Nuėmus pomidorus geriausia degti sieros šaškes ir pradezinfekuoti šiltnamį. Manęs tas darbelis dar laukia. Šaškėm jau apsirūpinau.
Lolita1960, kažkuriam puslapy rašei apie pomidorus širdelės formos ar pan., tai čia juokas ar rimtai tokie egzistuoja? 
[/quote]
Laba,as visai rimtai apie pomidorus sirdeles formos kalbejau TOMATOBERRY vadinas ,as ju dar neauginau ,bet jau gavau nusipirkt kitiems metams
Merginos ,kas jau gavot seklytes,sekit , auginkit ir dziaukites busimu derliumi ,tikekimes ,kad bus kuo dziaugtis

[/quote]
Laba,as visai rimtai apie pomidorus sirdeles formos kalbejau TOMATOBERRY vadinas ,as ju dar neauginau ,bet jau gavau nusipirkt kitiems metams

Merginos ,kas jau gavot seklytes,sekit , auginkit ir dziaukites busimu derliumi ,tikekimes ,kad bus kuo dziaugtis

Merginos, o kaip jus darote su senais spagatais ir virvemis, kuriais buvo priristi pomidorai?
Viena siltnami jau aptvarkiau ir praroviau pomidorus, bet labai kruopsciai atraisiojau sniurelius ir palikau juos kabalioti siltamyje su tikslu panaudoti kitais metais. Bet paskui susirupinau - siais metais pomidorai apsirgo, kai kurie ir maro paragavo. Ar neliks tuose sniuruose kokio uzkrato kitiems metams?
Spagatas buvo sintetinis. Planuoju uzdegti sieros saske.
Viena siltnami jau aptvarkiau ir praroviau pomidorus, bet labai kruopsciai atraisiojau sniurelius ir palikau juos kabalioti siltamyje su tikslu panaudoti kitais metais. Bet paskui susirupinau - siais metais pomidorai apsirgo, kai kurie ir maro paragavo. Ar neliks tuose sniuruose kokio uzkrato kitiems metams?
Spagatas buvo sintetinis. Planuoju uzdegti sieros saske.
patarciau ismest lauk visus sniurus,o ir sakot,kad sirgo pomidorai...kam rizikuot...
esu suskaičius/pamačiusi kažkur kulinarijos knygose/bloguose: jei nepatinka citrinos žievelės kartumas, ją tarkuojant reikia stengtis nutarkuoti tik spalvotą žievės vietą ir nepasiekti baltos (arti jau tų skiltelių lupenų), nes būtent balta yra karti, o paviršius duoda visą reikiamą aromatą.
bandžiau, labai pasiteisino.
bandžiau, labai pasiteisino.
QUOTE(Partizanė @ 2011 09 29, 11:34)
jei nepatinka citrinos žievelės kartumas, ją tarkuojant reikia stengtis nutarkuoti tik spalvotą žievės vietą ir nepasiekti baltos..
Tas tai taip, bet pagal mano nuomonę ir skonio receptorius, tai kartumas šitai uogienei suteikia pikantiškumo. Labai jau bizna-rizna uogienė bus, jei pernelyg nušvelninsim...
Blakstiena, tai kaip tavo pAmEdoRai gyvena, kokie atsiliepimai apie augintas veisles? Pavasarį kai rodei daigų kiekius, tai neįsivaizdavau kokį lauką su tiek apsodinsi...


Ex,turiu klausimą
Kuomet "pakuoti" reikia pomidorus jau ilgesniam laikymui, ar yra koks nors skirtumas į kokį popierių vynioti?

QUOTE(Alekto @ 2011 09 29, 15:55)
Kuomet "pakuoti" reikia pomidorus jau ilgesniam laikymui, ar yra koks nors skirtumas į kokį popierių vynioti?
Bet kada gali pradėt. Dažniausiai tai darau, kai jau pomidorai baigdinėjasi. Svarbiausia tinkama patalpa, kad nebūtų per sausa ir per šilta. Jei trūksta oro drėgmės, pomidorai ima greičiau vysti, na, bet jau čia tobulų sąlygų kažin ar pavyks kam nors padaryt. Nelabai tinka šalia esančios bulvės.
Popierius tinka bet koks, naudoju laikraščius. Tik nebūtina kiekvieną pomidorą atskirai vyniot, užtenka tik ant kiekvienos eilės pomidorų perkloti. Kartą per savaitę bus lengviau peržiūrėt ar nėra pradėjusių gesti.
Dar labai tiktų perkloti klevo lapais. Dėti juos ant dėžės dugno, perkloti pomidorų eilę, po to ir ant viršaus uždėti...

QUOTE(Ex @ 2011 09 29, 16:36)
Bet kada gali pradėt. Dažniausiai tai darau, kai jau pomidorai baigdinėjasi. Svarbiausia tinkama patalpa, kad nebūtų per sausa ir per šilta. Jei trūksta oro drėgmės, pomidorai ima greičiau vysti, na, bet jau čia tobulų sąlygų kažin ar pavyks kam nors padaryt. Nelabai tinka šalia esančios bulvės.
Popierius tinka bet koks, naudoju laikraščius. Tik nebūtina kiekvieną pomidorą atskirai vyniot, užtenka tik ant kiekvienos eilės pomidorų perkloti. Kartą per savaitę bus lengviau peržiūrėt ar nėra pradėjusių gesti.
Dar labai tiktų perkloti klevo lapais. Dėti juos ant dėžės dugno, perkloti pomidorų eilę, po to ir ant viršaus uždėti...
Popierius tinka bet koks, naudoju laikraščius. Tik nebūtina kiekvieną pomidorą atskirai vyniot, užtenka tik ant kiekvienos eilės pomidorų perkloti. Kartą per savaitę bus lengviau peržiūrėt ar nėra pradėjusių gesti.
Dar labai tiktų perkloti klevo lapais. Dėti juos ant dėžės dugno, perkloti pomidorų eilę, po to ir ant viršaus uždėti...

Ačiū labai

QUOTE(Ex @ 2011 09 29, 16:36)

jau vien pati ideja maloniai nuteikia


QUOTE(Casual @ 2011 09 29, 18:10)
...irgi gali dėt ant viršaus klevo lapų....nepakenks..

Na as taip pat atejau padekot LOLITAI uz seklu gausa.
Aciukas
Reiks guminio siltnamio
Ryt laukia zaliu pomidoru uogienes darymas



Reiks guminio siltnamio

Ryt laukia zaliu pomidoru uogienes darymas
