyras paprastai palaukia už durų ant "sofkutės" smile.gif

Jau rimtai nusiteikinėji?
Atsakyti
Atsiprašau, kad įsiterpiu į temą, nors man dar toli iki termino, bet vis paskaitau vieną kitą temą 4u.gif toks klausimas - prasideda sąrėmiai, jie tęsiasi kurį laiką, susiruoši į GN ir kaip su ta apžiūra? Jei jau pradeda atsidarinėti kaklelis, tai vistiek gali išsiųsti namo, ar vistik jau guldo į palatą? g.gif o jei bevažiuojant namo ima ir nubėga vandenys tai ką vėl suki atgal? Juk čia vienas stresas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2012 04 03, 16:22)
Atsiprašau, kad įsiterpiu į temą, nors man dar toli iki termino, bet vis paskaitau vieną kitą temą  4u.gif toks klausimas - prasideda sąrėmiai, jie tęsiasi kurį laiką, susiruoši į GN ir kaip su ta apžiūra? Jei jau pradeda atsidarinėti kaklelis, tai vistiek gali išsiųsti namo, ar vistik jau guldo į palatą?  g.gif o jei bevažiuojant namo ima ir nubėga vandenys tai ką vėl suki atgal? Juk čia vienas stresas  doh.gif

Man saremiai tesesi visa nakti, paryciais nuvaziavomi gn, apziurejo, sako greiciausiai paruosiamieji, kaklelis neatsidarineja. Siule gult i patologini arba vaziuot namo, mano teise rinktis buvo smile.gif aisku as vaziavau namo, negaliu pakest ligoniniu doh.gif o pagimdziau dar kita diena smile.gif
Atsakyti
O sakykit, gal yra besilankančių nestuke.gif konsultaciniame? Kokia ten tvarka? Įdomu plačiau, kaip priežiūrą, kaip su echo, visais tyrimais, gydytojais... blush2.gif
Atsakyti
Aime, aciu, prasveisejo 4u.gif NA jau kai as uzgriusiu su savo saremiais kas minutiniais, namo neissius, arba pasigailes , kad tik priemime nepagimdyt (nors ka as zinau, gal su treciu viska sbus atvirksciai)lotuliukas.gif Ruosiuos ir bijau, kaip nei viena is pirmu gimdymu lotuliukas.gif

Kokia bendra tvarka konsultaciniam, as nezinau, nes ejau paskui savo gydytoja. Bet is esmes matau kad panasiai, pas kiekviena nestuke ateina gydytojas, yra ten bent keli kabinetukai, kur daro echo ir konsultuoja gydytojai, kortele uzvedama ir is karto atejus 'prisiduodi' slaugytojai, ten pamatuoja spaudima, priduodi kassyk slapima ir bent man per visa nestuma 3 kartus krauja, suraso svori ir kitokius duomenis i nescios kortele, klauso sirdeles toniuku (man privaciai tiek neklause, kiek cia, jega...) zodziu, viska s kaip ir bet kur privaciai...Tik nezinau, kokiu orincipu gydytojas paskiriamas, ar pati renkiesi, ar yra tam tikra skur visada buna g.gif BEt kiek buvau, tai beveik visus maciau ten konsultuojant...BEnt man kassyk reikedavo moketi apie 42 lt uz konsultacija i kasa, tai vat nezinau, kaip ten su apmokejimu gydytojui, turbut nereikia, jei bendra tvarka, cia ziuriu kaip kas g.gif NA, as visumoj labai patenkinta prieziura buvau is slaugytoju puses, niekuo neisikiria nuo privacios, vienintelis juokas buvo tai slaugytojos nustebimas del trecio nestumo, kam cia reikia, jei turi berniuka ir mergaite lotuliukas.gif O daktaras tai mano auksinis, tai pas ji visur gerai.
Atsakyti
QUOTE(*jolantab* @ 2012 03 28, 21:52)

Vakar kaip tik buvau VGN konsultaciniame centre, laukiau savo gydytojos, ir girdėjau, kaip viena nėštukė klausė berods Mačiulienės, ar daro klizmas. Mačiulienė atsakė, kad jau seniai su tuo kovoja, kad tikrai nebūtina
Papildyta:
QUOTE(Kirisama @ 2012 04 03, 15:22)
Atsiprašau, kad įsiterpiu į temą, nors man dar toli iki termino, bet vis paskaitau vieną kitą temą  4u.gif toks klausimas - prasideda sąrėmiai, jie tęsiasi kurį laiką, susiruoši į GN ir kaip su ta apžiūra? Jei jau pradeda atsidarinėti kaklelis, tai vistiek gali išsiųsti namo, ar vistik jau guldo į palatą?  g.gif o jei bevažiuojant namo ima ir nubėga vandenys tai ką vėl suki atgal? Juk čia vienas stresas  doh.gif

Jei nubėga vandenys, geriau nuvažiuoti į ligoninę, o ar išleisti namo, sprendžia tik gydytojai, geriau jų paklausyti ir nerizikuoti nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(*Aime* @ 2012 04 04, 13:13)
O sakykit, gal yra besilankančių  nestuke.gif konsultaciniame? Kokia ten tvarka?  Įdomu plačiau, kaip priežiūrą, kaip su echo, visais tyrimais, gydytojais...  blush2.gif

Aš nuvažiavau į VGN su siuntimu dėl planinio cezario, tada buvo berods 34 savaitės. Slaugytoja paklausė, kodėl taip anksti, akiau, kad man pačiai bus ramiau, tai mane dar ir pagyrė biggrin.gif
Slaugytoja užvedė kortelę, paprašė dokumento, pamatavo spaudimą, tada liepė palaukti prie gydytojos kabineto. Su jokiais gydytojais iš anksto nesitariau, VGN prieš tai nesilankiau, tiesiog nusprendžiau ten gimdyti pas tą gydytoją, kuris tuo metu bus.
Gydytoja išklausinėjo, dėl ko CP, padarė echoskopija, pasakė, kada ateiti kitą kartą pasirodyti. Tada kitame kabinete man prijungė vaikučio tonų aparatą, pagulėjau ten apie penkiolika minučių ir viskas.
Antrą kartą suregistravo tonus, gydytoja vėl padarė echo ir atsisiveikinome iki kito karto (kuris bus paskutinis prieš operaciją). Niekam nieko nemokėjau (neprivaloma), nei į kasą, nei į rankas.
Atsidėkosiu, jei viskas bus OK
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katyte pelyte: 04 balandžio 2012 - 21:02
QUOTE(Strazdaniukė @ 2012 04 04, 14:51)
Aime, aciu, prasveisejo ... Ruosiuos ir bijau, kaip nei viena is pirmu gimdymu lotuliukas.gif

Kokia bendra tvarka konsultaciniam

tikiu, kad trečią kartą bijai labiausiai, nors nėra dėl ko, dar su tavo gimdymo tempais (na nebent, kad tik spėtum laiku nuvykt ) biggrin.gif

Aha, tai reiškia, visai fainai ten ir gerai biggrin.gif Ačiū už info...

O tai pirmą kartą važiuojant nereikia užsiregistruoti niekur? Nuvažiuoji sau ir sakai, noriu lankytis visą nestuke.gif čia nuo pat pirmo vizito? g.gif

QUOTE(katyte pelyte @ 2012 04 04, 21:10)
Aš nuvažiavau į VGN su siuntimu dėl planinio cezario, tada buvo berods 34 savaitės. Slaugytoja paklausė, kodėl taip anksti, akiau, kad man pačiai bus ramiau, tai mane dar ir pagyrė

ačiū už info, viskas daugmaž aišku, teko po porą kartų lankytis su pirmais dviem nestuke.gif konsultaciniame prieš gimdymą (bet ėjau pas konkrečius gyd į pasimatymus) biggrin.gif

Atsakyti