Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(robobebras @ 2012 05 09, 15:30)
nzn pentaxo neciupinau, rG dar dabar tebetrina, sake jai patinka. Bet gal ji mazochiste, kazinau biggrin.gif

Tai vat tame ir bėda, jog panašu į tai, kad ir Nikon inžinieriai jų nečiupino sad.gif Nes pas Pentax yra keletas dalykų, kurie yra "must have". Šiaip, bendram išprusimui pasiskaityk čia apie hyper program ir hyper manual - nerealiai patogūs dalykai:
http://neilvn.com/ta...a-in-the-world/
Ir dar nemažai kitų dalykėlių pas Pentax yra realizuoti žymiai patogiau.
Beje, Auto ISO, atsižvelgiantis į objektyvo židinio nuotolį, kuris pas Nikon yra šiųmetinė naujovė, pas Pentax yra jau nuo 2006...
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 09, 14:30)
nzn pentaxo neciupinau, rG dar dabar tebetrina, sake jai patinka. Bet gal ji mazochiste, kazinau biggrin.gif
O tai intensyvus darbas laukia?
Bet zinok tu dar cia lengva auka, zmones to D800 jau po tris metus laukia, tai tavo pusmetis laukimo - nelygis biggrin.gif
Į mane dėmesio labai kreipti nereikia, nes labai mažai čiupinėjus pati esu smile.gif Nežinau, man labai patinka, tvirtas korpusas, lengvas valdymas, bet va, patiktų dar labiau, jei nebūtų sąlygų su kuriomis mano mažutis nesusitvarko. Nei ten intensyviai, nei ką, užtenka kelių suplanuotų, kurie galvos skausmą varo, nes su dabartiniu tiesiog negaliu.

3 metus laukia? biggrin.gif tai gal jau kai kas pradėjo laukt Nikon 1000? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 09 gegužės 2012 - 14:56
QUOTE(fotolama @ 2012 05 09, 15:41)
Tai vat tame ir bėda, jog panašu į tai, kad ir Nikon inžinieriai jų nečiupino sad.gif Nes pas Pentax yra keletas dalykų, kurie yra "must have". Šiaip, bendram išprusimui pasiskaityk čia apie hyper program ir hyper manual - nerealiai patogūs dalykai:
http://neilvn.com/ta...a-in-the-world/
Ir dar nemažai kitų dalykėlių pas Pentax yra realizuoti žymiai patogiau.
Beje, Auto ISO, atsižvelgiantis į objektyvo židinio nuotolį, kuris pas Nikon yra šiųmetinė naujovė, pas Pentax yra jau nuo 2006...

Hyper manual manau neblogai pasitarnautu. Is esmes as fotika naudoju labai primityviai - manual nustatymai, taskinis materingas ir autofokusas.

QUOTE(rG. @ 2012 05 09, 15:53)
Į mane dėmesio labai kreipti nereikia, nes labai mažai čiupinėjus pati esu smile.gif Nežinau, man labai patinka, tvirtas korpusas, lengvas valdymas, bet va, patiktų dar labiau, jei nebūtų sąlygų su kuriomis mano mažutis nesusitvarko. Nei ten intensyviai, nei ką, užtenka kelių suplanuotų, kurie galvos skausmą varo, nes su dabartiniu tiesiog negaliu.

3 metus laukia? biggrin.gif tai gal jau kai kas pradėjo laukt Nikon 1000? biggrin.gif

nzn ko dabar laukia, bet kai isejo D700 (2008), visi po metu ar dvieju lauke kazko. Gal D700s, paskui jau D800, nu ir va pagaliau sulauke smile.gif
Tik nezinau kaip ta rezoliucija vertint, nu tikrai ne reportazinis fotikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 10 gegužės 2012 - 09:34
QUOTE(robobebras @ 2012 05 10, 09:31)
Tik nezinau kaip ta rezoliucija vertint, nu tikrai ne reportazinis fotikas.

Na, taip, bus proga mąstyt rolleyes.gif Nors žinai pajamiau 64+64+16+16 biggrin.gif Gerai, ania? biggrin.gif bet per pusę SD, per pusę SF
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 05 10, 10:43)
Na, taip, bus proga mąstyt  rolleyes.gif  Nors žinai pajamiau 64+64+16+16  biggrin.gif  Gerai, ania?  biggrin.gif  bet per pusę SD, per pusę SF

Jei nori suzinot ar gerai, tai pabrowsink internete kokie ten tie failu dydziai gaunas, ir matysi kiek nuotrauku telpa smile.gif, tada gali pasipasakot ir cia idomumo delei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 10, 10:00)
Jei nori suzinot ar gerai, tai pabrowsink internete kokie ten tie failu dydziai gaunas, ir matysi kiek nuotrauku telpa smile.gif, tada gali pasipasakot ir cia idomumo delei smile.gif
Normalūs tie dydžiai, neperdėk wink.gif JPG apie 20 MB, RAW lyg 80, dabar nepamenu kur skaičiau, bet kadangi aš maišau JPG su RAW (t.y. fotografuoju ne tik RAW, nes mane erzina tvarkyti kai kurias paprastas nuotraukas), tai man visai dienai iki soties. Nžn dar kaip su RAW, žiūrėsiu eigoj ar trūks, bet su JPG išvis jokių bėdų neturėtų būt...
O dėl skaičiaus nuotraukų gaunasi į 64 GB apie 3200, o RAW (jei tikslios tos mano žinios) apie 819. Žodžiu, nelabai aš dėl to pergyvenu, kitaip tariant tai nenulėmė pasirinkimo.

O šiaip tai nusibodo tie laukimai, pas Canoną su rinkodara geresni reikalai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 10 gegužės 2012 - 10:27
QUOTE(rG. @ 2012 05 10, 11:17)
Normalūs tie dydžiai, neperdėk wink.gif  JPG apie 20 MB, RAW lyg 80, dabar nepamenu kur skaičiau, bet kadangi aš maišau JPG su RAW (t.y. fotografuoju ne tik RAW, nes mane erzina tvarkyti kai kurias paprastas nuotraukas), tai man visai dienai iki soties.  Nžn dar kaip su RAW, žiūrėsiu eigoj ar trūks, bet su JPG išvis jokių bėdų  neturėtų būt...
O dėl skaičiaus nuotraukų gaunasi į  64 GB apie 3200, o RAW (jei tikslios tos mano žinios) apie  819. Žodžiu, nelabai aš dėl to pergyvenu, kitaip tariant tai nenulėmė pasirinkimo.

O šiaip tai nusibodo tie laukimai, pas Canoną su rinkodara geresni reikalai...

o ka reiskia paprastos ir nepaprastos nuotraukos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 10, 10:38)
o ka reiskia paprastos ir nepaprastos nuotraukos? smile.gif
Kaip čia pavadinti, gal reportažines, na, kur sumąstau, kad dabar reikia pašaudyt biggrin.gif
Atsakyti
Perku Pentax K5, kad ramiai galėčiau laukt Nikon D800 biggrin.gif Gal kas turit parduoti dėvėtų (bet labai geros būklės) ar žinot kur pigiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 12 gegužės 2012 - 15:43
QUOTE(rG. @ 2012 05 12, 16:41)
Perku Pentax K5, kad ramiai galėčiau laukt Nikon D800 biggrin.gif  Gal kas turit parduoti dėvėtų (bet labai geros būklės) ar žinot kur pigiau?

O tai gal geriau būtų kokį nenaują D700 pasižiūrėti?

Šiaip mes žadame savo K-5 pardavinėti. Bet tik už keturių savaičių...
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2012 05 12, 15:58)
O tai gal geriau būtų kokį nenaują D700 pasižiūrėti?

Šiaip mes žadame savo K-5 pardavinėti. Bet tik už keturių savaičių...

Ne, išleidau labai daug, ir šis sprendimas yra nelengvas. Bet man birželį reikia darbuotis daug - tai arba nuomot arba pirkt, palyginus už nedidelę kainą ir visiškai be jokių nervų laukti to Nikon. Be to, pagrindinis objektyvas, kortos ir visa kita bus Nikon, nes pirkau ne iš LT. Turiu tik vieną namie Nikon daiktą, tai 105 nikkor.

Kadangi viską turiu, ko reikia su Pentax, o Pentax K5 šiaip jau geras fotikas, pamaniau, kad būtų puiku, nes man antras fotikas būtų tai ne Kx'as jau, skirtumas kaip diena ir naktis.

Papildyta:
Fotolama keiti religiją ar šiaip?

Nupirkau naują.
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 05 12, 17:10)
Fotolama keiti religiją ar šiaip?

Keičiame formatą smile.gif

p.s. Nikkor 105 f/2.8 Macro ar Nikkor 105mm f/2 DC?
Atsakyti