Senokai bebuvau. Šūkavau, šūkavau, kad FB man gyvenime nereikės, o dabar visas knygų naujienas ir atsiliepimus ten perskaitau

Greitai ir patogiai.
Na bet ir čia pasidžiaugsiu AL knygomis. Šį kartą, kadangi buvo dviejų knygų apribojimas, tai ilgiau galvojau, sėkmingiau pasirinkau.
Perskaičiau Jodi Picoult Susitarimas.

Būsiu labai subjektyvi, nes esu jau visiška tos rašytojos fanė ir jau nebegaliu kritikuoti. Kiekvieną kartą vis pagalvoju, gal jau nebeskaitysiu kitos knygos, gal jau viską perskaičiau: susipažinau su pačiais įvairiausiais žmonėmis, patyriau pačių neįtikinamiausių ir skaudžiausių situacijų, sužinojau apie visas pasaulyje egzistuojančias nelaimes. Gal jau nieko naujo sugalvoti nebeįmanoma?
Na bet tik ne Picoult!
Įdomu, įtraukia, intriguoja.
Ir knygos tema tokia labai aktuali, perskaičiau ir galvoju: ir suprantu aš tuos jaunus žmones, ir jokiu būdu nesuprantu. Nėra tų atsakymų. Net neįsivaizduoju, kaip pasielgčiau.
Eilinį sykį įsitikinau, kaip autorė puikiai pažįsta savo knygos veikėjus, kaip gerai pažįsta savo skaitytojus ir jų poreikius, kaip moka rašyti...
Jau laukiu ir kitų jos knygų.
Kita, kitokia, bet neprastesnė knyga, kurią irgi gavau iš AL, ir kurios tikrai labai laukiau Paolo Giordano Pirminių skaičių vienatvė
Labai daug gero girdėjau apie filmą, dabar kaip tik ruošiuosi žiūrėti ir labai norėjau paskaityti knygą.
Be to, labai mėgstu va tokio stiliaus knygas jaunimui. Realias, be vampyrų, apie realų, rimtą gyvenimą.
Jos man kartu ir tokios lengvai skaitomos, ir kartu daug savyje talpinančios.
Pradžioje tai lengvai šokiravo, dar labiau, nei Picoult, net naktį sapnavau, kas jau man visiškai nebūdinga. Dabar skaitau toliau, to pirminio šoko nebėr, bet mintys taip linksta prie knygos: greičiau užbaigti visus reikalus ir paskaityti.
Laukimas pasiteisino, skaitymo malonumas šimtaprocentinis!