Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

QUOTE(marakeš @ 2011 10 28, 15:57)
aš čia kažkurią dieną pagavau save dėliojant savo topą smile.gif)

drinks_cheers.gif aš irgi apmąstau karts nuo karto biggrin.gif
Atsakyti
Rizikuoju būti nepopuliari ir nesuprasta biggrin.gif blush2.gif , ale labai jau kirba vistiek pasisakyt blush2.gif , tai ir pasisakysiu smile.gif
Lyginant dvi Khaled Hosseini knygas, "Bėgantis paskui aitvarą" man pasirodė ne tik subtilesnė, bet ir labiau išjausta. O skaitydama "Tūkstantis saulių skaisčių" jaučiausi tarsi pagauta ir šiek tiek prigauta cool.gif Nes joje autorius pasirinko tokią temą, kuri garantuotai šokiruos visas skaitytojas moteris vien jau dėl moteriško solidarumo. Nesakau, kad apie tai nereikia rašyt , reikia, bet matyt reikia paieškoti ne tiek šabloniškų formų. Ne paslaptis, kad panašia tema jau tiek knygų prirašyta, kad skaitydama pradėjau jausti, jog eilinį kartą vėl manipuliuojama mano emocijomis doh.gif ir kad kažkur kažką panašaus jau skaičiau. Žodžiu, "Tūkstantyje saulių skaisčių" aš pasigedau subtilumo ir pačios temos pasirinkime, ir , juo labiau, jos išpildyme. O tų moterų, žinoma, gaila. Tačiau man jų gaila buvo jau ir prieš skaitant šią knygą, nieks ją perskaičius mano viduje nepasikeitė.

O "Bėgantis paskui aitvarą" manęs jau ilgai nepaleidžia ( skaičiau ją turbūt prieš du metus). Žinoma, ne visas detales prisimenu, bet viena ar kita scena vis iškyla. Tiksliau, trupiniai iš tų scenų. Ši knyga man patinka ir tuo, kad ji tartum skatina mąstyti, jausti, galvoti apie poelgių pasėkmes. Apie žmogiškus jausmus, tokius, kaip draugystė, ištikimybė, kaltė, sąžinės graužatis, atgaila ir atsakomybė prieš save bei kitus. Apie tai, kad kaip lengva kartais padaryti klaidą, kuri vėliau gali pasirodyti lemtinga ir paskui ilgai degins, persekios tave visą gyvenimą. Ir kad ne visada labiausiai nukenčia tas, kuris patiria smurtą, bet galbūt lygiai taip pat nukenčia ir tas, dėl kurio kaltės tai nutiko.

Lyginant tų dviejų knygų stilių galima ginčytis, nei aš žinovė, nei ką blush2.gif , bet "Tūkstančiai saulių..." jis man pasirodė paprastesnis, mažiau vaizdingas. Pvz. knygoje "Bėgantis paskui aitvarą" vien jau ta scena su aitvarais ko verta thumbup.gif (o plius tuos aitvarus galima suvokti dar ir kaip savotišką metaforą).

Na o dabar lauksiu pomidorų savo adresu blush2.gif laugh.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 spalio 2011 - 15:29
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 16:27)
Rizikuoju būti nepopuliari ir nesuprasta biggrin.gif  blush2.gif , ale labai jau kirba vistiek pasisakyt blush2.gif , tai ir pasisakysiu smile.gif

Žinok tą patį pagalvojau baigusi skaityt "Tūkstantį saulių skaisčių" drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajamajame @ 2011 10 28, 15:41)
Vakar aš atsinešiau iš bibliotekos Carlos Ruiz Zafon "vėjo šešėlis". Kaip jum ji?

Man tai labai patiko.

Tiesa, ką radau bigsmile.gif Nors gal tik man tai naujovė, kad skirtingose šalyse skirtingoms knygoms uždedami lygiai tie patys viršeliai? g.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ajamajame @ 2011 10 28, 15:41)
Vakar aš atsinešiau iš bibliotekos Carlos Ruiz Zafon "vėjo šešėlis". Kaip jum ji?

Man irgi labai patiko. Įdomi istorija.

Prakalbot apie "Bėgantis paskui aitvarą"- gal beskaitant jūsų mintis ir man kils noras paimti šią knygą, nes jau keletą metų turiu, bet niekaip iki jos neprieinu, nėra noro kažkodėl. Taip paveikta "Džeinę Eir", "Aklumą" ir dar kelias knygas perskaičiau, kitu atveju jos dar ilgai būtų savo eilės laukusios.

Bežiūrėdama "Forsaitų sagą" per TV, sumaniau, kad reikia perskaityti tos istorijos tęsinį- antrają trilogiją "Šiuolaikinė komedija". Kai prieš porą metų perskaičiau "...sagą", pagalvojau, kad užteks ir jos, nors man ir labai patiko. Bet filmas padarė savo, tai per kelias dienas, perėjusi skirtingus knygynus (nes labai skiriasi kainos), nusipirkau visas tris knygas. Reikės greitu metu skaityti, jei tik noras nepraeis.

O dabar skaitau Allende "Portretas sepija". Kol skaitau, visai įdomu, bet pradėti skaityti kaskart reikia šiek tiek save priversti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katilina: 28 spalio 2011 - 16:05
QUOTE(Creed @ 2011 10 28, 13:38)
Sveikos 4u.gif

O as nesusilaikiau  ir nusipirkau 2 knygas  doh.gif  :
Diana Chamberlain "Paliktos paslaptys"
Carolina de Robertis "Nematomas kalnas"

Domina atsiliepimai smile.gif Pati dabar skaitau "Paliktas paslaptis", nesusilaikiau nenusipirkus blush2.gif Perskaiciau gal tik 80 psl., tai galiu pasakyt, kad neskaičius "Prieš audrą" nelabai verta pradėt šios knygos, nes juk visi personažai ir praeities įvykiai iš ten. Nors vis sugrįžtama prie to ir paaiškinama su mintim apie skaitytojus, neskaičiusius pirmos knygos, tad galima ir kaip atskirą kūrinį skaityt. Autorė išlaiko intrigą, labai smalsu, kur dingo Sara.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 17:27)
Lyginant dvi Khaled Hosseini knygas, "Bėgantis paskui aitvarą" man pasirodė ne tik subtilesnė, bet ir labiau išjausta. O skaitydama "Tūkstantis saulių skaisčių"

abi turiu, bet nei vienos dar neskaicius.
filmas The Kite runner lyg ir patiko, bet nei pribloske, nei suzavejo. nors abejingos irgi nepaliko, tai lyg ir patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 10 28, 14:45)
Man tai labai patiko.
Tiesa, ką radau  bigsmile.gif Nors gal tik man tai naujovė, kad skirtingose šalyse skirtingoms knygoms uždedami lygiai tie patys viršeliai?  g.gif

Nebūtinai skirtingose šalyse, net toje pačioje Lietuvoje tas pasitaiko tarp skirtingų leidyklų, kai tas pats viršelis uždedamas skirtingoms knygoms. Beto, juk Britanijos leidėjai tikrai nesidairo ir nežiūri kas kokius viršelius deda kažkokioje Lietuvoje ar kokioje kitoje šalyje.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 16:27)
Lyginant dvi Khaled Hosseini knygas,

Trumpai tariant, viena - didesnes literaturines vertes, kita - posiskesne biggrin.gif

Neskaiciau dar "Begantis...", bet jau itariu, kad pritarsiu.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 10 28, 17:53)
Trumpai tariant, viena - didesnes literaturines vertes, kita - posiskesne biggrin.gif

Neskaiciau dar "Begantis...", bet jau itariu, kad pritarsiu.

Kad man jos abi popsiškos, taip įdomios, įtraukiančios, bet... neturinčios to kažko kas kūrinį paverčia tikru šedevru.

Man jos abi patiko, "Bėgantis paskui aitvarą" gal kiek mažiau, kiek nuvylė. "Tūkstantis saulių skaisčių" negalėjau skaityti ramiai be pykčio ir įsiūčio. Bet šiaip jos man labai panašios, tematika kiek skiriasi, bet savo literatūrine verte, tai tikrai.
Atsakyti
Sveikos, aš vis dar skaitau „Dažytas vualis“. Pradėjo jau patikti, nes kažkoks veiksmas prasidėjo. O šiaip - istorija apie kvailą, naivią įsimylėjusią moterį. Bet įdomi.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 10 28, 19:13)
Kad man jos abi popsiškos, taip įdomios, įtraukiančios, bet... neturinčios to kažko kas kūrinį paverčia tikru šedevru.

Man jos abi patiko, "Bėgantis paskui aitvarą" gal kiek mažiau, kiek nuvylė. "Tūkstantis saulių skaisčių" negalėjau skaityti ramiai be pykčio ir įsiūčio. Bet šiaip jos man labai panašios, tematika kiek skiriasi, bet savo literatūrine verte, tai tikrai.

Šiaip tai pritariu, kad šedevrai, kas liečia literatūrinę pusę, nė viena iš jų nėra drinks_cheers.gif Ir net neturi pretenzijų į tai smile.gif

Tačiau viena jų man sukėlė jausmus ir paliko erdvės pamąstymui, o kita, galima sakyt, nusivyliau (kodėl, jau paaiškinau).
Atsakyti