Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

aš jau nebepamenu, ar buvo klausta šitoj temoj, tikiuosi pakartosit dar kartą, jei jau buvo apie tai kalbėta. jei aš noriu epidūro, ar man reikia prieš gimdymą nusipirkti vaistinėj, ar ligoninė nemokamai padarys? ir ar duoda savo rūbus į gimdyklą, ar reikia pačiai turėti? ir ko reikia po gimdymo-kažkokių specialių paketų? g.gif nepykit, tiesiog esu visai žalia ir galvoje sukasi daug klausimų... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 05 08, 10:30)
aš jau nebepamenu, ar buvo klausta šitoj temoj, tikiuosi pakartosit dar kartą, jei jau buvo apie tai kalbėta. jei aš noriu epidūro, ar man reikia prieš gimdymą nusipirkti vaistinėj, ar ligoninė nemokamai padarys? ir ar duoda savo rūbus į gimdyklą, ar reikia pačiai turėti? ir ko reikia po gimdymo-kažkokių specialių paketų?  g.gif nepykit, tiesiog esu visai žalia ir galvoje sukasi daug klausimų...  blush2.gif

Epidura padarys, nereikia tureti savo, jei gimdysi VGN jie viska duoda. Rubus reikia tureti savo ir leliukui reikia taip pat tureti . Po gimdymo yra spec paketai, kelnaites, pasiskaityk yra kazkur visas saras ka reikia tureti vaziuojant gimdyti.
Atsakyti
Imetu kitos mamytes saraiuka su savo komentarais. Cia bent keliu mamyciu, ikeliu gal pagelbes..

Tai, dokumentų tikrai reikia Piniginės man nereikėjo, nes vyras atvažiuodavo lankyti ir nupirkadvo visko, ko reikėjo. ( as turejau smulkiu nes vis eidavau kakavos is kavos aparato)
Toliau, galiu pasakyti, kad drabužius važiuoti namo tau ir vokelį kūdikėliui parsivežti tikrai atveš vyras. Lygiai kaip ir automobilinę kėdutę (mes parsivezem ant ranku vokelyje nes i kedute su voku neisodinsi )
Svarbu tik, susikrauti sau drabužius ir parodyti vyrui, kur palieki
Drabužius gimdymui tureti savo (kokius blogus naktinius ar didele maike kad uzpakalio nesimatytu kai vaiksciosi gimdykloje )
Kojinaites sau ėmiau, bet nereikėjo vilnoniu tik paprastu, nes buvo šilta.
Man patogiausia buvo vaikštinėti su naktinukais ir chalatėliu. Tad kitu rubu nereikejo
Kelnaites ėmiau tinklines. Buvo patogu as i diena keiciau po pora kartu
Liemenėlę maitinimui turėjau pasiėmusi taip pat tik vieną. Bet net nepanaudojau... nebent pas jus didele krutine
Korseto man nereikėjo, nors turėjau. ( Namie uzsidesit) Bet čia labai individualu.
Tapkučių tikrai reikės dviejų porų - guminių ( i dusa ir gimdykla) ir paprastų.
Iš vaistų buvau pasiėmusi tik tepalą speneliams ir kompresiukus
Taip, higienos prekės...
Rankšluosčiai reikalingi.
Dantų šepetėlis, dantų pasta, dušo želė, šampūnas - reikalingi. Man buvo labai gera išeitis įsidėti kelioninį rinkinuką, kuriame visos priemonės yra mažais kiekiais.
Galima nesidėti paprastų higieninių paketų. Pirkau paketų po gimdymo skirtingų dydžių, mažiausias dydis nelabai ir skiriasi nuo paprastų paketų.
Vienkartiniai paklotėliai buvo labai patogu. Rekomenduoju.
Na, žinoma, reikalingas tualetinis popierius, rekomenduoju pirkti kuo švelnesnį. Popierinių rankšluoščių neturėjau ir nereikėjo.
Na, gumutė plaukams, akiniai ar lęšiai, su jiems prižiūrėti skirtom priemonėm, vezelinas, rankų ir veido kremas, dezodorantas, plaukų šepetys - reikalingi.
Turėjau drėgnų servetėlių tiek intymiai higienai, tiek veidui, buvo labai patogu.
Įklotų į liemenėlę reikia. (man nereikejo )
Pientraukio tikrai nesivežkit. Jei turit, palikit vyrui žinomoje vietoje, jei ką, atveš
Maistas.
Manau, tereikia iškart tik mineralinio vandens DAUG, geriau negazuoto, atsigerti gimdant (patogu Rasos gertuves sportines) as dvi isgeriau. Po to perpilinejau is didelio butelio buvo patogu.
Taip pat, susižinokit, ar jūsų pasirinkta ligoninė duoda įrankius valgymui. (VGN reikia ir puoduko, nors jei neturesi duos, bet patogiau savo

Visus kitus maisto produktus tikrai nupirks ir atveš vyras jau po visko
Laiko stūmimas.
Telefonas ir įkroviklis, fotoaparatas - reikalingi. Aš spėjau knygą perskaityt, kol gulėjau, nežinau, kaip kitos. Bet knygą taip pat atvežė vyras. Be to, bus lankančių, kurie dažniausiai taip pat nuperka kokių žurnalų

Naujagimiui.
Reikalingos sauskelnės, geriau pirkit skirtas 2-5 kg. Servetėlių man reikejo, kol neismokau po vandeniu ispaluti) , Pervystyti naudojau vienkartinius paklotėlius, kurių buvau sau prisipirkusi nemažą kiekį
Vilnonės kojinytės, kepurytė (turėjau pasiėmusi dvi plonesnes, storesnė buvo skirta parsivežimui).
Užteko 2-3 siaustinukų (na marskineliu) su pirštinytėmis (būtent siaustinukų, kad nedirgintų bambutės) ir keturių šliaužtų (na prieki susakstomi su ilgomis rankovemis. Turėjau ir porą storesnių bliuskyčių, bet nepanaudojau, juk daug miega mažiukas.
Patalėlius naujagimiui duoda ligoninėje, tad savo neėmiau nieko. Duoda kiek reikia marliuku ir vistyklu
Čiulptuką rekomenduoju įsidėti (as nenaudojau) Nes dažnai vaikiukai mėgsta tiesiog "kabėti" ant krūties, net nevalgydami. Bus su kuo pasižaisti
Turėjau viena flanelinę paklodėlę, kurios taip ir nepanaudojau. O marlinių niekada nepirkau ir niekada nereikėjo.
Beje, drabužėlius mažylio parvežimui taip pat atiduokit tėvelio atsakomybėn (pirmiausia pačios sudėjusios, žinoma )
Taigi, akivaizdu, kad prie naujagimio daiktų prirašyta gerokai per daug...
Daiktus, reikalingus tėčiui, sudėkit į atskirą maišelį, kurį jis, pasinaudojęs, galės išsivežti su savimi. ( tapkes ir tai nebutina uztenka apsaugu ant batu kur nusiperka priimamajam uz 1 lt
Tai va
Tik nenustebkit, kad ir kaip svarstysit, manau vis tiek prisidėsit daiktų, kurių nepanaudosit
Atsakyti
gimdziau nesenai geguzes 13d tai galiu pasidalint svieziausia informacija smile.gif
man buvo daromas cp antra kart pirma dare raudom kryziui tai kaip ir galiu palygint kas kaip ir kur smile.gif
tai man labiau patiko vgn daktaru atsakingumas prieziura pries ir po operacijos sesuciu slauga nors niekam nieko nedaviau isskyrus vienai daktarei kuri operavo.ir randas daug grazesnis negu buvo padarytas cp raudoman kryziui.cia praejo tik savaite o ji mazas plonas vos matosi o pries tai kai turejau tai buvo vos ne prsto storio ir labai jautrus melsva,ziaurei negrazus, kiekviena diena vyksta vizitacijos vaikui ir mamos visada daktares malonios su nuotaikom jei kyla kokiu klausimu viska paaiskina .na maistas tai kaip visose ligoninese tam buvom nusiteikus kad maitins ne kaip restorane tai diskomforto del to nejauciau :)taip kad jei sugalvosiu trecia tai vaziuosiu tik i vgn smile.gif nes liko geri silti prisiminimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eevelina511 @ 2012 05 08, 20:27)
Imetu kitos mamytes saraiuka su savo komentarais. Cia bent keliu mamyciu, ikeliu gal pagelbes..

Tai, dokumentų tikrai reikia Piniginės man nereikėjo, nes vyras atvažiuodavo lankyti ir nupirkadvo visko, ko reikėjo. ( as turejau smulkiu nes vis eidavau kakavos is kavos aparato)
Toliau, galiu pasakyti, kad drabužius važiuoti namo tau ir vokelį kūdikėliui parsivežti tikrai atveš vyras. Lygiai kaip ir automobilinę kėdutę (mes parsivezem ant ranku vokelyje nes i kedute su voku neisodinsi  )
Svarbu tik, susikrauti sau drabužius ir parodyti vyrui, kur palieki
Drabužius gimdymui tureti savo (kokius blogus naktinius ar didele maike kad uzpakalio nesimatytu kai vaiksciosi gimdykloje  )
Kojinaites sau ėmiau, bet nereikėjo vilnoniu tik paprastu, nes buvo šilta.
Man patogiausia buvo vaikštinėti su naktinukais ir chalatėliu. Tad kitu rubu nereikejo
Kelnaites ėmiau tinklines. Buvo patogu as i diena keiciau po pora kartu
Liemenėlę maitinimui turėjau pasiėmusi taip pat tik vieną. Bet net nepanaudojau... nebent pas jus didele krutine 
Korseto man nereikėjo, nors turėjau. ( Namie uzsidesit) Bet čia labai individualu.
Tapkučių tikrai reikės dviejų porų - guminių ( i dusa ir gimdykla) ir paprastų.
Iš vaistų buvau pasiėmusi tik tepalą speneliams ir kompresiukus
Taip, higienos prekės...
Rankšluosčiai reikalingi.
Dantų šepetėlis, dantų pasta, dušo želė, šampūnas - reikalingi. Man buvo labai gera išeitis įsidėti kelioninį rinkinuką, kuriame visos priemonės yra mažais kiekiais.
Galima nesidėti paprastų higieninių paketų. Pirkau paketų po gimdymo skirtingų dydžių, mažiausias dydis nelabai ir skiriasi nuo paprastų paketų.
Vienkartiniai paklotėliai buvo labai patogu. Rekomenduoju.
Na, žinoma, reikalingas tualetinis popierius, rekomenduoju pirkti kuo švelnesnį. Popierinių rankšluoščių neturėjau ir nereikėjo.
Na, gumutė plaukams, akiniai ar lęšiai, su jiems prižiūrėti skirtom priemonėm, vezelinas, rankų ir veido kremas, dezodorantas, plaukų šepetys - reikalingi.
Turėjau drėgnų servetėlių tiek intymiai higienai, tiek veidui, buvo labai patogu.
Įklotų į liemenėlę reikia. (man nereikejo  )
Pientraukio tikrai nesivežkit. Jei turit, palikit vyrui žinomoje vietoje, jei ką, atveš
Maistas.
Manau, tereikia iškart tik mineralinio vandens DAUG, geriau negazuoto, atsigerti gimdant (patogu Rasos gertuves sportines) as dvi isgeriau. Po to perpilinejau is didelio butelio buvo patogu.
Taip pat, susižinokit, ar jūsų pasirinkta ligoninė duoda įrankius valgymui. (VGN reikia ir puoduko, nors jei neturesi duos, bet patogiau savo

Visus kitus maisto produktus tikrai nupirks ir atveš vyras jau po visko
Laiko stūmimas.
Telefonas ir įkroviklis, fotoaparatas - reikalingi. Aš spėjau knygą perskaityt, kol gulėjau, nežinau, kaip kitos. Bet knygą taip pat atvežė vyras. Be to, bus lankančių, kurie dažniausiai taip pat nuperka kokių žurnalų

Naujagimiui.
Reikalingos sauskelnės, geriau pirkit skirtas 2-5 kg. Servetėlių man reikejo, kol neismokau po vandeniu ispaluti) , Pervystyti naudojau vienkartinius paklotėlius, kurių buvau sau prisipirkusi nemažą kiekį
Vilnonės kojinytės, kepurytė (turėjau pasiėmusi dvi plonesnes, storesnė buvo skirta parsivežimui).
Užteko 2-3 siaustinukų (na marskineliu) su pirštinytėmis (būtent siaustinukų, kad nedirgintų bambutės) ir keturių šliaužtų (na prieki susakstomi su ilgomis rankovemis. Turėjau ir porą storesnių bliuskyčių, bet nepanaudojau, juk daug miega mažiukas.
Patalėlius naujagimiui duoda ligoninėje, tad savo neėmiau nieko. Duoda kiek reikia marliuku ir vistyklu
Čiulptuką rekomenduoju įsidėti (as nenaudojau) Nes dažnai vaikiukai mėgsta tiesiog "kabėti" ant krūties, net nevalgydami. Bus su kuo pasižaisti
Turėjau viena flanelinę paklodėlę, kurios taip ir nepanaudojau. O marlinių niekada nepirkau ir niekada nereikėjo.
Beje, drabužėlius mažylio parvežimui taip pat atiduokit tėvelio atsakomybėn (pirmiausia pačios sudėjusios, žinoma )
Taigi, akivaizdu, kad prie naujagimio daiktų prirašyta gerokai per daug...
Daiktus, reikalingus tėčiui, sudėkit į atskirą maišelį, kurį jis, pasinaudojęs, galės išsivežti su savimi. ( tapkes ir tai nebutina uztenka apsaugu ant batu kur nusiperka priimamajam uz 1 lt
Tai va
Tik nenustebkit, kad ir kaip svarstysit, manau vis tiek prisidėsit daiktų, kurių nepanaudosit

reikia dar turėti vyrą tongue.gif
man sočiai užteko vienų guminių tapkių, crocsų, tiko ir šiaip, ir į dušą.
gimdžiau jau tris kartus, bet visą laiką taip išvargina leliukai, kad tokios sąvokos kaip laiko stūmimas man net nebuvo, kaip tik džiaugiausi lyšna minute kai galėdavau pailsėt, snūstelt.
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 05 08, 09:30)
aš jau nebepamenu, ar buvo klausta šitoj temoj, tikiuosi pakartosit dar kartą, jei jau buvo apie tai kalbėta. jei aš noriu epidūro, ar man reikia prieš gimdymą nusipirkti vaistinėj, ar ligoninė nemokamai padarys? ir ar duoda savo rūbus į gimdyklą, ar reikia pačiai turėti? ir ko reikia po gimdymo-kažkokių specialių paketų?  g.gif nepykit, tiesiog esu visai žalia ir galvoje sukasi daug klausimų...  blush2.gif

Epidurui nieko pirkti nereikia, viska patys sutvarko. I gimdykla geriau savo naktinukus kokius tureti, bus paciai maloniau gimdyti. Kudikeliui gali savo rubelius duoti aprengti, jei ne, tai ligonines rubais aprengia. O butinai tai sauskelnes duoti reikes ir vilnones kojnytes. Paciai po gimdymo reikes vienkartiniu kelnaiciu ir paketo, geriausia didziausio sugerimo. Kai pagimdysi, tave sutvarkys, apipraus ir paprasys kad duotum, kad uzdetu. Ir tada jau i palata ves jus abu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meskene30 @ 2012 05 20, 15:47)
gimdziau nesenai geguzes 13d tai galiu pasidalint svieziausia informacija smile.gif

O gal zinote, ar jau suremontuotos gimdyklos?
Atsakyti
Gegužės pradžioje lankiausi GN, tai šnekėjo, kad nemažai suremontuota, tačiau pamatyti pačiai neteko.
Atsakyti
QUOTE(bigfuciuke @ 2012 05 21, 14:27)
O gal zinote, ar jau suremontuotos gimdyklos?

na del to negaliu pasakyt nes man dare cp tai teko pabuvot operacinei gimdyklose neteko .didzioji dalis suremontuota palatos suremontuotos grazios tvarkingos o kur gimdyklos ir operacine tai ta dalis neremontuota tai manau kad ir gimdyklos nebus suremontuotos nes operacine kuri yra salia tai tikrai senai nemate remonto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnelek @ 2012 05 21, 13:24)
I gimdykla geriau savo naktinukus kokius tureti, bus paciai maloniau gimdyti.

As pirmakarte 4u.gif , ir maniau, kad su savais naktiniais gimdyt negalima, o bet kokios formos ir medziagos tinka? ax.gif kazkaip nusiteikus gimdyt su ligonines duotais.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meskene30 @ 2012 05 20, 15:47)
man buvo daromas cp antra kart pirma dare raudom kryziui tai kaip  ir galiu palygint kas kaip ir kur smile.gif
tai man labiau patiko vgn daktaru atsakingumas prieziura pries ir po operacijos sesuciu slauga nors niekam nieko nedaviau isskyrus vienai daktarei kuri operavo.ir randas daug grazesnis negu buvo padarytas cp raudoman kryziui.cia praejo tik savaite o ji mazas plonas vos matosi o pries tai kai turejau tai buvo vos ne prsto storio ir labai jautrus melsva,ziaurei negrazus, kiekviena diena vyksta vizitacijos vaikui ir mamos visada daktares malonios su nuotaikom jei kyla kokiu klausimu viska paaiskina .na maistas tai kaip visose ligoninese tam buvom nusiteikus  kad maitins ne kaip restorane tai diskomforto del to nejauciau :)taip kad jei sugalvosiu trecia tai vaziuosiu  tik i vgn smile.gif nes liko geri silti prisiminimai smile.gif

Pritariu visu 100 procentų. Mano irgi pirmas cp buvo RK, nors ten personalas pasirodė irgi malonus, bet jau VGN, tai išvis nors prie žaizdos dėk: gydytojai, akušerės, sesutės – visi nepaprastai malonūs, suprantantys, palaikantys ir profesionalūs. Ir tokie yra nuoširdžiai. Jaučiu jiems didelį dėkingumą.

O palatos suremontuotos taip pat super smile.gif
Atsakyti
Ar siūlė kuriai gimdymo metu Dianatal'io kad neplyštų gimdymo takai? rolleyes.gif
Atsakyti