Vis tiek charakteris ir temperamentas ieina i viesles standarta. Tad perkant tam tikros veisles grynaveisli kaciuka dideja tikimybe gauti toki charakteri, koks aprasytas standarte. Bet aisku, kaip kazkas cia teisingai pastebejo, kiekvienas gyvunas individualus ir atskiras individas gali nutolti nuo aprasymo standarte. Bet as pastebiu, kad bent jau tarp rusiuku daug bendro: ivairios pozos, reakcijos, smalsumas arba pavyzdziui pomegis isitaisyt seimininkui ant peciu ir pan. Tai nereiskia, kad kiekvienas bus toks, bet tendencija tokia.
Reikia žinovų konsultacijos
Dukra kalėdom užsiprašė kačiuko
aišku papildomas rūpestis man, bet.......... Turim neurologinių ligų ir dukra labai meili ar yra šansų kačiuką įpratinti miegoti jos kambarį, dieną visi namai jo bus
, kad ji jaustų atsakomybę už kačiuką , kad tai jos o ne mamos tėčio ar brolio ?
Labai lauksiu jūsų minčių
, nes kačių nesu laikius ir žinių 0, tik vienas faktas jeigu tas gyvūnėlis atsiras pas mus gaus viską ko jam tik reikia geriausia ir begalinę meilę.
P.S. kokio amžiaus idealiausiai katinėlį parsivežti į namus
problema su durų uždarymų, esam turėję epilepsijos priepuolių tai
neišgirsti.
O ką ten suprasi iš tokių mažiukų, veislinio negalvojam pirkt
kaži kiek garantijos, kad veislinis pasirinktų būtent dukrą
Šunį pirkom sūnui, o pagrindinis šeimininkas esu aš
, bijau to ir šiuo atvėju
O grynaveislių net neįsivaizduoju kokie jie žinau tik persų ir seamo, čia skaitydama užmačiau nuostabių
katinėlių, bet kainų neįsivaizduoju o ir bijau nes grynaveisliai visi lepesni ( bent jau kiek žinau iš šunų)

Dukra kalėdom užsiprašė kačiuko

Labai lauksiu jūsų minčių

P.S. kokio amžiaus idealiausiai katinėlį parsivežti į namus
QUOTE(glossi @ 2008 11 17, 22:25)
:
Aisku,kad yra.Daugelis kaciuku megsta miegoti lovose.Tuomet reikia uzdaryti kitus kambarius ir tik palikti dukros, ir jis ateis pas ja miegoti
Tik jau perkant turit issiaiskinti,ar kaciukas megsta buti su zmogum,guleti kartu.Nes is maniskiu (4) vados tik vienas labai nori listi i lova ( butent pas dukra).Ryte tik atsidaro duris,jis iskat i lova ir murkia 
Aisku,kad yra.Daugelis kaciuku megsta miegoti lovose.Tuomet reikia uzdaryti kitus kambarius ir tik palikti dukros, ir jis ateis pas ja miegoti

O ką ten suprasi iš tokių mažiukų, veislinio negalvojam pirkt

QUOTE(glossi @ 2008 11 18, 08:24)
Tai blogai darot.Imtumet veislini,tai zinotumet ka perkat,o dabar- kate maise
Ir labai mazai vilties,kad pasirinks butent dukra.

O grynaveislių net neįsivaizduoju kokie jie žinau tik persų ir seamo, čia skaitydama užmačiau nuostabių

QUOTE(Vaima @ 2008 11 18, 10:40)

Manau, kad gyvūnas pasirenka tą, kuris daugiausiai dėmesio ir laiko skiria. O veislių yra tikrai labai daug. Be abejo kainos nėra mažos, bet juk ne pusmečiui perki, galima pasitaupyti. Nors šiaip galima nuvažiuoti pvz į lesę ar pifą. Ten dirbančios savanorės patars, kuris meilesnis, kuris labiau mėgsta ant kelių pamurkti. Toks prisiminimas - kai buvau lesėje, tai mane nustebino, kad visos katės, pamatę mane, trynėsi į narvelius, glostomos murkė...Kažkaip nustebino tas ilgesys žmogui. Aišku nežinau, kas būtų parsivežus namo, bet ten būnant pamačiau labai labai didelį meilumą. Ir pasakiau, kad jeigu ne veislinį, tai tik iš lesės (pife nebuvau, todėl nekomentuosiu, bet manau, kad ten turėtų būti esmė ta pati)
QUOTE(Arven @ 2008 11 18, 16:51)
Man atrodo, kad jei dukra svelniai elgtusi su kate, ja sertu (t.y. kate matytu, kad gauna maisto butent is jos), su ja zaistu ir t.t. tai kate ir prisiristu prie mergaites. Ir nebutinai veisline kate. Gal tikrai galetumet nuvykt i pifa su dukra ir pamatytumet, kaip gyvuneliai i ja reaguos, gal kuri katyte kris mergaitei i sirdi ar pats gyvunelis pasirodys meilus.
Aisku, is veislines galima tiketis labiau nuspejamo charakterio, bet man tai pats meiliausias katinas buvo tas, kuri is mirties nagu istraukiau. Nezinau, ar jis suprato, kas su juo atsitiko, ar taip elgesi, nes is manes pirmos sulauke silumos ir ramybes, bet ir dabar, nors jau penkis metus studijuoju mieste, o katinas liko gyventi su tevais, kai griztu namo visada pasitinka mane su meile, murkimu ir svelnumu.
Aisku, is veislines galima tiketis labiau nuspejamo charakterio, bet man tai pats meiliausias katinas buvo tas, kuri is mirties nagu istraukiau. Nezinau, ar jis suprato, kas su juo atsitiko, ar taip elgesi, nes is manes pirmos sulauke silumos ir ramybes, bet ir dabar, nors jau penkis metus studijuoju mieste, o katinas liko gyventi su tevais, kai griztu namo visada pasitinka mane su meile, murkimu ir svelnumu.
Ot man irgi tokia mintis kilo, kad visą rūpestėlį dėl katytės perleisti jai su maža mano kontrole

Bandysim važiuot į Plungės gyvūnų globos tarnybą, ieškoti pamestinuko ir suteikt jam namučius, tik ot tas jos noras baltas........ gali būti problema .

QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 11 19, 08:06)
labai atsargiai reiktų vertinti norą turėti baltą kačiuką. jie dažnai būna kurti.

reikia galvot ir kitus variantus

Ačiū už info

QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 11 19, 08:38)
Taip tai genetika. Balta spalva gali duoti kurtumą.
O tai kokių dar siurprizų gali tikėtis pagal spalvą ?
Buvau klausus

QUOTE(Vaima @ 2008 11 19, 10:15)
Buvau klausus
, kokio amžiaus kačiuką jau galima paimti nuo mamos ?
Buvau klausus

Geriausiai kačiuką nuo mamos paimti kai jam yra 3,5 mėn arba dar vėliau. Bet kadangi eina kalba apie neveislinį, tada abejoju ar rasite kur tokį didelį. Nes paprastai jau nuo 1,5 mėn juos pradeda dalinti.
Šiandien dar kilo mintis, kad visgi bijočiau imti iš globos įstaigos. Visgi rinksis vaikas, o jeigu pasiimsite kokį ligoniuką ir jis neišgyvens, trauma mergaitei garantuota.
QUOTE(Vaima @ 2008 11 19, 09:15)
Buvau klausus
, kokio amžiaus kačiuką jau galima paimti nuo mamos ?
Buvau klausus

idealu jei ne anksčiau trijų mėnesių imsite...nebijokite paauginto, svarbiausia pasižiūrėkite kaip jis bendrauja su kate mama, tokie kačiukai kurie ilgiau užsilaiko pas mamą būna labai faini...plius tikrai manau pasižiūrėkite SM skelbimuose
p.s. tas baltas šešių mėnesių katinas tikrai atrodo super, gyvena gargžduose pasižiūrėkit.
QUOTE(Vaima @ 2008 11 19, 15:00)
Ačiū visoms už mintis
Bandysim ieškot, skelbimuose jeigu nerasim ten tada važiuosim į globos tarnybą( be to tarnyoje dirba pažystami žmonės manau tikrai patartų ir leistų iki vet gydytojų nusivežt apžiūrėt ). Gražus tas baltas katinas, bet didelis jau, taip norisi nuo to mažiuko
Katytė Vilniuje
, bet labai jau toli mums ieškosim pajūrio pusėj.

Bandysim ieškot, skelbimuose jeigu nerasim ten tada važiuosim į globos tarnybą( be to tarnyoje dirba pažystami žmonės manau tikrai patartų ir leistų iki vet gydytojų nusivežt apžiūrėt ). Gražus tas baltas katinas, bet didelis jau, taip norisi nuo to mažiuko

tikrai nuoširdus patarimas: tai kad katinui 6 mėn. nieko baisaus. jis dar tikrai mažas katinėlis ir jam dar viskas prieš akis. plius jis foto gali atrodyti didelis. Aš savo paskutinė mergaitę irgi parsivežiau tokio pačio amžiaus.... ir tai norėjau kad greičiau ji suaugtų

Svarbiausia nesusikurkite mitų kažkokių......mes tikrai čia patarsime.

Tiesiog nemanau, kad vaikas galetu kaciukui skirti tiek demesio ir laiko. Paaugintas kaciukas jau pats gales savimi is dalies pasirupinti, bus atsparesnis ligoms, kate bus atpratinus nuo kai kuriu blogu iprociu - didesne tikimybe, kad jo integracija i jusu seima bus sekminga.
Ir va dar ka norejau pridet: ka reiskia tie 3men, turint omeny, kad katinas kartu gyvens 10-15 metu? Beveik nieko. O kai pamatai didesni, tai jo ir temperamentas jau buna labiau susiformaves ir siaip matai, koks jis bus - lengviau pasirinkt drauga, su kuriuo netektu pyktis.
Sveiki. Mastau ir aš apie katinuką. Ieškau ramaus, lėto, flegmatiško charakterio , kuris gerai sutartu su kitais gyvūnais. Gal galite parekomenduoti?

QUOTE(Rodnega @ 2010 06 11, 20:02)
Sveiki. Mastau ir aš apie katinuką. Ieškau ramaus, lėto, flegmatiško charakterio , kuris gerai sutartu su kitais gyvūnais. Gal galite parekomenduoti? 

lėti, flegmatiški, draugiški,ramūs, neaktyvūs
--persai, egzotai ir britai

noriu patarimo
norim įsigyti kačiuką, tik nenusprendžiam kokios veislės mums reiktų
Gyvenam nuosavam name, tad gales lakstyti po lauką, o be to turim 3 metų mergaitę
Kuris mums tiktu kazin

norim įsigyti kačiuką, tik nenusprendžiam kokios veislės mums reiktų

QUOTE(Rodnega @ 2010 06 11, 19:02)

Aš pati turiu persų egzotą, nu ramesnio padarėlio net neįsivaizduoju:)