QUOTE(*jolantab* @ 2012 03 28, 21:52)
Norėjau užklausti, ar daro klizmas prieš gimdymą. Kai gimdžiau prieš 4 m., tai reikėjo. O kaip dabar? Turėti su savim ar duoda?
Vakar kaip tik buvau VGN konsultaciniame centre, laukiau savo gydytojos, ir girdėjau, kaip viena nėštukė klausė berods Mačiulienės, ar daro klizmas. Mačiulienė atsakė, kad jau seniai su tuo kovoja, kad tikrai nebūtina
Papildyta:
QUOTE(Kirisama @ 2012 04 03, 15:22)
Atsiprašau, kad įsiterpiu į temą, nors man dar toli iki termino, bet vis paskaitau vieną kitą temą

toks klausimas - prasideda sąrėmiai, jie tęsiasi kurį laiką, susiruoši į GN ir kaip su ta apžiūra? Jei jau pradeda atsidarinėti kaklelis, tai vistiek gali išsiųsti namo, ar vistik jau guldo į palatą?

o jei bevažiuojant namo ima ir nubėga vandenys tai ką vėl suki atgal? Juk čia vienas stresas
Jei nubėga vandenys, geriau nuvažiuoti į ligoninę, o ar išleisti namo, sprendžia tik gydytojai, geriau jų paklausyti ir nerizikuoti
Papildyta:
QUOTE(*Aime* @ 2012 04 04, 13:13)
O sakykit, gal yra besilankančių

konsultaciniame? Kokia ten tvarka? Įdomu plačiau, kaip priežiūrą, kaip su echo, visais tyrimais, gydytojais...
Aš nuvažiavau į VGN su siuntimu dėl planinio cezario, tada buvo berods 34 savaitės. Slaugytoja paklausė, kodėl taip anksti, akiau, kad man pačiai bus ramiau, tai mane dar ir pagyrė
Slaugytoja užvedė kortelę, paprašė dokumento, pamatavo spaudimą, tada liepė palaukti prie gydytojos kabineto. Su jokiais gydytojais iš anksto nesitariau, VGN prieš tai nesilankiau, tiesiog nusprendžiau ten gimdyti pas tą gydytoją, kuris tuo metu bus.
Gydytoja išklausinėjo, dėl ko CP, padarė echoskopija, pasakė, kada ateiti kitą kartą pasirodyti. Tada kitame kabinete man prijungė vaikučio tonų aparatą, pagulėjau ten apie penkiolika minučių ir viskas.
Antrą kartą suregistravo tonus, gydytoja vėl padarė echo ir atsisiveikinome iki kito karto (kuris bus paskutinis prieš operaciją). Niekam nieko nemokėjau (neprivaloma), nei į kasą, nei į rankas.
Atsidėkosiu, jei viskas bus OK