Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Casual @ 2011 10 04, 20:15)

mergos - darom tomato fest- kaip is to tinklapio  bigsmile.gif

pas gausiausiai auginancias (jau yra pasigyrusiu) renkames i pomidoru degustacijos svente  bigsmile.gif 
nu bent karta metuose  ax.gif


Solidarizuojuosi drinks_cheers.gif . Pas kiekvieną, virš 30 veislių auginančią - bent kartą metuose . good.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 10 04, 22:11)
red pear kriauses formos,jaucio tipo vaisiais,taps augalas aukstaugis

4u.gif tai turbūt skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 10 05, 06:57)
Solidarizuojuosi  drinks_cheers.gif . Pas kiekvieną, virš 30 veislių auginančią - bent kartą metuose . good.gif

bigsmile.gif uoj.. kokia gera naujiena nuo pat ryto thumbup.gif
Prašom pranešt mažiausiai prieš pora savaičių, kad fiestos garbei spėt minimalų manikiūrą bent su knablium pasidaryt, iš panagių pomidorų sėklas ir lupenas išsikrapštyt... rolleyes.gif
Atsakyti
biggrin.gif Tai jau čia gal tik kitąmet...jei kas prisipažins , kad turi ragauti virš 30 veislių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 05, 07:48)
biggrin.gif Tai jau čia gal tik kitąmet...jei kas prisipažins , kad turi ragauti virš 30 veislių biggrin.gif

Žinoma kitąmet, šįmet nebeliko nei ką rodyt, nei ką valgyt.... biggrin.gif
Bet man labai realiai atrodo, kad nieks nevažiuos, kelio atstumai gali koją pakišt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 spalio 2011 - 06:52
kaži, ar išdrįs kas kitąmet prisipažint tokią įvairovę auginantis g.gif Visgi ne juokas tiek užgriūsiančių pomidorininkių bigsmile.gif Prisimenat, koks skaičius Marfas užsakinėjo? blink.gif Nebent naujokų atsiras biggrin.gif
Arba suvažiavimą organizuot.. kiekviena su savo karzinka margaspalvių, margadydžių pomidorų.. su bagažine stiklainių.. Kiek nesuvalgysim, galėsim tomatiną organizuot..
Casual čia super idėją pamėtėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 10 05, 08:15)

Arba suvažiavimą organizuot.. kiekviena su savo karzinka margaspalvių, margadydžių pomidorų.. su bagažine stiklainių.. Kiek nesuvalgysim, galėsim tomatiną organizuot..
Casual čia super idėją pamėtėjo  thumbup.gif

ou, visai verta apmąstymo ir įgyvendinimo mintis. Tik be marinuotos tomatinos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 04, 13:44)
kaip dziovini, jei ne paslaptis ax.gif

Aišku geriausia džiovinti juos saulėje, bet....pas mus vis gi ne Ispanija smile.gif

Aš darau pagal šį receptą:

[attachmentid=216874]

Prinokusių pomidorų (apie 5 kg)
pora skiltelių česnakų,
alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),
baltojo vyno acto,
druskos,
prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį).

Džiovinimas

Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos nudžiūti. Sausus pomidorus supjaustome vidutinio dydžio skiltelėmis (jei pomidoras labai mažas – daliname jį į dvi dalis, jei didesnis – į daugiau). BŪTINAI pašalinkite visus skystimus su sėklom, nes taip pomidorai greičiau išdžiūna ir būna skanesni smile.gif Skilteles dedame į skardą, prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Pomidorus pabarstome druska (druskos tiek, kiek beriame pomidarus valgydami žalius), prieskoninėmis žolelėmis.

Skardą pašauname į orkaitę, nustatome maždaug 60-70 laipsnių temperatūrą, praveriame orkaitės dureles ir taip paliekame pomidorus 8-10 valandų (pavyzdiui - nakčiai). Pas mane yra spe. džiovinimo programa orkaitėje, tai procesas užtrunka kiek trumpaiu smile.gif . Reikėtų karts nuo karto patikrinti kaip džiūsta pomidorai – svarbu, kad jie neperdžiūtų, bet kad ir nebūtų šlapi. Pabaigus džiovinti pomidorai labai susitraukia, todėl reiktų nenustebti, kad konservuoti reiks nedidelį pomidorų kiekį.

Konservavimas

Sudžiovintus pomidorus jau turime. Paimame nedidelį puodą ir jame užverdame balto vyno actą (turėtų tikti ir paprastas actas su trupučiu vadens). Kai actas užverda į jį nedidelėmis porcijomis nardiname džiovintus pomidorus. Acte pomidorus palaikome tik keletą sekundžių ir ištraukę dedame tiesiai į išplautą švarų stiklainį. Tai kartojame, kol baigiasi pomidorai arba stiklainiai. Nuluptą česnaką taip pat panardiname į actą ir dedame į stiklainį kartu su pomidorais.

Sudėję viską į stiklainius į juos pilame alyvuogių aliejų. Aliejus turėtų apsemti pomidorus, kuriuos dar truputį paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Kai viskas padaryta, belieka stiklainius su visu turiniu pasterizuoti. Truputį prisukę dangtelius dedame stiklainius į verdantį puode vandenį ir pavirinam 15 minučių. Belieka gerai prisukti dangtelius ir palaukus bent mėnesį ragauti gurmaniškus pomidorus.

O paskui žiemą galima ir ŽIAURIAI skanią užtepėlę pasidaryt su šviežiu prancūzišku batonu arba skrebučiu:
Trukmė: 5-10 min.
Porcijos: apie 1 1/2 puodelio užtepo (užteks 4-5 asmenims)
Reikia:
• 100 g saulėje džiovintų pomidorų
• 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
• a.š. malto, džiovinto česnako
• v.š. džiovintų bazilikų
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• žiupsnio cukraus
• 4 v.š. extra virgin alyvų aliejaus
• + šviežias batonas patiekimui
Sumalkite pomidorus elektriniu maišytuvu. Tada suberkite alyvuoges ir aliejų. Sumalkite dar kartelį. Išmaišykite su prieskoniais. Druskos dėti nesiūlau, nes dauguma pomidorų bei alyvuogių ir taip gan sūrūs būna. Aš tai dar žiupsnį cukraus įmečiau – gavosi išties puiku. Kai viską sumalsite, supilkite į indelį(-ius) ir patiekite su šviežiu ar skrudintu batončiku. Skanumėlis! Ypač prie vyno labai tinka rolleyes.gif

Nu tai kaip sakant, skanaus, mergaitės biggrin.gif 4u.gif
Jeigu dar kokį krepšį po stalu turit pomidorų, tai jau užkrimskit biggrin.gif


QUOTE(saintlina @ 2011 10 05, 08:15)
Kiek nesuvalgysim, galėsim tomatiną organizuot..
Casual čia super idėją pamėtėjo  thumbup.gif

bigsmile.gif Įsivaizduoju kaip būtų linksma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 05 spalio 2011 - 08:29
dekui Ausrone uz pasiulytus sekliukus, pasikeisdama issiusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 10 05, 09:28)
dekui Ausrone uz pasiulytus sekliukus, pasikeisdama issiusiu  4u.gif

Nu ką ten, augink ir džiaukis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 10 05, 08:26)

Jeigu dar kokį krepšį po stalu turit pomidorų, tai jau užkrimskit biggrin.gif


tai jau taip, pats laikas..
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 10 03, 22:40)
14.Black krim- aukst,vaisiai vid dydzio,tamsus,mazai sultingi,beskoniai

20.Marfa- aukst,sunkiai augo,derlius mazas

35.Tigerella- aukst,vaisiai apvalus,raudoni su zaliais dryziukais,sultingi su gaivia rugstele.



O vat mano šiltnamyje... biggrin.gif
Marfa - augo puikiai, vaisiai ne gigantiški, sakyčiau normalūs, derėjo gerai, mažai sultingi, skanūs.
Tigerella - augo sunkokai, lyginant su kitais, mažokai vaisų ant augalo; vaisiai ir skonis tokie kaip aprašė blakstiena.
Black krim - mano numylėtiniai smile.gif labai stiprūs augalai, vaisiai tokie į didesnę pusę. Buvo ir mažiukų ant kai kurių medžių, bet imant vidurkį, vis tiek didoki smile.gif saldūs, jei nepernoke. Odelė plona, lengvai trūkinėja, juose daugiau skystymėlio, tad mano manymu labai turėtų tikti sultims.
Atsakyti