Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, įtampa, baimės

QUOTE(gebene @ 2011 11 21, 23:17)
Manau, gimus anukeliam daug kas atsistos i vietas  4u.gif
O kokie gali buti pagrindimai? Nei vienas psichologas neturi savo patirtyje, kad butent tai ar tai, padejo isimtinai visiems  rolleyes.gif  Kiekviena dalinames savo patirtimi, kam kas padejo, galbut kitas panaudos ir jam pades ir tai yra super. Prie ko cia klaidinimas? Tai tik dar vienas kelias padeti sau. Nemaciau niekur, kad cia rasytis turi tik profesionalus psichologai, psichoterapeutai ir t.t. arba tik jie ir niekas kitas negali duoti patarimu realiu, kurie tikrai veikia. Forumas, kaip as suprantu, ir yra tam, kad diskutuoti, tartis, dalintis, guostis ir isklausyti  4u.gif

paskaicius sita foruma, tai beveik 70-80proc, irodineja, kad vaistai nereikalingi, tai tik dvasios liga. Cia tas posakis dvasios liga, tai daktaru paaiskinimai bobutems.
sutinku, kad sitam forume issipasakot galima ir reikia , paskaityt patarimu siaip apie papildomus pagijimo ar bukles palengvinimo procesus.
kai kuriais atvejais patiklus zmogus paskaites kai kuriu patarimu, gali atsisakyt paskirto gydymo, pagrindiniai prierasai vos ne tokie: vaistai tie vos ne narkotikai, ju dozes dideles, ju reikes vis daugiau, priprantama, pastoviai vyksta kakzoks gasdinimas ir taip palyginus issigandusiu zmoniu.
cia pries tai mergina rase, gal praeitoje temoje gal dar senesneje(nes retai cia uzsuku paskutiniu metu), is jos rasysenos matesi , kad nera paprastas sutrikimas, o jai dave tokiu atsiprasant patarimu, kad kaip ji pradingo, man tikrai buvo negeru minciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 22 lapkričio 2011 - 10:33
QUOTE(vile999 @ 2011 11 22, 10:33)
paskaicius sita foruma, tai beveik 70-80proc, irodineja, kad vaistai nereikalingi, tai tik dvasios liga. Cia tas posakis dvasios liga, tai  daktaru paaiskinimai bobutems.
sutinku, kad sitam forume issipasakot  galima ir reikia , paskaityt patarimu siaip apie papildomus pagijimo ar bukles palengvinimo procesus.
kai kuriais atvejais patiklus zmogus paskaites kai kuriu patarimu, gali atsisakyt paskirto gydymo,  pagrindiniai prierasai vos ne tokie: vaistai tie vos ne narkotikai, ju dozes dideles, ju reikes vis daugiau, priprantama, pastoviai vyksta kakzoks gasdinimas ir taip palyginus issigandusiu zmoniu.
cia pries tai mergina rase, gal praeitoje temoje gal dar senesneje(nes retai cia uzsuku paskutiniu metu),  is jos rasysenos matesi , kad nera paprastas sutrikimas, o jai dave tokiu atsiprasant patarimu, kad kaip ji pradingo, man tikrai buvo negeru minciu.

Vile, bet su cheminiais vaistais tik taip ir yra! Ar jus skaitet ju salutini poveiki? Jie absoliuciai nepataiso situacijos, pasiskaitykit daugiau tyrymu isvadu, uzteks vien O. Lapino pradziai, kuris tiesiai sviesiai pasake, kad cheminiai vaistai nepadeda, nebesneku jau apie pasaulines reiksmes tyrymus apie gydyma su cheminiais vaistais ir paprasciausiu placebu. Juk tai didziulis biznis! Mano viena pazystama realiai dirba vaistinej buhaltere ir butent tais metais kai man sutriko sveikata ir kai man isviso lengva ranka buvo paskirtas xanax ir jo galima buvo issirasyt kiek nori, ji man tada jau sake, kad tiesiog nerealiai yra isauge xanaxo pardavimai unsure.gif Zmones issigande, bet kai geri chemija ir ja reikia mazinti, tada tiesiai sviesiai prasideda "lomkes", kurios issaukia dar didesnius nerimo priepuolius ir panikos atakas, tai nezinau, kuri cia is musu zmones klaidinam g.gif
Na o del kanapes gydomojo poveikio, gal nesigincykim su istorija, deja, kol kas tik ji viena duoda ryskiu teigiamu rezultatu, pasidomekit Amerikos studijom, kur ja psichologai ir psichoterapeutai skiria pacientam, kurie pasveiksta! Kol kas nera kito tokio augalo, kuris ant tiek atitinka ne tik zmogaus imuniteta, bet ir visa sveikata (gydo net vezi), tiesiog tinkamais kiekiais galima sakyti suspaudzioja tavo organizme reikiamus mygtukus ir tu pasveiksti. Ir kaip jau minejau, pasvarstykim, ar tokia piguma (auga kaip piktzole, 3 derliai per metus) padetu farmacijos bizniui?
Jums kiek pamenu, nerimo ir panikos atakos buvo nuo sutrikusios skydliaukes veiklos? Tai rado priezasti ir issigydet, o ka daryti toms, kurios yra sveikos, bet sitaip kankinasi? Tik bandyti ivairiausius budus, is kitu patirties, rasti savo budus ir jais pasidalinti, nebutinai maitinant farmacijos gigantus.
Atsakyti
Kiek pamenu, kad vile999 ir pasveiko tų cheminių vaistų pagalba smile.gif Bet čia matyt jau laimė ir sėkmė užtaikyti ant gero gydytojo, kuris galu gale sugeba parinkti vaistus, nes daugelis dar daugiau suardo žmogui sveikatą - tą patyrė ir mano mama. Kaip bandomasis triušis buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 22 lapkričio 2011 - 11:44
Manu, kad ir Gebene ir Vile999 yra teisios.
Vaistai gydo ar bent gerina savijautą, bet tuo pačiu reikia ir dirbti su savimi, nes vien vaistais neišgysi, arba pagerėjimas bus tik laikinas ax.gif Manau, kad be darbo su savimi nieko gero nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolo @ 2011 11 22, 12:55)
Manu, kad ir Gebene ir Vile999 yra teisios.
Vaistai gydo ar bent gerina savijautą, bet tuo pačiu reikia ir dirbti su savimi, nes vien vaistais neišgysi, arba pagerėjimas bus tik laikinas  ax.gif Manau, kad be darbo su savimi nieko gero nebus  4u.gif

Taip, visur reikia surasti aukso viduriuką smile.gif Mano mamos atveju vaistai nepadėjo.. Bet ji keitė savo gyvenimo būdą, mąstymą - kardinaliai viską, taip ir išsikapstė, galima sakyti viena, nes anais laikais išvis nebuvo daug info apie šį negalavimą. Nei kokios literatūros, nei kursų, nieko.
Atsakyti
laba diena,

O gal kas gydetes Azuolino klinikoje ? Gal turit kokiu atsiliepimu ?
Atsakyti
QUOTE(panterra86 @ 2011 11 22, 13:05)
laba diena,

O gal kas gydetes Azuolino klinikoje ? Gal turit kokiu atsiliepimu ?

As gydziausi pas Ausra Stankuniene - nereali gydytoja. Tik baigiau gert AD ir vel man prasideda nesamones sad.gif
Atsakyti
QUOTE(misraine @ 2011 11 22, 13:07)
As gydziausi pas Ausra Stankuniene - nereali gydytoja. Tik baigiau gert AD ir vel man prasideda nesamones sad.gif

Zinok as irgi pas ja eisiu rytoj 8 val. , man ja parekomendavo smile.gif, o kaip jinai gydo ? kokias technikas taiko ?
Aplamai girdejau, kad sioj klinikoj tik vaistus kisa ir viskas, jokio gydimo netaiko, bet vistiek bandau, nes jau daug ka isbandziua, bet mazai kas padeda ....
Ar padeda tau jinai ? ar jautu pagerejima ?
Atsakyti
Merginos, gal esate skaiciusios, kokia literatura, kuri turejo poveiki? As esu skaiciusi "Nuotaika paklusta protui", ten reikia dirbti su savimi, as tai darau... Ir tai padeda, bet norisi paskaityti dar kazka pozityvaus ir verciancio susimastyti.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 22, 12:22)
Vile, bet su cheminiais vaistais tik taip ir yra! Ar jus skaitet ju salutini poveiki? Jie absoliuciai nepataiso situacijos, pasiskaitykit daugiau tyrymu isvadu, uzteks vien O. Lapino pradziai, kuris tiesiai sviesiai pasake, kad cheminiai vaistai nepadeda, nebesneku jau apie pasaulines reiksmes tyrymus apie gydyma su cheminiais vaistais ir paprasciausiu placebu. Juk tai didziulis biznis! Mano viena pazystama realiai dirba vaistinej buhaltere ir butent tais metais kai man sutriko sveikata ir kai man isviso lengva ranka buvo paskirtas xanax ir jo galima buvo issirasyt kiek nori, ji man tada jau sake, kad tiesiog nerealiai yra isauge xanaxo pardavimai  unsure.gif  Zmones issigande, bet kai geri chemija ir ja reikia mazinti, tada tiesiai sviesiai prasideda "lomkes", kurios issaukia dar didesnius nerimo priepuolius ir panikos atakas, tai nezinau, kuri cia is musu zmones klaidinam  g.gif
Na o del kanapes gydomojo poveikio, gal nesigincykim su istorija, deja, kol kas tik ji viena duoda ryskiu teigiamu rezultatu, pasidomekit Amerikos studijom, kur ja psichologai ir psichoterapeutai skiria pacientam, kurie pasveiksta! Kol kas nera kito tokio augalo, kuris ant tiek atitinka ne tik zmogaus imuniteta, bet ir visa sveikata (gydo net vezi), tiesiog tinkamais kiekiais galima sakyti suspaudzioja tavo organizme reikiamus mygtukus ir tu pasveiksti. Ir kaip jau minejau, pasvarstykim, ar tokia piguma (auga kaip piktzole, 3 derliai per metus) padetu farmacijos bizniui?
Jums kiek pamenu, nerimo ir panikos atakos buvo nuo sutrikusios skydliaukes veiklos? Tai rado priezasti ir issigydet, o ka daryti toms, kurios yra sveikos, bet sitaip kankinasi? Tik bandyti ivairiausius budus, is kitu patirties, rasti savo budus ir jais pasidalinti, nebutinai maitinant farmacijos gigantus.

taip vaistai nera geris, bet kartais ju reikia ir nieko zmogus nepadarysi.
straipsnius apie visas smulkmenas , kas vyksta musu organizme as perskaicius ir ne tik, kur yra nete, bet ir mokslinej duombazej, kurie siaip nera pasiekiami.
gincinasi del gydymo ir vykstanciu procesu mumyse ne tik psichologai, psichiatrai, neuro mokslininkai.kiekvienas turi savo nuomone, nes is to jie valgo duona r nori islikti rinkoje:)ir cia yra biznis, ne tik farmacijoje.
o kas liecia mane, tai man PA ir nerimas, kuris perejo i nerima su baimemis atsirado nuo didelio streso, tik paskui isejo is rikiuotes skydliauke ir kitos sistemos.
as taip pat pradzioje nevartojau vaistu,man buvo pumpuojama i galva psichologiniai dalykai, del kuriu taip atsitiko ir sakoma, kad pasveiksiu tik su psichoterapija.deja daejau iki 5-6 savaiciu ligoninesje, nes nebezinojo ka tada daryti ir "gyde" daktarai.
taip , psichoterapijai esu dekinga, kad dabar kovoju uz save, kazkaip pavyko sumazinti atsakomybes jausma, bet visa kita padare man vaistai.
nebuvo jokiu lomkiu juos metant, doze buvo vidutine nei rasoma.
nesu nusistacius tik uz vaistus ir nieko daugiau, bet yra bukles, kaip juos naudot reikia ir nieko nepakeisi.

o kodel jus vadinat sveikom , jei zmonem yra neuro-psicho pakitimai, va ir nesuprantu?gi mes jei sloguojam, skauda gerkle, pasikeicia skydlaiukes hormonai ar sutrinka kita veikla-mes sergam, o jei pasikeicia medziagos-neuromediatoriai smegenyse esam sveiki??
na nebent turit omenyje tuos zmones, kurie jauciasi nelaimingi , nieks ju nemyli, jiems neskiria demesio, neatjaucia, todel nera nuotaikos, tada reikia eit pas gydytojus, apsimesti, kad negerai- visi tada atjaus, va cia yra psichologine problema, o ne pakitimai.
Papildyta:
QUOTE(misraine @ 2011 11 22, 13:07)

o sakykit per koki laika nutraukiat vaistus, kaip juos mazinat?
ir jei ne paslaptis kas jus kamuoja? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 11 22, 12:40)
Kiek pamenu, kad vile999 ir pasveiko tų cheminių vaistų pagalba smile.gif Bet čia matyt jau laimė ir sėkmė užtaikyti ant gero gydytojo, kuris galu gale sugeba parinkti vaistus, nes daugelis dar daugiau suardo žmogui sveikatą - tą patyrė ir mano mama. Kaip bandomasis triušis buvo.

as irgi buvau bandomasis triusis doh.gif , nes mes visi skirtingi, skirtingai veikia vaistai o ir gydytojai ne visi supranta ka daro verysad.gif
mes beldemes i ne vienas duris, kol buvo pritaikyti vaistai.
Atsakyti
QUOTE(misraine @ 2011 11 22, 15:47)
Merginos, gal esate skaiciusios, kokia literatura, kuri turejo poveiki? As esu skaiciusi "Nuotaika paklusta protui", ten reikia dirbti su savimi, as tai darau... Ir tai padeda, bet norisi paskaityti dar kazka pozityvaus ir verciancio susimastyti.

Mano saraselis: Joseph Murphy "Jusu pasamones galia"; Luiza L Hey "Pagydyk savo gyvenima"; Dr David Burns "Feeling good", "When panic attacks" (cia angliskos bus, nzn ar yra isverstu i lietuviu kalba).

QUOTE(vile999 @ 2011 11 22, 16:38)
o kodel jus vadinat sveikom , jei zmonem yra neuro-psicho pakitimai, va ir nesuprantu?gi mes jei sloguojam, skauda gerkle, pasikeicia skydlaiukes hormonai ar sutrinka kita veikla-mes sergam, o jei pasikeicia medziagos-neuromediatoriai smegenyse esam sveiki??
na nebent turit omenyje tuos zmones, kurie jauciasi nelaimingi , nieks ju nemyli, jiems neskiria demesio, neatjaucia, todel nera nuotaikos, tada reikia eit pas gydytojus, apsimesti, kad negerai- visi tada atjaus, va cia yra psichologine problema, o ne pakitimai.
Papildyta:
o sakykit per koki laika nutraukiat vaistus, kaip juos mazinat?
ir jei ne paslaptis kas jus kamuoja? 4u.gif

Cia yra tik jusu teiginys tie neuromediatoriu sutrikimai smegenyse, nes nera niekur irodyta, kad smegenyse is viso kazkas sutrinka. Tik hipoteze, teorija, speliones ir nieko daugiau. Niekas iki siol tiksliai nezino del ko kyla nerimai, panikos, depresijos, manijos ir t.t.. Tai sielos busena, ir matyt tikrai ne smegenu... O siaip, mane labai stebina jusu tapatinimasis tik su kunu g.gif Tada kiekvienam padetu tabletes, bet taip nera. Zmogus juk susideda is triju daliu: kuno, proto ir sielos. Net ir tradicine medicina jau po truputi tai pripazysta. Bet kokios ligos isgydymas tik vaistais, cheminiais, tera tik gaisro uzgesinimas. Ir gydytojai jau daznai pasisako, kad zmogus sveiksta pats, o jie tik padeda pagyti ir jei zmogus nenores, jam niekas nepades. O tas anekdotas kai sako "jis taip norejo gyventi, kad medicina cia buvo bejege"... Kazkada jau esu rasiusi kaip berods Tibeto gydytojai kalbasi su zmogumi labai daug laiko, kol nustato, kad jam yra inkstu geldeliu uzdegimas del to, kad tas zmogelis savo vaikui pavydi sekmes. Zmones vezius issigydo minciu, pasikeitimu pagalba - stebuklas? Bet tokiu stebuklu apstu, viskas yra mumyse.
Ir as esu pries cheminius vaistus butent nerimo ir panikos sutrikimu gydyme vien del to, kad zmonem lygiai toki pati poveiki turejo geriamas placebas (su visais salutiniais poveikiais beje smile.gif). Tad tikimybe pasveikti nuo cheminiu vaistu yra labai maza, dziaugiuosi su jumis, kad jums pavyko, bet juk pati suvokiate, kad esate daugiau isimtis, negu taisykle 4u.gif
As irgi nematau prasmes cia gincytis, nes zmones patys paskaito, atsirenka, bando taip, po to kitaip, na o ka daryti, kad nera nei mediku nei mokslininku vieningos nuomones kas cia per dalykai vyksta su tais panikieriais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 22, 18:00)
Cia yra tik jusu teiginys tie neuromediatoriu sutrikimai smegenyse, nes nera niekur irodyta, kad smegenyse is viso kazkas sutrinka. Tik hipoteze, teorija, speliones ir nieko daugiau. Niekas iki siol tiksliai nezino del ko kyla nerimai, panikos, depresijos, manijos ir t.t..

tai va cia ka pasaket, tai Jusu speliones ir pamastymai, o moksle yra visai kitaip.
siaip as dirbu neuro mokslu srityje ir daug ka matau praktiskai, o ne teoriskai:)
vsio, tai buvo mano paskutinis post'as sioje temuteje smile.gif
sekmes visom pasveikstant 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 22 lapkričio 2011 - 18:17