Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

Labas,

Senokai bebuvau. Šūkavau, šūkavau, kad FB man gyvenime nereikės, o dabar visas knygų naujienas ir atsiliepimus ten perskaitau blush2.gif

Greitai ir patogiai.

Na bet ir čia pasidžiaugsiu AL knygomis. Šį kartą, kadangi buvo dviejų knygų apribojimas, tai ilgiau galvojau, sėkmingiau pasirinkau.

Perskaičiau Jodi Picoult „Susitarimas“.
user posted image

Būsiu labai subjektyvi, nes esu jau visiška tos rašytojos fanė ir jau nebegaliu kritikuoti. Kiekvieną kartą vis pagalvoju, gal jau nebeskaitysiu kitos knygos, gal jau viską perskaičiau: susipažinau su pačiais įvairiausiais žmonėmis, patyriau pačių neįtikinamiausių ir skaudžiausių situacijų, sužinojau apie visas pasaulyje egzistuojančias nelaimes. Gal jau nieko naujo sugalvoti nebeįmanoma?
Na bet tik ne Picoult!
Įdomu, įtraukia, intriguoja.
Ir knygos tema tokia labai aktuali, perskaičiau ir galvoju: ir suprantu aš tuos jaunus žmones, ir jokiu būdu nesuprantu. Nėra tų atsakymų. Net neįsivaizduoju, kaip pasielgčiau.
Eilinį sykį įsitikinau, kaip autorė puikiai pažįsta savo knygos veikėjus, kaip gerai pažįsta savo skaitytojus ir jų poreikius, kaip moka rašyti...
Jau laukiu ir kitų jos knygų.

Kita, kitokia, bet neprastesnė knyga, kurią irgi gavau iš AL, ir kurios tikrai labai laukiau Paolo Giordano „Pirminių skaičių vienatvė“

Labai daug gero girdėjau apie filmą, dabar kaip tik ruošiuosi žiūrėti ir labai norėjau paskaityti knygą.
Be to, labai mėgstu va tokio stiliaus knygas jaunimui. Realias, be vampyrų, apie realų, rimtą gyvenimą.
Jos man kartu ir tokios lengvai skaitomos, ir kartu daug savyje talpinančios.
Pradžioje tai lengvai šokiravo, dar labiau, nei Picoult, net naktį sapnavau, kas jau man visiškai nebūdinga. Dabar skaitau toliau, to pirminio šoko nebėr, bet mintys taip linksta prie knygos: greičiau užbaigti visus reikalus ir paskaityti.
Laukimas pasiteisino, skaitymo malonumas šimtaprocentinis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 28 spalio 2011 - 19:59
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 18:42)
Tačiau viena jų man sukėlė jausmus ir paliko erdvės pamąstymui, o kita,  galima sakyt, nusivyliau (kodėl, jau paaiškinau).

na o čia kaip aš sakau, nuo kiekvieno fiziologijos priklauso. Asmeniškai aš jau abi knygas spėjau pamiršti ir net gėda prisipažinti, nes tik šiemet abi skaičiau, kad ir turinį labai miglotai teprisimenu blush2.gif
Papildyta:
o pati neperseniausiai užbaigiau Herbjorg Wassmo "Karnos kraitis". Labai patiko. Negalėčiau išskirti kurios nors dalies, nes jos viena kitą papildo. Man ši trilogija neprilygstama. Verta buvo skaityti.

Visai neberandu laiko rašymui, taip ir kaupiasi krūvos neparašytų atsiliepimų, kaip ir pradėtų skaityti knygų. Tikriausiai teks kuriam laikui trauktis iš temos unsure.gif
Dabar prie seniau pradėtų dar prisidėjo Atiq Rahimi "Earth and ashes" (žemė ir pelenai) ir Jonathan Franzen tik ką pasirodęs romanas "Freedom" (Laisvė). Pastarajo vienas romanas yra išverstas ir į lietuvių kalba, tai "Pataisos" (2003 m., Alma Liettera)
Atsakyti
Tai turbūt man vienintėlei,labiau patiko saulės negu aitvarai. Man ta saulių tema jau buvo senai aiški,juk tiek apie tai rašoma 4u.gif kur kiek subtiliau,kur labai atvirai.
Atsakyti
QUOTE(Ajamajame @ 2011 10 28, 20:00)
Tai turbūt man vienintėlei,labiau patiko saulės negu aitvarai. Man ta saulių tema jau buvo senai aiški,juk tiek apie tai rašoma 4u.gif kur kiek subtiliau,kur labai atvirai.

ne tau vienintelei, man taip pat "Bėgantis paskui aitvarą" buvo antroje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Ajamajame @ 2011 10 28, 21:00)

Jei gerai supratau, kaip tik daugelis kažkodėl pirmenybę teikia Saulei. O kodėl - man po šiai dienai mistika g.gif Nes įtikinančių argumentų tam , tiesą sakant, negirdėjau g.gif blush2.gif O visgi norėčiau juos išgirst.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 spalio 2011 - 21:19
Negaliu as vakare skaityti chirurgo sad.gif kažkaip nejauku,nu atrodo išgalvota,bet negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 11:13)
O ar skaitei to paties autoriaus "Bėgantis paskui aitvarą"? Žinau, kad bus nesutinkančių su manimi, bet bent man ši jo knyga už "Tūkstantis saulių skaisčių" patiko žymiai labiau. Pasirodė kur kas gilesnė, subtilesnė ir paliečianti tokias problemas (išdavystė, draugystė, kaltės jausmas, žmogiškumas), kurios aktualios  ne musulmoniškame pasaulyje.

Sutinkame, sutinkame smile.gif Nuostabi, gili, poetiška ir "tikra" bei teisinga knyga. Nepaprastas įspūdis.Tūkstantis saulių labai labai gera, tik kitokia. Bet autoriaus stilius, kalba, jo širdis, "išmirkusi"Afganistanu, jo žmonėmis, šiurkščia, bet tokia tikra poezija - neparastai įspūdinga. Buvau be žado...
Pavydžiu Masako, kad "Bėgantis paskui aitvarą" skaitys tik dabar... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 28, 11:13)
O ar skaitei to paties autoriaus "Bėgantis paskui aitvarą"? Žinau, kad bus nesutinkančių su manimi, bet bent man ši jo knyga už "Tūkstantis saulių skaisčių" patiko žymiai labiau. Pasirodė kur kas gilesnė, subtilesnė ir paliečianti tokias problemas (išdavystė, draugystė, kaltės jausmas, žmogiškumas), kurios aktualios  ne musulmoniškame pasaulyje.

Sutinkame, sutinkame smile.gif Nuostabi, gili, poetiška ir "tikra" bei teisinga knyga. Nepaprastas įspūdis.Tūkstantis saulių labai labai gera, tik kitokia. Bet autoriaus stilius, kalba, jo širdis, "išmirkusi"Afganistanu, jo žmonėmis, šiurkščia, bet tokia tikra poezija - neparastai įspūdinga. Buvau be žado...
Pavydžiu Masako, kad "Bėgantis paskui aitvarą" skaitys tik dabar... ax.gif
O šiaip - kam mes tas knygas taip įnirtingai lyginame? Juk ne varžybos, neturi čia kažkuri nugalėti. Bent jau aš nesu literatūros gili žinovė su tam tikru išsilavinimu, bet svajonių ir meilių-seilių romanų tikrai neskaitau. Knygą vertinu - užkabina ar ne, o kai ko ir žodžiais nenupasakosi.
Abi Hosseini knygos man yra puikios, o drįstu prisipažinti, kad dievinamų "Daktaras Živago" ir "Meistras ir Margarita" išvis nesupratau, man abi paliko kažkokį "sujauktą" įspūdį, ypač "Meistras". Kaip blogam sapne... Sorry, jei kas myli šiuos šedevrus.
Papildyta:
Aš čia netyčia "pridubliavau", norėjau pataisyt, o kas gavosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 10 28, 20:58)
Kita, kitokia, bet neprastesnė knyga, kurią irgi gavau iš AL, ir kurios tikrai labai laukiau Paolo Giordano „Pirminių skaičių vienatvė“

labai įdomu,atkreipiau dėmesį į šią knygą,bet filmo neradau unsure.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 10 28, 21:34)

Jonathan Franzen tik ką pasirodęs romanas "Freedom" (Laisvė). Pastarajo vienas romanas yra išverstas ir į lietuvių kalba, tai "Pataisos" (2003 m., Alma Liettera)

"Pataisos" man nelabai,neįstengiau pabaigt rolleyes.gif

Skaitau apie Rasputiną,tiesą sakant,baisu man vakare apie jį skaityt,brrr rolleyes.gif

Gal kas skaitėt Margaret Atwood "Greis"?Įdomu,atsiliepimai tai geri g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 29 spalio 2011 - 08:56
Laba ryta, zinokit, vakar emiau "ant tu zodziu" "Begantis paskui aitvara" - vis tik autorius turi didi talenta sitaip rasyt kurinius, kad neimanoma atsitraukt, na, tiesiog puslapiai patys verciasi, ir nepastebi, kaip 100 psl. perskaitai smile.gif Be to, man atrodo, kad si knyga tikrai nebloga ir menine literaturine prasme.

Kalbant apie "saules" - nesu daug skaiciusi tokios tematikos kuriniu, bet, kaip tokio pobudzio, itariu, labai nieko variantas. Ne tk ypatingai itraukianti, bet ziauriai "tikra", itikinanti, o tuo paciu gal nera ir visai primityvi. Iki siol atsimenu visas smulkmenas. Baisi istorija, o kai zinai, kad tokiu daug... unsure.gif

Manau, sio autoriaus knygos labai tinka, kai nieks "nesiskaito", ir tuo paciu tai nebus visiskai beviltiski skaitalai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 29 spalio 2011 - 09:02
eliss, maciau, vis ieskai Tryliktosios pasakos. O tu lankaisi bibliotekoj? Musu mazytej maciau bent tris vienetus, ir apie tave pagalvojau biggrin.gif Sakes, kokia as laiminga atradus biblioteka wub.gif
Atsakyti
Gal kam nors bus įdomu pasiskaityti apie Tahir Shah :

http://www1.lrytas.l...

Kažkoks labai jau simpatiškas žmogus man šitas rašytojas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 10 29, 09:54)
lGal kas skaitėt Margaret Atwood "Greis"?Įdomu,atsiliepimai tai geri g.gif

As skaiciau - gera, gili, psichodeline.
Atsakyti