Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos merginos, jungiuosi i jusu gretas. Man tai nauja ir labai baisu, nedrystu kazkodel skaityt visu temu nors ir noreciau, o klausimu tai begale... Jau kazkur 5 metai kai jauciuosi kazkaip kitaip, visiskai neturiu jegu, neesu linksma, sunkiai bendrauju, esu labai apatiska viskam. Po gymdymo savijauta dar labiau pablogejo ir mane tiesiogiai pradejo kazkas lygtais pastoviai smaugt. Kadangi priklausau itin ""gerai"" poliklinikai, visi gydytojai kaip susitare tvirtino kad viskas man yra gerai, nors du kartus daryti kraujo tyrimai endemik laboratorijoi rode ka kita - tiroitidas. Issireikalavau siuntimo i RK. Paziurejes mano darytus tyrimus gydytojas A.M. iskarto pasake : ,, tiroksinas - VISAM GYVENIMUI! " Maniau juokauja, tada maniau numirsiu ir kas cia man yra? Dar karta atliko pakartotinus tyrimus ir echo. Laukiu 29 dienos, vaziuosiu tyrimu atsakymu ir recepto. Labai baisu, beprotiskai sakyciau, nejau tikrai visa gyvenima reiks hormonus gert??? Turiu gal ir kvailu klausimu, bet visgi noreciau suzinot : 1. Ar tikrai geriant si hormona dings tas dusimas gerklei? 2. ar nuo jo auga svoris taip labai labai? (nes vos vos numeciau tuos 30 kuriuos priaugau per nestuma ir tai besilaikydama drastiskos dietos). 3. kaip derint rukyma ir tiroksina? 4. kaip su alkoholiu juk per sventes su arbata nesedesi... 5. jei gerciau liekninamuosius vaistus (nes svoris nebekrenta) ar nepakenksiu sau? 6. ar kada dar galesiu gymdyti ir maitinti??? Bukit geros kam nesunku pasidalinkit dar karta patirtimi... aciu.
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 11, 15:10)
Sveikos merginos, jungiuosi i jusu gretas. Man tai nauja ir labai baisu, nedrystu kazkodel skaityt visu temu nors ir noreciau, o klausimu tai begale... Jau kazkur 5 metai kai jauciuosi kazkaip kitaip, visiskai neturiu jegu, neesu linksma, sunkiai bendrauju, esu labai apatiska viskam. Po gymdymo savijauta dar labiau pablogejo ir mane tiesiogiai pradejo kazkas lygtais pastoviai smaugt. Kadangi priklausau itin ""gerai"" poliklinikai, visi gydytojai kaip susitare tvirtino kad viskas man yra gerai, nors du kartus daryti kraujo tyrimai endemik laboratorijoi rode ka kita - tiroitidas. Issireikalavau siuntimo i RK. Paziurejes mano darytus tyrimus gydytojas A.M. iskarto pasake : ,, tiroksinas - VISAM GYVENIMUI! " Maniau juokauja, tada maniau numirsiu ir kas cia man yra? Dar karta atliko pakartotinus tyrimus ir echo. Laukiu 29 dienos, vaziuosiu tyrimu atsakymu ir recepto. Labai baisu, beprotiskai sakyciau, nejau tikrai visa gyvenima reiks hormonus gert??? Turiu gal ir kvailu klausimu, bet visgi noreciau suzinot : 1. Ar tikrai geriant si hormona dings tas dusimas gerklei? 2. ar nuo jo auga svoris taip labai labai? (nes vos vos numeciau tuos 30 kuriuos priaugau per nestuma ir tai besilaikydama drastiskos dietos). 3. kaip derint rukyma ir tiroksina? 4. kaip su alkoholiu juk per sventes su arbata nesedesi... 5. jei gerciau liekninamuosius vaistus (nes svoris nebekrenta) ar nepakenksiu sau? 6. ar kada dar galesiu gymdyti ir maitinti??? Bukit geros kam nesunku pasidalinkit dar karta patirtimi... aciu.

Sveikute 4u.gif mano irgi panasi buvo reakcija... Taip sergant tiroiditu - tiroksinas visam gyvenimui. O dabar pameginsiu atsakyti i tavo klausimus. Geriant tiroksina dusimo jausmas turetu po kurio laiko dingti, nors gydymo pradzioje siaip gali ir paumeti (is savo patirties), bet paskui praeina. Svoris kam auga kam ne, siaip jis svorio neaugina, bet apetita didina daugumai. Yra kam nuo jo krenta kg, yra kam auga, labai individualu smile.gif Rukymas ir alkoholis neturi nieko bendro su tiroksino gerimu - gali ir gert ir rukyt biggrin.gif liekninamuosius irgi gali gerti, o gimdyti ir maitinti irgi gali, tiroksinas leidziamas gerti ir nestumo metu ir maitinant smile.gif taip, kad gali atsikvepti smile.gif
tiesiog rytine tablete atsikelus tampa sventu ritualu ir tiek, kazkokiu papildomu draudimu nera. Itariu, kad tiroiditu susirgai po gimdymo, nes taip daznai buna ... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 lapkričio 2011 - 14:21
biggrin.gif kad ir kaip noretusi tikriausiai kol nesusigyvensiu lengviau neatsipusiu. bent tai gerai kad gyvenimas nuo to nepasikeis, nes jau galvojau kad reikes spec kazkokio rezimo laikytis, to valgyt to nevalgyt, ta gert ta negert, vaikelio negalima bus maitint ir t.t. o tarkim kaip del liekninamuju? mane konkreciai domina tas nes jau isigijau ir noreciau pradet vartot kol dar negeriu tiroksino, bet bus laikas kai reikes gert ir ta ir ta, kiek zinau tiroksina puse val iki pusryciu ir tas tabletes irgi, ar taip galima? dar vienas dalykas nu niekada nevalgau pusryciu... smile.gif ar jus butinai valgot po to kai isgeriat tiroksina? Idomu kokia doze man skirs...
Atsakyti
Skirs tau 25 arba 50 manau unsure.gif g.gif isgerk tiroksina, tada po valandos gerk savo liekninamuosius papildus ir bus ok viskas 4u.gif kokius gersi??
Atsakyti
na kolkas tai man nieko nesako biggrin.gif zinau tik kad 100 yra daug biggrin.gif gersiu slimex'a
Atsakyti
nu jau, 200 yra daug, o 100 dar puse velnio biggrin.gif
Atsakyti
oho!!!!!!!! siaubas dar ir tokios buna ??? doh.gif nieko sau. o skaiciau kazkur kad palaipsniui doze yra didinama, tai cia visiems ar tam tikrais atvejais? Jezau kaip bijau 29 dienos... is vis visko bijau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 11, 16:45)
oho!!!!!!!! siaubas dar ir tokios buna ???  doh.gif  nieko sau. o skaiciau kazkur kad palaipsniui doze yra didinama, tai cia visiems ar tam tikrais atvejais? Jezau kaip bijau 29 dienos... is vis visko bijau biggrin.gif

didina. man pradejo nuo 25 o dabar jau 100... liudna bet ka darysi.
Atsakyti
oho verysad.gif nieko gero... o kiek laiko jau vartoji?
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 11, 16:52)
oho  verysad.gif  nieko gero... o kiek laiko jau vartoji?

3 metus.. tai tau tik 22 ? blyn ziuriu cia vis jaunesnes suserga... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 lapkričio 2011 - 16:02
aha man tiek smile.gif manau ta liga bivo jau nuo kokiu 18, bet paumejo butent po gymdymo. Pas tave jau bent kazkiek stazas, ne taip baisu, bet taip per trejus metus nuo 25 iki 100... tai mane gasdina. Viena moteryte poliklinikoi sake jog jai irgi daktarai liepe gerti visa gyvenima o po puses metu hormonai susitvarke ir tiroksina jai nutrauke, o praejus 8 metams dabar jai kazkas isvis blogai su ja, nors tuo metu jau buvo galvota kad ji isgydyta... Blin pyktis ima nuo tokiu daktaru. Ar buna tokiu atveju kad rimtai nutraukia gydyma? kam nors cia buvo taip?
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2011 11 11, 17:07)
aha man tiek smile.gif manau ta liga bivo jau nuo kokiu 18, bet paumejo butent po gymdymo. Pas tave jau bent kazkiek stazas, ne taip baisu, bet taip per trejus metus nuo 25 iki 100... tai mane gasdina. Viena moteryte poliklinikoi sake jog jai irgi daktarai liepe gerti  visa gyvenima o po puses metu hormonai susitvarke ir tiroksina jai nutrauke, o praejus 8 metams dabar jai kazkas isvis blogai su ja, nors tuo metu jau buvo galvota kad ji isgydyta... Blin pyktis ima nuo tokiu daktaru. Ar buna tokiu atveju kad rimtai nutraukia gydyma? kam nors cia buvo taip?

jeigu NERA tiroidito tada tiroksinas buna nutrakiamas, bet su tiroiditu kad nutrauktu nesu girdejusi as unsure.gif g.gif g.gif cia ziurint kiek liga pazengusi......
o man dar labai pasiseke kad tik per trejus metus pasiekiau 100 mg nes pvz Saulute per metus laiko nuo 25 iki 100 perejo.... taip kad buna visaip.
Atsakyti