Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, įtampa, baimės

[quote=*mable*,2011 11 15, 09:03]
O daugiau nebesikartijo?ar bandei kokius vaistus gerti?
[/quote]

nuo pa visam gyvenimui turbut pasveikti neimanoma, bet ne, jau maziausiai metai laiko manes pa nebuvo istikusi rolleyes.gif

[quote=smėlė,2011 11 15, 11:51]
Aš irgi labai nenoriu AD gerti schmoll.gif O kaip tu įveikei depresiją? Ar fiziniai pojūčiai netrukdė?
[/quote]

as pasakysiu taip, man pirmiausiai reiskesi liudesys ir apatija gyvenimui aplamai, nuo to, kad nebenorejau nieko veikti, nieko matyti ir seip pradejau gyventi visiskai nenormaliu rezimu man pradejo gadintis sveikata, normalu, kad man eme lysti visokios ligos, kai absoliuciai nieko neveikdavau, miegodavau vos ne po 20h per para, tai badaudavau, tai persivalgydavau, pastoviai save kankinau asaromis, neigiamomis mintimis.Kol nesuemiau saves i rankas ir neprisiverciau po truputi keltis rytais ir veikti kazkokius darbus tol geriau nesidare...reikejo daug dirbti su savimi ir tebedirbu iki siol, nes sitiek isgyvenimu, sitiek asaru, liudesio istisu menesiu nepraejo be pedsako.

[quote=smėlė,2011 11 15, 12:58]
Pastebėjau, kad kuo daugiau veiklos, tuo mažiau vietos nerimui drinks_cheers.gif
[/quote]

Pritariu, kad geriausias vaistas nuo depresijos - sunkus fizinis darbas thumbup.gif , kai nebelieko niekam laiko - tik darbui ir miegui. Bet ką daryti, kai fiziškai jautiesi leisgyvė g.gif
[/quote]

nebutinai fizinis, nors taip, mano atveju sportas irgi varikliukas buvo, smarkiai prisidejo, juolab jis butent fizinius pojucius taiso , kuna i tonusa atveda mirksiukas.gif

[quote=gebene,2011 11 15, 17:12]
Kavyte panikierkom, deja netinka schmoll.gif Patarciau pakeisti smileysex.gif blush2.gif
Taip, fizinis darbas, padeda! thumbup.gif Taciau kiek pamenu save, per pati pika, na kol supratau, kas cia su manimi vyksta, sveisdavau namus uzejus nerimui, bet nelabai padejo g.gif Taciau veliau, kada uzejo tas toks pyktis, apmaudas, liudesys (sunku net nupasakoti jausmus), gal net depresija savotiska, tai vat tada toks tingulys sueme... Sedi vienoj vietoj ir mastai, va reikia susitvarkyti ta, ana, pasitvarkyti ten... bet... taip tingiu... arba, ai dar pasedesiu ir tada...jegu nera... o ziuri, kad jau vakaras ateina... Tai vat tokioje busenoje, kaip kognityvines terapijos knygoje rase, reikia tiesiog atsistot ir eit daryt, kad ir kokia be jegu jauties, tiesiog mechaniskai atsistot ir eit, pradedi daryt ir ziuri, kad jau ir padaryta thumbup.gif
[/quote]

apie ka ir rasiau auksciau drinks_cheers.gif .....tiesiog versdavau save kazka veikti.Bileka...kad ir siandienai uzduotis pvz issiiurbliuoti visus kilimus...na tai jau vadinas reikia keltis, reikia traukti siurbli, reikia siurbliuoti....prisivaikstai...Ryt tebunie uzduotis isrusiuoti ir isskalbti skalbinius....ir sitaip po trupuciuka...NES DEPRESIJOS PIKO METU AS NEGALEDAVAU NET NUSIPRAUSTI BE DIDESNIU PASTANGU, KA JAU KALBETI APIE NAMU RUOSA.

Tai va, jau metai nebera pa, o kavukas kraujagysles plecia doh.gif seip negeriu kavos, tik ta 3 in 1 kartais ax.gif
Atsakyti
Labas mergaites, su nerimu susiduriu pirma karta, tad jei ne i sia tema papuole, tai gal nukreipsit i tinkama rolleyes.gif smile.gif arba gal pasakysit ar patarsit ka daryti ir ko imtis blush2.gif
Mano pilna itampos ir streso veikla prasidejo kazkur rugpjuti, bet dar tada nusprendziau kad viska galima iveikti, ir tie nervai su stresu praeis su laiku. Na ir teisi buvau, veikla streso jau tiek nebekelia,tik, kaip cia pasakyti, jauduliuku gal galeciau pavadinti. o pacioje pradzioje tai ir spaudimas i ausis duodavvo, ir gerklej guzas uzstrigdavo, kad ne kalbeti neidavo... na ir lyg viskas, bet jau nuo pat pradziu pastebejau kad uzeidavo tokios bangos, kaip pasakyti, kaip banga kokia nuvilnidavo per visa kuna is niekur nieko - ar vairuojant, ar paskaitoj sedint ir besimokinant. kojas,rankas nukerta ir ''atjungia'', sirdis plakti dazniau pradeda, trunkak oki puslvalandi kol praeina... tai kartojasi kokius 2-3 kartus i savaite kazkur... beje ir sirdele labiau jausti pradejau kaip kalatojasi, pas kardiologa buvau, sake sveika. turiu ir kartais vartoju kazkokius homeopatinius lasiukus kai uzeina, bet vaistininke kai prasiau ko nors paskyre gerti 2 kartus i diena. pas jokius daktarus dar nejau.
tad gal kuri nors pakomentuosit kas padeti gali,gal tirkai padetu homeopatiniai kokie nors vaistai?
Atsakyti
QUOTE(kucci_kucci @ 2011 11 16, 21:33)

Sveika prisijungus i panikuojanciu ir nerimaujanciu buri 4u.gif Jums tipines nerimo arba panikos atakos... Ypac jei tyretes sirdele ir viskas jai gerai. Na nebent dar galit skydliauke pasitikrint, nes ji irgi megsta tokius pokstus krest, bet manau jums viskas su ja bus irgi gerai, tiesiog kaip pati ir raset, kad turejot daug nervu, o tai ka isgyvenate dabar - yra pasekmes.
Homeopatiniai vaistukai gerai ir zoliniai kokie gerai, ir arbateles, bet vis tiek, kol neissispresit vidiniu problemu, tol jokie vaistai nepades. Apie cheminius vaistukus ne nesneku, nes jie daugiau zalos nei naudos atnesa, deja...
Atsakyti
Dekui uz komentara 4u.gif
Cheminiu vaistu ne nenoriu,dar nesijauciu tokia ligone, dar pati susiimti sugebu, ir homeopatiniai gerai .. Gal galit patarti kurie geriausi tokiu atveju?
del skydliaukes tai ji pas mane buvo - hyperfunkcija - padideje hormonai buvo po gimdymo, irgi pradzioje maniau kad skygliauke nuo streso atsinaujinimo,bet irgi pasidariau tyrimus ir viskas tvarkoj su hormonais...
Na svarbu kad patviritinot kas yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kucci_kucci @ 2011 11 17, 00:57)
Dekui uz komentara  4u.gif
Cheminiu vaistu ne nenoriu,dar nesijauciu tokia ligone, dar pati susiimti sugebu, ir homeopatiniai gerai .. Gal galit patarti kurie geriausi tokiu atveju?
del skydliaukes tai ji pas mane buvo - hyperfunkcija - padideje hormonai buvo po gimdymo, irgi pradzioje maniau kad skygliauke nuo streso atsinaujinimo,bet irgi pasidariau tyrimus ir viskas tvarkoj su hormonais...
Na svarbu kad patviritinot kas yra  4u.gif

Tinka siaip viskas, kas jum veikia. Man pvz sedatif pc visai neveike schmoll.gif Reikia rast savo vaista. Ir visiskai neveike is homeopatijos vaistines pirkti zirniukai... Tik veliau nuejus pas homeopta, padarius ta testa, jis man dave zirniuku, kurie veikia geriau.
Is nehomeopatiniu man labai padejo angliskos "sleep tablets", sudetimi labai panasios i valeradix thumbup.gif
Atsakyti
as isviso nepripezystu nei homeopatiniu nei aconitum firmos vaistu.gal kam ir padeda man tai ne
Atsakyti
Audio takeliai "Nerimo indas" ir iliustracinė medžiaga pdf. formatu.
http://www_saviugdos...okyklalt-dovana
Atsakyti
[quote=jolo,2011 11 07, 16:41]Sveikutės  4u.gif
Jungiuosi ir aš su panašiomis problemomis. Viskas prasidėjo birželio mėn nuo panikos priepuolio. Dabar jau geriu AD, bet, kad nelabai padeda- kasdien kartais stipresnį, kartais silpnesnį nerimą  jaučiu. Atrodo jau susitvarkiau su problemomis iššaukusiomis panikos priepuolį, bet dabar esu užsikirtusi ant pačios ligos ir labai bijau, kad ji neprogresuotų, kad netapčiau išvis psihiškai neįgali. Gal turit patarimų kaip reiktų iš to išbristi, o gal kur nors, ankstesnėse temose buvo kalbėta apie tokią baimę?  blush2.gif Tada bandyčiau pasieškoti  ax.gif
[/quote]

galbut problemas ir issiaiskinot, bet nerimas, baimes taip greit kaip sloga nepraeina.
daugeliui po panikos ataku, atsiranda kazkokios tai baimes, svarbiausia yra nenuleisti ranku, toliau lankyti jie lanketes pas psichologa ar bent issikalbeti kam nors ir vartoti paskirtus vaistukus.galbut jei jie netinka ilga laika, passikonsutavus su gydytoja taikyt kitoki gydyma.

Papildyta:
[quote=*mable*,2011 11 15, 11:43]seip prie viso to man dar yra uzspaustos kaklo kraujagysles,tai cavintona geriu,o del itampos bromazepama,manau reikes keisti gydytoja,nes nieko gero nepasiulo.Karta kaip dabar supratau buvo priepolis sirdis labai plake spaudimas nezmoniskas ir baime neapsakoma,tai suleido verapamilio ir lexotanoli.nei paaiskino kas per negalavimas nei siuntima koki .dabar pati gydausi skaitineju ir matau ,kad labai daug tokiu,o as galvojau,kad man vienai stogas vaziuoja.
O ka tu geri.tiesa viena rase ,kad nospa reikia isgert,bandziau lygtai geriau pasidare
[/quote]

busiu tiesmukiska, bet parasysiu savo isvada is keliu metu siu temuciu skaitymo:
tos kurios pacios "gydosi", tai vis ir "gydosi", nelabai maciau, kad kas parasytu, jau jau vsio viskas baigta-issigydziau
na, o gal as klystu??

Papildyta:

Pritariu, kad geriausias vaistas nuo depresijos - sunkus fizinis darbas thumbup.gif , kai nebelieko niekam laiko - tik darbui ir miegui. Bet ką daryti, kai fiziškai jautiesi leisgyvė g.gif
[/quote]

sunkus fizinis darbas yra tarsi "peilis" sergantiem depresija, ar kamuojamom nerimo ir kitu sutrikimu, fizine veikla turi buti butinai, bet ji turi but svelni ir maloni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vile999: 19 lapkričio 2011 - 23:23
QUOTE(vile999 @ 2011 11 19, 23:18)
busiu tiesmukiska, bet parasysiu savo isvada is keliu metu siu temuciu skaitymo:
tos kurios pacios "gydosi", tai vis ir "gydosi", nelabai maciau, kad kas parasytu, jau jau vsio viskas baigta-issigydziau
na, o gal as klystu??

sunkus fizinis darbas yra tarsi "peilis" sergantiem depresija, ar kamuojamom nerimo ir kitu sutrikimu, fizine veikla turi buti butinai, bet ji turi but svelni ir maloni smile.gif

Nelabai sutikciau su tokia isvada rolleyes.gif Nes tiek tie, kurie gydosi patys, tiek tie, kurie su gydytojais, su vaizstazolem ar cheminiais vaistais, zodziu ne esme, niekada neissigydys, nes PA, nerimo atakos, yra busena, o ne liga. Gydytojai ivardija "sutrikimas". Todel yra tik problemos issprendimas, arba dalinis issprendimas, kuris netrukdo zmogui gyventi toliau ir dziaugtis gyvenimu. Arba tiesiog susitaikymas su savo baimem ir nerimu.
====
Su ta depresija, tai... man patiko vienos Lietuvos intelektuales pasisakymas viesas apie tai, ji sake, tie kas skundziasi depresija, atsikaskit shudo, tada suzinosit kas yra depresija...
Filmas labai neblogas apie depresija "Bebras" su Melu Gibsonu.
Na o del fizinio darbo, jis tikrai gelbeja, ir tikrai tinka. Juk gydytojai ir psichologai ne siaip sau patarineja uzsiimti tuo, tad ir sitoj vietoj jum priestarauciau. Bet koks fizinis kruvis labai padeda nukreipt mintis. Pirmas mano gydytojos patarimas buvo uzsirasyt i sporto kluba ir gerai pasportuot, as aisku bijojau ten savo gyvybei pakenkt biggrin.gif bet sportas man laaaaabai padejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gabute @ 2011 11 05, 14:35)
Mano bėda ta, kad fizinė savijauta neleidžia nei normaliai dirbti, nei gyventi.Galva "švininė" ištisas dienas. Kai tik prasidėjo galvos svaigimas neurologė pasakė, kad tai organizmo atsakas į patirtą stresą (žiemą vaikas labai sunkiai sirgo, pavasarį turėjo operacija) ir po to organizmas atsipalaidavo, ir jau kaip atsipalaidavo tai ohooohoo  doh.gif , gėriau vitaminus, važiavome atostogauti, visokios fizinės veiklos prisigalvodavau, o ta galva tik dar blogėjo, laukiau mėnesį, viena, kitą po truputį prasidėjo neramu darytis, kad negerai man čia...o ir mėnesis iš mėnesio tokios savijautos sveikatos neprideda. Tikrai galvojau, kad fizinis sutrikimas man čia, bet kai lexotanilis nuemė visą galvos svaigimą tai negalėjau patikėti, kad galiu vėl jaustis turinti "švarią" galvą, verkiau iš to džiaugsmo.

norėjau paklaust, koks tas galvos svaigimas vargina?
Ir man tie nemalonūs pojūčiai atsirado po didžiulio streso unsure.gif spengia ausyje ( pastoviai) , kartais aptirpsta kakta, matymas irgi toks įdomus, neina sukoncentruoti žvilgsnio, rodos blaškosi akys, svaigsta galva ( pastoviai ), bet tas svaigimas.... kaip sulėtėję viskas būtų, sukuosi vietoje ir galva tuoj pat apsisuka...Toks jausmas, kad visą laiką esu kaip apgirtusi, orientacija sulėtėjusi, rodos rūke visad...Irgi praeiti LOR, angiochirurgas, reumatologas, kardiologas, enodokrinologas, okulistas, neurologas.... Nu siaubas, praktiškai per visus daktarus perėjau. Sunku patikėt, savijauta nenormali, o diagnozė - sveika... Nors neurologas neskyrė kažkokių tyrimų, nei KT, nei BMR... Negi depresija..... Pati kaip ir suvokiu, jog visa tai ir gali duot D, bet iš kitos pusės bijau ( va čia tas didysis nerimas, hipochondrikė pasidariau juoda ) , kad daktarai ko nepražiūrėtų, nes gi būna eini eini, o tirai ne tai ką reikia doh.gif
Visame šitame būta ir smaugimo jausmo, ir širdies darbo sutrikimų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 20 lapkričio 2011 - 21:23
QUOTE(gebene @ 2011 11 20, 20:40)
Nelabai sutikciau su tokia isvada  rolleyes.gif Nes tiek tie, kurie gydosi patys, tiek tie, kurie su gydytojais, su vaizstazolem ar cheminiais vaistais, zodziu ne esme, niekada neissigydys, nes PA, nerimo atakos, yra busena, o ne liga. Gydytojai ivardija "sutrikimas". Todel yra  tik problemos issprendimas, arba dalinis issprendimas, kuris netrukdo zmogui gyventi toliau ir dziaugtis gyvenimu. Arba tiesiog susitaikymas su savo baimem ir nerimu.
====

na busena , sutrikimas ar liga, nesvarbu kaip pavadinsi, bet tai atsitinka, ne todel, kad jums tikrtai psichologiskai kazkas, o todel, kad itakojant psichologiniu problemu, stresu ar tokiu kaip paveldimumas priezasciu, sutrinka fiziologiniai procesiai smegenyse, tik todel issisaukia panikos atakos , nerimas, baimes.
be to yra dar du aspektai, gydytojai siulo susitaikyti su tuo, tiems, kuriems tai atsitinka del paveldimumo, tada kaip yra genu problema, nieko nepadarysi, vaistu nevartojant jiems tai atsinaujins, nes organizmas nebus pajegus atsilaikyti pries paties broka, taciau jei tai itakojo dazniausiai stresas, tai greiciausiai bus vienkartinis bukles sutrikimas, psichoterapija ir atitinkamas gydymas, pades pasiekti buvusia bukle pries sutrikima ir didele tikimybe, kad niekada tai neatsikartos.
aisku mes esame tokie skirtingi, o ir moksliniai tyrimai neleidzia atlikti visu tyrimu su musu smegenimis, todel ir yra teigiama ar viena ar kita teorija.

kam idomu pasikaitykit apie serotonino ir kitu neuromediatoriu sutrikimo ir veikimo mechanizmus.
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 11 20, 21:19)
norėjau paklaust, koks tas galvos svaigimas vargina?
Ir man tie nemalonūs pojūčiai atsirado po didžiulio streso  unsure.gif  spengia ausyje ( pastoviai) , kartais aptirpsta kakta, matymas irgi toks įdomus, neina sukoncentruoti žvilgsnio, rodos blaškosi akys, svaigsta galva ( pastoviai ), bet tas svaigimas.... kaip sulėtėję viskas būtų, sukuosi vietoje ir galva tuoj pat apsisuka...Toks jausmas, kad visą laiką esu kaip apgirtusi, orientacija sulėtėjusi, rodos rūke visad...Irgi praeiti LOR, angiochirurgas, reumatologas, kardiologas, enodokrinologas, okulistas, neurologas.... Nu siaubas, praktiškai per visus daktarus perėjau. Sunku patikėt, savijauta nenormali, o diagnozė - sveika... Nors neurologas neskyrė kažkokių tyrimų, nei KT, nei BMR... Negi depresija..... Pati kaip ir suvokiu, jog visa tai ir gali duot D, bet iš kitos pusės bijau ( va čia tas didysis nerimas, hipochondrikė pasidariau juoda ) , kad daktarai ko nepražiūrėtų, nes gi būna eini eini, o tirai ne tai ką reikia  doh.gif
Visame šitame būta ir smaugimo jausmo, ir širdies darbo sutrikimų...

uzejus nerimui svaigsta galva blush2.gif blush2.gif
Atsakyti