Įkraunama...
Įkraunama...

Nacionaliniai valgių receptai

QUOTE(Busta @ 2005 10 09, 14:21)
skamba tikrai idomiai, reiketu pabandyti savaitgali drinks_cheers.gif


tikiuosi, kad patiks smile.gif
Atsakyti
Išbandžiau vakar tuos blynus- labai smalsu buvo, kas gausis. ax.gif Na ką galiu pasakyti- super skanu!!! Idealiai atitinka mano mėgiamo maisto "stiliu". Valgiau su kario padažu thumbup.gif Laaaabai ačiū už receptą! bis.gif olé, o nuotraukoje tu tuos blynus kepi? tongue.gif
Atsakyti
Sveikutes,cia kazkas prase vegetarisku patiekalu?
Prasau. smile.gif Gruziniskas labai populiarus patiekalas."Lobio".Beje ji galima valgyt tiek karsta tiek salta smile.gif
Kadangi gaminu "is akies" tai ir mano recepte nebus gramu,sauksteliu ir panasiai.
Reikia: raudonuju pupeliu; svogunu; cesnako; lauro lapeliu; prieskonines zlumos-petrazoliu,kalendros(kindza),raudono baziliko(galima ir zalio),jei turit galima laiskinio cesnako.
Verdame pupeles ideje lauro lapu,verdame kol pupeles prades trukineti.kol verdame pupeles susipjaustome svogunus ir pakepiname(svogunu turi buti daug!),tada sukapojame zaluma.Isvirusias pupeles nukosiame(tik nuovira neispilame),tada sudedame pakepintus svogunus,zaluma,trinta cesnaka(cesnako negailet),druska,sausus prieskonius(jei turit-chmeli suneli,arba kaukazietiskus prieskonius,ju galima nusipirktiparduotuveje),pipiru ir viska grustuve sutriname.Idedame sviesto,ipilame nuovira(nuoviro reikia tiek,kad kose iseitu skista)ir maisydami uzverdame.SKANAUS!
P.S.Turbut visos zinom,kad kaukazietiskoje virtuveja naudojama daug prieskoniu,tiek sausu,tiek zaliu.Todel noredamos gauti ta tikra skoni,turime nebijoti naudoti prieskonius ypac zaliuosius!Taip ir siame recepte zalumos turi but daug.
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 10 09, 13:21)
skamba tikrai idomiai, reiketu pabandyti savaitgali drinks_cheers.gif


na jau taip gundanciai atrodo...ryt ir as kepsiu... essen.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 10 11, 11:47)
Išbandžiau vakar tuos blynus- labai smalsu buvo, kas gausis.  ax.gif Na ką galiu pasakyti- super skanu!!! Idealiai atitinka mano mėgiamo maisto "stiliu". Valgiau su kario padažu thumbup.gif Laaaabai ačiū už receptą!  bis.gif olé, o nuotraukoje tu tuos blynus kepi?  tongue.gif


smagu, kad tau patiko smile.gif o nuotraukas tai internete sužvejojau, kad maždaug matytųsi, kas tie okonomijakiai per paukštis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 10 09, 13:57)
OKONOMIYAKI (japoniški blynai su daržovėm)



O mėsą uždėjus, ant viršaus tešlos nebereikia užpilti g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2004 07 15, 12:01)
Vakar maciau per TV labai nebloga norvegiskos lasisos recepta:

Lasisos gabalus ideti i verdanti pasudyta (druskos turi buti nemazai) vandeni (lasisa turi buti supjaustyti gabalais). Pavirti 10-15 min. Tuo metu padaryti agurku salotas - iacta bertai daug cukraus ir siek tiek vandens. Kaip supratau, tirpalas neturi buti aitrus. I ji sumesti plonais griezineliais supjaustytus agurkus. Isvirusia lasisa tiekti su virtomis bulvemis ir agurku salotomis.

Norvege, kuri ta patiekala gamino, sake, kad tai tradicinis norvegu patiekalas, labai skanus ir greitas smile.gif


tik bulbas su lupenom virk lotuliukas.gif kitokios netinka
Atsakyti
QUOTE(Liudmilka @ 2005 10 11, 11:15)
tada sukapojame zaluma.


kaip įmanoma sukapoti spalvą?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liudmilka @ 2005 10 11, 11:15)
tada sukapojame zaluma.


kaip įmanoma sukapoti spalvą?
g.gif
Atsakyti
Vienos kepsnys (Austrija)
6 bulvės, 600g kiaulienos, 2 morkos, 2 petražolių šaknys, salieeras, 3 svogūnai, 3 kvepiantieji pipirai, maltų pipirų, 2 lauro lapai, šaukštas paruoštų krienų, druskos.
Kiauliena sudedama į indą, užpilama karštu vandeniu, sudedami prieskoniai, pasūdoma ir 1 val troškinama ant silpnos ugnies.
Po to sudedamos stambiai sutarkuotos daržovės, kubiukais supjaustytos bulvės ir vėl kepama, kol bulvės suminkštės.
Mėsa išimama ir supjaustoma griežinukais. Daržovės sumaišytos su krienais patiekiamos atskirai.

Totorių "Azu"
4 bulvės, 400gr jautienos, 100gr sviesto, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 3 rauginti agurkai, 4 svogūnai, 6 skiltelės česnako, 0,5 l sultinio.
Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l sultinio, sudedama pomidorų tyrė, užbarstoma pipirų, pasūdoma ir troškinama 25-30 min. bulvės stambiai supjaustomos, truputį apkepinamos, sudedamos į puodą, kur troškinama mėsa, sudedami kvadratėliais supjaustyti agurkai ir uždengus troškinama ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės.
Tiekiama užbarsčius susmulkintu česnaku ir petražolių lapeliais.
Atsakyti
Neseniai buvau Sicilijoje, o ten maistas... wub.gif labai skaniai jie kepa sviezia zuvi... o isigytoje sicilijos valgiu receptu knygoje radau ir buda, kaip ja paruosti kepimui:

4 asmenims:

4 riekeliu sviezio tuno (gali buti ir kita jurine)
1 svogunas
1 citrina
pundelis petrazoliu
alyvu aliejaus
druska ir pipirai

Susmulkinti svoguna ir petrazoles, suberi i koki dubeni ir ant ju isspausti citrinos sultis bei uzpilti dvi stiklines alyvu aliejaus. Gerai ismaisyti, leisti truputi pastoveti.
Tuno gabalelius ideti i si marinata, kad pilnai "panirtu" ir palikti 2 valandoms.

Isimti tuna, deti ant bletos, uzpilti ant virsaus ta pati marinata ir kisti i orkaite. Kepti vidutineje temperaturoje apie 40 min.

Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 08 31, 01:43)
Neseniai buvau Sicilijoje, o ten maistas...  wub.gif  labai skaniai jie kepa sviezia zuvi... o isigytoje sicilijos valgiu receptu knygoje radau ir buda, kaip ja paruosti kepimui:

4 asmenims:

4 riekeliu sviezio tuno (gali buti ir kita jurine)
1 svogunas
1 citrina
pundelis petrazoliu
alyvu aliejaus
druska ir pipirai

Susmulkinti svoguna ir petrazoles, suberi i koki dubeni ir ant ju isspausti citrinos sultis bei uzpilti dvi stiklines alyvu aliejaus. Gerai ismaisyti, leisti truputi pastoveti.
Tuno gabalelius ideti i si marinata, kad pilnai "panirtu" ir palikti 2 valandoms.

Isimti tuna, deti ant bletos, uzpilti ant virsaus ta pati marinata ir kisti i orkaite. Kepti vidutineje temperaturoje apie 40 min.

Skanaus! mirksiukas.gif

Tokį pat marinatą galima naudoti ir mėsai. Tik mėsą reikėtų ilgiau laikyti., labai skanu jautienos antrekotai taip pamarinuoti ir ant grotelių iškepti.
Atsakyti