Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(Lauryte* @ 2012 07 05, 20:37)
Ne pirmą kart girdžiu blogus atsiliepimus apie gimdymą naktį, tik kad kiti buvo iš AK.

teks negimdyt nakti lotuliukas.gif , o jei rimtai tai dauguma gimdymu ir sako prasideda nakti, pirma gimdziau vgn ir nakti, antra tai vakare bet ir gerokai i vakara , jauciu si kart ir bus naktis doh.gif , nes skausmai suintensiveja vakare ir nakti doh.gif
Atsakyti
Gal kuri galetu aprasyti kaip atrodo Bozena? blush2.gif
Pirmoje pamainoje, pamenu, buvo labai faina akusere, nesake man savo vardo, o poto pasikeite pamaina...
Atsakyti
galiu papasakoti savo ispudzius apie vgn. labai idealizavau,tikejausi geros prieziuros po gimdymo, o gavosi nieko ypatingo.maitinimo klausimais padejo tik ketvirta diena (darytas cezaris,tai ryt tik isleidzia), kai jau operavusi gydytoja pamate,kad mano krutims beveik sakes,o maziukas negali normaliai pavalgyti... tada pasiule ir antspeni isbandyt, ir pientrauki atnese... visos kitos akuseres kiek prasiau,kad padetu,tegaledavo tik misinuko pasiulyti... vat tau ir kudikiui palankus statusas. mano kudikis numete daugiau nei 10% savo svorio vien tik todel,kad kai kas nenoredavo dirbti savo darbo... nezinau,ar dar gimdysiu vgn,jei kartais antra kada sugalvotume tureti...
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 07 06, 20:49)
galiu papasakoti savo ispudzius apie vgn. labai idealizavau,tikejausi geros prieziuros po gimdymo, o gavosi nieko ypatingo.maitinimo klausimais padejo tik ketvirta diena (darytas cezaris,tai ryt tik isleidzia), kai jau operavusi gydytoja pamate,kad mano krutims beveik sakes,o maziukas negali normaliai pavalgyti... tada pasiule ir antspeni isbandyt, ir pientrauki atnese... visos kitos akuseres kiek prasiau,kad padetu,tegaledavo tik misinuko pasiulyti... vat tau ir kudikiui palankus statusas. mano kudikis numete daugiau nei 10% savo svorio vien tik todel,kad kai kas nenoredavo dirbti savo darbo... nezinau,ar dar gimdysiu vgn,jei kartais antra kada sugalvotume tureti...

nu matai kaip skirtingai, o aš bijojau net paprašyt mišinuko, nes iškart gaudavau paskaitą kaip maitint, kaip teisingai spenį įkišt, kaip leliukas turi gulėt ir, kad mišinuko visai nereikia unsure.gif tik vieną kartą davė mano mažiui mišinuko, kai nutaikiau sukalbamesnę tuo klausimu akušerę tongue.gif
Atsakyti
Mamytes, yra viena viesa klaida-ilgai nekalbedavo apie maitinima, o akcentuojama buvo tik skausmas gimdant. Nestukes , deja, ne visos pasidomi maitinimo klausimais per tuos ilgus 9men... Ka noriu pasakyti?
Kad maitinimas krutimi nera jau toks paprastas dalykas-pridejau prie papuliu ir jau bega pienas upeliais laugh.gif
Nekalbu apie praktika, maitinimo pozas ir t.t..kada jokie kursai neismokins kaip teisingai prideti (pati su tuo susiduriau, kai turi gyva rekianti modeli biggrin.gif )
Kalbu apie siuolaikines zinias, kada per 20-30m.faktai yra moksliniais tyrimais paremti, o ne kaip bobute sake.
Man niekada nekilo noras pasiduoti, ir kai skaudejo spenelius,ir kai sunus, rodes, valgydavo ir valgydavo. Nekilo net minties, kad gal pieno pas mane nera.
Tu milteliu sumaisomu su vandeniu sakiau negaus, viska padarysiu, kad uzauginciau be ju. Ir man pavyko!

Didzia dalimi viskuo domejausi pati, reikejo ismokti paciai...
Nesakau, kad VGN, ypac turintis ta kudikiui palankios ligonines statusa, neturetu pakonsultuoti svieziu mamyciu, bet 21a. skubeti girdyt misinuka dar ligonineje... Man cia nesuvokiama... Kuri pieno fabrikeli, tai dek ta maziuka ir dek prie kruties. Reikia dirbt, dirbt ir dar karta dirbt, kad pieno butu, kad mazius ismoktu zisti. Nera taip-vuolia ir pienukas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -chile-: 07 liepos 2012 - 11:01
QUOTE(-chile- @ 2012 07 07, 11:57)
Mamytes, yra viena viesa klaida-ilgai nekalbedavo apie maitinima, o akcentuojama buvo tik skausmas gimdant. Nestukes , deja, ne visos pasidomi maitinimo klausimais ilgu 9nestumo men.klausimais. Ka noriu pasakyti?
Kad maitinimas krutimi nera jau toks paprastas dalykas. Nekalbu apie praktika kada jokie kursai neismokins kaip teisingai prideti (pati su tuo susiduriau, kai turi gyva rekianti modeli biggrin.gif ) BET, niekada man nekilo noras pasiduoti kai skaudejo spenelius, kai sunus, rodes, valgydavo ir valgydavo, kad gal pieno pas mane nera.
Tu milteliu sumaisomu su vandeniu sakiau negaus, viska padarysiu, kad uzauginciau be ju. Ir man pavyko!
Didzia dalimi viskuo domejausi pati, reikejo ismokti paciai...
Nesakau, kad VGN, ypac turintis ta kudikiui palankios ligonines statusa, neturetu pakonsultuoti svieziu mamyciu, bet 21a. skubeti girdyt misinuka dar ligonineje... Man cia nesuvokiama... Reikia dirbt, dirbt ir dar karta dirbt, kad pieno butu, kad mazius ismoktu zisti.

mano irgi visi vaikai užaugę praktiškai be mišinukų, trečiasis jau kažkiek primaitintas, bet nedaug. tačiau būna atvejų, kai kankinama ne tik mama, bet ir vaikas. mano atveju vaikas dvi paras beveik nemiegojo, visą laiką žindo, užmigdavo 2 minutėm ir vėl klyksmas, praktiškai į tuoletą nespėdavau nueit, o ką jau kalbėt apie dušą. vienintelį kartą, kai sugirdė mišinuko, vaikas miegojo 3 valandas. manau tikrai buvo laikas bent jau jam pailsėt ir man nusiramint, kad imtų gamintis pienas, nes tiek laiko nemiegot ir be poilsio, iš kur tas pienas atsiras? ir nepanikuoju, kad kartą ar kita primaitinus nebenus pieno, gal kaip tik padaugės, nes nervai irgi savo daro.
o VGN manau, jei kažkas kažko nepasako, reikia eit ir klaust, lįst į akis, aiškintis, tikrai nepasiųs po velnio, viską padeda, viską paaiškina ir parodo.
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2012 07 07, 12:04)
o VGN manau, jei kažkas kažko nepasako, reikia eit ir klaust, lįst į akis, aiškintis, tikrai nepasiųs po velnio, viską padeda, viską paaiškina ir parodo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Nejaugi tikitės, kad gulėdamos kad ir VGN per dvi paras "išmoksite" su vaiku maitintis??? kuom čia kaltinat VGN (ir ne tik), kad nieko nepaaiškina, nepamokina? čia tik mamos reikalas, domisi ji žindymu ar ne mirksiukas.gif jei visus devynis mėnesius prasėdėjot plepėdamos SM apie orą, reikėjo bent dešimtadalį laiko praleisti žindymo temose mirksiukas.gif
Gimdykla yra gimdykla, o ne žindymo mokykla doh.gif ten tau gali tik patarti, o visą teorinių inių bagažą jau turėjai atsinešti su savim, jei tuo bent jau domėjaisi cool.gif

Netaikau šito posto niekam konkrečiai, bet neverkit, kad gulėjau dvi paras ir MANĘS NEIŠMOKINO ŽINDYTI cool.gif
Teorija + ligoninės patarimai + ilga praktika namie = individualus žindymas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomienė: 07 liepos 2012 - 13:02
ziniu atzvilgiu buvau nemazai pasiskaicius, plius gimdziusiu mamyciu patarimu nemazai esu gavusi,maciusi kaip tai vyksta. bet moteru fiziologija skirtinga-negalejau numanyti,kad mano speneliai bus per mazi ir del to mazius nesugebes pavalgyti. esu tik uz naturalu maitinima ir labai pykau,kad bent jau kelis kartus mano mazius be mano leidimo gavo misinelio. pieno krutyse daug, net teka,o vaika misineliu maitina! esu dekinga tik vienai akuserei,kuri lakste pas mane visa diena ir padejo rasti problemos sprendima-naudoti antspenius. visos kitos kiek prasiau,lindau-nieko nepatardavo,tik pasiulydavo misinuko...
taigi kartais mamos buna teoriskai pasiruosusios maitinimui,taciau praktikai pakisa koja fiziologija
Atsakyti
Teorija nuo praktikos skiriasi, o ir mamos skirtingai maitina, negali sakyti, kad va Onutė maitino taip, o man nesigauna taip unsure.gif
Kas tinka vienai, tas gali netikti kitai, be to, kaip ir gydytojai sako, iki 10 proc moterų dėl tam skirtingų priežasčių negali maitinti, tik labai gaila, kad tos 10 proc yra "užėdamos" likusių mamų, kurios GALI maitinti ir "nelaimingosios" lieka tik apkaltintos, kad va, smegenų neparuošei, nenusiteikei ir nemaitini doh.gif ir apskritai, kad NEGALI būti, kad NEGALI maitinti, tinginė, silpnavalė ir pan... unsure.gif
Kiekviena turi ieškoti savo metodų, bet nesilygiuoti į vieną patarimą, nurodymą ar taisyklę. Mamos turi savo intuiciją ir ja turi vadovautis.
Kas tiko vienai atrodo lygiai tokioje pačioje situacijoje, tas netiko man doh.gif atrodo identiškos bėdos, bet mano problemos sprendimas buvo kitas rolleyes.gif (pvz. 3-5 paros krūtinės išpampimo ir skausmingo sprogimo bėdos, kur vienai mamai padėjo pientraukis, kitai - ilgas maitinimas, trečiai masažas, ketvirtai kompresai, o man karštas dušas ir karšti kompresai, nors kai kurioje literatūroje to nerekomenduoja).
Taip kad labai tikiuosi, kad visoms pavyks išspręsti iškilusias bėdas ir suras tik sau tinkančius būdus 4u.gif

Keista, kad VGN davė mišinėlio g.gif man labai patiko akušerė (o gal sesutė) Jolita wub.gif eidavo vos ne kas dvi val ir klausdavo, ar viskas gerai, visad perspėdavo, kad kada ir kodėl ateis į palatą thumbup.gif perspėjo ir apie 5-6 ryto ateinančią laborantę, o tai būčiau nugriuvus nuo tokio ankstyvo vizito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 07 05, 13:10)
O neturėtų būti smile.gif Gamta nėra tokia netobula, kad daugeliu atveju moteris plyštu... Netobula yra dabartinė gimdymų sistema, kai už moterį "pagimdo" gydytojai... Yra begalės būdų išvengti plyšimų, bet mažai kas apie juos kalba. Visų pirma reikia ruošti tarpvietę mankštom ir masažais. Visų antra, jei gimdymo eiga normali, be intervencijų, moteriai leidžiama būti tokioje pozoje, kokioje ji nori, gimdymo takai veriasi gražiai ir sklandžiai. O geriausia, kai moteris gimdo vertikaliai, nes tada gimdymo takai atsiveria iki 30% daugiau. Ir iš tiesų normaliai vaikelio nereikėtų stumti per jėga, natūraliom sąlygom jis pats gražiai išeina. Ir dažniausiai moteris jaučia, kaip jei reikia pasisukti ir pasikreipti, kad vaikeliui lįsti būtų patogiau ir tokiu būdu išvengiama plyšimu. O kas pas mus būna - moteris guli, susitresavusi, nes skauda, takai nepakankamai atsidarę, gydytojai liepia iš visų jėgų stumti, o tada ir plyštama arba apskritai kerpa net neklausę, reikia ar nereikia. Aišku ne visada taip, visokių gydytojų yra, visokių gimdyvių.

Bet Božena, kiek girdėjau, už natūralų gimdymą ir ji moka vaikelį pasukti taip, kad jis kuo lengviau išlįstų. Bet tik girdėjau, pati pas ją negimdžiau smile.gif
Juk verstinėje literatūroje skyriuje "patogiausios gimdymo pozas" dažnai net nerasi gimdančių ant med. kėdžių, o LT gydytojų ironija iš tiesų yra nemaža natūralaus gimdymo atžvilgiu. Pasikaičius atsiliepimus nieko apie jokius kursus, kur lankiausi nepasakočiau. Bet įdomiausia, kad medikai patys tam per daug dėmesio neskiria arba nelaiko reikšmingais daugelio svarbių dalykų: pvz. kvėpavimas. Iš tų pačių medikų-keletas skirtingų variantų; susidaro įspūdis, kad jie konkrečiai nežino. Bet reikia tikėtis, kad palengva viskas pasikeis.
Justesa , o su kokia akušere gimdei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistemi: 07 liepos 2012 - 17:06
QUOTE(Aistemi @ 2012 07 07, 18:05)
Juk verstinėje literatūroje skyriuje "patogiausios gimdymo pozas" dažnai net nerasi gimdančių ant med. kėdžių, o LT gydytojų ironija iš tiesų yra nemaža natūralaus gimdymo atžvilgiu. Pasikaičius atsiliepimus nieko apie jokius kursus, kur lankiausi nepasakočiau. Bet įdomiausia, kad medikai patys tam per daug dėmesio neskiria arba nelaiko reikšmingais daugelio svarbių dalykų: pvz. kvėpavimas. Iš tų pačių medikų-keletas skirtingų variantų; susidaro įspūdis, kad jie konkrečiai nežino. Bet reikia tikėtis, kad palengva viskas pasikeis.
Justesa , o su kokia akušere gimdei?

Žiūriu dabar tokį serialą apie gimdymus UK, tai ten gimdyklose kabo plakatai, kaip gimdyti, kad būtų lengviau, ir visos pozos vertikalios smile.gif

Aš, atrodo, su Asta gimdžiau...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 07 05, 13:10)

Bet Božena, kiek girdėjau, už natūralų gimdymą ir ji moka vaikelį pasukti taip, kad jis kuo lengviau išlįstų. Bet tik girdėjau, pati pas ją negimdžiau smile.gif

antrąjį gimdžiau su Božena, labai patiko kaip ji dirba, viską darė, kad neplyščiau, kad netektų kirpti, na tik geruu žodžiu galiu paminėti.

Kalbant apie naktinius gimdymus, tai pirmąją gimdžiau naktį ir tik išlikę patys blogiausi prisiminimai, po gimdymo net dviem savaitėms nepraėjus, teko gultis vėl su naujagimę, nes užkrėtimas gavosi, tiesiog gyd nesutvarkė manęs iki galo taip kaip reikia.

Antrąjį gimdžiau dieną - nesulyginsi, gimdymas buvo pasaka, jau iškart galėjau stotis, rūpintis kleckučiu savo.

Dėl žindymo - po pirmosios gimimo labai daug padėjo kaip reikia daryti, ėjo rodė, nes aš pastoviai ir kviečiau, prašiau, kad žiūrėtų ar gerai tai darau, ir tik po gero mėn pajutau malonumą žindydama, glausdama dukrytę.
po antrojo gimimo, kadangi buvau antrakartė, tai tik paklausdavo ar priešpienio yra, ar pienas jau atsirado ir vsio. Bet kai pasakiau, kad jau nugraužė, man pasakė - penkias dienas atkenti ir speneliai apsipras, panasiai ir buvo, tik nežinau ar sutapimas, kad išmokome gražiai apžioti spenelį, ar psichologinis nusiteikimas, kad po penkių dienų viskas bus gerai.

nors trečiojo ir nebeplanuojam, bert jei bus, tai nepaisant nieko vėl gimdyčiau čia.

p.s. dėl gimdymų su nieko nesitarėme.
Atsakyti