Apie šiltnamių ištuštinimą nėra nei kalbos, nes taipogi juose neįtikėtinai išbujojo paprikos (ką jos vasarą veikė
o pas mane vis dar yra pomidorų, nors jau buvau nurašius aš juos prieš mėnesį. Davė dievas proto neišraut. Nupiepę nuo maro, bet pomidorus vis dar sėkmingai nokina ir šviežiais vis dar nuolat džiaugiamės. Viršūnės žalios kaip pavasarį
Apie šiltnamių ištuštinimą nėra nei kalbos, nes taipogi juose neįtikėtinai išbujojo paprikos (ką jos vasarą veikė
), akį džiugina čilių spalvos ir formos..
QUOTE(lolita1960 @ 2011 09 27, 09:23)
Prašom prašom,tik jau negriuvinėk ,ir ką jau ten tokio baisaus atsiunčiau, kad aparpuolis vos neištiko ,augink ir džiaukis derlium
Ne baisaus,o gero
QUOTE(saintlina @ 2011 09 27, 11:18)
o pas mane vis dar yra pomidorų, nors jau buvau nurašius aš juos prieš mėnesį. Davė dievas proto neišraut. Nupiepę nuo maro, bet pomidorus vis dar sėkmingai nokina ir šviežiais vis dar nuolat džiaugiamės. Viršūnės žalios kaip pavasarį
), akį džiugina čilių spalvos ir formos..
mas mane tas pats, nors jau pomidorai gerai praretinti, kaimyne vis dziaugiasi manaisiais
tik pas mane ciliakai nenori nokti, jauciu ir neprinoks....
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 27, 14:34)
mas mane tas pats, nors jau pomidorai gerai praretinti, kaimyne vis dziaugiasi
o jei issikastum i vazona ir namo parneshtum?
Lolita1960,labai aciu uz seklytes,net LABAI aciu.Parasiau az.
pavydziu kas prisivire uogienes is pomidoru,nes uogienems esu labai neabejinga,bet kad jau labai mazai tos zaliavos like,tai uogienei kaip ir gaila,tik pavalgymui kokiam menesiui,bet jau kitamet tai iskarto virsiu,nusirasiau recepta ir padejau i receptu knyga.Ex,pervelai parasei recepta,buciau maziau visokiu marmaliuziu darius,aisku jos skanios,nesigailiu.
QUOTE(Casual @ 2011 09 27, 17:07)
aciu uz puikia ideja
Lolita1960 labai labai labai aciu, prasiau labai daug o gavau dar daugiau
QUOTE(Venta9 @ 2011 09 27, 21:12)
pavydziu kas prisivire uogienes is pomidoru,nes uogienems esu labai neabejinga,bet kad jau labai mazai tos zaliavos like,tai uogienei kaip ir gaila,tik pavalgymui kokiam menesiui,bet jau kitamet tai iskarto virsiu,nusirasiau recepta ir padejau i receptu knyga.Ex,pervelai parasei recepta,buciau maziau visokiu marmaliuziu darius,aisku jos skanios,nesigailiu.
O as pamirsau citrinos ir apelsinu
Nusikelia dar kelioms dienoms
Turiu uzsispaudus 4 stiklainiukus ir psio.Po to jau pradesiu ziemot
QUOTE(AUSRONE @ 2011 09 27, 10:06)
Aš irgi viriau sekmadienį.... man ji tokia labai gaivi....... kai karštą paragavau man ji neatrodė labai skani, bet kai pravėso....
gal kitą sykį pabandysiu be odelių citrusinius vaisius dėt.....
man ji ne visai tiršta gavosi, gal reikėjo labiau sultis nuspaust
reiks bandyt kitą sykį labiau sultis nuspaust...
tai va tiek mano pastebėjimu dėl ex-oticos uogienės
gal kitą sykį pabandysiu be odelių citrusinius vaisius dėt.....
man ji ne visai tiršta gavosi, gal reikėjo labiau sultis nuspaust
reiks bandyt kitą sykį labiau sultis nuspaust...
tai va tiek mano pastebėjimu dėl ex-oticos uogienės
Taip, kol karšta uogienė, tikrai skonis nelabai ypatingas.. Bet ją galima vos tik gerai atvėsta iškart vartot, nereikia laukti kol "išsistovės". Jei ruošiatės per savaitę suvartot, galit net nekonservuot, laikyt šaldytuve ir tiek.
Citrusus galima dėt ir be odelių, skonis beveik toks pats išlieka.
Susidariusias sultis nuo pomidorų nupilu du kartus. Nupilu - palaukiu kol vėl atsiranda ir dar kartą nupilu. Bet galima nupilti ir vieną kartą. Krakmolo dėkit tada šiek tiek daugiau, 2.5 šaukšto.
Dar galima sunokusius pomidorus maišyt perpus su žaliais, jei kartais trūksta pomidorų. Ir spalvingiau, ir skonis tikrai nepasigadina, netgi įdomesnis
Dėkui už atsiliepimus
QUOTE(Venta9 @ 2011 09 27, 20:12)
pavydziu kas prisivire uogienes is pomidoru.....Ex,pervelai parasei recepta....
Receptą parašiau laiku, tik jūsų pomidorai per anksti baigėsi...
QUOTE(Ex @ 2011 09 28, 06:29)
va būtent,kai perskaičiau Ex receptą taip ir pagalvojau,kad pomidorų derlius baigėsi per anksti,bet kitais metais būtinai pabandysiu