Pirkti sterilizatorių - bevertis pinigų švaistymas! Pati pirkau ir naudojau, naudoju, nei vieno vienintelio kartelio nemaitinau iš nesterilizuoto buteliuko su žinduku, čiulptukus irgi gana dažnai sterilizuoju, o šiandien pastebėjau pienligės taškelius ant kūdikio liežuvio ir lūpos. Matyt, kažkokiu kitokiu būdu pasigavo... Išvada: net ir naudojant sterilizatorių, 100-aprocentinės garantijos apsisaugoti nėra, todėl, mano nuomone, visiškai užtenka perskalauti visus indelius verdančiu vandeniu, nereikia jokių įmantrių aparatų - rezultatas tas pats.
QUOTE(zverrriux @ 2010 09 07, 17:12)
Pirkti sterilizatorių - bevertis pinigų švaistymas! Pati pirkau ir naudojau, naudoju, nei vieno vienintelio kartelio nemaitinau iš nesterilizuoto buteliuko su žinduku, čiulptukus irgi gana dažnai sterilizuoju, o šiandien pastebėjau pienligės taškelius ant kūdikio liežuvio ir lūpos. Matyt, kažkokiu kitokiu būdu pasigavo... Išvada: net ir naudojant sterilizatorių, 100-aprocentinės garantijos apsisaugoti nėra, todėl, mano nuomone, visiškai užtenka perskalauti visus indelius verdančiu vandeniu, nereikia jokių įmantrių aparatų - rezultatas tas pats.
Tikra tiesa!

QUOTE(zverrriux @ 2010 09 07, 17:12)
na iš dalies sutinku, tačiau man patogiau sterilizatorius (turiu į mikrobangę), nes jei perlieti verdančiu vandeniu, tai dažnai ir pirštams kliūdavo, jei palieki įpiltą į buteliuką karštą vandenį kol atauš tai pasilikdavo kalkės

Aš pirmam vaikui kiekvieną kartą perpildavau karštu vandeniu, o antram tik kartą per parą. Tikrai užtenka
Sterilizatorius gal ir geras daiktas, tačiau tada reikia daug buteliukų turėti.

QUOTE(Treciadiene @ 2010 09 16, 08:02)
Aš pirmam vaikui kiekvieną kartą perpildavau karštu vandeniu, o antram tik kartą per parą. Tikrai užtenka
Sterilizatorius gal ir geras daiktas, tačiau tada reikia daug buteliukų turėti.

Kaip manote, galbūt galima sterilizuoti buteliukus garų puode? Juk ir sterilizatoriuje sterilizuojama karštais garais...
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 22, 21:46)
Kaip manote, galbūt galima sterilizuoti buteliukus garų puode? Juk ir sterilizatoriuje sterilizuojama karštais garais...
Galite tiesiog verdančiam vandenyje

Sumetat visu čiulptukus ir buteliukus į verdantį vandenį:-va ir visa sterilizavimo paslaptis.

QUOTE(joljo @ 2010 09 27, 14:06)
Galite tiesiog verdančiam vandenyje
Sumetat visu čiulptukus ir buteliukus į verdantį vandenį:-va ir visa sterilizavimo paslaptis.

Žinau, bet garų puode man būtų paprasčiau.
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 28, 21:33)
Žinau, bet garų puode man būtų paprasčiau.
jo mes ir mastome kad garu puode juk turetu viskas buti taip pat...
QUOTE(waiber @ 2010 08 22, 22:49)
gal galit is patirties parasyti kuo skiriasi AVENT EKSPRESS sterilizatorius nuo AVENT IQ ? 

IQ yra skaitmeninis, su duomenų davikliu...
EXPRESS- mechaninis valdymas...
o dėl naudos galiu pasakyti- kad tai tikrai reikalingas daiktas..
kiekviena mamytė turi savo požiūrį į sterilumo reikalingumą, tačiau auginant kelis vaikus (kai didesnieji pastveria mažiuko indus ir dar su jais pažaidžia

kaip pavyzdį galiu pasakyti dukterėčios atvejį- jos mama buteliukus irgi tik plaudavo karštu vandeniu arba praskalaudavo virintu... Tačiau mažylė susirgo rimta žarnyno virusine liga.. Kaip paaiškėjo- perduodama kačių.. O pasirodo, todėl, kad mergytės brolis sesės buteliukais ne kartą buvo katę "maitinęs"

QUOTE(me2tis @ 2010 10 03, 15:29)
kaip pavyzdį galiu pasakyti dukterėčios atvejį- jos mama buteliukus irgi tik plaudavo karštu vandeniu arba praskalaudavo virintu... Tačiau mažylė susirgo rimta žarnyno virusine liga.. Kaip paaiškėjo- perduodama kačių.. O pasirodo, todėl, kad mergytės brolis sesės buteliukais ne kartą buvo katę "maitinęs"
Po tokių bandymų vien perplovimo verdančiu vandeniu tikrai neužtenka