Rudnosiene
nutas - tai turkiški žirniai - taip užrašyta ant pakelio Dar jį vadina avinžirniais
starbee
Iš nuto galima daug ką pagaminti - ir salotas, troškinius, sriubas. Su nuto puselėmis daromas įdaras tolmai - balandėliams iš vynuogių lapų. Nutas tiesiog verdamas, po to pasūdomas ir galima pateikti prie alaus, arba be alaus valgyti. Iš nuto daroma humusas - populiarus patiekalas - nuto piurė su prieskoniais ir tahini, arabų, žydų virtuvėje .
QUOTE(Glacee @ 2006 11 06, 23:40)
starbee
Iš nuto galima daug ką pagaminti - ir salotas, troškinius, sriubas. Su nuto puselėmis daromas įdaras tolmai - balandėliams iš vynuogių lapų. Nutas tiesiog verdamas, po to pasūdomas ir galima pateikti prie alaus, arba be alaus valgyti. Iš nuto daroma humusas - populiarus patiekalas - nuto piurė su prieskoniais ir tahini, arabų, žydų virtuvėje .
ačiū Glacee, aš šiand tiesiog išsivyriau nutą su druska, nu šakės kaip skanu Idomu kokias salotas galima suregst o gal kas žinote Humuso receptą? tiesa, aš tundra nelabai suprantu kas tas tahini? matyt Lietuvoj jo gaut neimanoma
QUOTE(Glacee @ 2006 10 29, 22:51)
o jogurtą tu darai su česnaku? tiesiog įspaudi česnako ir druskos idedi ar kaip?
dar vienas TAHINI receptukas:
Jums reikės:
2 citrinų sulčių;
druskos;
2 nuluptų skiltelių česnako;
150-200 g sesamo sėklų;
indiškų kmynų (cumin) ar petražolių (nebūtinai).
Sezamo sėklas sumalkite kavamale, sukrėskite į blenderį, sudėkite česnaką, druską, supilkite citrinos sultis ir išplakite iki vientisos masės. Jei masė gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Naudokite iš karto. Jei norite Tahini išlaikyti ilgesniam laikui, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
HUMUSAS
nutas
svogunas
citrina
aliejaus sauktas(alyvuogiu)
Tahini(taip vadinama sezamo pasta )
Procesas:
zirnius ismirkyti isvirti ir sumalti su mixeriu arba grustuve
tada kartu sumalti svoguna ispausti citrina ideti druskos aliejaus ir kokius du saukstus tahini( sezamo pastos)
sumaisyti ir valgyti tepant ant duonos arba dar geriau prancuzisko batono
galima dar pomidoru salotu padaryti:))
QUOTE(starbee @ 2006 11 07, 00:29)
ačiū Glacee, aš šiand tiesiog išsivyriau nutą su druska, nu šakės kaip skanu Idomu kokias salotas galima suregst o gal kas žinote Humuso receptą? tiesa, aš tundra nelabai suprantu kas tas tahini? matyt Lietuvoj jo gaut neimanoma
jei megsti spinatus, galiu parasyt italiska spinatu recepta su nutu ir razinkom
PS: as tai humusa darau is konservuoto nuto, bo dazniausai tingiu arba neturiu kada to nuto virt
QUOTE(lanaa @ 2006 11 07, 18:42)
jei megsti spinatus, galiu parasyt italiska spinatu recepta su nutu ir razinkom
PS: as tai humusa darau is konservuoto nuto, bo dazniausai tingiu arba neturiu kada to nuto virt
PS: as tai humusa darau is konservuoto nuto, bo dazniausai tingiu arba neturiu kada to nuto virt
taip mėgstu, aišku parašyk
ai tai ką ji ten daryt, pamirkai nakčiai, atsikeli pastatai virt, o išverda tikrai labai greit šiaip aš niekad neragavau humuso, bet man rodos turi būt skanu
QUOTE(starbee @ 2006 11 07, 22:38)
taip mėgstu, aišku parašyk
ai tai ką ji ten daryt, pamirkai nakčiai, atsikeli pastatai virt, o išverda tikrai labai greit šiaip aš niekad neragavau humuso, bet man rodos turi būt skanu
ai tai ką ji ten daryt, pamirkai nakčiai, atsikeli pastatai virt, o išverda tikrai labai greit šiaip aš niekad neragavau humuso, bet man rodos turi būt skanu
kad dazniausia man to humuso prisireikia cia ir dabar o idomu ar galima pavadint humusu analogiska marmala is baklazanu nes siaip dar toki padaza-piure darau baklazanu. irgi neblogas makalas gaunas
italiskai pagaminti spinatai su nutu ir razinomis
4 porcijos
1 a.s. alyvu aliejaus
1 skiltele cesnako
1/4 a.s. cili pipiro drozliu (galima pagal skoni det cili milteliu)
400g konservuoto nuto
700g nuplautu ir gerai nusunktu spinatu
40g razinu
1/2 a.s druskos
ant vidutines ugnies ikaitinti alieju su cesnako skiltele mazdaug 5l puode. kai cesnakas igaut aukso spalva, ji reik isimt. tada beriam cili drozles ir apie 15s pakepam. toliau beriam nuta ir kepam maisant 2 min., kol nutas susils. padidinam ugni iki maksimumo, dedam spinatus, razinas, druska. viska maisydami kepame 2-3 min. kol spinatu lapai sukrenta...
kiekvienos porcijos energetine verte +-200 kal
QUOTE(lanaa @ 2006 11 07, 21:56)
kad dazniausia man to humuso prisireikia cia ir dabar o idomu ar galima pavadint humusu analogiska marmala is baklazanu nes siaip dar toki padaza-piure darau baklazanu. irgi neblogas makalas gaunas
ačiū už receptuką, reiks išbandyt
lanaa, gal su baklažanais taip darai?
Baba Ganush
nutas
2 baklazanai
citrina arba jogurto naturalaus indelis
aliejus
cesnakas (trys skilteles)
druska
tahini
procesas:
orkaiteje arba ant dujines ugnies tiesiog padejus ant plytos iskepti nenuluptus baklazanus kol pasidarys visiskai minksti tada nulupti ir su sakute sutrinti ( arba mixeriu) sutrinti cesnaka ir sumaisyti viska kartu su trim saukstais tahini sezamo pastos aliejaus saukstu druska ir citrinos sultimis arba vietoj ju indeliu naturalaus jogurto
valgyti su prancuzisku batonu paploteliais arba duona
skanaus
QUOTE(starbee @ 2006 11 08, 12:08)
nutas
2 baklazanai
citrina arba jogurto naturalaus indelis
aliejus
cesnakas (trys skilteles)
druska
tahini
[
2 baklazanai
citrina arba jogurto naturalaus indelis
aliejus
cesnakas (trys skilteles)
druska
tahini
[
receptas praktiskai toks pat. tik ner nuto o pas tave tas nutas turi but, nes recepturoj, kaip ir jo neradau be to as nededu jogurto, bet dedu kapotu petrazoliu,metu, maltu juoduju pipiru...
QUOTE(lanaa @ 2006 11 08, 11:24)
receptas praktiskai toks pat. tik ner nuto o pas tave tas nutas turi but, nes recepturoj, kaip ir jo neradau be to as nededu jogurto, bet dedu kapotu petrazoliu,metu, maltu juoduju pipiru...
oi nereik nuto, kažkaip man jau jis visur limpa nepastebėjau kai rašiau receptą
Merginos, Baba Ganush'e nuto nereik
)))
na va, o aš kaip tik šiandien baklažanų norėjau pirkti babaganuš'ui bet po to pamiršau.... ir aš taip pat darau, aišku, be nuto tik kad aš nemėgstu su aliejum, tai dedu sviesti truputuką, o vyras mano su aliejum mėgsta. Dar dedu petražolių lapelių ir labai plonomis plunksnomis supjaustyta svogūną ir būtinai su pomidorais valgau.... vaje... tikriausiai lėksiu baklažanų.....
na va, o aš kaip tik šiandien baklažanų norėjau pirkti babaganuš'ui bet po to pamiršau.... ir aš taip pat darau, aišku, be nuto tik kad aš nemėgstu su aliejum, tai dedu sviesti truputuką, o vyras mano su aliejum mėgsta. Dar dedu petražolių lapelių ir labai plonomis plunksnomis supjaustyta svogūną ir būtinai su pomidorais valgau.... vaje... tikriausiai lėksiu baklažanų.....
[quote=starbee,2006 11 07, 18:47]o jogurtą tu darai su česnaku? tiesiog įspaudi česnako ir druskos idedi ar kaip?
dar vienas TAHINI receptukas:
Jums reikės:
2 citrinų sulčių;
druskos;
2 nuluptų skiltelių česnako;
150-200 g sesamo sėklų;
indiškų kmynų (cumin) ar petražolių (nebūtinai).
Sezamo sėklas sumalkite kavamale, sukrėskite į blenderį, sudėkite česnaką, druską, supilkite citrinos sultis ir išplakite iki vientisos masės. Jei masė gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Naudokite iš karto. Jei norite Tahini išlaikyti ilgesniam laikui, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
O sezamo kepinti nereika?
dar vienas TAHINI receptukas:
Jums reikės:
2 citrinų sulčių;
druskos;
2 nuluptų skiltelių česnako;
150-200 g sesamo sėklų;
indiškų kmynų (cumin) ar petražolių (nebūtinai).
Sezamo sėklas sumalkite kavamale, sukrėskite į blenderį, sudėkite česnaką, druską, supilkite citrinos sultis ir išplakite iki vientisos masės. Jei masė gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Naudokite iš karto. Jei norite Tahini išlaikyti ilgesniam laikui, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
O sezamo kepinti nereika?
[quote=Glacee,2006 11 08, 12:26])))
na va, o aš kaip tik šiandien baklažanų norėjau pirkti babaganuš'ui bet po to pamiršau.... ir aš taip pat darau, aišku, be nuto tik kad aš nemėgstu su aliejum, tai dedu sviesti truputuką, o vyras mano su aliejum mėgsta. Dar dedu petražolių lapelių ir labai plonomis plunksnomis supjaustyta svogūną ir būtinai su pomidorais valgau.... vaje... tikriausiai lėksiu baklažanų.....
[/quote]
Glacee, gal galit parašyt kaip tiksliai darot? koks receptukas būtu bet su aliejum
Papildyta:
[quote=tavi,2006 11 08, 12:26]
[quote=starbee,2006 11 07, 18:47]o jogurtą tu darai su česnaku? tiesiog įspaudi česnako ir druskos idedi ar kaip?
dar vienas TAHINI receptukas:
Jums reikės:
2 citrinų sulčių;
druskos;
2 nuluptų skiltelių česnako;
150-200 g sesamo sėklų;
indiškų kmynų (cumin) ar petražolių (nebūtinai).
Sezamo sėklas sumalkite kavamale, sukrėskite į blenderį, sudėkite česnaką, druską, supilkite citrinos sultis ir išplakite iki vientisos masės. Jei masė gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Naudokite iš karto. Jei norite Tahini išlaikyti ilgesniam laikui, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
O sezamo kepinti nereika?
[/quote]
recepte neparašyta, kad reik pakept, bet galima ir šiek tiek ant mažos ugnies pakept, man rodos, tada aromatas geresnis bus
na va, o aš kaip tik šiandien baklažanų norėjau pirkti babaganuš'ui bet po to pamiršau.... ir aš taip pat darau, aišku, be nuto tik kad aš nemėgstu su aliejum, tai dedu sviesti truputuką, o vyras mano su aliejum mėgsta. Dar dedu petražolių lapelių ir labai plonomis plunksnomis supjaustyta svogūną ir būtinai su pomidorais valgau.... vaje... tikriausiai lėksiu baklažanų.....
[/quote]
Glacee, gal galit parašyt kaip tiksliai darot? koks receptukas būtu bet su aliejum
Papildyta:
[quote=tavi,2006 11 08, 12:26]
[quote=starbee,2006 11 07, 18:47]o jogurtą tu darai su česnaku? tiesiog įspaudi česnako ir druskos idedi ar kaip?
dar vienas TAHINI receptukas:
Jums reikės:
2 citrinų sulčių;
druskos;
2 nuluptų skiltelių česnako;
150-200 g sesamo sėklų;
indiškų kmynų (cumin) ar petražolių (nebūtinai).
Sezamo sėklas sumalkite kavamale, sukrėskite į blenderį, sudėkite česnaką, druską, supilkite citrinos sultis ir išplakite iki vientisos masės. Jei masė gavosi per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Naudokite iš karto. Jei norite Tahini išlaikyti ilgesniam laikui, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
O sezamo kepinti nereika?
[/quote]
recepte neparašyta, kad reik pakept, bet galima ir šiek tiek ant mažos ugnies pakept, man rodos, tada aromatas geresnis bus