Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

QUOTE(eliss @ 2011 11 03, 15:55)
kad prievartos ten sočiai rolleyes.gif

nėra taip, kad neskaitau. atbaido prievartos scenos pačioje knygos pradžioje, pvz., kaip Jūros katedroje.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 11 03, 17:08)
Puiki knyga. Gal ir ne aukšto lygio šedevras, bet nemanau, kad paliktų žmogų visiškai abejingą. Ypač tokį, kuris apie mūsų tautos (ir kaimyninių šalių) praeitį nieko negirdėjęs. Tad nenuostabu, kad knyga tapo tokia populiari JAV.

Aš vėl su savo prieštaravimais, bet kaip tik tai mane ir nustebino - kad knyga tapo populiari JAV. Kaip rodo mano gyvenimiška patirtis, žmonės skaudžiai ir jautriai atliepia tragedijas, su kuriomis yra artimai susiję, o dėl svetimų (tautų) jaudinasi mažai. Na kam skauda galvą dėl tų artimųjų rytų revoliucijų?
Nepaisant to, knyga puiki. Ir ne tik dėl to, kad apie mūsų tragediją.
Atsakyti
as jau baigiu Cialykusu. gerai smile.gif
Atsakyti
Pradėjau A. MacCall Smith "Draugai, mylimieji, šokoladas" - tiesą sakant, nelabai patinka, jo keturlogija apie Prešijozą (atroso, toks vardas biggrin.gif) buvo ir juokingesnė, ir mielesnė. Na, gal dar įsivažiuos, bet kokiu atveju perskaitysiu visą, juolab, kad knyga nestora, (net per daug) didelės raidės.
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 11 03, 15:09)

Ka skaitot be jo?  biggrin.gif
As su norvegu detektyvu karaliene pazindinuosi,tai nors nekvarsina galvos ji  biggrin.gif

su kokia? bigsmile.gif

draugauju su Martina Paura ,,Meilės šerifės". Smagi knyga, smagi pagrindinė herojė, savo kvailais, prasilenkianciais su sveika logika poelgiais sukelia juoka ir pakelia nuotaika.
Atsakyti
Sveikos, pažiūrėkit kokį grožį man sukūrė:
user posted image wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 11 03, 16:08)
O aš su atsiliepimu ateinu  mirksiukas.gif
Ruta Sepetys ,,Tarp pilkų debesų”
Knyga, kuriai galbūt nebūtų taip greitai atėjusi eilė, jei ne paskutiniu metu pasipylę geri atsiliepimai.

Va šitas atsiliepimas pagaliau įkvėpė pasitaikius progai tą knygą perskaityt ir mane smile.gif thumbup.gif

O pati šiandien susigrąžinau į savo bibliotekėlę vieną anksčiau į pasaulį paleistą knygą - "Gervuogių vyną". Perskaičius ją pardaviau, o paskui to pasigailėjau blush2.gif Bet kita vertus manau, kad man net savotiškai pasisekė - šįkart nusipirkau ją (o pirkau tarp nupigintų) jau su kietais viršeliais thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės.

įdomu ar bus norinčių vilniečių šį mėnesį meetintis???
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 03, 19:14)
Sveikutės.

įdomu ar bus norinčių vilniečių šį mėnesį meetintis???

Aš tai gal ir norėčiau. Aišku, tik ne šį savaitgalį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 11 03, 16:46)
Aš vėl su savo prieštaravimais, bet kaip tik tai mane ir nustebino - kad knyga tapo populiari JAV. Kaip rodo mano gyvenimiška patirtis, žmonės skaudžiai ir jautriai atliepia tragedijas, su kuriomis yra artimai susiję, o dėl svetimų (tautų) jaudinasi mažai. Na kam skauda galvą dėl tų artimųjų rytų revoliucijų?
Nepaisant to, knyga puiki. Ir ne tik dėl to, kad apie mūsų tragediją.

Lyg ir sutikčiau, bet kaip bebūtų keista, tai man yra skaudėję galvą dėl 'svetimų revoliucijų'...dabar staigiai neatsiminsiu konkretaus autoriaus ir knygos, bet buvo aprašomas pirmojo pasaulinio karo pabaigoje Osmanų imperijoje vykdytas armėnų persekiojimas ir genocidas g.gif
Gal vėliau prisiminsiu kokia tai knyga, aš atsimenu tik kas joje buvo rašoma blush2.gif kaip kalnuose ant bedugnės krašto skerdė žmones ir bemirštančius stūmė į prarają..kaip besityčiodami turkai išpjaudavo besilaukančioms armėnėms moterims jų būsimus vaikus ir pan. Konkrečiai kiek prisimenu tas epizodas buvo susijęs su M. Kemaliu ax.gif Visa tai perskaičiusi įnikau domėtis ir ieškoti inf-jos apie turkų-armėnų konflikto esmę, nes iki to laiko man tikrai nei įdomu buvo, nei galvą skaudėjo dėl svetimos tautos istorijos. Užtat dabar požiūris smarkiai pakitęs rolleyes.gif

Taigi nepaisant to, kad tas neapsakomas žiaurumas su mūsų tauta lyg ir nesusijęs, bet knyga mane paveikė..ir ta mano skaityta knyga tikrai populiari Lietuvoje - tik koks jos pavadinimas ir kas jos autorius...reik turbūt užrašus peržiūrėt, gal padės prisiminti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 03, 20:08)
Lyg ir sutikčiau, bet kaip bebūtų keista, tai man yra skaudėję galvą dėl 'svetimų revoliucijų'...dabar staigiai neatsiminsiu konkretaus autoriaus ir knygos, bet buvo aprašomas pirmojo pasaulinio karo pabaigoje Osmanų imperijoje vykdytas armėnų persekiojimas ir genocidas g.gif
Gal vėliau prisiminsiu kokia tai knyga, aš atsimenu tik kas joje buvo rašoma blush2.gif kaip kalnuose ant bedugnės krašto skerdė žmones ir bemirštančius stūmė į prarają..kaip besityčiodami turkai išpjaudavo besilaukančioms armėnėms moterims jų būsimus vaikus ir pan. Konkrečiai kiek prisimenu tas epizodas buvo susijęs su M. Kemaliu  ax.gif Visa tai perskaičiusi įnikau domėtis ir ieškoti inf-jos apie turkų-armėnų konflikto esmę, nes iki to laiko man tikrai nei įdomu buvo, nei galvą skaudėjo dėl svetimos tautos istorijos. Užtat dabar požiūris smarkiai pakitęs rolleyes.gif

Taigi nepaisant to, kad tas neapsakomas žiaurumas su mūsų tauta lyg ir nesusijęs, bet knyga mane paveikė..ir ta mano skaityta knyga tikrai populiari Lietuvoje - tik koks jos pavadinimas ir kas jos autorius...reik turbūt užrašus peržiūrėt, gal padės prisiminti doh.gif

"Stambulo pavainikė"?

Kad aš tas scenas irgi skaičiusi, tai faktas. Tik negaliu galvos guldyt, kad tos scenos būtent iš šios knygos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 03 lapkričio 2011 - 20:17
QUOTE(luiziana @ 2011 11 03, 16:09)
Ka skaitot ?  biggrin.gif

aš tai tikriausiai visai nepopuliari busiu- skaitau Jono Avyžiaus Sodybų tuštėjimo metas 4u.gif ir man, tiesą pasakius, labai patinka thumbup.gif
QUOTE(laTulipe @ 2011 11 03, 17:08)
O aš su atsiliepimu ateinu  mirksiukas.gif
Ruta Sepetys ,,Tarp pilkų debesų”

4u.gif geras atsiliepimas. Noriu ją paskaityt, o po atsiliepimo dar labiau noriu biggrin.gif
Atsakyti