Sveikutes,cia kazkas prase vegetarisku patiekalu?
Prasau.
Gruziniskas labai populiarus patiekalas."Lobio".Beje ji galima valgyt tiek karsta tiek salta
Kadangi gaminu "is akies" tai ir mano recepte nebus gramu,sauksteliu ir panasiai.
Reikia: raudonuju pupeliu; svogunu; cesnako; lauro lapeliu; prieskonines zlumos-petrazoliu,kalendros(kindza),raudono baziliko(galima ir zalio),jei turit galima laiskinio cesnako.
Verdame pupeles ideje lauro lapu,verdame kol pupeles prades trukineti.kol verdame pupeles susipjaustome svogunus ir pakepiname(svogunu turi buti daug!),tada sukapojame zaluma.Isvirusias pupeles nukosiame(tik nuovira neispilame),tada sudedame pakepintus svogunus,zaluma,trinta cesnaka(cesnako negailet),druska,sausus prieskonius(jei turit-chmeli suneli,arba kaukazietiskus prieskonius,ju galima nusipirktiparduotuveje),pipiru ir viska grustuve sutriname.Idedame sviesto,ipilame nuovira(nuoviro reikia tiek,kad kose iseitu skista)ir maisydami uzverdame.SKANAUS!
P.S.Turbut visos zinom,kad kaukazietiskoje virtuveja naudojama daug prieskoniu,tiek sausu,tiek zaliu.Todel noredamos gauti ta tikra skoni,turime nebijoti naudoti prieskonius ypac zaliuosius!Taip ir siame recepte zalumos turi but daug.