Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 10, 21:05)
kaip suprantu esat patenkinta?

Per daug burnos neaušinantis, bet atsakė ko aš klausiau. Ir laiko nemažai paskyrė, kaip pirmas kartas tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 11 10, 13:56)
Labai daznai esu pikta ir viskuom nepatenkinta doh.gif ,tokia sau visai nepatinku-tuoj depresija isivarysiu. Reikia pradet dirbt su savo mintim.

Galiu pasidalinti, kas man padejo. Mes namie neturime TV nei radijos. Nezinau, kiek laiko jo neturesime, bet dabar neturime. Prenumeruojame Lietuvos ryta, bet su neigiamom antrastem NIEKO neskaitau, tik teigiamus straipsnius. Delfi ir kitu portalu irgi neskaitau. Man pasiseke, kad mano darbui visai nereikia buti apsivietusiai. Ir ka? Gyvenimas ne tik pasidare grazesnis ir zmones geresni, bet gyvenimas ir aplinka pasidare labai grazus. i mano galva nesibeldzia svetimos problemos ir svetimas purvas. Nes TV, visokios zinios ir pan... dazo musu mintis juodai, t.y. dirba su mumis. Juk netgi pagal tyrimus rodosi, kad 85% visu ziniu gaunamu kasdien yra neigiamos. O tada reikia visokiu jogu ir meditaciju, kad issivalyt. Bet jeigu sita srauta nukirsti, tai nebereikia ir jokiu jogu smile.gif Na be abejo, as turiu kaip ir visi kruva asmeniniu problemu ir tenka bendrauti su neigiamai mastanciais irzliais zmonemis, bet netgi su visu tuo gyvenimas visvien atrodo sviesesnis negu seniau. O as esu jautri, tai neispasakytai. Jei filme arba gyvenime koks jautresnis epizodas is karto apsiverkiu. Net jeigu nepazistamas zmogus verkia, as irgi apsiverkiu. Tad kam i save kasdien siurbti visokias neigiamas zinias.

Tas visas pasikeitimas vyksta pamazu, ne is karto. Seniau siaubingai bijojau tamsos. Iki lovos negaledavau nueiti isjungus sviesa. Galvojau, kad turiu tamsos fobija. Tad atsisakiau itempto turinio filmu ir aisku siaubo. Per tam tikra laika ~1 metus tamsos baime dingo is viso. Bet pasirodo visos zinios, laidos su bet kokiu neigiamu turiniu irgi turi daug galios musu mastymui. Netikit? Siulau isbandyt smile.gif ir nereikes jokiu jogu
tik beje per menesi ar pora nedaug kas pasikeis. Na be abejo nieko is to nebus jeigu kankinsites ir vis galvosit "oi nesamone, negi TV negaliu paziuret vakare". Gal imanoma pasidaryt uzsiemimu, kurie tiesiog naturaliai atitrauktu nuo TV. Aisku geriausia is viso ji isgabent tada naturaliai kils visokiu geru laisvalaikio praleidimo ideju.
Atsakyti
Pritariu dėl TV brukamo šlamšto neigiamo poveikio nervų sistemai. Negaliu pasakyti,kad atsisakiau TV žiūrėjimo visiškai,bet neigiamas emocijas skleidžiančių laidų tiesiog nežiūriu.Yra ką pasižiūrėti ir taip 4u.gif
Poveikis juntamas-pasidariau ramesnė,linksmesnė,netaip kamuoja nerimo jausmas už visą pasaulio problemas lotuliukas.gif
Seniau mane kankindavo panikos atakos,dabar jau daugiau kaip metus apsieinu be vaistų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LORIJURA: 11 lapkričio 2011 - 07:21
as ir beveik metus geriau antidepresantus, bet dabar nebegeriu... reik nueit pas gydytoja bent pasakyt, kad man geriau ir nebegeriu as tu vaistu, bet nerandu laiko ir noro eit pas ja...
Atsakyti
QUOTE(LORIJURA @ 2011 11 11, 08:13)
Pritariu dėl TV brukamo šlamšto neigiamo poveikio nervų sistemai. Negaliu pasakyti,kad atsisakiau TV žiūrėjimo visiškai,bet  neigiamas emocijas skleidžiančių laidų tiesiog nežiūriu.Yra ką pasižiūrėti ir taip  4u.gif
Poveikis juntamas-pasidariau ramesnė,linksmesnė,netaip kamuoja nerimo jausmas už visą pasaulio problemas lotuliukas.gif
Seniau mane kankindavo panikos atakos,dabar jau daugiau kaip metus apsieinu be vaistų biggrin.gif

drinks_cheers.gif TV tikrai apkrauną galvą neigiamom mintim.
Papildyta:
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 11, 08:44)
as ir beveik metus geriau antidepresantus, bet dabar nebegeriu... reik nueit pas gydytoja bent pasakyt, kad man geriau ir nebegeriu as tu vaistu, bet nerandu laiko ir noro eit pas  ja...

Telefonu gali juk pasikonsultuot ir nereiks eiti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 11, 08:44)
as ir beveik metus geriau antidepresantus, bet dabar nebegeriu... reik nueit pas gydytoja bent pasakyt, kad man geriau ir nebegeriu as tu vaistu, bet nerandu laiko ir noro eit pas  ja...

Labukas 4u.gif realiai tau tu antidepresantu turbut net nereikejo, nes depresine busena buvo del tiroksino trukumo... dabar va susitvarke tavo TTH ir antidepresantu nebereikia, viskas normalu, taip ir turi buti smile.gif o siaip kas del antidepresantu, tai juos bent pusmeti butina gerti, o tada jeigu yra ryskus pagerejimas dar pusmeti gerti, o tada jau gali nebegerti..
Atsakyti
kai turejau panikos priepoliu laikotarpi, tai kiekviena karta perskaicius neigiama straipsni IS KARO pajusdavau, kaip stipreja itampa. Kai nervu sistema netokia jautri, tai to nepastebi tiesiogiai, taciau tikrai zinau, kad veikia. Labai labai rekomenduoju atsisakyti visu MEDIA, ypac ziniu, visokiu autoriniu diskusiju laidu. Travel chanel galima, bet geriau paciam nukeliaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 10, 23:55)
Galiu pasidalinti, kas man padejo.

Pritariu tavo nuomonei drinks_cheers.gif
As siaubeku neziuriu nuo 10 klases ir jokiu kriminalistiniu laidu,turejau problemu su tamsa dar mokyklos laikais,buvau pas psichiatra,geriau labai silpnucius vaistus pries miega. Bet zinau,kad vaistai tikrai nepades,jei nedirbsi su savo mintim. Buvau pas psichologe poto,pradejau mokintis soc.darba,o ten buvo daug psichologijos. Kazkaip su tuo susitvarkiau.
Bet dabar nelabai suprantu,kas su manim darosi,toks keistas nerimas viduj kartais atsiranda,nei bijau nei nebijau,bet sirdis virpa del nesuprantamu priezasciu.

QUOTE(LORIJURA @ 2011 11 11, 06:13)

Mane ir kankino sitos atakos,ypac vairuojant,bet niekur as nesikreipiau,nes nenorejau gert jokiu antidepresantu.
MB pastoviai man primindavo valdyk save,neleisk,kad mintys valdytu tave. Ir bandau tai daryt,bet kaip sunku. Vis dar kartais bijau vairuot,nors geriu tiroksina.
Kartais buna jausmas,kad mane slegia rukas arba lietus,o cia jo airijoj labai daug...
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 11 11, 13:44)
Bet dabar  nelabai suprantu,kas su manim darosi,toks keistas nerimas viduj kartais atsiranda,nei bijau nei nebijau,bet sirdis virpa del nesuprantamu priezasciu.

man ir taip buna unsure.gif doh.gif
mane irgi kamavo panikos atakos, labai padejo vienas budas perskaitytas vieno psichoterapeuto knygoje lyg tai logoterapija vadinasi, tai va kai jauti kad tuoj istiks PA tarkime parduotuveje, atrodo nualpsi, tada sau sakai - gerai, as dabar alpsiu, cia pries simtus zmoniu nualpsiu , paimsiu ir alpsiu!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 lapkričio 2011 - 13:01
QUOTE(aura/v @ 2011 11 11, 12:44)
Pritariu tavo nuomonei drinks_cheers.gif
As siaubeku neziuriu nuo 10 klases ir jokiu kriminalistiniu laidu,turejau problemu su tamsa dar mokyklos laikais,buvau pas psichiatra,geriau labai silpnucius vaistus pries miega. Bet zinau,kad vaistai tikrai nepades,jei nedirbsi su savo mintim. Buvau pas psichologe poto,pradejau mokintis soc.darba,o ten buvo daug psichologijos. Kazkaip su tuo susitvarkiau.
Bet dabar  nelabai suprantu,kas su manim darosi,toks keistas nerimas viduj kartais atsiranda,nei bijau nei nebijau,bet sirdis virpa del nesuprantamu priezasciu.
Mane ir kankino sitos atakos,ypac vairuojant,bet niekur as nesikreipiau,nes nenorejau gert jokiu antidepresantu.
MB pastoviai man primindavo valdyk save,neleisk,kad mintys valdytu tave. Ir bandau tai daryt,bet kaip sunku. Vis dar kartais bijau vairuot,nors geriu tiroksina.
Kartais buna jausmas,kad mane slegia rukas arba lietus,o cia jo airijoj labai daug...

nerimo bangos susije su antiksciais labai tiesiogiai. O antiksciai su skydliauke. Taigi neziurint to, kad reikia save atriboti nuo neigimo ziniu srauto, taip pat labai rekomenduoju pasitikrinti KORTIZOLI. net jeigu gydytoja nepaskyre tokio tyrimo, jis nelabai daug kainuoja. Kai kortizolis yra zemiau arba ant zemutines ribos, nutinka tokia dalykai kaip nerimo priepoliai, nemigos kai nezinai kas su tavim darosi. Ka daryti jeigu kortizolis per mazas tai jau patars gydytojas, bet amerikoje duoda preparata IZOKORT. kokius 3 menesius ar panasiai. Antiksciai pailsi ir tada buna viskas gerai.
Atsakyti
Man antiinkscius ziurejo echoskopu unsure.gif lyg viskas ok
Atsakyti
Oho, kokios mes čia visos jautrios unsure.gif , net nemaniau, kad tiek daug žmonių su tuo susiduria, man irgi būdavo panikos atakos, nerimas...Vien dėl to ir dariausi profilaktiškai skydliaukės hormonus, nes skaičiau, kad gali būti dėl skydliaukės, turbūt tiesa, kad tiek daug šitame skyrelyje mūsų su šitom bėdom. Dabar lyg ir apmažėjo viskas, bet panikos priepuoliai galima sakyti perėjo į migreną, iš pradžių prasideda kaip panika, kažkoks nerimas be priežasties, o paskui prasideda mirgėjimas akyse, tirpimai galūnių ir galų gale galvos skausmas verysad.gif Reiks kaip skruzdeda rašė tikrai dar kortizolį pasidaryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuke: 11 lapkričio 2011 - 13:30