
Iškilo klausimas, gal nurovus pomidorus rudenį galima tą sieros šaškę padegt
? Anksti pavasarį amžinai pamirštu, prisimenu kai ridikėlius sugalvoju sėt.

QUOTE(*Inga:) @ 2011 09 28, 10:30)
Iškilo klausimas, gal nurovus pomidorus rudenį galima tą sieros šaškę padegt
? Anksti pavasarį amžinai pamirštu, prisimenu kai ridikėlius sugalvoju sėt.

kas cia per dalykas?

QUOTE(Ex @ 2011 09 28, 07:29)
Citrusus galima dėt ir be odelių, skonis beveik toks pats išlieka.
Susidariusias sultis nuo pomidorų nupilu du kartus. Nupilu - palaukiu kol vėl atsiranda ir dar kartą nupilu. Bet galima nupilti ir vieną kartą. Krakmolo dėkit tada šiek tiek daugiau, 2.5 šaukšto.
Dar galima sunokusius pomidorus maišyt perpus su žaliais, jei kartais trūksta pomidorų. Ir spalvingiau, ir skonis tikrai nepasigadina, netgi įdomesnis
Dėkui už atsiliepimus
Susidariusias sultis nuo pomidorų nupilu du kartus. Nupilu - palaukiu kol vėl atsiranda ir dar kartą nupilu. Bet galima nupilti ir vieną kartą. Krakmolo dėkit tada šiek tiek daugiau, 2.5 šaukšto.
Dar galima sunokusius pomidorus maišyt perpus su žaliais, jei kartais trūksta pomidorų. Ir spalvingiau, ir skonis tikrai nepasigadina, netgi įdomesnis

Dėkui už atsiliepimus


Man atrodo ta citrusų odelė visgi reikalinga, nes ji duoda patiekalui tokį kartoką aštrumą tam saldumui prigesinti (labai aiškiai išsireiškiau






Čia tau dėkui už tokį šaunų receptą

QUOTE(*Inga:) @ 2011 09 28, 10:30)
Iškilo klausimas, gal nurovus pomidorus rudenį galima tą sieros šaškę padegt
? Anksti pavasarį amžinai pamirštu, prisimenu kai ridikėlius sugalvoju sėt.

tikrai galima ir net dauguma jas degina rudenį, kad iki pavasario visos zorazos žūtų ir tada jau paruošia žemę pavasariui

Zirze, čia priemonė šiltnamių dezinfekcijai

QUOTE(AUSRONE @ 2011 09 28, 11:57)
Man atrodo ta citrusų odelė visgi reikalinga, nes ji duoda patiekalui tokį kartoką aštrumą tam saldumui prigesinti (labai aiškiai išsireiškiau
), bet ją galima sutarkuot


Labai saliamoniškai išsireiškei, suprantamai

Vo, malačius AUŠRONE, priminei



QUOTE(Ex @ 2011 09 28, 12:07)
Labai saliamoniškai išsireiškei, suprantamai
teisingai, odelė irgi duoda "cinkelio", ne tik imbieras.
Vo, malačius AUŠRONE, priminei
nepasakiau, kad paskutinį virimą darydama, odeles ne sutarkavau, o sumaliau mėsmale....pabandžiau ir apsidžiaugiau savo išradimu....
vyresnio amžiaus protezams pats šauniausias būdas valgyti ir nekramtyti 

Vo, malačius AUŠRONE, priminei



o tai gal ten viską per mėsmalę pervaryt, padaryt ale džemą

QUOTE(AUSRONE @ 2011 09 28, 12:57)
Jaučiat jėgą? Pomidorai su ledais



Lolita1960, kažkuriam puslapy rašei apie pomidorus širdelės formos ar pan., tai čia juokas ar rimtai tokie egzistuoja?

QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 28, 12:44)
Lolita1960, kažkuriam puslapy rašei apie pomidorus širdelės formos ar pan., tai čia juokas ar rimtai tokie egzistuoja? 

Klausyk, Aušryt, čia pats rimčiausias puslapis visam forume, rimtesnis net už seimo posedžius, o tu klausinėji tokių dalykų...
Na, dar tegu ateina Lolita tave išbart ir parodyt kaip atrodo tokie pomidorai...

QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 28, 12:44)
pavyzdziui toks :


QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 28, 12:44)
Jaučiat jėgą? Pomidorai su ledais
Kai mes ne kinai, kur viską valgo, tai čia dar reikia psichologinio pasiruošimo tokiai degustacijai
Bet niekada nesakyk niekada 



Sakyčiau reikėtų visgi sukaupti jėgas tai degustacijai ir pabandyt paragaut, tada jau ne tik su ledais ją pradėtum kabliuot

aš tai širdelės formos pomidorų žinau bent tris rūšis


[attachmentid=216725]
Papildyta:
Kita rūšis - Tomatoberry:
[attachmentid=216726]
QUOTE(AUSRONE @ 2011 09 28, 12:24)
nau, nau...


QUOTE(Ex @ 2011 09 28, 16:42)
nau, nau...
jei pomidorus pervarysi per mėsmalę, tai jau tiurla gausis per skysta.. nei nusunksi, nei nupilsi sultis... vat šitoj uogienėj būtinai reikia, kad pomidorai būtų gabaliukais. Tik raudonus pjaustau stambesniais, o žalius smulkesniais gabalėliais. Tingiu aiškint kodėl, bet taip reikia... 


gerai jau gerai, nemalsiu, įkalbėjai



nusipirkau citrinos,apelsino,snd atsirinkau pomidorus uogienei ir atejau paskaityt recepto eigos ir aisku neturiu imbiero,
o vakar pardej ir galvoju "ko tos mano akys vis uz to imbiero uzkliuva"
net gerkle pasitikrinau ar tikrai neskauda ir nusprendziau dar nepirkt


