QUOTE(caralaite @ 2011 11 03, 16:46)
Aš vėl su savo prieštaravimais, bet kaip tik tai mane ir nustebino - kad knyga tapo populiari JAV. Kaip rodo mano gyvenimiška patirtis, žmonės skaudžiai ir jautriai atliepia tragedijas, su kuriomis yra artimai susiję, o dėl svetimų (tautų) jaudinasi mažai. Na kam skauda galvą dėl tų artimųjų rytų revoliucijų?
Nepaisant to, knyga puiki. Ir ne tik dėl to, kad apie mūsų tragediją.
Lyg ir sutikčiau, bet kaip bebūtų keista, tai man yra skaudėję galvą dėl 'svetimų revoliucijų'...dabar staigiai neatsiminsiu konkretaus autoriaus ir knygos, bet buvo aprašomas pirmojo pasaulinio karo pabaigoje Osmanų imperijoje vykdytas armėnų persekiojimas ir genocidas
Gal vėliau prisiminsiu kokia tai knyga, aš atsimenu tik kas joje buvo rašoma
kaip kalnuose ant bedugnės krašto skerdė žmones ir bemirštančius stūmė į prarają..kaip besityčiodami turkai išpjaudavo besilaukančioms armėnėms moterims jų būsimus vaikus ir pan. Konkrečiai kiek prisimenu tas epizodas buvo susijęs su M. Kemaliu
Visa tai perskaičiusi įnikau domėtis ir ieškoti inf-jos apie turkų-armėnų konflikto esmę, nes iki to laiko man tikrai nei įdomu buvo, nei galvą skaudėjo dėl svetimos tautos istorijos. Užtat dabar požiūris smarkiai pakitęs
Taigi nepaisant to, kad tas neapsakomas žiaurumas su mūsų tauta lyg ir nesusijęs, bet knyga mane paveikė..ir ta mano skaityta knyga tikrai populiari Lietuvoje - tik koks jos pavadinimas ir kas jos autorius...reik turbūt užrašus peržiūrėt, gal padės prisiminti