Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis centre: TAŠKIUS

Mano mažoji vasarą ėjo i Taškių Bajoruose pačių mažiausių grupę, tai tik geriausi atsiliepimai. Auklėtojos superinės ypač Miglė, veiklos sočiai - nors kitur tokie mažiukai iki 3 metų nelabai kokius darbelius daro, o čia klijavo , piešė su akvarele, lipdė iš molio. Man labai patiko , kad yra didelis kiemas su skirtingomis supynėmis ir čiuožyklomis mažiukams ir didesniems. Kadangi darželis įsikūręs nelabai seniai tai ir patalpos gražios, tavrkingos. Nuo rugsėjo pirmos pradėjau vesti saviškę į valstybinį darželį , pasižiūrėsiu kaip seksis, jei kas bus ne taip su mielu noru grįšim į Taškių.
Atsakyti
QUOTE(ekojura @ 2014 07 16, 15:17)
Mes irgi vedame į Taškių centre. Pasirinkome šį darželį vien dėl daugelio užsiėmimų, kuriuos vesdavo specialistai. Tai kompensavo vietos lauke trūkumą. Tačiau pavasarį ten prasidėjo pasikeitimai, pusę būrelių nuėmė, o mokestis už darželį liko tas pats. Buvo daug šnekama, kad būrelius pakeis grupėse įrengti ugdymo centrai, bet tie centrai tik pavadinimas, nieko ten ypatingo, suskirstytos ugdymo priemonės (kurios ir taip turi būti darželyje) pagal temas ir viskas. Ir auklėtojų kaita buvo.
Pradžioje kažkaip galvojom, kad mažas kiemelis nieko tokio, tačiau šiltuoju metų laiku tai didelis trūkumas. Ten net vėjelio nebūna, prie pastato aptvertas aukšta medine tvora, vaikai šlapi laksto. Grupėse neseniai įrengė kondicionierius, bet jei iš kiemo šlapią vaiką įves į atšaldytą grupę, slogos ir kosuliai nesibaigs. Galvojom, kad vaikučius vasarą nuves į aplinkinius parkelius, kad ir kur prie Neries, bet neveda, gal laiko nėra, o gal vargo per daug, nežinau.
Privalumai - kad vaikui ten patinka eiti, priderina maistą, jei vaikas alergiškas, maistą ruošia pastate esanti kavinė, lanko baseiną, yra muzikos pamokėlės su specialiste. Vaikai eina į sporto salę, bet dabar veda pačios auklėtojos, kaip sugeba, tai rimtu užsiėmimu nelaikau, o ankščiau vedė specialistas, jo pavasarį atsisakė.
Vasarą būrelių nėra, būna išvykos max vieną kartą į savaitę. Mums pirma vasara ir pirmas darželis, tai neturiu su kuo palyginti, ar kitur daugiau.
Auklėtojos jaunos, bet trūkumu to nelaikau, priklauso nuo žmogaus, kaip dirba, koks ryšys su vaiku. Po auklėtojų pasikeitimo ir mes randame vaiką su išvirkščiais rūbeliais, etiketės išorėje, kojinytės išvirkščios, kulniukai į viršų, labai to nesureikšminame, bet seniau dirbusios auklėtojos kažkaip suspėdavo ir tas smulkmenas sužiūrėti smile.gif


I Taskių vaikai eina jau tris metus.Noriu pasidalint nuomone, nes apmaudu, kad darželis nepelnytai nuvertinamas dėl supratimo ir išprusimo stokos.
Pasirinkau darželį ne tik del daugelio užsiėmimų,bet būreliai buvo svari priežastis.
Neplojau is džiaugsmo, kai neliko dalies būrelių, tačiau lyginant su kitais darželiais, šiame trys veiklos (šokiai, muzika ir baseinas), vedamos ne darželio darbuotojų, o į dar daugiau būrelių, jei trūksta cool.gif tėveliai gali vesti papildomai.
Vasaros metu visada buvo po vieną tolimesnę išvyką per savaitę, nežinau kur yra daugiau cool.gif neskaitant dažnų pasivaikščiojimų po Neries pakrantę, Sakurų sodą ir pan.Manau svarbu ir išvykų kokybė, o ne tik kiekybė(Ne tik Botanikos sodas, įvairūs parkai, muziejai,išvykos prie vandens telkinių, bet ir pažintis su oro uosto gaisrinės tarnyba ir leidimas vaikams pažaisti su jų įranga, kelionės traukiniu ir pan.)Nesu girdėjusi,kad koks kitas darželis būtų organizavęs panašias išvykas.
Ir mano mažoji pareina išvirkščiais drabužiais.Man tai reiškia, kad ji mokosi būti savarankiška, rengiasi pati, ir nėra menkinamas jos gebėjimas rengtis ir užgaunama širdelė, auklėtojoms taisant jos apsirengimo "klaideles".

O svarbiausia ugdymo centrai - jie tikrai neypatingi ir priemonės ne super brangios, tik misija jų be galo svarbi ir ypatinga mažiesiems žmonėms - EMOCINIO INTELEKTO ugdymas, socialinis ir psichologinis pasiruošimas mokyklai.O nuoseklus ir tęstinis auklėtojų darbas ugdymo centruose su vaikais, mano manymu yra pagrindinė darželio ašis, pagrindinė vertybė ir turtas,kurį vaikai išsineš su savimi i mokyklas, o papildomos veiklos puikiai prisideda prie sistemingos ugdymo sistemos.Be abejo, nėra lengva tą pamatyti, jei ieškoma formos, o ne turinio.

Skaityti ir rašyti vaikai dabar išmoksta beveik patys, per žaidimus ir kitas veiklas, o mokykla, universitetas ir gyvenimas juos ilgai ir nuobodžiai (arba ne) mokys visokių akademinių dalykų.

Tad jei tėveliai mano, kad akademinis vaiko intelektas svarbiau už emocinį, o būrelių skaičius proporcingas lavinimo kokybei, tada, be abejonės, yra geresnių darželių už Taškių.

O aš labai džiaugiuosi darželio pasirinkimu ir esu be galo dėkinga auklėtojoms už jų kasdienį, nelengvą, nuoseklų darbą su vaikais ir atsidavimą ir viliuosi, kad mano vaikai į mokyklą išeis jai pasiruošę emociškai ir socialiai, drasūs savimi pasitikintys, atsakingi ir gailestingi bei jautrūs aplinkiniams.

Sekmės visiems ieškant savojo geriausio darželio!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima555: 08 sausio 2015 - 14:59

Sveiki

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alicija Stankevic: 22 spalio 2018 - 21:05

O Pilies G.?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alicija Stankevic: 22 spalio 2018 - 21:03