Raimutia, paumejimo metu siuloma valgyti virta ir troskinta maista. T.y. visokios mesos galkutes su troskintom darzovem, troskinta paukstiena, troskinta zuvis ir t.t. Reikia vengti kepto, rukyto maisto. taip pat negalima sasysku ir parduotuviniu koldunu. Siulyciau nusipirkti vaistineje maltu linu semenu ir kasdien isgerti , gerti vitaminu su Folio rugstim, galima rytais saltalankio aliejaus po sauksta. Zinoma, kas padeda vienam, tai nebutinai pades kitam, bet linu semenys tai tikrai nepakenks. Pagrindinis dalykas - vengti stresu, jeigu tai imanoma. Sekmes!
mergaites man jau visa savaite prasidejes apgaulingas noras tustintis pakol namie niekur kai tik iseinu viskas atrodo apsis....ka jus darot kai buna toks jausmas gal ka naudojat kad nebutu to jausmo?
mergaites man jau visa savaite prasidejes apgaulingas noras tustintis pakol namie niekur kai tik iseinu viskas atrodo apsis....ka jus darot kai buna toks jausmas gal ka naudojat kad nebutu to jausmo?
Sveikutė. Na ne kas, jei taip. Tie vadinami "tenezmai" tikrai vargina, žinau. Pamenu, negalėdavau niekaip rytais iš namų išeiti. Man padėdavo psichologinis nusiteikimas, kad tikrai tai tik apgaulingas noras ir į kelnes tikrai "neprisidarysiu" O šiaip daugiau jokių ligos požymių nejauti? Tikėtis reiktų, kad praeis ir tikrai neblogės. Man va irgi įtartinai pilvas gurgena jau kelinta diena.... Gal pavasaris artėja, lėtinių ligų kritinis metas. Na, bet tikėkimės geriausio.
Sveikutė. Na ne kas, jei taip. Tie vadinami "tenezmai" tikrai vargina, žinau. Pamenu, negalėdavau niekaip rytais iš namų išeiti. Man padėdavo psichologinis nusiteikimas, kad tikrai tai tik apgaulingas noras ir į kelnes tikrai "neprisidarysiu" O šiaip daugiau jokių ligos požymių nejauti? Tikėtis reiktų, kad praeis ir tikrai neblogės. Man va irgi įtartinai pilvas gurgena jau kelinta diena.... Gal pavasaris artėja, lėtinių ligų kritinis metas. Na, bet tikėkimės geriausio.
kas blogiausia kad buna apgaulingas bet ir atrodo kad apsivarysi nueini i toleta ir padarai tik truputy pakol namuose tai nieko bet jai reikia kur iseit taip ir varai i wc .bet as neviduriuoju kaip anksciau tik kad tas noras yra na dar vakarais putimas toks pilvo buna.
kas blogiausia kad buna apgaulingas bet ir atrodo kad apsivarysi nueini i toleta ir padarai tik truputy pakol namuose tai nieko bet jai reikia kur iseit taip ir varai i wc .bet as neviduriuoju kaip anksciau tik kad tas noras yra na dar vakarais putimas toks pilvo buna.
Oi žinomas jausmas.... Kokia pusė metų taip kankinausi, tai net baisu pagalvoti, kad vėl galėtų taip būti. O vaistų negeri? Aš dabar irgi jokių negeriu, bet žinau, kad jei kas blogėtų, iš karto griebčiausi Salofalko.
Oi žinomas jausmas.... Kokia pusė metų taip kankinausi, tai net baisu pagalvoti, kad vėl galėtų taip būti. O vaistų negeri? Aš dabar irgi jokių negeriu, bet žinau, kad jei kas blogėtų, iš karto griebčiausi Salofalko.
kad man jokiu vaistu neskiria nes pas mane yra dirgli zarna tokiam sindromui tik papildai ir spazmus nuimantys vaistai ,dabar geriu lepikoli tai biskuty lengviau is tustinimosi puses bet apgaulingo noro nenuima tik veliau po kokio menesio buna geriau. matai jusu ligai yra vaistuku o mano ligai spazmomenas kuris tik putima panaikina lopediumas kartais kad viduriavima nuimtu ir papildai ir lauk kol baigsis sis kosmaras.
Sveikos merginos! Na as dar viena nelaimele! Jau trecius metus sergu opiniu kolitu- ir galo nesimato! Daktarai teigia, jog liga neisgydoma, bet as nenoriu tuo tiketi! Man jau dare ivairiausiu tyrimu ir buvo paskirta daugybe gydymu ivairiais vaistais... Na galiu parasyt labai daug is savo patirties, bet nezinau, ar kam isties aktualu, ar idomu.... Jei kas rupi, klauskit, as jau net literatura anglu kalba skaiciau
Siuo metu as jauciuosi ziauriai blogai- kaip tik paumejimas Tustinuosi krauju 20-25 kartus per para, iseiti kur nors baisu, ypac i parduotuves, salia butinai WC turi buti. Sia savaite jau pas daktare ruosiuosi, man kaip tik skirs nauja triju metu gydyma, vaistai kenkia kaulu ciulpams, nebegalesiu maitinti savo kudikio del to... Dabar kaip tik nujunkyti bandau, bet niekaip nepavyksta, krutine tiesiog sprogsta nuo pieno, kai maitinima misiniu pakeiciu!
sveikos kaip gyvenat kaip sveikatytes? kazko mazai bendraujanciu gal kas nutiko. as tai ir sedziu su savo bedelem nei gereja nei blogeja tokia kaip nesava. Mergytes paklausiu vieno klausimuko nuo ko tas maltu linu semenys gal reiktu ir man pagerti kazkada esu gerusi kai buvo didelis rugstingumas skrandzio kazi zarnynui gal jos padetu
sveikos kaip gyvenat kaip sveikatytes? kazko mazai bendraujanciu gal kas nutiko.
as tai ir sedziu su savo bedelem nei gereja nei blogeja tokia kaip nesava.
Mergytes paklausiu vieno klausimuko nuo ko tas maltu linu semenys gal reiktu ir man pagerti kazkada esu gerusi kai buvo didelis rugstingumas skrandzio kazi zarnynui gal jos padetu
Sveikos, na tikrai tyloka forume, bet gal ne taip blogai, gal problemų sumažėjo
Sėmenys - linų sėklos, todėl turi aliejaus, kuris skrandyje suformuoja apsauginę plėvelę, kuri apsaugo gleivinę nuo rūgščių poveikio. O kaip ir kitas augalinis maistas, turi daug skaidulinių medžiadų, skatinančių žarnyno veiklą ir tarsi šluota iššluoja visokį brudą
Tad manau, tikrai neigiamos įtakos neturės, na o dėl teigiamos, tai ko gero, tikėti labiausiai reikia, tada tikrai padės
Būkit sveikos, ir nepamirškit rašyti
Labas merginos kaip smagu kad neuzmirsot sito forumo, ir vis dar uzeinate. maiau kad ir manes asigede jau buvot. na pas mane labai prasti poperiai buvo. istempiau dar iki nauju metu....po nauju savaite dar....ir tada jau kritau....visiskai nusivariau...uzpuole bronchitas....ir turbut jis dar daugiau prisidejo prie mano tos ligos....tai po sav mane i ligonine isveze...bet jau buvo labai blogai, labai nusilpo organizmas...ir ne tik....visai stogas nuvaziavo...gyvent nebenorejau, visus priesais pradejau laikyti...galima saky nusizudyt norejau..ir tada galima sakyt apgaule mane i ligonine isveze ir pagulde....is kart depresija pripazino....kraujo tyrimai siaubingi buvo, gelezies, baltymu nerasta beveik....tai kaune ligoninej pragulejau menesi....6 k krauja pyle, plazma, baltymus...po to daktaras jau nebezinojo ka daryt, tai isveze i vilniu, santariskes..... ten be dvieju 2 taip pat men isgulejau.....taip pat krauja pyle 4 kartus....o siandien jau antra diena kaip namie.....numeiau 15 kg....visa sudziuvus...visai dar neturiu jegu....bet atrodo, kad jau blogiausia praeityje....bent jau bandau tuo tiketi......bendrai paemus....10d kada jauciuosi neblogai....o praeita savaite net buvo kalbama kad reikes operuoti, nes gavosi viso storojo zarnyno uzdegimas - pankolitas.....atrodo issikrapsciau dar si syki nuo operacijos.....bet bijau dar dziaugtis....dar labai mazai laiko....jei iki velyku niekas neboges tai pries veykas vel vaziuoju darytis tyrimus ir ziureti, kaip sekasi gydytis..merginos-noriu tik viena pasakyti-mylekit save, ir saugokites.....tai ka as patyriau si karta, tikrai nenoreciau, kad kam nors is jusu taip pat butu....gydykites, prisiziurekit ir mylekit...turejau dideles kancias praeiti, kad pagaliau tai suprasciau, kad su sita liga juokauti negalima....... dabar vaistus geriu arkliskom dozem....ir vaistus, ir vitaminus, ir homeoatinius ir zoleles visokias....viska geriu....jei noresit, galesiu kai ka parasyt ir papasakoti. bet kaip kazkuri rase, kas padeda man, kitam gal ir nepades....nzn....visi organizmai skirtingi...o ir tie kolitai.....nevienodi... ko kas jauciuosi pakenciamai, ir dziaugiuosi, kad po 2men jau esu namuose...et aukia dar maziausiai 2men kad atgauciau visas jegas...dziaugiuosi, kad turiu nuostaia mam, sese, drauga, ir draugus kurie mane laai palaike....jei ne jie..manau jau cia snd nerasyciau..... jei us kam idomu, turiu dieta, kuria paskyre dietologe. maciau, kazkas klause, kaip paivairinti, tai gal kas ir tiks is jos. laikykites merginos, ir saugokit save.....
Sveikute Laila, as tai sergu dirglios zarnos sindromu taip kad mano liga daug lengvesne negu jusu, bet gyvenimo kokybei jau labai kenkia pasiskaitau ir jusu temele, labai sujaudino mane tavo pasakojimas, labai uzjauciu kad tenka tokius dalykus iskesti, bet svarbiausia kad radai jegu savyje pakliti is tos duobes ir nebeisileisk i vidu tu negeru minciu, nes lengviau pasakyt, nei padaryt...mane kartais irgi uzvaldo mintys, kad taip gyvent nebeimanoma, nes prie do man dar tos pacios pacios ir su pusle kaip ir su zarnynu, taip kad net keli galai streikuoja taip kad kartais irgi uzvaldo labai pesimistines mintys, bet kaip ir rasei svarbiausia turetu draugu kurie supranta ir palaiko..linkiu sekmes tau ir stiprybes gydantis, gal kada isras vaistuku, kurie pades isgyti nuo tokiu baisiu ligu...
Sveikos mano biciules Is tikruiju llabai senai nieko nerasiau, bet saziningai skaitinejau. kai perskaiciau LaiLos pasisakima pasidare ziauriai baugu, nesmaugu ir graudu, kodel mes tokios jaunos ir taip turime kenteti........? Dziaugiuosi LaiLa, kad tau geriau. Linkiu greiciau atgaut jegas, rypinkis savimi. Pacios turime priziureti save, nes niekas kitas to nepadarys, net ir pats artimiausias zmogus visa laika salia nebus...... Tai ir dar pavasaris, visoms mums sunkus metas, kai tiketini visokie paumejimai. Linkiu kad ju butu kuo maziau.