Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

QUOTE(merg2ina @ 2007 08 29, 09:09)
Sveikos,

tai ka noriu ir as pasidalinti savo naujienomis... Metus laiko mano diagnoze buvo Opinis kolitas. Jei pamenate kazkada rasiau apie savi ligos istorija. Ir kai pagaliau nebegalejau kesti visu tu "salutiniu poveikiu" nusprendziau paklausyti ne tik mano gydytoju Santariskese nuomones, bet nuvaziavau ir i Kauno klinikas, pas docenta Kiudeli, kuri man rekomendavo vienas draugas sergantis ta pacia liga. Ir ka jus manote, pasidarius kolonoskopija ir dar kazkoki radiologini tyrima (kur reikia gerti kreida ir po to tave persviecia)nerado man nei kolito nei krono ligos, kaip itarinejo, kad gali buti, jei nebus kolito.....metus laiko as geriau prednizlona ir imurana, ir pasirodo man ju visai nereikejo....dabar kai jau kuri laika ju negeriu man viskas po truputi pradejo gereti.Nebe taip skauda sanarius, trupuuka veido berimai tvarkosi, nors sake be sunkiu ir bjauriu vaistu jau vistiek neapsieisiu....na negi gydytojai gali taip suklysti....juk man pries metus net biospija patvirino, kad opinis kolitas...nieko nebesuprantu....

Siaubas. seis laikasi ta medicina tai nebe aisku kuo ir tiket. nu kaip taip gali. doh.gif ir dar vilnius doh.gif doh.gif doh.gif g.gif doctor.gif
na ka laikykis, gydikis.tikiuosi nepadare labai daug zalos, eis dar sutvarkyti.
Atsakyti
labas visiems 4u.gif tai kur laila prapuolusi esi?tikiuosi kad prapuolei todel,kad labai gerai jautiesi ir nesuki del nieko galvos??jei taip,tai gali ir nerasyt cia,svarbu kad nors kazkam is musu jau gereja,o tai tuo paciu viltis ir kitiems,kad gali but ir gerai,ne vien tik blogai biggrin.gif biggrin.gif bet vistiek parasyk kai laiko turesi kaip ten tavo kraujukas gyvena?apie istorija su mergina kuriai is tikruju nera kolito,o visi galvojo kad yra-tai siaubas..jei atvirai,as vienu momentu pagalvojau,o gal ir man klaidinga deagnoze nustate..aisku butu gerai..siandien man gydytoja israse salofalk zvakutes,bet as taip bijau jas pirma kart naudot..o butinai reik issitustint pries kisant vakute?as vakarais beveik niekada nenoriu,as apie pietus tik i tulika einu..nu nezinau kap cia bus su situo.O kur simka dinges?kaip jam sekasi dorotis su sia liga??sekmes ir sveikatos jum visiems.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, niekur as nedingus,tik laiko trukumas....
pas manie namie remontai, statybos...jau is savo kambario issikraustem, tai dabar kaip ir be vietos, ir kompa perkelt reikejo...
na o su sveikata, tai manau kad vel smukimas bus...pradeje kraujuoti man....viena diena daugiau, kita maziau...nzn ir ka galvot....o dar savaite kokia gelezies ir vitaminu nesileidau, tai manau kad si kart tyrimai bus prasti... nu bet nieko, nenusimenu....atsitaisysiu vis tiek bet kazkiek tai...to kraujavimo kieki sunku apsakyti....kada visa laika skystimeliu beveik tustinies.....jau nepamenu ka reiskia viduriu uzkietejimas..... smile.gif bet jau mazdaug jauciu, kada daugiau buna, kada maziau....o kraujavimas pas mane jau ilgas laikas....turbut greit ir metai bus....jei nebutu kraujavimo, ir hmg mano kitoks butu....o dabar.....sunku pasakyt, kodel taip....
del salofalk zvakuciu-tai man jas kazkada ir buvo israse, bet man jos visai netiko...as ju net issideti negalejau....todel atsisakiau....
na o sita istorija su neteisinga diagnoze....kaip sakoma-daktarai ne dievai o zmones, kurie taip tap klysta....zinoma labai skaudu, kada eini ir pasitiki zmonemis, o jie tave sitaip nuvilia....ir skaudziausia, kad viskas susije su sveikata....kurios uz jokius pinigus tu nenusipirksi.....nes ji tik vienintele....
dabar ir vel jauciu kad pradejo blogeti po biski....gal nuo itampos, nuo nervu, nuo tu statybu....irgi mat gudrute, plytas nesiojau blin....pati kalta...bet norisi kazkaip padeti saviskiams, sunku ir geda ziureti kai mama tasosi su plytom....bet nieko negaliu padet....nes jei atsigulsiu vel i ligonine, bus tik blogiau, todel turiu daryt viska, kad neprisidetu jai dar vienas rupestis... tai va, buvau pradejus piktnaudziauti saldumynais....tai dabar prisiekiau kad atsisakysiu smile.gif nu bent jau sumazinsiu smile.gif
tai va, snd zinosiu tyrimu rezultatus smile.gif aisku, ne kokie jie bus...bet ka darysi smile.gif apsileidau smile.gif truksta valios biski smile.gif
nu o jus man laikykites visi smile.gif ir nenukabinkite nosies smile.gif nera padeties be iseities smile.gif

Atsakyti
nepersistenk talkindama Laila. smile.gif atsargiai, gal geriau kokius pietus padaryk ar dar kaip padek bet nesitampyk.as ir stengiuosi gaugiau padet nest lankstytis kad vyrui tektu maziau smile.gif
o del rezultatu nenusimink
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
nu ka, kaip sakiau taip ir buvo.....hmg86....velnias tikras...ir dar arbata Bolvociutes baigesi...nesulaukiu niekaip...jau ir skambinom du kartus...zadejo kaip galima greiciau atsiusti....tai vis laukiu dar...
ryt vel tyrimus darysiu....
Atsakyti
Labas visiem! biggrin.gif Senai berasiau,buvo gripas uzpuoles,o kartu ir paumejo kolitas,nebuvo nei noro,nei sveikatos rasyti verysad.gif Jums norejau pasakyti,kad jau turiu tuos vaistukus is andu vaistazoliu kur uzsisakiau! thumbup.gif Visus sulfasalazinus padejau i sona,ir jau nuo siandien pradejau juos gerti! Tu vaistu gydimo kursas yra trys menesiai,ir kas svarbiausia,juos labai tiksliai reikia gerti,tris kartus dienoj,ta pacia valanda,vienus 30min. pries valgi,kitus po valgio.Tai va,ziuresim kaip jie man pades,tikekimes,kad sitie vaistai gydo opini kolita,ir mums visiems bus viltis issigydiyti! Stiprybes visiems mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visiems! Soritena, gal gali parasyti tu Andu vaistu pavadinimus? Zinau, kad ten keliu rusiu reikia vartoti ir pavadinimai keisti... Ir kiek mazdaug mokejai uz juos? Atsimenu, kad kainos "kandziojosi"...Na, jei tau pageres, tai begsiu ir as pirkti... O ar tu konsultavaisi su ju gydytoja? Zodziu, parasyk kaip tau su tom Andu zolem sekasi. As gydausi klizmomis, kaip visada. Dabar kolitas aprimes, kuo labai dziaugiuosi (neaisku kaip ilgai taip bus?) Linkiu visiems stiprios sveikatos!
Atsakyti
QUOTE(soritena @ 2007 09 04, 12:11)
Labas visiem!  biggrin.gif                                                                                            Senai berasiau,buvo gripas uzpuoles,o kartu ir paumejo kolitas,nebuvo nei noro,nei sveikatos rasyti  verysad.gif Jums norejau pasakyti,kad jau turiu tuos vaistukus is andu vaistazoliu kur uzsisakiau! thumbup.gif Visus sulfasalazinus padejau i sona,ir jau nuo siandien pradejau juos gerti! Tu vaistu gydimo kursas yra trys menesiai,ir kas svarbiausia,juos labai tiksliai reikia gerti,tris kartus dienoj,ta pacia valanda,vienus 30min. pries valgi,kitus po valgio.Tai va,ziuresim kaip jie man pades,tikekimes,kad sitie vaistai gydo opini kolita,ir mums visiems bus viltis issigydiyti! Stiprybes visiems  mirksiukas.gif

lauksim naujienu
sekmes
Atsakyti
Labas dar karta smile.gif gerai,papasakosiu viska is pradziu... Susiradau ta vaistine,kur prekiauja andu vaistazolem,nuejau,vaistininkei sakau noriu uzsisakyti nuo opinio kolito vaistu,o ji man,nezinau kokiu jums reikia, dave kelis zurnaliukus apie andu vaistazoles,sako,pasiskaitykit ten viskas bus parasyta,ir nuspresit kokiu jums reikia g.gif Gerai,viska perskaiciau ir nieko konkretaus apie musu liga nebuvo parasyta...tada pamaciau zurnaliuko apacioje,informacijos Andu medicinos centro atstovo Lietuvoje Vilniuje tel.nr 216 08 26 , 233 33 63... Pasiskambinau ten,viska pasipasakojau,tada koncultantas man pasake kad atsiusciau savo ligos istorija ir tik tada man gales paskirti,kokie man tinka vaistai... tai va,as jam nufaksavau ligos istorija,ir as jam po trieju dienu pasiskambinau,jis man paskyre VILCACORA,SANGRE DE DRAGO ir KOLOIDINI SIDABRA. Po keliu dienu sulaukiau laisko, susimokejau uz vaistus ir uz siuntima,tiksliai nepasakysiu,bet is viso kainavo virs 500 litu...Brangoka,bet verta pabandyti,tikiuosi pades issigydyti,sveikata brangesne uz pinigus... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labukas visiems..norejau paklausti ar klizmos ir zvakutes yra tas pats?nes man israse zvakuciu,dar nesenai vartoju ir nezinau ju poveikio,bet pastebejau kad jos kazkaip neistirpste ten iki galo..ai velnias zino kaip ten su jom turi but..kai tablete tai nuryji ir lauki rezultato..bet seip tai ner sunku nei isidet ja,nei ka tik va labai noreciau geru rezultatu..gal kas turit daugiau patirties jas naudojant???as konkrec salofalk bandau..del tu zoliu tai nezinau,man kazkada gydytojas mete replika kad prie tokios ligos jokios zoles negelbsti,as tada buvau ir supykus ir verkiau,bet gal daug tiesos jo zodziuose,nes nieks nezino nuo ko ta liga,tai tuo labiau negali zinot kaip ja isgydyt..pagydyt -taip..uztusuot jos simtomus,issaukt remisija,bet isgydyt??labai,labai noreciau kad kas nors galutinai isgytu,tada bent jau viltis butu..iki siol nesu girdejus kad pasveiktu kas..kad pasieke remisija,kuri truko ir 20 metu tai esu girdejus,ir vien tik sita zinia jau smagi smile.gif oij kap noreciau 20 metu remisijos ..visiems jos linkiu smile.gif laila25,kaip tu jautiesi???kaip tavo tyrimai??
Atsakyti
Sveikos merginos,
nus tikekimes, kad ir tos andu zoleles pades smile.gif
turi padeti...as va vis dar laukiu balvociutes arbatos...tik nesulaukiu kazkodel....
o tyrimus snd vel pridaviau, tai nzn, kaip ten bus rytoj...bet geru rezultatu nesitikiu...nes kraujavimas yra....pati kalta, nereikejo plytu nesioti, gal dabar jau butu viskas kitaip smile.gif nu bet nieko, jei buvo sustoje kraujuoti, reiskias imanoma sustabdyti ta kraujavima nelemta smile.gif tik reiskia kazka dar negerai darau....neatrenku ka reik daryti , kad nustotu kraujuoti smile.gif nu bet su laiku manau kad viskas susitvarkys, ko ir jums visom linkiu smile.gif
o man maratonas vestuviu prasideda smile.gif sita savaitgali, kita savaitgali smile.gif oii.....ir dar isleisti atostogu reikes darbe administratoriu savo.....tai turesiu ka veikti smile.gif
Atsakyti
Labas visiems.Aaggnnee, klizmos ir zvakutes yra ne tas pats. Klizmos yra suspensija specialiuose "buteliukuose", kuria isspaudi i tiesiaja zarna, o zvakutes tai tokios kurias naudoji tu. Man buvo skirta geriami vaistai + zvakutes, bet man nepasiteisino, tai vel perejom prie klizmu. Isidejus zvakute pagulek siek tiek pakelus sedyne (tipo, kaip "zvake" darydama ar pasikisk ka po uzpakaliu kad jis butu auksciau) kad geriau zvakute nuslinktu. Sekmes procedurose! Visiems stiprios sveikatos!
Atsakyti