planuoju ir as gimdyti VGN, nes ir pati cia gimiau, ir paskaicius jusu visu atsiliepimus, susidaro ispudis, kad ten tikrai gera prieziura. norejau paklausti, ar tikrai niekas pries gimdyma neduoda pinigu? nes kiek girdejau, tai sklando kalbos, kad gimdymas "kainuoja" apie 1000lt. siais laikais tai labai didele prabanga... bet as esu didele baile, mano skausmo slenkstis toks zemas, kad dantis tvarko su dviguba doze nuskausminamuju ir as vis tiek krupcioju... o cia gimdyti reikes... ar medikai is tikruju ten tokie visi sukalbami ir nuosirdus. labai bijau uzsirauti ant kokio bjauraus... zodziu, esu labai pasimetusi, nors dar turiu laiko iki liepos menesio. gal nuo 30sav reiketu toj konsultacinej pasilankyti, kad daugmaz pamatyciau, kokia sistema?
QUOTE(meow @ 2012 04 05, 09:23)
planuoju ir as gimdyti VGN, nes ir pati cia gimiau, ir paskaicius jusu visu atsiliepimus, susidaro ispudis, kad ten tikrai gera prieziura. norejau paklausti, ar tikrai niekas pries gimdyma neduoda pinigu? nes kiek girdejau, tai sklando kalbos, kad gimdymas "kainuoja" apie 1000lt. siais laikais tai labai didele prabanga... bet as esu didele baile, mano skausmo slenkstis toks zemas, kad dantis tvarko su dviguba doze nuskausminamuju ir as vis tiek krupcioju... o cia gimdyti reikes... ar medikai is tikruju ten tokie visi sukalbami ir nuosirdus. labai bijau uzsirauti ant kokio bjauraus... zodziu, esu labai pasimetusi, nors dar turiu laiko iki liepos menesio. gal nuo 30sav reiketu toj konsultacinej pasilankyti, kad daugmaz pamatyciau, kokia sistema?
kiek pinigėlių beduosit, vis tiek reikės pačiai pagimdyt

aš neduosiu pinigų, neturiu ir prasmės nematau, gimdysiu ketvirtą, tai man nebūtinas labai malonus aptarnavimas ir už pinigėlius nusipirktas žodnis rūpestis

KAd lankytumeisi kons centre ir visai niekam nieko nereiktu moketi yra nerealu, gal cia mamytei kazkuriai pasiseke viena karta. As kai tik pradejau lankytis, mane ispejo, kad tai yra privati prieziura, ir kaskarta pirma darba gauni kvita susimoketi i kasa
Meow, manau paziurejus konsultaciniame centre, sistemos nepamatysi
MAn regis tikrai galima issisukti su mazesne suma (as pati girdejau, kad nuo 600-1500, tai cia jau labai platus skirtumas
), juoab kad daug mamyciu pagimdo ir nieko nemokejusios, buna patenkintos, o buna ir mokejusiu, ir nelabai patenkintu
As manau, kad vis tiek svarbu tureti savo daktara, pas kuri gimdysi, arba bent jau daktara, kur nestumo metu bedai istikus diena-nakti galesi skambint, na, tai aisku kainuoja, bet ...MAn kaip treciakartei mamai atrodo, kad svarbiausia ramiai nusiteikti, ir nepabijoti klausti jau pagimdzius apie naujagimio prieziura, zindyma, manau, kad gheranoriskai ir ikyriai klausiant turetu padeti
MAn paciai tas buvo labai labai svarbu, nesvarbu, kad en knygu perskaityta, viskas baisu...O gimdymai tokie skirtingi buna, kad neverta is anksto kurti scenariju...MAciau viena mamyte, kuri ramiai isejo i priemima pas vyra belaukianti, sako, va, vienas centimetras, viekla dar nevyksta, saremiukas vienas kitas, vandenukai nubege...Tokia ramybe...O man prasidejo is kart kas 1-3 minutes, pagimdziau per 3,5 h, norejau be epiduro, bet neistveriau, ir nesigailiu, o antra nespejo suveikti epiduras, nors ir kaip stengesi anesteziologas speti, mat taip norejau ir gimdziau privacioj lig. DAbar tai jau faktas, kad nespes epidurinti, nes kiek girdejau kol iki gimdyklos nusikasi, praeina minimum pusvalandis, vat to as ir bijau, o toliau vis tiek gimdyt reikes paciai, ka jau darysi, kartu ir dziaugsmas, bet ir kantrybes reikia, cia as taip save irgi raminu 
Papildyta:
KAIRA, sutik, bet kai gimdai pirma, vis tiek geriau ramiau nusiteikti, ir jei tas susitarimas priduoda ramybes, tai kodel gi ne...TEgu buna geresni prisiminimai ir mamos va kaip mes daugiavaikes nori tapti

Papildyta:
KAIRA, sutik, bet kai gimdai pirma, vis tiek geriau ramiau nusiteikti, ir jei tas susitarimas priduoda ramybes, tai kodel gi ne...TEgu buna geresni prisiminimai ir mamos va kaip mes daugiavaikes nori tapti

QUOTE(Strazdaniukė @ 2012 04 05, 12:05)
KAd lankytumeisi kons centre ir visai niekam nieko nereiktu moketi yra nerealu, gal cia mamytei kazkuriai pasiseke viena karta. As kai tik pradejau lankytis, mane ispejo, kad tai yra privati prieziura, ir kaskarta pirma darba gauni kvita susimoketi i kasa
MAn regis tikrai galima issisukti su mazesne suma (as pati girdejau, kad nuo 600-1500, tai cia jau labai platus skirtumas
), juoab kad daug mamyciu pagimdo ir nieko nemokejusios, buna patenkintos, o buna ir mokejusiu, ir nelabai patenkintu
As manau, kad vis tiek svarbu tureti savo daktara, pas kuri gimdysi, arba bent jau daktara, kur nestumo metu bedai istikus diena-nakti galesi skambint, na, tai aisku kainuoja, bet ...MAn kaip treciakartei mamai atrodo, kad svarbiausia ramiai nusiteikti, ir nepabijoti klausti jau pagimdzius apie naujagimio prieziura, zindyma, manau, kad gheranoriskai ir ikyriai klausiant turetu padeti
MAn paciai tas buvo labai labai svarbu, nesvarbu, kad en knygu perskaityta, viskas baisu...O gimdymai tokie skirtingi buna, kad neverta is anksto kurti scenariju...MAciau viena mamyte, kuri ramiai isejo i priemima pas vyra belaukianti, sako, va, vienas centimetras, viekla dar nevyksta, saremiukas vienas kitas, vandenukai nubege...Tokia ramybe...O man prasidejo is kart kas 1-3 minutes, pagimdziau per 3,5 h, norejau be epiduro, bet neistveriau, ir nesigailiu, o antra nespejo suveikti epiduras, nors ir kaip stengesi anesteziologas speti, mat taip norejau ir gimdziau privacioj lig. DAbar tai jau faktas, kad nespes epidurinti, nes kiek girdejau kol iki gimdyklos nusikasi, praeina minimum pusvalandis, vat to as ir bijau, o toliau vis tiek gimdyt reikes paciai, ka jau darysi, kartu ir dziaugsmas, bet ir kantrybes reikia, cia as taip save irgi raminu 
Papildyta:

Papildyta:

as lankausi poliklinikoj pas II lygio ginekologe, tai irgi moku uz apsilankymus, nes jai nepriklauso nesciuju prieziura. bet ten kapeikos palyginus su privaciais kabinetais..
kiek skaiciau sita temute, tai labai daug kas nemoka ir gauna kuo puikiausia prieziura ir profesionalia pagalba, tai gal reikes bandyti rizikuoti. juk siaip jau jei geras daktaras, tai jis bet kuriuo atveju dirbs savo darba-duosi pinigu ar ne, o sundaktaris ir uz pinigus nieko gero jauciu nepadarys... man kadangi tai bus pirmas kartas, tai viskas painu ir baisu atrodo... bandau save raminti, bet kai nezinau kaip ir kas bus, tai sunkiai sekasi nuraminti sirdele... plius dar pirmas musu vaikiukas mus paliko 18sav ir kiek beskyre skatinanciu, gimdymas neprasidejo. isveze i operacine nukraujavusia. tai vat baisu, o jei ir vel mano kunas neklausys ir as kankinsiuos para, o niekas nevyks...
tai taip, kai gimdai pirmą, viskas nežinoma ir žymiai baisiau. bet dabar kai jau viską žinau, jei atsukčiau laiką, tai ir už pirmą gimdymą nemokėčiau (pirmą gimdžiau pas pažįstamą gydytoją ir kažkiek mokėjau). pagrindinis dalykas yra būti gimdykloje ne vienai, o su vyru (mama, sese, drauge), tada visiškai ramu, nes jei vos kas, gali pasiųsti savo artimą žmogų pakviest gydytoją, paklaust, be to ir gydytojai nedarys nesąmonių prie liudinikų (ir taip, aišku, nedaro (bent jau didelių
), nes gi nedirbtų tokie). lr reikia nebijot klausinėt, siuntinėt saviškį kvietinėt gydytoją, lįst į akis ir pn
Tikrai iš patirties galiu pasakyt, kad nieko lyšno už pinigus nepadaro.
O dėl epiduro, tai velniai žino, mano aplinkoj ne vienai draugei ir pažįstamai epiduras sustabdė gimdymo veiklą ir gimdymas apskritai pasibaigė cezariu. Aš per trečią gimdymą jau pabaigoj irgi maldavau greičiau epiduro, bet akušerė pasakė, kad man gimdyt liko max 15 min. ir jei darys epidurą, gali būti, kad nusitęs gimdymas kur kas ilgiau. ir iš tikro, paimdžiau per 10 - 15 min.

O dėl epiduro, tai velniai žino, mano aplinkoj ne vienai draugei ir pažįstamai epiduras sustabdė gimdymo veiklą ir gimdymas apskritai pasibaigė cezariu. Aš per trečią gimdymą jau pabaigoj irgi maldavau greičiau epiduro, bet akušerė pasakė, kad man gimdyt liko max 15 min. ir jei darys epidurą, gali būti, kad nusitęs gimdymas kur kas ilgiau. ir iš tikro, paimdžiau per 10 - 15 min.
Sveikutes mamytes. Kiekviena turite savo nuomone ir pprioritetus, sprendziate eiti i privacias pamokeles ar ne, moketi daktarui ar ne
lankiau tik poliklinikos nemokamus kursus, o VGN pasirinkau likus 2sav iki gimdimo termino. Likau patenkinta ir tikrai gimdyciau tik ten jei reiktu rinktis. Mane visa laika priziurejo mano poliklinikos daktare tad koki daktara butu reikeje pasirinkti VGN net neissivaizdavau
todel ramia sirdimi pasidaviau likimui ir likau labai patenkita. Buvau iskat nusprendui kad niekam nemokesiu, o uz tuos pinigelius geriau pasiiemiau mokama palata
norejau ramybes ir konforto po gimdimo. O skirtumas tarp palatu tikrai yra.
Tiek daktare tiek akusere labai palaike, dave patarimus. O vyras palaike moraliai

Tiek daktare tiek akusere labai palaike, dave patarimus. O vyras palaike moraliai

mokama palata gal ir gerai, bet net ir už tai nematau prasmės mokėt pinigų. ir taip laiko parą ar dvi, viens du ir išleidžia namo. juk ir šiaip gulant į bet kokią ligoninę su kokia nors liga negauni išskirtinės palatos, o čia dar ir žinai, kad tuoj pat namo važiuosi, o palatos ten net kai pirmą gimdžiau nemokamos buvo super, tai gi, man papildomo konforto nereikia, jį gausiu grįžusi namo

Rekomenduoju apsilankyti nemokamose paskaitelese VGN. Tikrai aiskiai viska paaiskina, atsako i klausimus.

Dar kartą klausiu tų, kurios lankėsi visą
nuo pirmo apsilankymo VGN KC. Pirmą kartą einant i KC, nereikia jokių registracijų? Tiesiog atvažiuoji nesiskambinus ir sakai, kad nori lankytis čia?

QUOTE(*Aime* @ 2012 04 11, 10:44)
Dar kartą klausiu tų, kurios lankėsi visą
nuo pirmo apsilankymo VGN KC. Pirmą kartą einant i KC, nereikia jokių registracijų? Tiesiog atvažiuoji nesiskambinus ir sakai, kad nori lankytis čia?

Jeigu paskaitete temuke, turejote rasti bent 5 atsakymus

Taip. Man rodos VGN internetiniame psl.turetu buti KC tel.pasiteirauti.

QUOTE(-chile- @ 2012 04 11, 10:03)
Jeigu paskaitete temuke, turejote rasti bent 5 atsakymus 

Taip taip, atsakymus paskutiniuose puslapiuose radau į tai, kad lankytis nuo pradžių

Tik va dar domino, ar pirmam vizitui reikia užsiregistruoti ar ne, nes jų internetiniame psl rašo, kad nereikalinga išankstinė registracija, galvojau pasitikslinsiu čia, gal mamytės, kurios jau lankosi, pasakys tiksliai kaip yra.

Na gerai, atrodo viskas daugmaž aišku kolkas, jei ką - pasiskambinsiu į KC ir pasiklausiu dėl pirmo vizito

Mąstau gal verta lankytis pas tą pačią gydytoją, pas kurią gimdžiau ir visai norėčiau vėl gimdyti

QUOTE(*Aime* @ 2012 04 11, 12:15)
Tik va dar domino, ar pirmam vizitui reikia užsiregistruoti ar ne, nes jų internetiniame
tikrai nereikia, nuvažiuosi pasakysi, kad esi pirmą kartą, kad nori lankytis visą neštumą, tada paklaus pas ką norite ir jau tada visko jų išklausinėkite, tikrai malonios slaugės, padės, atsakys, patars. nes man rodos gali pasirinkti gyd, as norėjau pas Garšvienę, pas ją ir lankiausi.