Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2011 10 14, 10:28)
Stiliai Jūsų skirtingi wink.gif Man retai patinka tie tokie iščiustyti peizažai.  O brum ką mačiau mane pradžiugino, nieko asmeniško  4u.gif

O as ir nepriimu asmeniskai mirksiukas.gif Ir skirtingas stilius cia ne prie ko (mano vertinimo atveju). Nes neturiu kol kas jokiu vidiniu apribojimu, kad va toks stilius tai man jau labai, o va sitas tai ne. Sakau siuo metu, kad nera geru ar blogu stiliu, yra tik geros ar blogos nuotraukos. Gal kada atrodys kitaip, nezinau.

Konkreciai del brumbrumai nuotrauku - galvoju dabar, gal as tiesiog is kito kampo i jas ziurejau g.gif Parase, kad keliones nuotraukos, tai taip ir ziurejau. Na ir ka - paziurejus tokias nuotraukas, man nekiltu noras keliauti i Tailanda (jei jau atvirai rolleyes.gif). Jei ziureti i jas tiesiog kaip i reportazines nuotraukas, tai jau sakiau, yra idomiu ir man patikusiu.
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 10 14, 11:48)
Patiko pati kelionė? smile.gif

zinai, labai daug ivairiu jausmu smile.gif negaliu 100% pasakyt, kad viskas patiko smile.gif kadangi mes keliavom nieko neplanave ir nezinodami kur vaziuosim ir ka lankysim, tai buvo siek tiek nesusipratimu, bet kartu ir zaviu dalyku biggrin.gif foto nesimato tu jausmu. todel as ir nemegstu savo kelioniu foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 14, 10:50)

Kelioninės nuotraukos tai ne tik peizažai smile.gif Kažkada esu rašiusi apie tokį fotografą, kuris per teleputišestvije rodo, kaip fotografuoja kelionines nuotraukas. Jos tik apie žmones, apie realybę (kaip skalbia, kaip daro valgyt, kaip šluoja gatves, žvejoja) ir labai retai fotografuojami kokie paukščiai, o miestų tai išvis nepamenu, kad būtų fotografavęs.
Aš neadvokatausiu, ne mano reikalas, einu žėt savo reikalų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 spalio 2011 - 10:57
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 14, 11:50)
Konkreciai del brumbrumai nuotrauku - galvoju dabar, gal as tiesiog is kito kampo i jas ziurejau  g.gif Parase, kad keliones nuotraukos, tai taip ir ziurejau. Na ir ka - paziurejus tokias nuotraukas, man nekiltu noras keliauti i Tailanda (jei jau atvirai  rolleyes.gif). Jei ziureti i jas tiesiog kaip i reportazines nuotraukas, tai jau sakiau, yra idomiu ir man patikusiu.

na as ir nedariau atviruku smile.gif ir tai cia tokias dar ale ekskursines atrinkau. pamatytum tu kitas, niekada nenoretum ten keliaut biggrin.gif bet as cia ir nesiteisinu. man labiau patinka rezisuot, nei gaudyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 14, 11:52)
zinai, labai daug ivairiu jausmu smile.gif negaliu 100% pasakyt, kad viskas patiko smile.gif kadangi mes keliavom nieko neplanave ir nezinodami kur vaziuosim ir ka lankysim, tai buvo siek tiek nesusipratimu, bet kartu ir zaviu dalyku biggrin.gif foto nesimato tu jausmu. todel as ir nemegstu savo kelioniu foto smile.gif

Mes važiuosim mėnesiui žiemą, todėl ir klausiu smile.gif
Vis dvejojau ar imti savo patranką ar muilinę...
Atostogos su vaikais Kemere - tapo tiesiog vaikų fotografavimu (ir tai, ne taip, kaip susiplanavusi buvau) - todėl ir nerodau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 10 14, 10:58)
Atostogos su vaikais Kemere - tapo tiesiog vaikų fotografavimu (ir tai, ne taip, kaip susiplanavusi buvau) - todėl ir nerodau smile.gif

Norėčiau būti tavo vaiku wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 14, 11:21)
Taip smile.gif Sakiau, kad nežinau kaip su blykste, gal visiškai kitaip, aš nesiginčiju. Bet norėjau pasidalinti patirtimi, bent man iki šiol nesitiki...

Dar vienas dalykas, sako, kad būna kartais kad eneloop blogai rodo, reikia atnaujint fotiką ir pan. Na, mano atnaujintas kuo puikiausiai, čia mano vyras užsiima, nes aš nesigilinu, bet va vis vien, pafotografuoji valandą ir viskas.

Tiesa, kortelė viena sugedo, patikrinau spartą, o šūde, taigi tokią nesąmonę naudojau  doh.gif  Gerai, kad ji numirė. Dar vieną nukišau į muilinę, nenaudosiu - 4 mb per sekundę maždaug.

Tai dabar šiandien gausiu naujų, nepamenu tų greičių, tokios informaqcijos nekaupiu, bet befotografuodama pažiūrėsiu ar yra skirtumas.

Robobebre ir andriusha, tai tos eneloop, kurios dabar džiaugsmo neteikia, bet gražiai atrodo, jei neišsinaudos, bus gerai mano blykstei, kurią kadanors žadu turėti? biggrin.gif

kodel tu normalaus licio akumo nenaudoji?

skaiciuojam: 4AA ni-mh=4.8V; 4AA batarkes alkaline = 6V
energijos kiekis (Wh) skaiciuojamos V*Ah.
taigi turim eneloop 2000mAh*4.8V=9600 mWh
energizeris (grubiai gali but apie 2500mAh, bent jau gugle kazka tokio numyke dabar) 2500mAh*6V=16000mWh
va ir visa matematika. Akivaizdu, kad alkaline ir turi tarnaut ilgiau. Ar kur suklydau?

Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 14, 09:18)
Spėkit ar įmanoma sėdint traukinių stoty praleisti beveik populiariausią traukinio maršrutą (daug žmonių)? Ir kai dar praneša? smile.gif

Zinau, kad imanoma, nes kelis kartus pasitaike, ir butent tokiom aplinkybem, kaip tu aprasei drinks_cheers.gif Bet tai as kasdien vazineju pirmyn atgal, ir todel tokius nutikimus priimu tiesiog kaip occupational hazard biggrin.gif

QUOTE(Diancikas @ 2011 10 14, 10:29)
Gal kas galit paaiškinti, kaip naudotis klonavimo įrankiu?  Atrodo perpratau - valau nereikalingus daiktus - nu kažkas ne taip  g.gif
O darau taip - pasižymiu plote, kuris man reikalingas (su Alt+padas) tada nuvedu kur reikia ir "klonuoju", tačiau jis pradeda klonuoti šalia esančius  g.gif

Tai jo, buna taip - tada pasizymi is naujo ir vel klonuoji. Bet va kodel taip nutinka, tai nezinau. Ta prasme, ar del neteisingo irankio naudojimo, ar cia tiesiog taip yra, ir viskas.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 14, 10:43)
o del antros, tai tikrai nekirpsiu. nors turiu sau ir apsikirpus.. nesiziuri ta mergaite viena, standartas gaunas. kam rodyt, kad ji viena buvo, jei is tikro tarp turistu stovejo ir nufotkinus pribegdavo su savo "photo money" biggrin.gif

Man kliuva ne tai, kad ji tarp turistu - tiesiog tas turistes uzpakalis puse demesio nuvagia. Bet tai tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 14, 11:53)

Kelioninės nuotraukos tai ne tik peizažai smile.gif Kažkada esu rašiusi apie tokį fotografą, kuris per teleputišestvije rodo, kaip fotografuoja kelionines nuotraukas. Jos tik apie žmones, apie realybę (kaip skalbia, kaip daro valgyt, kaip šluoja gatves, žvejoja) ir labai retai fotografuojami kokie paukščiai ar pan.
Aš neadvokatausiu, ne mano reikalas, einu žėt savo reikalų biggrin.gif

aga, as ir taip noreciau moket smile.gif ir keliavau su tikslu fotkint zmones, kazkoki ju tikra gyvenima. bet kaip sunku biggrin.gif nesvekai sunku. pirma, pamatyt ta kazkoki tikruma tarp visu "pirk, pirk, masazuokis, gal, ponia, reikia taksi, gal kostiumo, gal norite i meniu paziuret". antra, pamacius nukreipt objektyva. trecia, reikia laiko.

kada daro tuos Lonely planet atvirukus, tai as nezinau biggrin.gif gal teritorija uzsitveria nuo zmoniu ir fotkina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Diancikas @ 2011 10 14, 11:58)

jei ko reiks, klausk. mes nemazai isvazinejom
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 10 14, 10:59)
kodel tu normalaus licio akumo nenaudoji?

skaiciuojam: 4AA ni-mh=4.8V; 4AA batarkes alkaline = 6V
energijos kiekis (Wh) skaiciuojamos V*Ah.
taigi turim eneloop 2000mAh*4.8V=9600 mWh
energizeris (grubiai gali but apie 2500mAh, bent jau gugle kazka tokio numyke dabar) 2500mAh*6V=16000mWh
va ir visa matematika. Akivaizdu, kad alkaline ir turi tarnaut ilgiau. Ar kur suklydau?

Neturi Kx ličio biggrin.gif O toji matematika, labai žavinga, bet ne man, neturiu ką atsakyt, bet ačiū, kad stengeisi biggrin.gif

Jurzole, bet tai tikiuosi, kad dar būna po to? siaubas nu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 spalio 2011 - 11:08

Konkreciai del brumbrumai nuotrauku - galvoju dabar, gal as tiesiog is kito kampo i jas ziurejau  g.gif Parase, kad keliones nuotraukos, tai taip ir ziurejau. Na ir ka - paziurejus tokias nuotraukas, man nekiltu noras keliauti i Tailanda (jei jau atvirai  rolleyes.gif). Jei ziureti i jas tiesiog kaip i reportazines nuotraukas, tai jau sakiau, yra idomiu ir man patikusiu.

o man atvirkščiai- kaip tik įdomu, daug įdomių žmonių, su savo istorijom..

jei sulygint dabar du kelionių reportažus, tai man brumo labiau patiko, tokia dvasia jaučiasi..
tavo nuotraukose- gražūs, saldūs vaizdai, dvasios nulis.. negyvenama šalis.. gražu, bet atrodo lyg ten liūdna ir nuobodu

aij, dar Say buvo įdėjus reportažą- nu j/b man sunku vertint biggrin.gif aš žiūrėjau jos fotkes, ir iš visų jėgų bandžiau spalvas įsivaizduot, kad ne tik akis paskaudo bet ir galvą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 14, 11:03)
aij, dar Say buvo įdėjus reportažą- nu j/b man sunku vertint  biggrin.gif  aš žiūrėjau jos fotkes, ir iš visų jėgų bandžiau spalvas įsivaizduot, kad ne tik akis paskaudo bet ir galvą  biggrin.gif

o siaube, reikės ištrint, tai kenkia sveikatai biggrin.gif
Atsakyti