Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikutės,
Šnekant apie veisles, tai jeigu jums pateiktų šį sąrašą ir reiktų išsirinkti kokias 4-5, koks būtų jūsų pasirinkimas? mirksiukas.gif

1.Ananasas – aukšti, vidutinio vėlyvumo, iki 800gr geltoni, mėsingi, sultingi
2.Demidovsky – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 700gr raudoni, mėsingi, sultingi
3.Fejerwerk – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 250gr raudoni su geltonais dryžiukais,
4.Gigantas – aukšti, vidutinio vėlyvumo, iki 1kg raudoni, mėsingi, sultingi
5.Zolotoi drakon – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 300gr oranžiniai, mėsingi, sultingi
6.Малахитовая шкатулка – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 500gr juodai raudoni
7.Малахитовая шкатулка gelsvi– aukšti, vidutinio vėlyvumo, iki 800gr žaliai geltoni,
8.Медовый спас – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 450gr dideli, oranžiniai, beveik be sėklų,
9.Чёрный жемчуг – aukšti, vidutinio vėlyvumo, 200gr juodi, sultingi, mėsingi.
Ačiū, kurios nepatingės parašyti savo pamąstymus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 30, 21:34)
koks būtų jūsų pasirinkimas?  mirksiukas.gif

Auginu (dar ir dabar noksta biggrin.gif ) Demidovsky, Gigantas (turiu geltoną ir ruuužavą), Малахитовая шкатулка gelsvi. Visų turiu po 2 daigus, taip bus ir kitąmet. Mano šeimynai patinka tokie mėsingi salotoms.
Zolotoi drakon, Малахитовая шкатулка juodai raudoni ir Медовый спас auginsiu kitąmet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumikė: 30 rugsėjo 2011 - 20:57
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 30, 22:34)
Sveikutės,
Šnekant apie veisles, tai jeigu jums pateiktų šį sąrašą ir reiktų išsirinkti kokias 4-5, koks būtų jūsų pasirinkimas?  mirksiukas.gif

Ačiū, kurios nepatingės parašyti savo pamąstymus  4u.gif

Na aptarinet ir ivertint siemet deja negaliu.Zalia dar tame reikale.Na bet kitamet... thumbup.gif

Na Exotikos is zaliu pomidoru pasidariau.Idomus skonis sakyciau g.gif Tik va dar niekaip nesugalvoju su kuo cia valgyt,nes viena kabliuot ne tas. ax.gif Man citrina per daug jauciasi. cool.gif
Atsakyti
O aš noriu paklausti, kokią ankstyvą pomidorų veislę rekomenduotumėt? Geriau žemesnio augumo. Šiemet išbandžiau Semko 2005, kurią pasiūlė moteriškė, prekiaujanti rusiškomis sėklomis. Labai patiko, pomidorų daug, skanūs. Netgi po šiltnamio užliejimo visi nunoko sėkmingai thumbup.gif Bet ... Na neankstyvi jie. Derėti pradėjo tik liepos vid. kartu su vidutinio ankstyvumo Polbigu, nors sėti buvo net keliomis savaitėmis anksčiau. Taip ir sėdėjom iki to laiko beveik be pomidorų unsure.gif
Kitais metais aš irgi neauginsiu Green Zebra. Palyginti nedaug jų būna, be to man per saldūs. Taip pat nelabai patiko Duo. Man per maži ax.gif Iš aukštaūgių būtinai pasiliksiu Citriną. Dėl Moneymaker dar neapsisprendžiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 09 30, 06:58)
mdia.. nors imk ir važiuok Kaunan tų pomidorinių įpakavimų pasiskint.. g.gif
Kai jau tau visai kantrybė baigsis, tik privažiavimo planelį čia mestelk, perdien vegetacija baigsis  cool.gif

Viešai nemėtysiu... biggrin.gif tik per katytes@gmail.com... kaip sakiau....kas parašė, klausimas išspręstas... SM forumo paštas persipildo greit...netinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 30 rugsėjo 2011 - 22:45
Oho, kiek čia pomidorčikių susirinko kol miegojau... blink.gif va, ką reiškia kupron pasiūlyti... biggrin.gif

QUOTE(georgiana @ 2011 09 30, 19:44)
gal gali koki stipresni sekliuka rekomenduoti ar mesimes per ebay pirkimus g.gif

Bet deja gilus ax nesunoko....

Ką turi minty sakydama stipresnį sėkliuką? Hibridai maždaug visi panašiai atsparūs ligoms, kiek esu girdėjusi, marui atsparių veislių yra, bet ten viena sėkla 5 lt kainuoja... kažin ar kas susigundytų tokia brangybe.. Man ir eiliniai hibridai normaliai dera.
O nehibridai gal ir mažiau atsparūs ligoms, bet jų įvairovė įdomesnė, spalvotesnė.. na, gal derlius ne toks gausus, bet, sakyčiau, visai padoriai dera smile.gif

Lyg ir nedurna esu, bet kas tas "gilus ax"?... g.gif blush2.gif

QUOTE(AusrinesMama @ 2011 09 30, 21:34)
Šnekant apie veisles, tai jeigu jums pateiktų šį sąrašą ir reiktų išsirinkti kokias 4-5, koks būtų jūsų pasirinkimas?  mirksiukas.gif

Ačiū, kurios nepatingės parašyti savo pamąstymus  4u.gif

Imčiau visus, išskyrus pirmą ir paskutinį.... rolleyes.gif O tu imk visus, nes paskui gailėsiesi... smile.gif

QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 30, 22:23)
Na Exotikos is zaliu pomidoru pasidariau. niekaip nesugalvoju su kuo cia valgyt,nes viena kabliuot ne tas. ax.gif  Man citrina per daug jauciasi. cool.gif

Gerai, lauksim kitais metais tavo pomidorinio interviu smile.gif
Jei per daug jaučiasi citrinos, valgyk su žuvimi, silke (gal keistai atrodo uogienė su žuvim, bet daviau kaimynei stiklainiuką, tai ji taip valgo...) Aš kabliuoju vieną, be nieko, mano diedulis - su batonu ir pienu, arbata be cukraus.
Jei jautri citrinai, dėk tada ne visą citriną, o pusę smile.gif Ir kitais metais pasidaryk iš raudonų pomidorų (gi paragavimui ir iš vieno kg gali daryt) - skonis tikrai kitoks - švelnesnis smile.gif

Green Zebra šiais metais ir mane nuvylė derliaus "gausa".. bjauriausia tai, kad nuolat iš kekių darė "pratęsimus", užkniso juodai.. nežinau, gal ir aš nebeauginsiu, nors man jie labai skanūs.
Hibridai Monroe, Buran, Delfin, Corazon, Marfa, Florenzia - visi šauniai derėjo.

Savo pomidorų sezoną žadu uždaryt, nuskinsiu viską, kažkiek valgymui ir ilgesniam laikymui pasiliksiu, na, man daug nereikia, likučius kur nors sufarširuosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 01 spalio 2011 - 06:55
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 30, 21:21)
ir dabar nezinau, kuo reiks isdezinfekuoti, sakot saskes negerai? g.gif

Gerai ir tos šaškės, anksčiau su jom išrūkydavau šiltnamį, bet kai vienais metais po tokios dezinfekcijos radau išdvėsusias rupūžes, tai kažkaip ir ranka daugiau nebekyla... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 10 01, 07:43)

Green Zebra šiais metais ir mane nuvylė derliaus "gausa"..

aha, skanumo tai ir man skanus, bet kad mazokai ju.....
pamegink ta Malachitovaja shkatulka zaliai geltona- man labai patiko ax.gif

Ausma, kas per "citrina"- jie hibridas ar ne, gal turi foto kaip atrode? ax.gif o skonis i rugstuma?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 10 01, 08:05)
Gerai ir tos šaškės, anksčiau su jom išrūkydavau šiltnamį, bet kai vienais metais po tokios dezinfekcijos radau išdvėsusias rupūžes, tai kažkaip ir ranka daugiau nebekyla... unsure.gif

tu bjaurybiu tai man nereikia, as ju bijau blink.gif

o ka daryt su mulcium? t prasme, jis gis bus apnuodytas jau po tu saskiu, ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2011 10 01, 00:25)
O aš noriu paklausti, kokią ankstyvą pomidorų veislę rekomenduotumėt? Geriau žemesnio augumo.

Pabandykit po šį puslapį panaršyt. Čia visokio gėrio į valias. Pvz. šitie turėtų atitikti jūsų norus clap.gif :

http://www.seemnemaa...x.php?GID=13582
Atsakyti
Man iš ankstyvų patiko Mashotka (raudoni). Taip pat Tumbling Tom Yellow (geltoni). Vyšnukės geltonos. Mashotkos didesni. Pakankamai gausūs. Dar Utionok patiko, bet jie gal jie vėlesni, nei ankstyvieji. Šie visi žemi.
O didieji tai jau pagal skonį. Man juodi ir oranžinės spalvos skaniausi, nes saldžiausi. O kam patinka raudoni, tuomet pagal formą, dydį rinktis.
Šiemet patiko balti "Sahar belyi". Žali džnai būna skystesni. O gal čia tik man taip papuolė. Sultims tai nepakartojami.
Atsakyti
Regila, o kurie iš tavo pomidorų buvo derlingiausi? ax.gif

Pasiduodu gundymams ir sudomino šie:

Babushka selection
Demidovsky
Emerald Evergeen
Greifrutas
Kriaušiniai
San Pjero
Tigriniai
Zolotoi drakon
Иван Купала
Малахитовая шкатулка
Малахитовая шкатулка gelsvi
Медовый спас
Сахар белый
яжоловес Сибири

Mėgstam saldžius ir sultingus biggrin.gif
Tiesa, man asmeniškai oranžinis triufelis patiko daug daug labiau nei juodasis... O juodasis princas irgi nustebino savo skoniu, labai patiko, o ir derlingi buvo... Vat Mashotkos kitamet nebus, rugštoki kažkokie, nors daugybinės kekės buvo...
Atsakyti