Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

Aha, ir aš norėčiau išgirsti komentarus į Iriso klausimus. Nes atrodo, kad pagaliau radau ir man tinkantį skelbimą smile.gif

Prie viso to, ten yra reikalavimas: atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija žymima slaptumo žyma „RIBOTO NAUDOJIMO”.

Kokie konkrečiai tie reikalavimai? Jur man jų ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2011 10 06, 22:45)
5. Darbo patirti (staža) patvirtinancius dokumentus ir ju kopijas. Va čia man X-failai  lotuliukas.gif Juk CV matosi darbas ir stažas  g.gif

Jokių x-failų tikrai nėra biggrin.gif CV gali kiek tik nori prisifantazuoti ir parašyti tai, kas yra reikalaujama, o ne kaip yra iš tiesų. O dokumentai - tai darbo sutartys, arba nueikit į SODRĄ, ten duoda tokį lapą, kada, kur ir kiek dirbot. Dar senoje temoje viena mergina rašė, kaip per elektroninius vartus išsitraukti, irgi lyg tiko.

Prašymas laisva forma (Prašyčiau leisti dalyvauti konkurse eiti .......pareigas), o pretendento anketos pasiieškokit internete, tikrai kažkur yra forma. Jei siunčiate dokumentus paštu, tai ir ją reikia kartu siųsti. O jei nešite, tai vietoje užpildysit.

Jokių asmens dokumentų siųsti nereikia. Nusiųskit kopijas, o atvykus į konkursą, sutikrins vietoje su originalais.
Papildyta:
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 10 07, 08:49)
Aha, ir aš norėčiau išgirsti komentarus į Iriso klausimus. Nes atrodo, kad pagaliau radau ir man tinkantį skelbimą smile.gif

Prie viso to, ten yra reikalavimas: atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija žymima slaptumo žyma „RIBOTO NAUDOJIMO”.

Kokie konkrečiai tie reikalavimai? Jur man jų ieškoti?

Pasiskaitykit Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fabiana: 07 spalio 2011 - 08:52

1. Prašyma leisti dalyvauti konkurse. Prašyti laisva forma? Ar yra koks nors standartas šiam reikalui?
2. Asmens tapatybe, išsilavinima, pilietybe ir amžiu patvirtinancius dokumentus ir ju kopijas. pasas, bet kaip jį originalą nusiūsi, jeigu siųsi notaro patvirtintas kopijas  doh.gif
3. Gyvenimo aprašyma. Viskas aišku biggrin.gif
4. Užpildyta pretendento anketa (pretendento anketa gali buti pildoma vietoje pateikiant
dokumentus asmeniškai). Irgi nesuprantu, jeigu paduodi dokumentus paštu, kaip pildyt anketą  blush2.gif
5. Darbo patirti (staža) patvirtinancius dokumentus ir ju kopijas. Va čia man X-failai  lotuliukas.gif Juk CV matosi darbas ir stažas  g.gif
Ir dar klausimukas, kaip žinoti kokią literatūrą studijuoti konkrečiai pareigybei?
Dar man mistika, kaip klasifikuojami valstybės tarnautojai? PVZ A-7 lygio kokia maždaug alga būna  bigsmile.gif
Labai labai dėkinga būsiu už pagalbą  4u.gif

Pabadysiu pakomentuot klausimus:
1. Prasymas laisvos formos, taciau visu prasymu standartine (daugiau ar maziau) forma tokia:
prasymas
2. Jeigu dokumentai siunciami, tuomet notaro patvitintos, jeigu priduodama asmeniskai, kopijas patvirtins priimantis darbuotojas.
3. Pretendento anketa cia: anketa
5. Na nebutinai, juk darbo patirtis ir stazas gali buti fiktyvus, isgalovoti paties pretendento. Faktu tikrumo remdamasis vien tik CV pateiktais duomenimis nepatikrinsi.
Literatura (t.y. teises aktu sarasa), skirta pasiruosti konkrecios pareigybes konkursui duos dokumentus priimantis darbuotojas arba atsius kartu su laisku, patvirtinanciu, kad dokumentai priimti ir numatoma konkurso diena.
Pareiginiai dydziai isdestyti Valstybes tarnybos istatyme, Jusu atveju, t.y. (A7) pareigines algos koeficientas 4,2 (450x4,2).
Atsakyti
QUOTE(summersun @ 2011 10 07, 10:01)
2. Jeigu dokumentai siunciami, tuomet notaro patvitintos

schmoll.gif Nereikia, kad notaras patvirtintų. Tiesiog konkurso dieną su savim turėti originalus.
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2011 10 07, 10:08)
schmoll.gif Nereikia, kad notaras patvirtintų. Tiesiog konkurso dieną su savim turėti originalus.

gali buti, seniau reikejo, dabar gal ir ne, aciu, kad pataiset smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
netyčia atradau internetiniame puslapyje keletą vykdomų konkursų, bet niekad dar nesu nei dalyvavus, nei apskritai domėjausi smile.gif Dabar yratikraiįdomus pasiūlymas, tai net nežinaunuo ko pradėt  doh.gif Visų pirma iš pasiūlymų užimti valstybės tarnautojo vietą ne visuomet aiški yra darbo vieta, t.y. Vilnius, Klaipėda, Kaunas  doh.gif
Taip pat iš aprašymo kaip blondinei kyla klausimų  doh.gif Surašyti tokie punktai:
1. Prašyma leisti dalyvauti konkurse. Prašyti laisva forma? Ar yra koks nors standartas šiam reikalui?
2. Asmens tapatybe, išsilavinima, pilietybe ir amžiu patvirtinancius dokumentus ir ju kopijas. pasas, bet kaip jį originalą nusiūsi, jeigu siųsi notaro patvirtintas kopijas  doh.gif
3. Gyvenimo aprašyma. Viskas aišku biggrin.gif
4. Užpildyta pretendento anketa (pretendento anketa gali buti pildoma vietoje pateikiant
dokumentus asmeniškai). Irgi nesuprantu, jeigu paduodi dokumentus paštu, kaip pildyt anketą  blush2.gif
Nepykit mergaitės už tokius kvailusklausimus, bet kiek teko susidurti asmeniniais klausimais su valstybinėm įstaigos, kažkodėl visuomet jaučiuos kažko dar neišmokus  doh.gif Kažkaip privačiam sektoriui visiai protinga atrodau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ir dar klausimukas, kaip žinoti kokią literatūrą studijuoti konkrečiai pareigybei?
Dar man mistika, kaip klasifikuojami valstybės tarnautojai? PVZ A-7 lygio kokia maždaug alga būna  bigsmile.gif
Labai labai dėkinga būsiu už pagalbą  4u.gif

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=269146
čia gali paskaityt ir algos koef rasi...

darbo vieta yra ten, kur ir reikia siųsti dokumentus.
laisva forma, bet turi skirti to departamento direktoriui.
jei siunti paprastas kopijas, prieš konkursą sutikrina.
pretendento anketa kažkur internete yra, paieškok.
darbo stažas turi būti patvirtintas, nes į CV tu gi gali visko prirašyt...
literatūros sarašą atsiųs.
Papildyta:
dar dėl tų pareigybių tai A ir B pvz 10 kategorijos tarnautojai gauna tokias pačias algas? blink.gif

dar klausimėlis, ar galim vienu metu paduot dokumentus į dvi vietas? nes spalio 19 dalyvauju konkurse, o kita vieta, kuri mane labai domina dokumentus galima priduot iki spalio 18, taip viena diena prasilenkia doh.gif tai va, jei nelaimiu pirmo konkurso, tai labai graušiuos, bet protokole būt įrašytai, kaip nedalyvavusiai antram konkurse irgi nelabai noriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(.lea. @ 2011 10 07, 14:11)
dar klausimėlis, ar galim vienu metu paduot dokumentus į dvi vietas? nes spalio 19 dalyvauju konkurse, o kita vieta, kuri mane labai domina dokumentus galima priduot iki spalio 18, taip viena diena prasilenkia doh.gif tai va, jei nelaimiu pirmo konkurso, tai labai graušiuos, bet protokole būt įrašytai, kaip nedalyvavusiai antram konkurse irgi nelabai noriu 4u.gif

Tai aišku, kad galima..gali pretenduoti į tiek vietų į kiek nori.. 4u.gif
Jau dabar gali nešti dokumentus į tą kitą vietą.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(.lea. @ 2011 10 07, 14:11)
dar dėl tų pareigybių tai A ir B pvz 10 kategorijos tarnautojai gauna tokias pačias algas? blink.gif

Ta pati alga. Va cia surasytos Valstybes tarnautoju algos , nereikes skaiciuot bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 07 spalio 2011 - 14:16
labai labai ačiū už visus mergaičių kometarus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(summersun @ 2011 10 07, 10:01)

Pareiginiai dydziai isdestyti Valstybes tarnybos istatyme, Jusu atveju, t.y. (A7) pareigines algos koeficientas 4,2 (450x4,2).

o alga kokia maža biggrin.gif Dar žiūrėjau skelbimą A-10 kategorijai, bet irgi mažoka doh.gif Gal čia tik mano mandrumas biggrin.gif
Dėl dokumentų padavimo ir darbo vietos ne visuoemt sutampa doh.gif Konkretus pavyzdys, kai darbo vieta Kaune, o dokumentus siųsti į Vilnių reikėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2011 10 07, 08:55)
Jokių x-failų tikrai nėra  biggrin.gif  CV gali kiek tik nori prisifantazuoti ir parašyti tai, kas yra reikalaujama, o ne kaip yra iš tiesų. O dokumentai - tai darbo sutartys, arba nueikit į SODRĄ, ten duoda tokį lapą, kada, kur ir kiek dirbot. Dar senoje temoje viena mergina rašė, kaip per elektroninius vartus išsitraukti, irgi lyg tiko.

Gal žinot, kuri forumietė per e. vartus išsitraukė ar kaip tai padarė? smile.gif

Beje, ar nėra institucijų, kurios gali pačios per Sodrą stažą patikrint ir nereikia nešti patvirtinančių dok.? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Slanka @ 2011 06 27, 21:46)
Aš jungiuosi per čia.
O ten einat į "Mano suvestinės" -> "Nauja suvestinė" -> " Informacija apie valstybinio socialinio draudimo laikotarpius" -> Pasirenkat datas ir formuojat pažymą.
Dėl išsilavinimo, tai suprantu, kad jūs teisios, jeigu reikalavimas skamba taip:
"Turėti aukštąjį universitetinį (bakalauro ir magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam prilygintą išsilavinimą technologijos mokslų studijų srities statybos inžinerijos krypties, arba socialinių mokslų studijų srities vadybos ir verslo administravimo (transporto inžinerinės ekonomikos ir vadybos) krypties",

arba taip "Turėti socialinių mokslų studijų srities aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą".

Bet esu mačius, parašytą reikalavimą "Turėti X mokslų studijų srities arba jam prilygintą aukštąjį universitetinį išsilavinimą." Tik dabar nerandu konkretaus pavyzdžio. Tai ir įdomu kaip tokiu atveju?  g.gif

jau radau. thumbup.gif suformavau tą pažymą, rodo tik darbovietę, kažin ar tinka, kai nerodo konkrečios buvusios pareigybės, ką rodytų darbo sutartis..
O jeigu pačioj Sodroj pasiimant pažymą, tai lygiai tas pats bus turbūt, tik darbovietės pavadinimas ir laikotarpis joje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutia: 08 spalio 2011 - 14:00
QUOTE(Tutia @ 2011 10 08, 14:56)
jau radau.  thumbup.gif  suformavau tą pažymą, rodo tik darbovietę, kažin ar tinka, kai nerodo konkrečios buvusios pareigybės, ką rodytų darbo sutartis..

Jeigu reikalauja tik darbo patirties, tai tinka, bet jeigu konkrečios, tai reikia darbo sutarties, kurioje būtų nurodyta, ką tiksliai tame darbe dirbote, arba rašto iš tiesioginio vadovo apie tai, kokius darbus atlikdavote, nebent iš darbovietės pavadinimo būtų aišku, kad dirbote būtent tai ko reikalauja smile.gif
Atsakyti