Rizikuoju būti nepopuliari ir nesuprasta

, ale labai jau kirba vistiek pasisakyt

, tai ir pasisakysiu
Lyginant dvi
Khaled Hosseini knygas,
"Bėgantis paskui aitvarą" man pasirodė ne tik subtilesnė, bet ir labiau išjausta. O skaitydama
"Tūkstantis saulių skaisčių" jaučiausi tarsi pagauta ir šiek tiek prigauta

Nes joje autorius pasirinko tokią temą, kuri garantuotai šokiruos visas skaitytojas moteris vien jau dėl moteriško solidarumo. Nesakau, kad apie tai nereikia rašyt , reikia, bet matyt reikia paieškoti ne tiek šabloniškų formų. Ne paslaptis, kad panašia tema jau tiek knygų prirašyta, kad skaitydama pradėjau jausti, jog eilinį kartą vėl manipuliuojama mano emocijomis

ir kad kažkur kažką panašaus jau skaičiau. Žodžiu, "Tūkstantyje saulių skaisčių" aš pasigedau subtilumo ir pačios temos pasirinkime, ir , juo labiau, jos išpildyme. O tų moterų, žinoma, gaila. Tačiau man jų gaila buvo jau ir prieš skaitant šią knygą, nieks ją perskaičius mano viduje nepasikeitė.
O "Bėgantis paskui aitvarą" manęs jau ilgai nepaleidžia ( skaičiau ją turbūt prieš du metus). Žinoma, ne visas detales prisimenu, bet viena ar kita scena vis iškyla. Tiksliau, trupiniai iš tų scenų. Ši knyga man patinka ir tuo, kad ji tartum skatina mąstyti, jausti, galvoti apie poelgių pasėkmes. Apie žmogiškus jausmus, tokius, kaip draugystė, ištikimybė, kaltė, sąžinės graužatis, atgaila ir atsakomybė prieš save bei kitus. Apie tai, kad kaip lengva kartais padaryti klaidą, kuri vėliau gali pasirodyti lemtinga ir paskui ilgai degins, persekios tave visą gyvenimą. Ir kad ne visada labiausiai nukenčia tas, kuris patiria smurtą, bet galbūt lygiai taip pat nukenčia ir tas, dėl kurio kaltės tai nutiko.
Lyginant tų dviejų knygų stilių galima ginčytis, nei aš žinovė, nei ką

, bet "Tūkstančiai saulių..." jis man pasirodė paprastesnis, mažiau vaizdingas. Pvz. knygoje "Bėgantis paskui aitvarą" vien jau ta scena su aitvarais ko verta

(o plius tuos aitvarus galima suvokti dar ir kaip savotišką metaforą).
Na o dabar lauksiu pomidorų savo adresu