Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(pandre @ 2011 10 06, 20:05)
As gi parasiau, kad asmeniskai man ta foto kalbanti...emocinga, tai tikrai dzin tas pirstukas..as tik bandziau pasakyti, kad pries Stipriuosius fotografus nesakomi tokie dalykai..o neduok Die naujoke tai parodytu, butu tikrai pakomentuota biggrin.gif Bet gerai, reikia gi mokintis nuo pradziu..jei nera emociju, tai bent pirstukai tebunie pas mus lotuliukas.gif

Tai va, kai foto kalba tada tokios detales visai niekines pasidaro. Na tiesiog neuzkliuva. Bet gerai,kad tai pastebejai, vadinasi didele tikimybe, kad tokiu klaidu nepadarysi ir jei sugebesi padaryti toki pat kalbanti portreta be nukirsto pisciuko, taip pat visi apipils aikciojimais ir netures prie ko prisikabinti mirksiukas.gif

QUOTE(rG @ 2011 10 06, 20:30)
Jo jo, va kodėl aš tų ir nuotraukų dėt nebenoriu, nes smulkmenas vardina, kurios man visai ne esminės  doh.gif  Todėl ir mąstau, kas yra, kodėl tas smulkmenas vardina, wtf? Supratau, kad arba įdėjus reikia nekreipti dėmesio į tokius komentarus, arba tiesiog nedėti, kol būsi užtikrintas ta esme, visuma, kad tokie komentarai tiesiog bus tau pačiam niekiniai ir būsi užtikrintas tuo ką darai... Juk va ir dabar - žolė, kojos, akys bla bla. Nuotrauka būtų stipri, niekas nekibtų prie tokių dalykų.

Nenoriu nuvertinti pastangų, kurie pasakoja apie kompozicijos taisykles ir pan., bet reikia atsirinkti jau ir kam jas sakyti. Kam man sakyti Yvetei, žinai, pas Tave horizontas kreivas, ką ji pati nemato? Nė už ką nepatikėsiu, gi kai akis įvaldyta, tie paviršiniai dalykai labai gerai matosi, nesimato nebent ta hoherencija, giluminiai sluoksniai.

Negaliu tau pritarti. Manau klaidas reikia pastebeti, kad ir kiek zmogus pazenges. Nes ir kiti mokosi is tu klaidu. Tiesiog pats autorius i toki komentara kreips maziau demesio, nes ir pats ta klaida mati ir jam ji nebus tokia svarbi visumoje. Bet tarkim kazkuri naujoke jau zinos, kad galima daryti kitaip. Noreciau labiau issiplesti sia tema, bet rasau ant plancetes, tai baisiai nepatogu. tongue.gif

Dabar dar noriu siek tiek apie savo komentavima pasisakyt. Labai malonu zinoma, kad taip ivertinat, bet tikrai jie nera aukso vertes smile.gif Taip nemazai galiu pasakyti apie kompozicija dar kazka, na daugiausiai is technines puses, nes pati nuo to pradejau mokytis. Bet is emocines kadro puses man sunku komentuoti. Arba man kadras kazka sako arba ne ir daznai negaliu to zodziais suformuluoti. Pati labai vargstu su tuo nes kartais kad ir kaip noreciau, nu nieko man nesigauna isgauti smile.gif vis dar mokausi ir niekada nebaigsiu. Kartais del vinos ar kitos technines klaidos negaliu ziuret i savo fotkes ir tikriausiai daznokai istrinu geras emocijas, na bet stengiuosi su tuo kovoti. Taigi baltai pavydziu kaikurioms kurios nepaiso taisykliu smile.gif
Atsakyti
man atrodo aš šeštadienį pasirodysiu ax.gif vaikas susirgo, tai niekur nebevažiuosim savaitgalį..

o plačiai juostai bus bakelis? galiu su j/b plačia atvaryt?
Atsakyti
man dabar jb laikotarpis, tai ir mano ruduo nespalvotas.
bardakėlis?
user posted image

ir kaipgi be mano herojės... biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
labai norėčiau sudalyvauti Akashos seminare, nors su juosta nieko bendro neturiu... ech nu bet vistiek ax.gif iki kada reikia pasakyti? turiu suplanuotą fs, bet jei oras bus bjaurus, tuomet galėčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 10 06, 20:49)
man dabar jb laikotarpis, tai ir mano ruduo nespalvotas.
bardakėlis?

nea... man labai patiko,abu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 06, 20:46)

jei modernūs bakeliai, spiralė tinka ir plačiai juostai.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 06, 20:52)

ką? lietuviškai galima ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 06, 21:46)
man atrodo aš šeštadienį pasirodysiu  ax.gif  vaikas susirgo, tai niekur nebevažiuosim savaitgalį..

Nesmagu, kad vaikutis susirgo, bet labai dziaugiuosi, kad uzsuksi pas mus 4u.gif vaikuciui sveikateles.
Dabar galvoju arbus placiai bakeliu ir riciu, bet manau suorganizuosim wink.gif

Je taime, ziuriu i sitas foto ir nematau cia taves, na netavo. Per tams. Negroja kaip kituose tavo darbuose.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 06, 20:53)
ką? lietuviškai galima ?  biggrin.gif

OMG..biggrin.gif
bakelis atrodo maždaug taip:http://www.patersonphotographic.com/patersondarkroom-details3.htm. spiralė - juostai susukti. ji modifikuojasi pagal juostą - tinka ir siaurai, ir plačiai smile.gif
sei rusiški bakeliai buvo skirti tik vieno tipo juostai. aš namie gal turiu porą, reik pažiet. o gal nebe, nežinau biggrin.gif

Akasha, aš turiu didelį baką ir mažą baką. dideliame trys ritės, mažam dvi. tai ir plačiai, ir siaurai bus galima. kieno chemija? pas mane fiksažo mažai, ryškalo turiu pakankamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 06 spalio 2011 - 20:57
QUOTE(virdzzinija @ 2011 10 06, 19:52)
gal tikrai JB butu graziau  g.gif 

nebutu. per chaotishka butu manau. dabar ta zalia veikia svaiginanciai ir turi gyli, kad patraukia ziurovo demesi.

aciu visom uz siltus zodzius del mano auto, nu tikrai nesitikejau, galvojau apmetysit cukinijom ir t.t., nes mano manymu foto visai visai paprasta ir neypatinga.
QUOTE(pandre @ 2011 10 06, 19:56)
Zinokit tikrai..gi jus esat stiprios, Yvette, Say...Ir daug kitu!Kai Say idejo berniuko nuotrauka, visos kaifavo...tik ar as durna ar kas? Pasidare smalsu kodel nei vienai neuzkliuvo vaikiuko nukirstas pirstelis?Todel kad dare Stipri fotografe? O gal niekam netrugde tai?Bet kodel pradinukiu trugdo?Sakysit jos tokios stiprios ir spec tai daro? g.gif Sakysit joms tai leistina, nes jos jau moke ismoke ir kitus ismoke fotografavimo taisykliu ir metas jas lauzyti? Sakykit ka norit, man ta nuotrauka irgi patiko, nes kalbanti ir man netrugde tas pirstukas, bet kodel nei viena to nepasake cia?a?

zinai kodel? nereikia turet etikete, va stipri fotografe ar dar kazhkaip. tiesiog kai foto is esmes, kaip velgi megsta sakyti rG, gera, nebematai menku ishdegimu, ar nukirstu galuniu. siuo atveju - berniuko veidas, naturalumas, dar tas langas po desine, minimaliai krentanti shviesa, zaliuzes (lyg ir medines), kepka nuo saules, visa tai ant tiek gerai ziurejosi, kad detaliu nebematai. foto gera. gera kalbanti, su dushia ir tiek. kai kitose nuotraukose to nera, krenta minusiukai... deja.
QUOTE(sayonara @ 2011 10 06, 20:50)
I mean VISUS VISUS smile.gif

kazhkaip gera ant dushes pasidare smile.gif
QUOTE(sayonara @ 2011 10 06, 21:34)
kažkas kitas klouno etiketę lai ima biggrin.gif

thumbup.gif

davai kita kart jau rimtai zaidziam, ir max 3 fotkes smile.gif nors bepigu aishkint, kai nezinau ar net sudalyvausiu =]
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2011 10 06, 21:50)
labai norėčiau sudalyvauti Akashos seminare, nors su juosta nieko bendro neturiu... ech nu bet vistiek ax.gif iki kada reikia pasakyti? turiu suplanuotą fs, bet jei oras bus bjaurus, tuomet galėčiau ax.gif

Na tai jei tik galesi tai atlek,lauksim ir priimsim. Pasistengsiu uzsakyti kuo bjauresni ora. : D

QUOTE(sayonara @ 2011 10 06, 21:52)

O tu bakeli mums paskolinsi? 4u.gif ir koki turi, ar plati telpa?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 10 06, 21:56)
OMG..biggrin.gif
bakelis atrodo maždaug taip:http://www.patersonphotographic.com/patersondarkroom-details3.htm. spiralė - juostai susukti. ji modifikuojasi pagal juostą - tinka ir siaurai, ir plačiai smile.gif
sei rusiški bakeliai buvo skirti tik vieno tipo juostai. aš namie gal turiu porą, reik pažiet. o gal nebe, nežinau biggrin.gifd

Akasha, aš turiu didelį baką ir mažą baką. dideliame trys ritės, mažam dvi. tai ir plačiai, ir siaurai bus galima. kieno chemija? pas mane fiksažo mažai, ryškalo turiu pakankamai.

Chemija Andrius sake pasirupins, dar rytoj viska suderinsim wink.gif brukstelk man savo nr i az.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 10 06, 21:03)
Na tai jei tik galesi tai atlek,lauksim ir priimsim. Pasistengsiu uzsakyti kuo bjauresni ora. : D
O tu bakeli mums paskolinsi?  4u.gif ir koki turi, ar plati telpa?
Papildyta:

Chemija Andrius sake pasirupins, dar rytoj viska suderinsim wink.gif brukstelk man savo nr i az.

aš du turiu, vienas labai didelis, jame trys plačios telpa wink.gif bet chemijos reik dviejų litrų biggrin.gif
Atsakyti