Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp IUI ir IVF

QUOTE(sanzile @ 2011 10 10, 10:57)
Ka daryti?

Man irgi buvo gaila, bet isnesiau, isdovanojau, taciau anksciau niekas neatsitiko ir vaiku dar nera. Spjauk i tuos prietarus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2011 10 11, 09:50)
Prolaktinoma pasitvirtino, jau daugiau nei metus geriu vaistus, PRL normose.

tai niekaip ta prolaktinoma nešalinama??

QUOTE(Maidenana @ 2011 10 11, 09:59)
Pasidarius visus hormoninius tyrimus, isaiskejo, kad viskas normoje apart prolaktino, kuris buvo auksciau normos. Skire bromkriptina po puse tabletes vkarais

kas skyrė? kodėl nesiaiškino dėl ko pakilęs prl? ar pakilęs prl (jei ne momentinis) visada būna dėl prolaktinomos?
tai galų gale vistiek gersiu bromkriptiną, kai norėsiu pastoti??
ai karoče, tai kam man tada vaikščiot po tuos daktarus gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 10:27)
kas skyrė? kodėl nesiaiškino dėl ko pakilęs prl? ar pakilęs prl (jei ne momentinis) visada būna dėl prolaktinomos?
tai galų gale vistiek gersiu bromkriptiną, kai norėsiu pastoti??
ai karoče, tai kam man tada vaikščiot po tuos daktarus gun_bandana.gif

Skire S. Mano nevaisingumo daktare.. bromkriptinas yra momentinio poveikio. kol ji geri - tol PRL normoje. Tai vienas i paciu kaprizingiausiu hormonu. Kaikurios metus ant jo sedi, kol nepastoja, po to geria kazkiek laiko pirmas ar 8-10 savaiciu (nestumo), o po to prolaktinas jau nuo nestumo kila ir "padaro piena" smile.gif Tada bromkriptina metu gerti. Tas prolaktinas nu kaip ir greitai nuraminamas, bet tik tada, kai kazka vartoji. Nustoji vartoti - vel turi.
As irgi uz priezasciu ieskojima, taciau kuo tolyn - tuo man labiau dzin del ko - kad tik pastoti ir isnesioti. Kazkaip taip pradedu jaustis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 11 spalio 2011 - 09:33
Sveikos,

sveikit, ligoniukės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 10 11, 10:32)
As irgi uz priezasciu ieskojima, taciau kuo tolyn - tuo man labiau dzin del ko - kad tik pastoti ir isnesioti. Kazkaip taip pradedu jaustis.

ai nu ne, man ne dzin g.gif
prašysiu Kabergolino, nesiruošiu n ciklų gerti Bromkriptino..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 11 spalio 2011 - 09:51
QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 09:27)

Operacija...
Arba tikėtis kad sumažės nuo vaistų
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 09:50)

Bet jo kaina tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2011 10 11, 10:58)
Bet jo kaina tai  doh.gif

kokia?
atnešu atsiliepimą
"Šiaip palyginus kabergolinas nėra brangus, nes jį vartoji daug rečiau nei bromkriptiną. Taip pat labai daug kas priklauso nuo to, kokio stiprumo vartoji vaistus. Lietuvoje užsakant vaistus vaistinėje(kad atvežtų)kaina yra šiek tiek virš 300 Lt (20 tabl. 1mg). Jei vartoji vieną kartą per savaitę po pusė tabletės, tai per mėnesį tau vaistai kainuoja ~ 30 Lt. Plius kai bromkriptino (nekompensuojant) mėnesiui kaina panaši, o jei dar vartoji po kelias tabletes per dieną, kaina dar labiau išauga. Aišku, kai kompensuoja 80%, tai visai kas kita. Bet tos kurios jaučia šalutinį poveikį nuo bromkriptino, kabergolinas tikrai nėra brangus. Juk nėra malonu kiekvieną rytą jausti pykinimą ir šiaip visus kitus nemalonius pojūčius. Plius kabergolinu gydymo laikas trumpesnis, o bromkriptinu gali tekti gydytis ir 10 metų"
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 10:04)
kokia?
atnešu atsiliepimą

Na taip... čia reikia viską atidžiai sužiūrėti ir skaičiuoti kiekvienu individualiu atveju, o aš palyginau tiesiog buteliuką bromkriptino ir kabergoliną (200-300 Lt)
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2011 10 11, 11:19)
Na taip... čia reikia viską atidžiai sužiūrėti ir skaičiuoti kiekvienu individualiu atveju, o aš palyginau tiesiog buteliuką bromkriptino ir kabergoliną (200-300 Lt)
4u.gif

tą ir padarysiu 4u.gif gydytoja lyg ir talkova..
bet kokiu atveju vyras jau supažindintas su situacija, pinigų skirs..
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 10 11, 10:32)
Skire S. Mano nevaisingumo daktare.. bromkriptinas yra momentinio poveikio. kol ji geri - tol PRL normoje. Tai vienas i paciu kaprizingiausiu hormonu. Kaikurios metus ant jo sedi, kol nepastoja, po to geria kazkiek laiko pirmas ar 8-10 savaiciu (nestumo), o po to prolaktinas jau nuo nestumo kila ir "padaro piena" smile.gif Tada bromkriptina metu gerti. Tas prolaktinas nu kaip ir greitai nuraminamas, bet tik tada, kai kazka vartoji. Nustoji vartoti - vel turi.

Sveiki 4u.gif o gal tau nuo streso jis kila kaip manai?as kai dariau tyrimus labai jaudinausi, o paskui suzinojau, kad negalima nes kila PRL doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sanzile @ 2011 10 10, 14:57)
Miargaites, negi tiketi tais prietarais ir bijoti..?? g.gif  doh.gif
Zinot, as jau kokie geri 5m. turiu labai graziu nauju vaikisku drabuzeliu. Na gyvenome visa seima UK, tai mama per ispardavimus pripirko labai pigiai. O jie tokie grazus, kad TAIP NENORIU niekam nei parduoti, nei atiduoti unsure.gif  doh.gif
Laikui begant, isigijau (drauge atidave), savo vaikuciu labai daug drabuzeliu, nesunesiotu, graziu. Vyro sesuo vezimeli beveik nauja, dar lovyte laiko del musu..
Pjauna mane mintis, kad gal reikia paisyti prietaru, o ir ai kurios drauges rekia, jog kuo greiciau nesciau is namu visus tuos vaikiskus daigtus! doh.gif  doh.gif

Ka daryti?

Tikrai mažiau pergyvenk dėl kraitelio. Tai tik daiktai, kuriuos galima laikyti, galima atiduoti, parduoti ir t.t. Jie nieko nedaro.
Aš pati turėjau keletą rūbelių, ir batukus, ir žaislų, ir dar visko savo būsimam vaikeliui, nors nežinojau, ar man teks jį kada nors laikyti ant rankų. Sakiau, jeigu per kelis metus nepatosiu, padovanosiu smile.gif Ačių Dievui, turiu nuostabią mergytę, ir dabar dovanoju kitiems jau išaugtus mūsų rūbelius rolleyes.gif
Tiesa, mes ir vežimėlį įsigijom anksti - 19 nėštumo sav., ir komodą tokiu pat metu. Nors draugės mama, kai pastojau, buvo perspėjusi, kad nė vieno daiktelio neįsigyčiau iki vaiko gimimo doh.gif Kažkokia nesąmonė. Negi viską pirkti vaikui gimus? Arba tada, kai jau gimdymas ant nosies, ir nebepavelki kojų. Čia tik daiktai. Juos galima įsigyti patogiu būsimai mamytei metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 10:50)
ai nu ne, man ne dzin g.gif
ciklu? meeetu!!!!

QUOTE(maika @ 2011 10 11, 10:58)
Bet jo kaina tai  doh.gif
bromkriptino 22 litai. uz buteliuka. Buteliuke 30 tableciu. reikia 0,5 per para. tai 10 litu menesiui. Aisku, jeigu nera visai blogai su PRL, jeigu nereikia gydyti, o tik apslifuoti.

QUOTE(zuzla @ 2011 10 11, 11:04)
Juk nėra malonu kiekvieną rytą jausti pykinimą ir šiaip visus kitus nemalonius pojūčius.
a staaai kodel mane naktimis pykina..... o as galvojau, is kur sis baubas. Tiesa, tik ant antro menesio galo pradejo pykinti, na, keletas dienu tik. Man 2 tabletes liko. O dar mane jis migdo. Sio reiskinio as uz salutini poveiki neskaitau, nes man amzina nemiga.

QUOTE(Sangria023 @ 2011 10 11, 11:39)
Sveiki 4u.gif o gal tau nuo streso jis kila kaip manai?as kai dariau tyrimus labai jaudinausi, o paskui suzinojau, kad negalima nes kila PRL doh.gif
man gali buti is nuo streso. O siaip pagrindine priezastis - narkotikai. Nu as kaip ju nevartojanti, tai nurasau stresui ir neteisingam PRL pridavimui pirma karta, kai vos is lovos kavos prigerusi, jogurtu privalgiusi dar uzmerktom akim sliauziau ji priduoti. O riekia buti zvaliai, atsibudusiai, be jokiu stresu. Vat. Antra karta pasistengiau geriau, ir net tilpau i PRL norma. taciau pilvinukui vis perdidelis. Kita cikla pakartosiu. Paziuresim, kad bus po 2 menesiu gydyto bromkriptinu. Pirmas tyrimas rode 750. Antra - 548. Norma - 550. Tai ziuresiu, ko pasiekiau per 2 menesius.

Labas vakaras. Lijundra. Kosmaras su kosmariukais.
Atsakyti